Δεν ήξερες δεν ρώταγες???
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Senior Member

Καλησπέρα. Η ιστορία μου είναι παρόμοια με πολλών άλλων. Σωματοποιημένο άγχος (εκ των υστέρων το έμαθα), επισκέψεις σε γιατρούς, μια κρίση πανικού πριν 6 χρόνια, εφημερεία στον Ευαγγελισμό (έπαιζε και ο ΠΑΟ και είχαν κλεισει οι βάζελοι τους δρόμους), "άντε παρε ένα ταβορ και απο αύριο σε ψυχίατρο", τελικά επίσκεψη σε ψυχίατρο, πολλά χάπια (που ποτέ δεν κατάφερα να κόψω), "άντε και για ψυχοθεραπεία καλό κάνει",τελικά άρχισα και ψυχοθεραπεία (σε δημόσιο).
    Έξι χρόνια μετά, ύστερα απο πολλά φάρμακα και πολλη ψυχοθεραπεία, κοιτάζω πίσω και το μόνο που έχω να πω είναι: "Δεν ήξερες, δε ρώταγες;". Όχι, ουτε ηξερα αλλά ουτε και ρώτησα. Στο δια ταύτα: εδω και καποιους μηνες σκέφτομαι πως η ψυχοθεραπεία που έκανα δεν ήταν η κατάλληλη (εννοώ φυσικά ψυχοδυναμική) και πως τα φάρμακα που επαιρνα δεν ήταν ουτε αυτά κατάλληλα. Έξι χρόνια έκανα λάθος? Έχω ψυχαναλύσει παππούδες, γιαγιάδες, γονεις, αδέλφια, γείτονες, τις παιδικες ηλικίες και τα τραύματα όλων και τα δικά μου βεβαίως βεβαίως...Έχω κανει τις συνδεσεις, εχω καταλαβει τις προβολες, τις προσδοκιες, τις αποκαλύψεις...Έχω αποκτήσει σχέση εξάρτησης απο την ψυχοθεραπεύτρια, απο τα αντικαταθλιπτικά.. Και καλά βρε χαιβάνι, τόσο καιρό δεν διάβαζες τις εξελιξεις στην ψυχολογία?κανείς δεν σου είπε για την αντιψυχιατρική? Οχι ρε παιδιά, το επαιζα tabula rasa η ηλίθια...Πίστευα ότι με αυτην την ψυχοθεραπεία θα έβλεπα φως, με αυτά τα φάρμακα για σωσίβιο θα μάθαινα κάποτε να κολυμπάω μονη μου, που λέει και μια γνωστή ψυχολογα..Αλλά κουράστηκα εξι χρόνια...Εξαντλήθηκα...Θύμωσ α πια...
    Υπάρχει κάποιος που να έχει ζήσει ή να ζει κάτι παρόμοιο? Τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση...
    Last edited by Σουέλ; 15-06-2011 at 02:22.
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

[I]F. Scott Fitzgerald[/I]

Senior Member
    Δεν γνωρίζω να σου πω. Εγώ έχω μόνο άγχος όχι κρίσεις πανικού. Αυτό με την αντιψυχιατρική πρώτη φορά το ακούω, τι είναι;
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Γενικά είναι μέθοδος που προσπαθεί να εξαλειψει παλιότερες πρακτικές/τακτικές στην ψυχιατρική π.χ. εγκλεισμό σε κλινική. Στην κατάθλιψη η αντιψυχιατρική -απ'οσο γνωρίζω- είναι κατά της χρήσης φαρμάκων (SSRI κυρίως) και κατά της άποψης περι της γνωστής π@πα@ιάς περί χημικής ανισοοροπίας. Νομίζω πως είναι μια γενική ακόμα έννοια και οι ειδικοί που έχω ρωτήσει έχουν δώσει διαφορετική απάντηση ο καθένας.
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

Senior Member
    Οκ Ευχαριστώ!
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Και άντε τώρα να μαζέψεις τα κομμάτια σου. Φτου και απο την αρχή...Δεν μπορουσε να ειναι 'Φτου και βγαίνω"....
    [/SIZE]

Senior Member

Καλησπέρα. Η ιστορία μου είναι παρόμοια με πολλών άλλων. Σωματοποιημένο άγχος (εκ των υστέρων το έμαθα), επισκέψεις σε γιατρούς, μια κρίση πανικού πριν 6 χρόνια, εφημερεία στον Ευαγγελισμό (έπαιζε και ο ΠΑΟ και είχαν κλεισει οι βάζελοι τους δρόμους), "άντε παρε ένα ταβορ και απο αύριο σε ψυχίατρο", τελικά επίσκεψη σε ψυχίατρο, πολλά χάπια (που ποτέ δεν κατάφερα να κόψω), "άντε και για ψυχοθεραπεία καλό κάνει",τελικά άρχισα και ψυχοθεραπεία (σε δημόσιο).
    Έξι χρόνια μετά, ύστερα απο πολλά φάρμακα και πολλη ψυχοθεραπεία, κοιτάζω πίσω και το μόνο που έχω να πω είναι: "Δεν ήξερες, δε ρώταγες;". Όχι, ουτε ηξερα αλλά ουτε και ρώτησα. Στο δια ταύτα: εδω και καποιους μηνες σκέφτομαι πως η ψυχοθεραπεία που έκανα δεν ήταν η κατάλληλη (εννοώ φυσικά ψυχοδυναμική) και πως τα φάρμακα που επαιρνα δεν ήταν ουτε αυτά κατάλληλα. Έξι χρόνια έκανα λάθος? Έχω ψυχαναλύσει παππούδες, γιαγιάδες, γονεις, αδέλφια, γείτονες, τις παιδικες ηλικίες και τα τραύματα όλων και τα δικά μου βεβαίως βεβαίως...Έχω κανει τις συνδεσεις, εχω καταλαβει τις προβολες, τις προσδοκιες, τις αποκαλύψεις...Έχω αποκτήσει σχέση εξάρτησης απο την ψυχοθεραπεύτρια, απο τα αντικαταθλιπτικά.. Και καλά βρε χαιβάνι, τόσο καιρό δεν διάβαζες τις εξελιξεις στην ψυχολογία?κανείς δεν σου είπε για την αντιψυχιατρική? Οχι ρε παιδιά, το επαιζα tabula rasa η ηλίθια...Πίστευα ότι με αυτην την ψυχοθεραπεία θα έβλεπα φως, με αυτά τα φάρμακα για σωσίβιο θα μάθαινα κάποτε να κολυμπάω μονη μου, που λέει και μια γνωστή ψυχολογα..Αλλά κουράστηκα εξι χρόνια...Εξαντλήθηκα...Θύμωσ α πια...
    Υπάρχει κάποιος που να έχει ζήσει ή να ζει κάτι παρόμοιο? Τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση...
    Όσο το διαβάζω, τόσο περισσότερο πείθομαι για την ηλιθιότητά μου
    Μήπως να κάνω γι αυτό το θέμα ψυχοθεραπεία?
    [/SIZE]

Junior Member
    Γεια σε ολους!ειμαι καινουρια εδω προσφατα ανακαλυψα το φορουμ !Σουελ κι εγω ειμαι σε μια παρομια κατασταση με σενα!πασχω απο καταθλιψη εδω και 4 χρονια!υποτροποιασεισ ψυχοθεραπειες αλλαγη γιατρων!χαπια.διακοπη χαπιων υποτροποιασεις ανχος αποπειρεσ αυτοκτονιες κρισεισ πανικου και παει λεγοντας.Η αληθεια ειναι οτι η ψυχοθεραπεια βοηθαει αλλα πρεπει να βρεις καποιον που να σου εμπνει εμπιστοσυνη, αλλιως δεν υπαρχει βελτιωση.Εχω καταλαβει οτι το σημαντικοτερο ειναι να καταλαβουμε ακριβως το μεγεθος τησ ασθενειας μας και να το αντιμετωπισουμε αναλογα.Δεν περναει ευκολα.Το θεμα ειναι να μην το βαζεις κατω να εισαι μαχητης.Να στηρηζεσαι στον εαυτο σου και να μην εξαρτιεσαι απο τους αλλους.Τα χαπια σε συνδιασμο με τη ψυχοθεραπεια βοηθανε.(Εγω λατρευω τα χαπια μου.Με κρατουν ηρεμη με ισορροπουν αν και νιωθω οτι δεν ειμαι ο εαυτος μου πια σα να βλεπω τον εαυτο μου απο μακρια σα να νιωθω εξω απο το σωμα μου.Εχει συμβει σε σας αυτο?)

Senior Member
    Δήμητρα γεια σου! Η ψυχοθεραπεία βοηθάει, ναι, αλλά πρέπει να κάνεις την κατάλληλη! Εγώ κάνω τόσα χρόνια την ακατάλληλη, που τελικά νιώθω οτι όχι μόνο δεν με βοήθησε, αλλά μου έκανε και κακό...Έχω πέσει στην παγίδα της ψυχοδυναμικής, δηλαδή εντάξει, κατάλαβα τι μου συνέβη στην κούνια και πώς αυτό με επηρέασε, αλλά τώρα τι κάνω???Επίσης, θέλω να κόψω τελείως τα φάρμακα!
    Τώρα, να είσαι μαχητής...Το μόνο "μαχητικό" που έχω κάνει είναι ότι δεν έχω κανει καμία αποπειρα αυτοκτονίας, ούτε καν σχετική σκέψη. Αυτό για μένα ειναι κάτι...
    Εξαρτιέμαι δυστυχώς μόνο απο τα παλιοφάρμακα και μάλιστα, ειμαι πια πεπεισμένη ότι όταν τα κόβω, δεν επανέρχεται η κατάθλιψη, αλλά είναι απλά στερητικό σύνδρομο. Ανήκω στους seroxat users, you know...Φυσικά, κανένας ψυχίατρος δεν συμφωνεί με την άποψή μου.
    Συχνά νιώθω ότι δεν είμαι εαυτός μου,σαν να αιωρουμαι πάνω απο εμένα, ναι...Το έχω αυτές τις μέρες που πάω για υποτροπή...
    Δήμητρα, πόσω χρονών είσαι?Κάνεις ψυχοθεραπεία?
    [/SIZE]

Senior Member
    Σουελ, πόσα χρόνια είπες? Έξιιιι, α ο κόλος τους να φέξει. Καλά ρε παιδιά πώς κάθεστε τόσο καιρό με ψυχοθεραπεία? Θα διαφωνήσω αν μου επιτρέπεις. Δεν δημιουργούν εξάρτηση τα SSRIs. Εσύ αισθάνεσαι εξαρτημένη απ' αυτά? Ε, τότε ενδέχεται η εξάρτησή σου να είναι δική σου κατασκευή. Και φυσικά αν η/ο ψυχίατρος δεν είναι σκιτζής, δεν παίρνεις χρόνια φάρμακα. Εννοείται. Όσο για την αντιψυχιατρική, την θεωρώ απόλυτη σε αρκετά σημεία και μη ρεαλιστική σε άλλα τόσα. Όχι βέβαια ότι η ψυχιατρική είναι η αγία παρθένα, αλλά και οι αφορισμοί βλάπτουν. Προσωπικά είχα πάει σε μία ψυχίατρο, ήταν επιστήμονας με την σημασία της λέξεως. Έτσι κι αλλιώς η δική μου αρχή είναι να μην αφήνω τη ζωή μου ούτε στον κάθε επιστήμονα. Να σου πω ένα παράδειγμα, η πρώτη μου επαφή με ψυχολόγο ήταν σε έναν κύριο που ήταν εντελώς γκάου μπίου τσίου, άσε που είχε ακόμη και στο μέρος πίνακες με αγγέλους, αρχαγγέλους, πνεύματα, αύρες, ΛΟΛ Μιλάμε σκιάχτηκα, χαχαα, τον ρωτάω γιατί έχετε 150 χιλιάδεςλολ πίνακες με αγγέλους και μου άρχισε κάτι εξηγήσεις για πνευματισμούς, ε, έγινα Λούης. χαχα
    Θέλω να πω αν αφηνόμαστε να μας πάνε, θα μας πάνε. Αν μας πάμε, θα μας πάμε. Καταλαβαίνω πως ίσως στην αρχή και όντας μέσα σε κατάθλιψη να μην είχες τη δυνατότητα/καθαρή κρίση να ξεχωρίσεις, αλλά μετά? όσο καλυτέρευες δεν αμφισβήτησες την αποτελεσματικότητα καθόλου?
    Μήπως τελικά έχει και ο πελάτης υποχρέωση να κρίνει το προιόν, να κάνει μία έρευνα αγοράς, να μην πάρει το ταγιέρ και του μείνει στη ντουλάπα?:P
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Θέλω να πω αν αφηνόμαστε να μας πάνε, θα μας πάνε. Αν μας πάμε, θα μας πάμε. Καταλαβαίνω πως ίσως στην αρχή και όντας μέσα σε κατάθλιψη να μην είχες τη δυνατότητα/καθαρή κρίση να ξεχωρίσεις, αλλά μετά? όσο καλυτέρευες δεν αμφισβήτησες την αποτελεσματικότητα καθόλου?
    Μήπως τελικά έχει και ο πελάτης υποχρέωση να κρίνει το προιόν, να κάνει μία έρευνα αγοράς, να μην πάρει το ταγιέρ και του μείνει στη ντουλάπα?:P
    Εχεις απόλυτο δίκιο.Όσον αφορά τα έξι χρόνια, ναι είναι φυσικά πολύς καιρός, αλλά είναι σε δημόσιο, οπότε τα ραντεβού δεν είναι πάντα κάθε βδομάδα...Βέβαια στη real life είναι έξι γαμημένα χρόνια...
    Φυσικά κατηγορώ τον εαυτό μου και όχι τους ψυχιάτρους ή την ψυχοθεραπεύτρια...Τον τελευταίο 1,5 χρόνο ήμουν κάλά και σκεφτόμουν πάει το ξεπέρασα. Αλλά πριν 6 μήνες άρχισαν τα παρατράγουδα...Έτσι μπηκα σε σκέψεις, όχι τα λάθη που έκαναν οι άλλοι, αλλά για το πόσο κουτορνίθι ήμουνα...
    Όσο για την εξάρτηση, δεν έχεις άδικο, απλά δεν είμαι σε θέση να καταλάβω ακόμα τι συμβαίνει. Γενικά, είμαι επιρρεπής σε εξαρτήσεις, πλην αλκοόλ και ναρκωτικών που τα έχω χεσμένα, με το συμπαθειο κιόλας...
    [/SIZE]

Senior Member
    Ούτ' εσένα να κατηγορείς. Φτάνει η κατηγόριααα, φτάνει λέω. Να το αφήσεις πίσω σου και να κρατήσεις μόνο τα καλά. Γιατί θα υπάρχουν κι αυτά. Μην ξεχνάς ότι έκανες ψυχανάλυση στη μισή αθήνα. λολ
    Όλοι είμαστε, εγώ είμαι στο τσιγάρο που κάθε φορά το κόβω για τεράστια διαστήματα. αντικατάστησε για έναν δύο μήνες και τό'χεις. χαχαα
    Μάθε τον εαυτό σου να συνεχίζει δίχως να τιμωρεί για λάθη ή παραλείψεις, ανθρώπινο δεν είναι?
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Καλά το τσιγάρο δεν το πιανω στις εξαρτήσεις, το θεωρώ αυτονόητο και δεν το έχω κόψει ποτέ τρομάρα μου...
    Μάθε τον εαυτό σου να συνεχίζει δίχως να τιμωρεί για λάθη ή παραλείψεις, ανθρώπινο δεν είναι?
    Αυτό δεν μου το έμαθαν στην ψυχοθεραπεία, θα τους μαλώσω...
    Πρέπει να κάνω reset. Και θα κρατήσω bαck up επιλεκτικά
    Μα τόσα πολλά λάθη βρε παδί μου???Πώς τα κατάφερα...
    [/SIZE]

Junior Member
    Ναι Σουελ κανω.Εκανα με αλλον γιατρο παλια και δεν με βοηθησε.Εχεισ δικιο οτι πρεπει να κανεις την καταλληλη.Ειμαι 20 τα συμπτωματα αρχισαν απο τα 16.Εγω παιρνω σεροπραμ.Αλλα το σεροπραμ και το σεροξατ δεν ειναι βαρια δεν ειναι οτι εχουμε εξαρτηση αλλα ο οργανισμος τα χρειαζεται.Εγω τα ειχα κοψει για ενα διαστημα επειδη ενιωθα καλυτερα και μετα απο ενα μηνα εγινα πολυ χαλια και δν το ειχα καταλαβει κιολας.Τα χαπια μας βοηθανε πιστευω αλλα θελουν με μετρο, πολυ γιατροι τα δινουν ετσι.Εμενα μου ειχαν δωσει και για διπολικη διαταραχη προληπτικα επειδη εχω οικογενειακο ιστορικο αλλα ο καινουριος μου γιατροσ μου τα σταματησε γτ δεν ειχα συμπτωματα.Τωρα το γτ μας συναιβει οτι μας συνεβη εχει πολλεσ εξηγησεις αλλα δεν εχει νοημα να ψαχνουμε το θεμα ειναι να το αντιμετωπισουμε τωρα.(οπως λεει και ο γιατροσ μου!)

Senior Member
    Δημητρούλα, δεν ψάχνω το "γιατί". Δεν το έψαχνα ούτε στην αρχή...Βέβαια μέσα απο την ψυχοθεραπεία το απάντησα. So what? Δεν άλλαξε και τίποτα που το ξέρω. Το θέμα είναι,όπως είπες, να το αντιμετωπίσουμε κι εγώ νιώθω πως μετά απο τόσο χρόνια δεν ξέρω το πώς. Οι μέχρι τώρα τρόποι αντιμετώπισης μου φαίνονται "εχθρικοί", δεν τους θέλω άλλο...Νιώθω πως έχω κάνει κακό στον εαυτό μου, πως δεν τον βοήθησα όσο και όπως επρεπε. Και μέχρι στιγμής μου έχω θυμώσει πολύ γι αυτό...
    Χαίρομαι που το παλέυεις έτσι, φαντάζομαι ότι έχεις ανθρώπους δίπλα σου να σε στηρίζουν...Εγώ τότε δεν είχα...
    [/SIZE]

Junior Member
    Ποτε δεν ειναι αργα μην απογοητευεσε.Πρεπει να επιμενεις η απελπισια ειναι κακος συμβουλος πιστεψε με.Υπαρχουν στιγμες που λεμε δεν γινεται τιποτα και θα μεινουμε για παντα ετσι αλλα θελω να πιστευω οτι ξεπερνιετε.Η αληθεια ειναι οτι θα το θυμομαστε για παντα,εχει φαει μεγαλο κομματι της ζως μας αλλα δεν ειναι αργα, ετσι πιστευω.Ναι εχω ανθρωπους που που με στηριζουν και ειμαι ευγνωμων γι αυτο.Αλλα και εσι που δεν ειχες το παλευεις ειναι πολυ σημαντικο, ακομα προσπαθεις πρεπει να εισαι περηφανη για τον εαυτο σου.Εγω αμα δεν ειχα κανενα θα βλεπα τα ραδικια αναποδα τωρα!χαχα. Η ζωη ειναι ωραια λενε γτ να μην αρχισουμε να ζουμε τη δικια μας?ποτε δεν ειναι αργα το πιστευω αυτο οτι ηλικια και να χεις.Ποσο χρονων εισαι?ποτε αρχισε το δικο σου προβλημα?Κατι ακομη ,μην θυμωνεις με τον εαυτο σου,ειναι φυσικο που δεν ηξερες να κανεις κατι παραπανω για να βοηθησεις τον εαυτο σου,πως να το ξερεις αλλωστε?στην πορεια αναγνωριζεις τα συμπτωματα και καταλαβαινεις και την κατασταση καλυτερα που ετσι κι αλλιως δυσκολο ,αλλα και οταν δεν εχεις καποιον διπλα σου να σου πει οτι κατι δεν παει καλα ειναι πολυ δυσκολο και θαυμαζω που αντεξες χωρις να εχεις κανενα ,εγω δεν θα αντεχα.

Page 1 of 2 12 LastLast