Εφαγα σκατα και χορτασα Ελλαδα - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 118
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Lacrymosa View Post
    μα φυσικα κ θα επρεπε να σταματησει αυτο το πραγμα, αλλα δυστυχως ετσι γινεται οποτε ο,τι παιρνεις (η καλυτερα ο,τι σου σερβιρουν) αυτο το ανταποδιδεις στα μουτρα τους! οταν σε χει ξεχεσει μια ολοκληρη κοινωνια που ειναι βουτηγμενη στα σκατα κ σου δινει τον πουλο στο χερι (σορρυ κι ολας αλλα ετσι ειναι) δεν μπορεις να εχεις αλλη αποψη απο αυτην που διαμορφωσες (η μαλλον σου διαμορφωσανε) μεσα απο τα σκατα τους!!
    Ωραία, είναι μια κοινωνία μπάχαλο. Και εγώ σου λέω, κάτσε να είμαστε εμείς οι δύο που ο ένας δεν θα ταίζει τον άλλον σκατά; Μόνο εσύ και εγώ. Και όλη η άλλη κοινωνία μπάχαλο (και δεν έχει σημασία αν θα είμαι εγώ, μπορεί να είναι ένα άλλο άτομο). Αυτό πώς σου φαίνεται;

Senior Member
    Quote Originally Posted by John11 View Post
    Ναι, αλλά τώρα αυτό που λες είναι διαφορετικό, εντελώς άλλο. Έχει σχέση με αυτά που έγραφες πριν; Για παράδειγμα:
    "αλλά αυτά τα έχουμε ξαναπεί. και οι δικαιολογίες είναι πια γνωστές (είμαι μεγάλος για σπουδές, κανείς δεν με στηρίζει, δεν θα ξέρω κανέναν εκεί κτλ κτλ)"
    ναι , έχει τεράστια σχέση, απλά εσύ δεν έχεις παρακολουθήσει τις άπειρες κουβέντες που έχουμε κάνει με τον κενό!

Banned
    οντως εχουμε κανει σε δυο θεματα τουλαχιστον αυτη τη κουβεντα παλι. και το κυριως προβλημα μου τελικα αυτο φαινεται να ειναι, αφου το περιβαλλον της Ελλαδας και η ιδια γενικοτερα δε με εκφραζει απολυτως σε τιποτα, κι ετσι δε γουσταρω να πολυκυκλοφορω κι ολας και κλεινομαι (κι εχω φτασει μεχρι και σε αυτοκαταστροφικο σημειο να με μισω που γεννηθηκα ελληνας). το βρισκεις ομως απιθανο, να μη νιωθει ενας ανθρωπος σιγουρος για ενα βημα που του αλλαζει τελειως σχεδον ολα τα δεδομενα της ζωης του μεχρι τωρα ? οπως και να το κανουμε, στο εξωτερικο μιλανε αλλη γλωσσα, δε μπορεις καν να συνενοηθεις καλα καλα, κι οπως ειπα δεν ειναι ενα ταξιδακι πας και αμα δε σου αρεσει γυρνας. ειναι μια δυσκολη αποφαση, την οποια οταν εισαι μονος και δεν εχεις κανεναν να σε ξεσηκωσει/υποστηριξει, αλλα και τπτ απολυτως σιγουρο, σκεφτεσαι πριν την παρεις. αλλα τι θελω και τα λεω κι εγω, μαντευω οταν ρθει η ωρα σου να ξεκουμπιστεις κι εσυ απο εδω, θα το κανεις παρεα με τον γκομενο...

Banned
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Kyoto εγώ. Άντε, ίσως κάποτε να...who knows? Οι γυναίκες φριχτά καταπιεσμένες στο ρόλο τους b.t.w. και από άποψη κουλτούρας, και από άποψη μισοκρυμμένης φιλοπαιδεραστίας ως ανδρική φαντασίωση, που τάχαμου το καλύπτουν με αγκομαχητά πόνου και φουστίτσες καρό και άλλα που έχουν υιοθετήσει για να γίνονται λόλιποπ στους άντρες ήρωες που τις θέλουν μπέμπες και όχι γυναίκες.
    Aλλά και γω η αγάπη αγάπη ωστόσο. Θα κάνω το φθινόπωρο japanese inspired tattoo.:)
    ε ειναι πιο ευκολο να με συναντησεις Ελλαδα (ειδικα αν μενεις Αθηνα) παρα εκει, εννοειται...

δε καταλαβαινω προς τι τοση μανια με τις γυναικες οτι καταπιεζονται και καλα. γιατι πρεπει απαραιτητα να ειναι προϊον καταπιεσης (και) αυτο το πραμα ? γιατι να μην ειναι απλα φροντιδα κι αγαπη προς τους συντροφους τους ? αφου και οι γυναικες το εχουν μεσα τους και ειναι πιο δοτικες, και ετσι ειναι απο τη φυση τους, αλλιως δε θα καναν παιδια, ή θα καναν αλλα θα τα αναθρευαν οι αντρες μονοι τους.

επισης ειμαι υπερ των διαστροφων, οποτε μαλλον σε λαθος ανθρωπο βρηκες να μιλησεις για παιδεραστια και μπεμπουλες. ασε που προσωπικα πιστευω οτι ΟΛΟΙ μας, ανεξαρτητου χωρας, παραμενουμε παιδια. απλα οι ιαπωνες σαν πιο καταπιεσμενος λαος (για να ρθω και στα δικα σου), ξεσπουν ετσι βγαζωντας την ανωριμοτητα τους ελευθερα, ακομα και στις ταινιες τους (δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που η ιαπωνια ειναι πολυ γνωστη και για τα anime/manga) και αυτος ειναι ενας λογος που τις λατρευω κι εγω...

Senior Member
    Εφαγα σκατα και χορτασα Ελλαδα
    Όταν τα χωνέψεις προχώρα...και αν σου κάθησαν βαριά πιές σόδα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by claire View Post
    ναι , έχει τεράστια σχέση, απλά εσύ δεν έχεις παρακολουθήσει τις άπειρες κουβέντες που έχουμε κάνει με τον κενό!
    Καταλαβαίνω τι θες να πεις. Μπορείς όμως να πεις με ακρίβεια αυτό που θες. Λέγοντας έτσι και φτάνοντας στο άλλο άκρο, δεν βοηθά, μπερδεύει, κλπ. Π.χ.

> το κακό με σένα είναι οτι περιμένεις κάποιον να σου δείξει το δρόμο.

Γιατί κακό είναι να με βοηθήσει να βρω το δρόμο; Αν μου το πεις έτσι το λαμβάνω σαν ειρωνία.

> όταν έπρεπε να σπουδάζεις και να σχεδιάζεις μεταπτυχιακά έξω, περίμενες
    > από τη γκόμενα να σε πάρει μαζί.

Κριτική για το (υποτιθέμενο) λάθος. Δεν ξέρεις αν οι σπουδές ή το μεταπτυχιακό ήταν η κύρια ανάγκη.
    Και γιατί, κακό είναι να πάει κάποιος με τη γκόμενα μαζί; Γιατί η ειρωνία;
    Και γιατί θα πρέπει να κατηγορούμε κάποιον όταν δεν μπορεί να κάνει κάτι; Στην ανθρώπινη φύση δεν είναι και η ανικανότητα και η αδυναμία; Γιατί όταν κατηγορούμε κάποιον για κάτι, για το ίδιο κάτι κατηγορούμε και τον εαυτό μας. Έτσι όταν έρθει η δική σου αδυναμία, νιώθεις άσχημα. Αν δεν υπάρχει η κατηγόρια για τον άλλον, δεν υπάρχει και για τον εαυτό σου. Αλλιώς είναι σαν να έχεις σκάψει το δικό σου λάκο της αδυναμίας-δύναμης. Το έχεις σκεφτεί έτσι; Μπορεί να είναι έτσι;
    Έχουμε μάθει να ονομάζουμε την αδυναμία "κακό" και από αυτό ξεκινάνε όλα τα δεινά...

Προστέθηκε μετά την επεξεργασία.
    Και ας το προχωρήσω λίγο ακόμα. Όταν θεωρούμε την αδυναμία "κακό", πιέζουμε τους άλλους να γίνουν "δυνατοί", και φυσικά και τον εαυτό μας. Μαθαίνουμε ανθρώπους να κλέβουν αντί να ζητήσουν ή να κερδίσουν, να εξαπατούν για να καταφέρουν αυτό που δεν θα κατάφερναν κανονικά, να κάνουν μαλακίες για να το παίξουν δυνατοί. Και μια και σε αρκετά thread τελευταία αναφέρθηκε ο βιασμός, να βιάζουν για να αποκτήσουν κάτι που αλλιώς δεν θα το είχαν.
    Last edited by John11; 18-06-2011 at 05:28.

Senior Member
    ΚΕΝΟ δεν πιάνεις να κάνεις μια ερευνούλα προς Δανία μεριά;

Έχουν προγράμματα που δίνουν επιδοτήσεις σε άτομα που έχουν καθυστερήσει με τις σπουδές τους. Οι available θέσεις στις σχολές αλλάζουν ανάλογα με τις απαιτήσεις της χώρας κάθε χρόνο, αλλά επειδή είναι ιδιωτικά πανεπιστήμια σε συνεργασία με το κράτος, σου βρίσκουν αυτοί δουλειά όταν τελειώσεις (εκτός αν είσαι τελείως πάτος βρε αδερφέ), γιατί συνεργάζονται και με πολλές εταιρίες Δανέζικης μεν βάσης αλλά που δραστηριοποιούνται και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν είναι 100% δωρεάν βέβαια γιατί παρακρατούν μέρος από τον μισθό σου μέχρι να ξεπληρώσεις ένα μέρος των διδάκτρων σου, και συνήθως μένεις σε εστίες αν δεν μπορείς να πληρώσεις για δικό σου μέρος, αλλά είναι ό,τι καλύτερο αν θέλεις να κάνεις μια νέα αρχή στη ζωή σου και δεν έχεις πολλά χρήματα να ξοδέψεις.

Give it a look, can't hurt.
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    ε ειναι πιο ευκολο να με συναντησεις Ελλαδα (ειδικα αν μενεις Αθηνα) παρα εκει, εννοειται...

δε καταλαβαινω προς τι τοση μανια με τις γυναικες οτι καταπιεζονται και καλα. γιατι πρεπει απαραιτητα να ειναι προϊον καταπιεσης (και) αυτο το πραμα ? γιατι να μην ειναι απλα φροντιδα κι αγαπη προς τους συντροφους τους ? αφου και οι γυναικες το εχουν μεσα τους και ειναι πιο δοτικες, και ετσι ειναι απο τη φυση τους, αλλιως δε θα καναν παιδια, ή θα καναν αλλα θα τα αναθρευαν οι αντρες μονοι τους.

επισης ειμαι υπερ των διαστροφων, οποτε μαλλον σε λαθος ανθρωπο βρηκες να μιλησεις για παιδεραστια και μπεμπουλες. ασε που προσωπικα πιστευω οτι ΟΛΟΙ μας, ανεξαρτητου χωρας, παραμενουμε παιδια. απλα οι ιαπωνες σαν πιο καταπιεσμενος λαος (για να ρθω και στα δικα σου), ξεσπουν ετσι βγαζωντας την ανωριμοτητα τους ελευθερα, ακομα και στις ταινιες τους (δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που η ιαπωνια ειναι πολυ γνωστη και για τα anime/manga) και αυτος ειναι ενας λογος που τις λατρευω κι εγω...
    Κι εσύ έκανες λάθος, γιατί κι εγώ είμαι υπέρ των διαστροφών (και μάλιστα δεν τις λέω καν διαστροφές, η λέξη διαστροφή έχει ως background τι? την "ομαλότητα" -για να βαφτίσεις έτσι κάτι το έχεις συγκρίνει με κάτι που ποσοτικά-ποιοτικά είναι καλύτερο, οπότε το λιγότερο αυτόματα καταχωρείται στο ανώμαλο ή στο αποκλίνον). Με μία διαφορά. Όπως εσύ έχεις "διαλέξει" την επιθυμητή σου κινκι συμπεριφορά, έτσι κι εγώ θέλω να μπορώ να διαλέγω, δίχως να μου επιβάλλεται η "επιθυμία". Στην περίπτωση των γιαπωνέζων γυναικών δε ρωτήθηκαν ποτέ ποια "διαστροφή" επιθυμούσαν να είναι η επιθυμητή τους. λολ
    Μήπως έχεις σκεφτεί ποτέ τι κουβαλάνε στο παρελθόν τους σαν κουλτούρα που ακόμη εξιδανικεύεται? Κουβαλάνε το σύμβολο γυναίκα-γκέισα, το απόλυτα αφοσιωμένο θηλυκό, το ειδικά εκπαιδευμένο στη δοτικότητα που προανέφερες. Επίσης κουβαλάνε οι ασιατικοί πολιτισμοί, και άλλα τέτοιου είδους θηλυκά conditionings. Tα δεμένα πόδια στην Κίνα, που άφηναν γυναίκες ανάπηρες, ανίκανες να περπατήσουν μόνες τους, άρα και να είναι ισοβίως εξαρτημένες από τον άντρα "κολώνα" που θα της στήριζε, επίσης για χιλιετία θεωρούνταν προνόμιο για μία γυναίκα. Όσες είχαν πόδι παιδικό στην ενήλικη φάση, αυτές και ήταν οι πλέον περιζήτητες, και πάντα οι καλοπαντρεμένες. Από άποψη χρημάτων του γαμβρού πάντα, όχι γιατί τον ήθελαν. Πρέπει να μάθουμε νομίζω να διαβάζουμε πίσω από τις δήθεν "επιθυμίες" μας, ακόμη κι αν αυτές μας συμφέρουν. Υπάρχει περίπτωση να είναι λερωμένες από τον πολιτισμό μας. Θα σου πω ένα μικρό παράδειγμα, που πρόσφατα με έβαλε να σκεφτώ αρκετά.

Είχα πάει σε ένα μπαράκι με φίλες/ους. Η μία από τις κοπέλες δεν χόρεψε όλο το βράδυ, ενώ εμφανέστατα ήθελε, ξέρεις, το κούνημα στην καρέκλα, λολ. Σε κάποια φάση τη ρωτάω, ρε συ, γιατί δεν χορεύεις? Γιατί το αγόρι της ήθελε να του φορέσει τακούνια δεκάποντα. Νοw, don't get me wrong. Τα τακούνια μου αρέσουν και μένα πολύ. Αλλά μάλλον δεν θα τα φορέσω όταν θέλω να χορέψω σ'ένα μπαράκι, όσο κι αν το θέλει ο άλλος. Θα το κάνω αν το θέλω εγώ. Kαι μάλλον και γω έμαθα να μου αρέσουν τα τακούνια...Δε μάθαμε όμως ποτέ πραγματικα να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς οι γυναίκες, μάθαμε να κάνουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ όμως αυτό που θέλετε εσείς.

Και μετά λέτε μα τι γυναίκα είν΄αυτή, το είδωλό μου. Να σου πω τι γυναίκα. Γυναίκα σκλάβα είναι, να τι. Αν ήταν αγάπη και φροντίδα ισάξια με του αγοριού της, μάλλον θα μπορούσε και κείνη να του πει ξέρεις μάγκα, σήμερα το βράδυ στην έξοδο θέλω να φορέσεις εσύ τακούνια, να δούμε τότε πόση "δοτικότητα" έχει εκείνος. Η δοτικότητα του θηλυκού και η μη δοτικότητα του αρσενικού είναι μύθοι. Σε σύγκριση με τον σύντροφό μου πχ στη σχέση, ο πιο δοτικός είναι εκείνος και όχι εγώ. Οι εξαιρέσεις συχνά δε δείχνουν μόνο προς την κατεύθυνση της διαφοροποίησης από κάτι άλλο, δείχνουν και προς την άλλη, που ονομάζεται εξαναγκασμός, εξαναγκαστική θεωρώ από άποψη διδαχής πολιτιστικής αιώνων και τη γυναικεία δοτικότητα.

Τώρα, κάτι άλλο, ένα μου σχόλιο για το ποστ του John11. To insight σου Γιάννη κάποιες φορές είναι απλά εξαιρετικό. Με βοήθησαν τα σχόλιά σου κι ευχαριστώ. Δεν ξέρω αν μπορώ να το τηρώ βέβαια πάντα, αλλά και μόνο που το "έπιασα" ό,τι έγραψες ίσως να είναι η αρχή να το δουλέψω.
    Δε μάθαμε να τα πάμε καλά με την αδυναμία, ούτε να μπορούμε να τη δούμε ως κάτι φυσικό, κάτι ουδέτερο. Ίσως στην πορεία μας η καθεμιά να καταφέρουμε να το βλέπουμε έτσι. Πόσο μπροστά θα μπορούσαμε να πάμε εμείς οι ίδιοι και οι ανθρώπινες κοινωνίες που είμαστε κομμάτια τους.

sorry για την πρωινή πάρλα.:P
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    οντως εχουμε κανει σε δυο θεματα τουλαχιστον αυτη τη κουβεντα παλι. και το κυριως προβλημα μου τελικα αυτο φαινεται να ειναι, αφου το περιβαλλον της Ελλαδας και η ιδια γενικοτερα δε με εκφραζει απολυτως σε τιποτα, κι ετσι δε γουσταρω να πολυκυκλοφορω κι ολας και κλεινομαι (κι εχω φτασει μεχρι και σε αυτοκαταστροφικο σημειο να με μισω που γεννηθηκα ελληνας). το βρισκεις ομως απιθανο, να μη νιωθει ενας ανθρωπος σιγουρος για ενα βημα που του αλλαζει τελειως σχεδον ολα τα δεδομενα της ζωης του μεχρι τωρα ? οπως και να το κανουμε, στο εξωτερικο μιλανε αλλη γλωσσα, δε μπορεις καν να συνενοηθεις καλα καλα, κι οπως ειπα δεν ειναι ενα ταξιδακι πας και αμα δε σου αρεσει γυρνας. ειναι μια δυσκολη αποφαση, την οποια οταν εισαι μονος και δεν εχεις κανεναν να σε ξεσηκωσει/υποστηριξει, αλλα και τπτ απολυτως σιγουρο, σκεφτεσαι πριν την παρεις. αλλα τι θελω και τα λεω κι εγω, μαντευω οταν ρθει η ωρα σου να ξεκουμπιστεις κι εσυ απο εδω, θα το κανεις παρεα με τον γκομενο...
    νόμιζα πως αυτό θες να κάνεις. να αλλάξεις όλα τα δεδομένα της ζωής σου. ένας άνθρωπος που δηλώνει πως σκέφτεται ή να σκοτώσει ή να σκοτωθεί μάλλον δεν έχει και πολύ καλά δεδομένα. σε όλα τα θέματα γκρινιάζεις για τον πάτο που έχεις πιάσει και γενικά για το μηδενικό που είναι η ζωή σου. επομένως, το να πας και να αλλάξεις τα δεδομένα αυτά, κακό δεν σου κάνει. χειροτερα δεν γίνεται, πως το λένε! και, ναι, φυσικά και μπορείς να γυρίσεις αν το μετανιώσεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by John11 View Post
    Καταλαβαίνω τι θες να πεις. Μπορείς όμως να πεις με ακρίβεια αυτό που θες. Λέγοντας έτσι και φτάνοντας στο άλλο άκρο, δεν βοηθά, μπερδεύει, κλπ. Π.χ.

> το κακό με σένα είναι οτι περιμένεις κάποιον να σου δείξει το δρόμο. *

Γιατί κακό είναι να με βοηθήσει να βρω το δρόμο; Αν μου το πεις έτσι το λαμβάνω σαν ειρωνία.

> όταν έπρεπε να σπουδάζεις και να σχεδιάζεις μεταπτυχιακά έξω, περίμενες
    > από τη γκόμενα να σε πάρει μαζί.

Κριτική για το (υποτιθέμενο) λάθος. Δεν ξέρεις αν οι σπουδές ή το μεταπτυχιακό ήταν η κύρια ανάγκη.
    Και γιατί, κακό είναι να πάει κάποιος με τη γκόμενα μαζί; Γιατί η ειρωνία;
    Και γιατί θα πρέπει να κατηγορούμε κάποιον όταν δεν μπορεί να κάνει κάτι; Στην ανθρώπινη φύση δεν είναι και η ανικανότητα και η αδυναμία; Γιατί όταν κατηγορούμε κάποιον για κάτι, για το ίδιο κάτι κατηγορούμε και τον εαυτό μας. Έτσι όταν έρθει η δική σου αδυναμία, νιώθεις άσχημα. Αν δεν υπάρχει η κατηγόρια για τον άλλον, δεν υπάρχει και για τον εαυτό σου. Αλλιώς είναι σαν να έχεις σκάψει το δικό σου λάκο της αδυναμίας-δύναμης. Το έχεις σκεφτεί έτσι; Μπορεί να είναι έτσι;
    Έχουμε μάθει να ονομάζουμε την αδυναμία "κακό" και από αυτό ξεκινάνε όλα τα δεινά...

Προστέθηκε μετά την επεξεργασία.
    Και ας το προχωρήσω λίγο ακόμα. Όταν θεωρούμε την αδυναμία "κακό", πιέζουμε τους άλλους να γίνουν "δυνατοί", και φυσικά και τον εαυτό μας. Μαθαίνουμε ανθρώπους να κλέβουν αντί να ζητήσουν ή να κερδίσουν, να εξαπατούν για να καταφέρουν αυτό που δεν θα κατάφερναν κανονικά, να κάνουν μαλακίες για να το παίξουν δυνατοί. Και μια και σε αρκετά thread τελευταία αναφέρθηκε ο βιασμός, να βιάζουν για να αποκτήσουν κάτι που αλλιώς δεν θα το είχαν.
    * pink floyd reference!

ναι, στην αρχή με ακρίβεια απαντούσα. προφανώς με έχει κουράσει αυτό το θέμα, και η συνεχής επανάληψη, γι' αυτό και είπα ότι δεν θα συμμετάσχω άλλο.

μάλλον είμαι κι εγώ λίγο ψυχαναγκαστική και κάθομαι και απαντάω τώρα :P

(αυτά περί ανικανότητας και αδυναμίας, δεν τα σχολιάζω καν, γιατί πραγματικά πέφτεις πολύ έξω)

Senior Member
    αυτό που ισχύει όντως, είναι ότι αν ο άλλος δεν το πάρει απόφαση μόνος του ο,τι και να του πεις, όσο σπρώξιμο, το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν.

Banned
    Quote Originally Posted by Densoulew View Post
    Όταν τα χωνέψεις προχώρα...και αν σου κάθησαν βαριά πιές σόδα...
    μπα δεν πινω σοδα φιλε μου, καμια coca (cola) μονο. οταν τα χωνεψω και μπορεσω να προχωρησω, θα το κανω...

Quote Originally Posted by DissolvedGirl View Post
    ΚΕΝΟ δεν πιάνεις να κάνεις μια ερευνούλα προς Δανία μεριά;

Έχουν προγράμματα που δίνουν επιδοτήσεις σε άτομα που έχουν καθυστερήσει με τις σπουδές τους. Οι available θέσεις στις σχολές αλλάζουν ανάλογα με τις απαιτήσεις της χώρας κάθε χρόνο, αλλά επειδή είναι ιδιωτικά πανεπιστήμια σε συνεργασία με το κράτος, σου βρίσκουν αυτοί δουλειά όταν τελειώσεις (εκτός αν είσαι τελείως πάτος βρε αδερφέ), γιατί συνεργάζονται και με πολλές εταιρίες Δανέζικης μεν βάσης αλλά που δραστηριοποιούνται και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν είναι 100% δωρεάν βέβαια γιατί παρακρατούν μέρος από τον μισθό σου μέχρι να ξεπληρώσεις ένα μέρος των διδάκτρων σου, και συνήθως μένεις σε εστίες αν δεν μπορείς να πληρώσεις για δικό σου μέρος, αλλά είναι ό,τι καλύτερο αν θέλεις να κάνεις μια νέα αρχή στη ζωή σου και δεν έχεις πολλά χρήματα να ξοδέψεις.

Give it a look, can't hurt.
    ευχαριστω πολυ για τη προταση, αλλα δυο πραγματα:

1. δε το παω πλεον παλι για σπουδες, ειμαι αρκετα μεγαλος γιαυτο το ξαναλεω, και δε νομιζω πως οι επιδοτησεις θα σε φτασουν να ζησεις αξιοπρεπως, ιδιαιτερα αν θες να κανεις και οικογενεια εξω (γιατι εδω Ελλαδα αποκλειεται να προχωρησω σε αυτο το βημα).
    2. εισαι σιγουρη οτι η Δανια ειναι γενικοτερα καλυτερη απ'την Ολλανδια ή τη Σουηδια που εχω επιλεξει ? δεν την εχω ψαξει καθολου σαν χωρα, ποτε μου δε σκεφτηκα οτι μπορει να αξιζει...

Quote Originally Posted by claire View Post
    νόμιζα πως αυτό θες να κάνεις. να αλλάξεις όλα τα δεδομένα της ζωής σου. ένας άνθρωπος που δηλώνει πως σκέφτεται ή να σκοτώσει ή να σκοτωθεί μάλλον δεν έχει και πολύ καλά δεδομένα. σε όλα τα θέματα γκρινιάζεις για τον πάτο που έχεις πιάσει και γενικά για το μηδενικό που είναι η ζωή σου. επομένως, το να πας και να αλλάξεις τα δεδομένα αυτά, κακό δεν σου κάνει. χειροτερα δεν γίνεται, πως το λένε! και, ναι, φυσικά και μπορείς να γυρίσεις αν το μετανιώσεις.
    το πας παλι το θεμα στο προσωπικο, κι αναρωτιεμαι γιατι το κανεις ακομα ενω πεταξα ηδη μια χριστοπαναγια, αφου ΔΕΝ ειναι αυτο το θεμα εδω. περισσοτερο για τον πατο που επιασε η Ελλαδα ηθελα να το κανω παρα για μενα προσωπικα, απλα χρησιμοποιησα τα της ζωης μου για να εκφρασω ποσο χαλια ειναι η ζωη καποιου σε τουτη τη χωρα. αν εσυ ή οποιοσδηποτε αλλος καλωπερνατε ετσι εδω και ειστε και περηφανοι, δικαιωμα σας. υπαρχουν ομως κι αλλοι οπως ειδες που βρισκουν τη ζωη εδω σκατα οπως ειναι...

Banned
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Κι εσύ έκανες λάθος, γιατί κι εγώ είμαι υπέρ των διαστροφών (και μάλιστα δεν τις λέω καν διαστροφές, η λέξη διαστροφή έχει ως background τι? την "ομαλότητα" -για να βαφτίσεις έτσι κάτι το έχεις συγκρίνει με κάτι που ποσοτικά-ποιοτικά είναι καλύτερο, οπότε το λιγότερο αυτόματα καταχωρείται στο ανώμαλο ή στο αποκλίνον). Με μία διαφορά. Όπως εσύ έχεις "διαλέξει" την επιθυμητή σου κινκι συμπεριφορά, έτσι κι εγώ θέλω να μπορώ να διαλέγω, δίχως να μου επιβάλλεται η "επιθυμία". Στην περίπτωση των γιαπωνέζων γυναικών δε ρωτήθηκαν ποτέ ποια "διαστροφή" επιθυμούσαν να είναι η επιθυμητή τους. λολ
    Μήπως έχεις σκεφτεί ποτέ τι κουβαλάνε στο παρελθόν τους σαν κουλτούρα που ακόμη εξιδανικεύεται? Κουβαλάνε το σύμβολο γυναίκα-γκέισα, το απόλυτα αφοσιωμένο θηλυκό, το ειδικά εκπαιδευμένο στη δοτικότητα που προανέφερες. Επίσης κουβαλάνε οι ασιατικοί πολιτισμοί, και άλλα τέτοιου είδους θηλυκά conditionings. Tα δεμένα πόδια στην Κίνα, που άφηναν γυναίκες ανάπηρες, ανίκανες να περπατήσουν μόνες τους, άρα και να είναι ισοβίως εξαρτημένες από τον άντρα "κολώνα" που θα της στήριζε, επίσης για χιλιετία θεωρούνταν προνόμιο για μία γυναίκα. Όσες είχαν πόδι παιδικό στην ενήλικη φάση, αυτές και ήταν οι πλέον περιζήτητες, και πάντα οι καλοπαντρεμένες. Από άποψη χρημάτων του γαμβρού πάντα, όχι γιατί τον ήθελαν. Πρέπει να μάθουμε νομίζω να διαβάζουμε πίσω από τις δήθεν "επιθυμίες" μας, ακόμη κι αν αυτές μας συμφέρουν. Υπάρχει περίπτωση να είναι λερωμένες από τον πολιτισμό μας. Θα σου πω ένα μικρό παράδειγμα, που πρόσφατα με έβαλε να σκεφτώ αρκετά.

Είχα πάει σε ένα μπαράκι με φίλες/ους. Η μία από τις κοπέλες δεν χόρεψε όλο το βράδυ, ενώ εμφανέστατα ήθελε, ξέρεις, το κούνημα στην καρέκλα, λολ. Σε κάποια φάση τη ρωτάω, ρε συ, γιατί δεν χορεύεις? Γιατί το αγόρι της ήθελε να του φορέσει τακούνια δεκάποντα. Νοw, don't get me wrong. Τα τακούνια μου αρέσουν και μένα πολύ. Αλλά μάλλον δεν θα τα φορέσω όταν θέλω να χορέψω σ'ένα μπαράκι, όσο κι αν το θέλει ο άλλος. Θα το κάνω αν το θέλω εγώ. Kαι μάλλον και γω έμαθα να μου αρέσουν τα τακούνια...Δε μάθαμε όμως ποτέ πραγματικα να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς οι γυναίκες, μάθαμε να κάνουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ όμως αυτό που θέλετε εσείς.

Και μετά λέτε μα τι γυναίκα είν΄αυτή, το είδωλό μου. Να σου πω τι γυναίκα. Γυναίκα σκλάβα είναι, να τι. Αν ήταν αγάπη και φροντίδα ισάξια με του αγοριού της, μάλλον θα μπορούσε και κείνη να του πει ξέρεις μάγκα, σήμερα το βράδυ στην έξοδο θέλω να φορέσεις εσύ τακούνια, να δούμε τότε πόση "δοτικότητα" έχει εκείνος. Η δοτικότητα του θηλυκού και η μη δοτικότητα του αρσενικού είναι μύθοι. Σε σύγκριση με τον σύντροφό μου πχ στη σχέση, ο πιο δοτικός είναι εκείνος και όχι εγώ. Οι εξαιρέσεις συχνά δε δείχνουν μόνο προς την κατεύθυνση της διαφοροποίησης από κάτι άλλο, δείχνουν και προς την άλλη, που ονομάζεται εξαναγκασμός, εξαναγκαστική θεωρώ από άποψη διδαχής πολιτιστικής αιώνων και τη γυναικεία δοτικότητα.
    εμπλεξες και την ιστορια μεσα βρε RainAndWind, και νταξει αν αναφερθουμε εκει και στους πολεμους τους, να θυμηθουμε και τους αντρες-samurai, με ολη αυτη τη σκληρη εκπαιδευση τους (κατι που ισχυει και για τις υπολοιπες πολεμικες τους τεχνες, καθοτι ξεκινανε απο πολυ μικροι), και με το πασιγνωστο harakiri τους οταν τρωγαν ηττα, και γενικα καταληγουμε σ'αυτο που ειπα, οτι ειναι ενας λαος καταπιεσμενος. κι επειδη απ'τη πολυ 'καλοπεραση' ξερεις πολλες φορες μπορει να μη σου κανει κουκου στο κρεβατι, και οι ιαπωνες εχουν και μια ασχημη φημη και για το μεγεθος, γιαυτο ισως και τα θυληκα με τη σειρα τους κανουν οτι μπορουν να βοηθησουν (κι οχι ουτε αυτο το βλεπω σαν καταπιεση απαραιτητα), για να μην εξαφανιστει τελειως η φυλη τους...

οπως και να το κανουμε ομως γενικοτερα, ετσι ειναι απο τη φυση οι ρολοι της γυναικας και του αντρα, το ξαναλεω. ο ενας εξαρτιεται απ'τον αλλο, οχι μονο η γυναικα απ'τον αντρα. ο αντρας σαν πιο μεγαλοσωμος και δυνατος εχει το ρολο να προστατευει τη γυναικα, και η γυναικα σαν πιο πρακτικη, περιποιητικη, και εξυπνη αν θελεις, ειναι εκει να φροντισει το ζωαδι που γυρισε πληγωμενο απο το πολεμο/κουρασμενο απ'τη δουλεια (και αργοτερα και την υπολοιπη οικογενεια, οταν κανουν παιδια) και λοιπα. φυσικα πλεον εχουν ψιλο-αντιστραφει αυτα γιαυτο και οι σχεσεις πανε κατα διαολου, και οι γυναικες επαναστατησαν διοτι δε τους αρκουσε ο και καλα παθητικος ρολος, θελουν να γινουν αντρες στη θεση των αντρων, να εξαφανιστουν οι αντρες να βγουν στη συνταξη. εχουμε και την δηθεν προστασια της κοινωνιας με καμποσους νομους υπερ τους, κι οκ γιναν δηθεν ανεξαρτητες πλεον. μονο που αν τα αρσενικα το ξαναριξουν στο πολεμο, τα της κοινωνιας καταριπτωνται και οι γυναικες θα ξαναβρεθουν στην ιδια αδυναμη θεση να ψαχνουν για προστασια.

αυτο με τα ποδια που λες δε το ξερω, ουτε το παραδειγμα με τα τακουνια με επεισε. εμενα δε μ'αρεσει να φοραει η αλλη τακουνια, αλλα ακομα κι αν μ'αρεσε και αναγκαζα καποια να το κανει, εσεις δε μας αναγκαζεται να φοραμε πχ κουστουμι και γραβατα ? ή ενα σωρο αλλα πραγματα να δειχνουμε τρεντυ και δηθεν να μετραμε στα ματια σας ? μεχρι και τα προφυλακτικα καταπιεση μπορω να τα δω κατα των αντρων για χαρη των γυναικων. ειναι ολα θεμα πως βλεπεις τα πραγματα, αν θελεις μια ζωη να νιωθεις καταπιεσμενη σαν γυναικα, ναι τοτε ΟΛΑ ακομα κι αν γινονται εθελοντικα κι επειδη η ιδια η γυναικα τα θελει, θα τα βλεπεις ετσι.

Senior Member

το πας παλι το θεμα στο προσωπικο, κι αναρωτιεμαι γιατι το κανεις ακομα ενω πεταξα ηδη μια χριστοπαναγια, αφου ΔΕΝ ειναι αυτο το θεμα εδω. περισσοτερο για τον πατο που επιασε η Ελλαδα ηθελα να το κανω παρα για μενα προσωπικα, απλα χρησιμοποιησα τα της ζωης μου για να εκφρασω ποσο χαλια ειναι η ζωη καποιου σε τουτη τη χωρα. αν εσυ ή οποιοσδηποτε αλλος καλωπερνατε ετσι εδω και ειστε και περηφανοι, δικαιωμα σας. υπαρχουν ομως κι αλλοι οπως ειδες που βρισκουν τη ζωη εδω σκατα οπως ειναι...
    ό,τι να 'ναι. πραγματικά.

Banned
    νταξει βρε claire, ας την αφησουμε τη κουβεντα σ'αυτο το θεμα, ευχαριστω πολυ για τη συμμετοχη σου και τη βοηθεια μπας και ξεκολλησω απ'τα σκατα και φυγω επιτελους. ειμαι οτιναναι οπως το ειπες, και μου ειστε ΟΛΟΙ αγνωστοι, οποτε μη περιμενεις να καταλαβαινω και να μαντευω κι εγω τι αποψεις εχει ο καθενας, ειδικα αν δε τις εχει εκφρασει ποτε του μεστο φορουμ και δεν εχει παρει καμια απολυτως θεση στο παρελθον.

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast