Γιατί σε όλες μου τις σχέσεις δεν νιώθω ευχαριστημένη? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 40
    Banned
    Quote Originally Posted by Λήθη View Post
    Οι σχέσεις δεν χτίζονται πάνω σε παιχνίδια στρατηγικής. Με πονηριές και τεχνάσματα που δεν έχουν την βάση τους στην ουσία, δεν οδηγούμαστε πουθενά!
    Τι θα πει να σου δίνω κίνητρο να με διεκδικείς ; Κίνητρο θα έπρεπε να αποτελεί η οντότητα του ανθρώπου που από τον αρχή επέλεξες για αυτό που είναι, έτσι όπως είναι, χωρίς σκοπό να τον αλλάξεις ή να τον ντριπλάρεις. Αν είναι κάθε φορά που η ζωή , τα προβλήματα και η καθημερινότητα με κάνει να γυρίζω το κεφάλι μου αλλού, εκ των συνθηκών, ο άνθρωπός μου να χάνει το ενδιαφέρον του, ζήτω που καήκαμε!
    Τι θα πει αυτό; «πολύ περισσότερο να έπαψες εσύ να του δίνεις το κίνητρο να σε διεκδικεί». Γιατί αυτό βαραίνει εκείνη πολύ περισσότερο; Δεν το κατάλαβα αυτό…

Στο ζευγάρι ή υπάρχει χημεία ή δεν υπάρχει. Δεν κάνουμε μια σχέση για να βάλουμε νταλκά στην καθημερινότητα μας. Την κάνουμε για να μας συμπληρώνει ευχάριστα. Να μας δίνει χαρά, συντροφιά, αγάπη, τρυφερότητα, συμπαράσταση και όλα τα όμορφα και υποστηρικτικά για τον άνθρωπο συναισθήματα.

Ρεαλιστικά μιλώντας, επειδή η πλειοψηφία δεν έχει λυμένα τα προβλήματά της στον άγριο κόσμο που ζούμε, δεν υπάρχει χώρος για την ενασχόληση με το πρόβλημα αφοσίωσης που μπορεί ο καθένας να κουβαλάει για τους δικούς του λόγους. Όποιος δεν είναι ικανός να κάνει σχέση, να πάει σπίτι του!

Δεν γίνεται να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της αρκούδας στην ζούγκλα που μας έριξαν να ζούμε και το αποκούμπι μας, ο άνθρωπός μας, να έχει την απαίτηση να του δημιουργούμε αιτίες να μας διεκδικεί! Δεν είμαστε καλά! Που ζεις; Όταν υπάρχει πρόβλημα να πληρωθεί το στεγαστικό δάνειο ή το φροντιστήριο των παιδιών ή όταν στις μικρότερες ηλικίες δεν βρίσκετε δουλειά, συγνώμη κιόλας, αλλά δε πας στον γέρο δαίμονα λέω εγώ; (όχι εσύ. Γενικά το λέω) Που θα πρέπει να σου δημιουργήσω και το κίνητρο;

Αυτά, χρυσέ μου, είναι για τον κινηματογράφο και μάλιστα τον εμπορικό. Στην πραγματική ζωή, σύντροφος είναι αυτός που όταν κομμάτια από την δουλειά μιας ολόκληρης μέρας γυρίζετε στο σπίτι, μπορείτε να δείτε αγκαλιά στον καναπέ μια ωραία ταινία πίνοντας το κρασάκι σας. Που η συντροφικότητά σας, σας ξεκουράζει. Και που ενώ φοράτε τα πιο άνετα ρούχα σας, έχει ο ένας την επιθυμία του άλλου, χωρίς κόλπα και στρατηγικές των οπισθίων. Με απλή, βαθιά και ουσιαστική επιθυμία!
    Δεν είναι όλες οι σχέσεις ουσιαστικές, (ή δεν ξεκινούν όλες ως τέτοιες) δεν έχουν όλες οι σχέσεις βάθος (ή δεν το αποκτούν όλες εξ' αρχής) και φυσικά δεν είναι όλες οι σχέσεις, σχέσεις ζωής.

Ωστόσο, όλοι/ες μέσα στις σχέσεις, θέλουν να νιώθουν-περνούν όμορφα. Φαντάζομαι ότι συμφωνούμε στα παραπάνω.

Τι θα πει να σου δίνω κίνητρο να με διεκδικείς ;
    Οτι δεν κλείδωσες/ξέχασες τον αισθησιασμό σου στην αποθήκη, από την στιγμή που μπήκες στην σχέση και μετά. Οτι δεν άλλαξες συμπεριφορά, ότι δεν επαναπαύτηκες...

Για παράδειγμα, γιατί να συνεχίσει να σε διεκδικεί κάποιος, όταν στο ραντεβού σου πλέον πηγαίνεις, έχοντας φάει τζατζίκι, με απεριποίητα νύχια και έχεις πάρει και 10 κιλά σε δύο μήνες;

Γιατί να σε πάρει τηλέφωνο, όταν στο προηγούμενο τηλ σας, τον έπρηξες με την μουρμούρα και την γκρίνια σου;

Γιατί να σου προτείνει να ειδωθείτε, όταν την προηγούμενη μέρα του είπες ότι βάζεις το true blood πάνω απ' όλα;

Γιατί να σου μιλήσει για τα προβλήματα του, όταν πλέον σου μιλάει για κάτι που τον απασχολεί και του απαντάς ότι στο dancing with the stars κέρδισε ο Αργύρης και πως η Ερικα χόρεψε απίστευτα;

Κίνητρο θα έπρεπε να αποτελεί η οντότητα του ανθρώπου που από τον αρχή επέλεξες για αυτό που είναι, έτσι όπως είναι, χωρίς σκοπό να τον αλλάξεις ή να τον ντριπλάρεις.
    Oι σχέσεις, συνεχώς οικοδομούνται και επίσης γνωρίζεις καλά (πιστεύω) πως οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους, κάνουν συνεχώς το ίδιο λάθος. Στην αρχή, δείχνουν μόνο την καλή πλευρά του εαυτού τους. Ετσι, στην συνέχεια, όταν ανοίγονται όλα τα φύλλα, το πράγμα χωλαίνει και πολλοί επαναπροσδιορίζουν ή αλλάζουν την αρχική τους εκτίμηση.

«πολύ περισσότερο να έπαψες εσύ να του δίνεις το κίνητρο να σε διεκδικεί». Γιατί αυτό βαραίνει εκείνη πολύ περισσότερο; Δεν το κατάλαβα αυτό…
    Για έναν απλό λόγο. Γιατί αν την ενδιαφέρει η σχέση και βλέπει ότι την χάνει, από δικά της λάθη και δικές της παραλείψεις, οφείλει να τα διορθώσει.

Δεν γίνεται να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της αρκούδας στην ζούγκλα που μας έριξαν να ζούμε και το αποκούμπι μας, *ο άνθρωπός μας, να έχει την απαίτηση να του δημιουργούμε αιτίες να μας διεκδικεί! Δεν είμαστε καλά! **Που ζεις;
    *Πότε πρόλαβε να γίνει ο άνθρωπος της; (!!)
    **Στη ζωή. Σε αυτή τη ζωή, την real. Οχι οχυρωμένος πίσω από το πως θα ήθελε ο καθ' ένας να είναι η ζωή. Χωρίς ρεαλισμό, δεν προχωράς και η στασιμότητα είναι οπισθοχώρηση.

Αυτά, χρυσέ μου, είναι για τον κινηματογράφο και μάλιστα τον εμπορικό.
    Με δεδομένο ότι δεν είμαι, ούτε ηθοποιός, ούτε σκηνοθέτης κλπ, ούτε πιτσιρικάς, για να τα γράφω και να τα υποστηρίζω, σημαίνει ότι τα έχω βιώσει και τα βιώνω στην ζωή. Αλίμονο αν πάψει ο άντρας να διεκδικεί την γυναίκα, επίσης αλίμονο αν η γυναίκα πάψει να δίνει κίνητρα στον άντρα να την διεκδικεί.

Ας καθίσουν στον καναπέ τους να βλέπουν dvd, με την γυναίκα απεριποίητη και γεμάτη κυτταρίτιδα και τον άντρα να ρεύεται από τις μπύρες!!! Kαι όταν χωρίσουν, ας μυξοκλαίνε στα φόρα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Seduction View Post
    Δεν είναι όλες οι σχέσεις ουσιαστικές, (ή δεν ξεκινούν όλες ως τέτοιες) δεν έχουν όλες οι σχέσεις βάθος (ή δεν το αποκτούν όλες εξ' αρχής) και φυσικά δεν είναι όλες οι σχέσεις, σχέσεις ζωής.

Ωστόσο, όλοι/ες μέσα στις σχέσεις, θέλουν να νιώθουν-περνούν όμορφα. Φαντάζομαι ότι συμφωνούμε στα παραπάνω.

Οτι δεν κλείδωσες/ξέχασες τον αισθησιασμό σου στην αποθήκη, από την στιγμή που μπήκες στην σχέση και μετά. Οτι δεν άλλαξες συμπεριφορά, ότι δεν επαναπαύτηκες...

Για παράδειγμα, γιατί να συνεχίσει να σε διεκδικεί κάποιος, όταν στο ραντεβού σου πλέον πηγαίνεις, έχοντας φάει τζατζίκι, με απεριποίητα νύχια και έχεις πάρει και 10 κιλά σε δύο μήνες;

Γιατί να σε πάρει τηλέφωνο, όταν στο προηγούμενο τηλ σας, τον έπρηξες με την μουρμούρα και την γκρίνια σου;

Γιατί να σου προτείνει να ειδωθείτε, όταν την προηγούμενη μέρα του είπες ότι βάζεις το true blood πάνω απ' όλα;

Γιατί να σου μιλήσει για τα προβλήματα του, όταν πλέον σου μιλάει για κάτι που τον απασχολεί και του απαντάς ότι στο dancing with the stars κέρδισε ο Αργύρης και πως η Ερικα χόρεψε απίστευτα;

Oι σχέσεις, συνεχώς οικοδομούνται και επίσης γνωρίζεις καλά (πιστεύω) πως οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους, κάνουν συνεχώς το ίδιο λάθος. Στην αρχή, δείχνουν μόνο την καλή πλευρά του εαυτού τους. Ετσι, στην συνέχεια, όταν ανοίγονται όλα τα φύλλα, το πράγμα χωλαίνει και πολλοί επαναπροσδιορίζουν ή αλλάζουν την αρχική τους εκτίμηση.

Για έναν απλό λόγο. Γιατί αν την ενδιαφέρει η σχέση και βλέπει ότι την χάνει, από δικά της λάθη και δικές της παραλείψεις, οφείλει να τα διορθώσει.

*Πότε πρόλαβε να γίνει ο άνθρωπος της; (!!)
    **Στη ζωή. Σε αυτή τη ζωή, την real. Οχι οχυρωμένος πίσω από το πως θα ήθελε ο καθ' ένας να είναι η ζωή. Χωρίς ρεαλισμό, δεν προχωράς και η στασιμότητα είναι οπισθοχώρηση.

Με δεδομένο ότι δεν είμαι, ούτε ηθοποιός, ούτε σκηνοθέτης κλπ, ούτε πιτσιρικάς, για να τα γράφω και να τα υποστηρίζω, σημαίνει ότι τα έχω βιώσει και τα βιώνω στην ζωή. Αλίμονο αν πάψει ο άντρας να διεκδικεί την γυναίκα, επίσης αλίμονο αν η γυναίκα πάψει να δίνει κίνητρα στον άντρα να την διεκδικεί.

Ας καθίσουν στον καναπέ τους να βλέπουν dvd, με την γυναίκα απεριποίητη και γεμάτη κυτταρίτιδα και τον άντρα να ρεύεται από τις μπύρες!!! Kαι όταν χωρίσουν, ας μυξοκλαίνε στα φόρα
    Το έκανες ειδικό , ενώ η τοποθέτησή μου ήταν γενική, πάνω στην νοοτροπία του να προκαλώ τον άλλον να με διεκδικήσει, την οποία και βρίσκω λάθος με τον τρόπο που την θέτεις. Αλλά αυτό το λέω ακριβώς επειδή δεν πρόλαβε να γίνει ο άνθρωπός της και να βαρεθούν ώστε να αρχίσει από τόσο νωρίς τις στρατηγικές. Πότε πρόλαβε να το κουράσει;

Ανάμεσα στην γυναίκα με την κυτταρίτιδα και τον άντρα που ρέβεται στον καναπέ που περιγράφεις, υπάρχουν και πολλά άλλα, πιο κόσμια στάδια. Ωστόσο διαλέγεις τον διάλογο του εντυπωσιασμού και της ντρίπλας.
    Εσύ, όπως και άλλοι που δεν βαριέστε να κόβετε και να ράβετε τα ποστς για να μην σας ξεφύγει καμιά λέξη ασχολίαστη και χάσετε τους πόντους του σκορ.

Και μόνο που το βλέπω αυτό, καταλαβαίνω ότι το κύριο μέλημα είναι να έχετε δίκιο και όχι να επικοινωνείτε στα φόρα που τόσο υποτιμητικά καταθέτεις καταλήγοντας ότι μυξοκλαίνε τα ναυάγια της ζωής , όπως εμείς που συζητάμε τώρα! (μην ξεχνάς)
    Η εμμονή είναι κακό πράγμα και σου ζητώ ευγενικά να μην μου απευθύνεις καθόλου το λόγο. Μπορείς να συνεχίσεις τις τοποθετήσεις σου χωρίς να συμπεριλάβεις στις δημοσιεύσεις σου, ούτε μία λέξη μου παρακαλώ!
    Κρίνω τον τρόπο που απάντησες επιθετικό και εντελώς απρεπή για τον τρόπο που έχω δείξει ότι επιλέγω να επικοινωνώ με τους ανθρώπους και δεν επιθυμώ καμία περεταίρω συζήτηση. Πες το και παραξενιά μου αν θες. Το δέχομαι.
    Last edited by Λήθη; 16-06-2011 at 21:05.

Senior Member
    ε μα ήταν δεδομένο ότι κάπου εκεί θα καταλήξουμε..σαν αγώνας δρόμου έχει καταλήξει το να λέμε τις απόψεις μας...λυπηρό :-(
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    Quote Originally Posted by void View Post
    ε μα ήταν δεδομένο ότι κάπου εκεί θα καταλήξουμε..σαν αγώνας δρόμου έχει καταλήξει το να λέμε τις απόψεις μας...λυπηρό :-(
    ...Και κουραστικό!

Banned
    Το έκανες ειδικό , ενώ η τοποθέτησή μου ήταν γενική,

Κρίνω τον τρόπο που απάντησες επιθετικό και εντελώς απρεπή
    !!! Ειλικρινά, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ας είναι

Senior Member
    Κρίνω τον τρόπο που απάντησες επιθετικό και εντελώς απρεπή για τον τρόπο που έχω δείξει ότι επιλέγω να επικοινωνώ με τους ανθρώπους . Πες το και παραξενιά μου αν θες. Το δέχομαι.
    Seduction, γιατί δεν το έκοψες έτσι τα λόγια μου, που το νόημα είναι εντελώς άλλο; Γι' αυτό δεν γουστάρω να κόβουν και να ράβουν τα λόγια μου! Έγινα κατανοητή; Σε κάθε άλλη περίπτωση, πράγματι έχουμε μεγάλο πρόβλημα! ΧΟΝΤΡΟ!

Banned
    Έγινα κατανοητή; Σε κάθε άλλη περίπτωση, πράγματι έχουμε μεγάλο πρόβλημα! ΧΟΝΤΡΟ!
    Τέτοιος τόνος, αλλού. Απλά

Senior Member
    !!! Ειλικρινά, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ας είναι
    Δεν είσαι σε θέση να διαγνώσεις πρόβλημα σε εμένα, εσύ. Η δράση φέρνει αντίδραση.

Και το συνεχίζεις με : "Τέτοιο τόνο αλλού!" Γιατί; Με κόβεις να φοβάμαι; Κάνε μου τη χάρη... ΤΕΛΟΣ!

Senior Member
    Τέτοιος τόνος, αλλού. Απλά
    Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Banned
    Quote Originally Posted by ALIA View Post
    Κουραδομαγκακι! Τρεχα στη γωνιτσα σου...
    Σπουδαία. Εύγε

Θα σε βοηθήσω περαιτέρω. Πάρε ένα Α4 στα χέρια σου. Τσαλακώσε το στις παλάμες σου και στη συνέχεια πέτα το στο πάτωμα και πάτα το. Ξανά και ξανά και ξανά...
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
    Αυτά

@Λήθη,

Αν βλέπεις επιθέσεις, απρεπή τρόπο συμπεριφοράς και τώρα χροιά ώστε να σε κάνει να φοβηθείς (!) πρέπει να το κοιτάξεις...

Υπέπεσες στο ίδιο ατόπημα, που στηλίτευες σε άλλα μέλη. Είναι άλλο πράγμα να σέβομαι την κυκλοθυμία σου και άλλο να την ανέχομαι όταν αυτή ξεπερνά τα όρια που σου θέτω όταν απευθύνεσαι σε μένα. Ημουν σε όλα τα posts μου, ευγενικός μαζί σου, αν δεν το κατάλαβες ή αν οι εναλλαγές της διάθεσης σου, δεν σου επιτρέπουν να φερθείς ανάλογα, δεν φταίω εγώ.-

Senior Member
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    Λήθη έτσι νιώθω την συντροφικότητα...αυτά που έγραψες δίνουν μια εικόνα του εαυτού μου. Δεν βαριέμαι ποτέ τον σύντροφό μου και δεν χρειάζεται να κάνει κόλπα για να με έχει,θέλω απλά να είναι ο εαυτός του και να ξέρει να δίνεται σε μια σχέση. Οπότε και εμένα μου φαινόταν πολύ ξένο να ξεκινήσω στρατηγικές..τελευταία το ακούω συνέχεια και λέω μα καλά πως ζει ο κόσμος?Πως αντέχει όλο αυτό το παραμύθι-παιχνίδι?Δεν κουράζονται ποτέ? Εγώ θέλω αληθινά πράγματα στη σχέση και όχι κόντρες κλπ..να μπορώ να τον έχω και φίλο και εραστή και απ'όλα..Νόμιζα οτί είχα μείνει πολύ αγνή,ηλίθια και παλιας σχολής..αρκετά πισω για να κάνω τα μοντέρνα παιχνίδια στρατηγικής...

Senior Member
    seduction σε ευχαριστώ για την δική σου οπτική αλλά δεν έχω ξεχάσει να είμαι γυναίκα...φροντίζω τον εαυτό μου! Ακόμα και στο κρεβάτι ξέρω να παίζω..,ξέρω να είμαι τρυφερή κλπ κλπ...απλά νιώθω οτί τελικά ο άλλος επαναπαύεται με όλα αυτά...και έχω ένα παράπονο! Ποτέ κανένας σύντροφός μου δεν είχε κανένα παράπονο από μένα...γιατί? έχω πραγματική περιέργεια. Θέλω να μου κάνουν παράπονα..αυτό δείχνει ενδιαφέρον! Δεν θέλω να ακουστώ σαν η "τέλεια" όχι καθόλου απλά πάντα αναρωτιόμουν...

Σπουδαία. Εύγε

Θα σε βοηθήσω περαιτέρω. Πάρε ένα Α4 στα χέρια σου. Τσαλακώσε το στις παλάμες σου και στη συνέχεια πέτα το στο πάτωμα και πάτα το. Ξανά και ξανά και ξανά...το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.

Αυτά

@Λήθη,

Αν βλέπεις επιθέσεις, απρεπή τρόπο συμπεριφοράς και τώρα χροιά ώστε να σε κάνει να φοβηθείς (!) πρέπει να το κοιτάξεις...

Υπέπεσες στο ίδιο ατόπημα, που στηλίτευες σε άλλα μέλη. Είναι άλλο πράγμα να σέβομαι την κυκλοθυμία σου και άλλο να την ανέχομαι όταν αυτή ξεπερνά τα όρια που σου θέτω όταν απευθύνεσαι σε μένα. Ημουν σε όλα τα posts μου, ευγενικός μαζί σου, αν δεν το κατάλαβες ή αν οι εναλλαγές της διάθεσης σου, δεν σου επιτρέπουν να φερθείς ανάλογα, δεν φταίω εγώ.-
    σεντ φαντάζομαι πως ξέρεις ότι ένας από τους όρους χρήσης είναι να μη κάνουμε διαγνώσεις, έτσι?

Εσύ έκανες δυο. Φάουλ...να το προσέξεις.

Ειδικα η Λήθη δεν σε πρόσβαλε πουθενά, ίσα-ισα που πολύ ευγενικά σου είπε πως ΔΕΝ θέλει να συνομιλεί μαζί σου.

Αυτό σημαίνει δικαίωμα στο διάλογο και με ποιον θέλουμε ή όχι να τον κάνουμε.

Senior Member

.
    εχμ... επειδή είναι πάνω απ'ολα? SSSSSOOKIEEEE! :P

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast