Results 1 to 15 of 17
-
20-06-2011, 00:55 #1
ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ!!!PLEASE
Καλησπέρα σας,
Θέλω να σας πω και να μοιραστώ μαζι σας αυτο που εδώ και κατι μήνες είμαι πολυ χάλια ψυχολογικά.
Καταρχήν πριν ξεκινήσω να αναφέρς και την δική μ ιστορία πρέπει πρώτα να σας πώ κάποιες λεπτομέρειεςγια εμένα..
..Η πρώτη μ σχέση και καταλαβάινεται τι εστί η"πρωτη" μου σχέση ήταν πριν 5 χρόνια μια σχέση που στην αρχή μ φάνηκε υπέροχη καταπληκτική όμως μετά από λίγους μήνες βγίκαν πολλά προβλήματα προβλήματα που τότε δεν τα έβλεπα και τα αγνωούσα οι φίλοι μ και όλος ο περιγυρος μ έβλεπε τι γινόταν πως μ συμπεριφερόταν πως με υποτιμούσε μπροστά σε όλους... Η αλήθεια είναι οτι τα έβλεπα κι εγώ και φυσικά τα ζούσα όμςσ ειμαι καλος η κακός ανθρωπος των ευκαιριών και έδωσα 5 χρόνια σε ένα ανθρωπο με την ελπίδα κάθε μερα να αλλάξει τελικά ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και σας το λέω εγώ.. Μετά απο παρα πολλες καταστάσεις είπα επιτέλους "Τελειώσαμε" κάτι που δεν περίμενα ούτε κι εγώ... Φυσικά δεν ήμουν και στην καλύτερη φάση που μπορεί να είναι μια γυναίκα κι όμως το αντιμετώπισα με πολύ δυναμη όλο αυτό.. Αφηδα περίπου μισό χρόνο να είμαι μόνη μ και να κάνω πράγματα μόνο για τον ευατό μου δεν με διέφερε κανενας άλλος παρα μονο οι φίλοι μ και εγώ ούτε έψαχνα να είμαι με κάποιον... και Ξαφνικά γνωρίζω και μπαίνει στην ζωή μ ένας ανθρώπος που πραγματικά με γέμιζε απο την πρ΄ςτη στιγμή που τον γνώρισα..
Περνούσα υπέροχα και εκείνος και εγώ..Ειμασταν τέλειο ζευγάρι πραγματικά στον ένα 7 μηνο πού είμασταν μαζί δεν είχαμετσακωθεί ουτε μια φορά..Μπορώ να πώ οτι κι εγω και αυτός είχαμε μια απιστευτη εμπιστοσυνη μεταξύ μας του έλεγα τα ΠΑΝΤΑ και μ έλεγε τα Παντα...
Μια μέρα όμως μου είπε πως θέλω να χωρήσουμε... Εκείνη την στιγμή νόμιζα οτι μ κάνει πλάκα κι όμως ήταν αλιθηνό... Τον ρώτησα αμέσως γιατι??? ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ( ειμασταν σε αποσταση εκεινος ΑθΗΝΑ εγώ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και θα μ πείτε ποτε συναντιώσασταν και θα σας πω πως κάθε πέμπτη μόλισ σχόλαγα απο την δουλειά μ έπερνα το τρένο και κατέβαινα κάθε πεμπτη για 7 μήνες), το να χωρήσουμε το είπε απο το τηλ οταν εκείνη την μέρα μιλήσαμε.. Τον ρώτησα γτ και δεν μ απαντησε απλά μ είπε να προσέχω και ότι μ αγαπάει, μετά το έκλεισε.. Την άλλη μερα σηκώθηκα και πήγα ΑΘΗΝΑ να τον δώ από κοντα να μ πεί τον λόγο..Συναντηθηκαμε με εσφιξε στην αγγαλιά του και το μόνο που μ είπε ειναι "εισαι σπουδαίος άνθρωπος" τον ρώησα γτνα χωρήσουμε τότε και απλα με φίλησε και μ είπε "καλη επιστροφή"
Εφυγα γύρισα στην πόλη μ και κλείστηκα μέσα μ δεν ήθελα ουτε να βγαίνω ούτε τπτ..
Δεν άνοιγα και πολύ συχνά το ιντερνετ γτ στο facebook θα τον έβλεπα ... Μια μέρα όμως μπήκα και μ μίλησε μερώτησε πως είμαι και τι κάνω του ειπα την αληθέια το πως αισθάνομαι και το πώς είμαι και το μονο που είπε είναι "ΣΥΓΝΩΜΗ" αμέσως με διέγραψε απο φίλους του στο facebook και απο εκείνη την στιγμή αναρςτιέμαι που έφταιξα... τι έκανα???? ΔΝ εχω πάρει ακόμα μια ξακάθαρη κουβέντα για να καταλάβς το γιατι έγινε όλο αυτο ..Επειτα έμαθα πως είναι με άλλη απο κοινό γνωστό και το μόνο που είπα είναι "Αν είναι καλά και ευτιχισμένος εκει τοτε είμαι κι εγώ καλα" Οσο και να με πληγώνει που το λέω τον αγαπάω τοσο πολυ που το μόνο που θέλω είναι να γελά και να περνάει τέλεια... και ξαφνικά απο εκέι που δεν μιλάγαμε όταν τον απασχολέι ένα μικρό πρόβλημα σε οτιδήποτε πέρνει εμένα τηλ και μονο εμένα καποια στιγμή τον ρώτησα γιατι σε μένα και όχι σε εκείνη και μ απαντησε πως μόνο σε σένα μπορώ να πώ τα ΠΑΝΤΑ...
Τον σκέφτομαι συνέχεια μου λείπει και τον θέλω ξανα κοντά μου και δεν μπορώ να τον έχω... έχει περάσει τοσο καιρός και καθε βραδυ σκεφτομαι εκεινον...Δεν αντέχω άλλο..
- 20-06-2011, 01:37 #2
Γεια σου Ζαφειρία και καλώς όρισες. Ξεκινώντας από την πρώτη σου σχέση ήθελα να σου πω ότι 5 χρόνια είναι πάρα πολλά σ' έναν άνθρωπο που δεν σου φερόταν με την δέουσα προσοχή και σε υποτιμούσε. Είναι καλό να δίνουμε ευκαιρίες αλλά εξαρτάται και από την φύση των εκάστοτε προβλημάτων. Όταν ο άλλος σε προσβάλλει και δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν σε σέβεται ως προσωπικότητα και ως άνθρωπο, δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να δίνουμε ευκαιρίες πόσο μάλλον όταν όλο αυτό διαρκεί 5 χρόνια. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει αλλά ακόμα και να έφταιγες, θα ήταν προτιμότερο να σου το πει ευθέως και όχι να προσπαθεί να σ' εκδικηθεί έμμεσα καταπατώντας την αξιοπρέπεια σου. Για την δεύτερη σου σχέση έχω να πω ότι ίσως τα αισθήματα του να ήταν περισσότερο φιλικά παρά αισθήματα πάθους, ίσως η μεταξύ σας εμπιστοσύνη να τον ενέπνεε περισσότερο σε φιλικό επίπεδο αλλά και πάλι, ο τρόπος που αποφάσισε ν' αποχωρήσει χωρίς να εξηγήσει τίποτα, σε τίποτα δεν καταδεικνύει σχέση 2 ανθρώπων που βασιζόταν στην εμπιστοσύνη και τον σεβασμό. Πόσο μάλλον όταν εσύ διένυες όλη αυτή την απόσταση για να τον δεις. Αλήθεια αυτός ερχόταν καθόλου; Γενικότερα απ' όλο σου το κείμενο διαφαίνεται μια ηττοπάθεια και έλλειψη αυτοεκτίμησης, πράγμα που μεταδίδεται και σ' αυτούς γι' αυτό συμπεριφέρονται έτσι. Η ειρωνία είναι ότι μετά το συμβάν εσύ συνέχισες να παίζεις τον ρόλο της "ψυχοθεραπεύτριας", μήπως δεν θα έπρεπε να είσαι τόσο υποχωρητική; Άλλο πράγμα είναι η καλοσύνη και η ανιδιοτελής προσφορά και άλλο το να μας εκλαμβάνουν ως θύματα. Θα μπορούσε τουλάχιστον να εξηγήσει ντόμπρα και τίμια τους λόγους για τους οποίους ήθελε να χωρίσετε.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
20-06-2011, 01:56 #3
καλησπέρα..καλώς ήρθες!
ένα σχόλιο μόνο θέλω να κάνω..απίστευτο πόσο εγωπαθείς μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι προκειμένου να νιώσουν καλά και ασφαλείς..τι να πω.Εγώ που είμαι και λίγο κακίστρω σε τέτοια θέματα θα τον είχα κάνει σκουπίδι.
Περαστικά είναι αυτά Ζαφειρία μου..θα βρεθεί άλλος για να αγαπήσεις, πίστεψέ με. πονάς βέβαια τώρα, αλλά έχε στο μυαλό σου ότι είναι στο χέρι σου να τον στείλεις στον αγύριστο.Εσύ επιλέγεις...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
20-06-2011, 01:58 #4
Γεια σου Cypsy
Θα σου απαντησω γιατί "εμεινα τόσο καιρό στην πρώτη μ σχέση ενώ έβλεπα πως,μ συμπεριφερόταν, τώρα πια ξέρω είναι αυτό που λές η έλλειψη αυτοεκτίμησης δεν είχα αναπτυγμένο το εγώ μου, και ότι έβλεπα το θερούσα προσωρινό.. Δεν θέλω να πέρνω το ρόλο του "θύματος" αλλα δεν μπορώ και να μην δεχομαι οταν μ ζητηθεί να δωθεί η ευκαιρία ώστε να αλλάξει ένας ανθρωπος....
Στην δευτερη μ σχέση δεν μπορώ να πιστέψω ότι η σχέση μας βαζιζόταν μόνο στο φιλικό κομάτι όταν και απο τις δύο μεριές κάναμε όνειρα για το αύριο και πρώτα αυτός και μετα σε μια μέρα ενώ πηγαίνανε όλα υπεροχα να μου πει ενα απλό γεια... Κι αν με ήθελε μόνο στο φιλικό κομμάτι δεν θα με έσβινε απο φίλους του στο facebοοk απλα θα με θεωρούσε μόνο μια απλή φίλη του... Εκείνος πια με πέρνει συνέχεια τηλ σε καθημερινή βάση πλέον ώστε να μ πει το οτιδήποτε και εγώ ειμαι εκεί γι αυτόν και θα είμαι γτ πέρα απο γυναίκα είμαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και θέλω πάντα να βοιηθώ τους άλλους.
20-06-2011, 02:10 #5
Άσε το facebook, δες την ουσία της σχέσης. Αν ήσασταν τόσο καλά μαζί γιατί απομακρύνθηκε χωρίς εξηγήσεις; Κρίνω εκ του αποτελέσματος, το οποίο σε έκανε να πληγωθείς για 2η φορά. Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου, σου αξίζει κάτι περισσότερο, πρέπει εμείς οι ίδιοι να σεβόμαστε τον εαυτό μας για να μας σέβονται οι άλλοι. Το ξέρω ότι ίσως ν' ακούγεται κλισέ και χιλιοειπωμένο αλλά δυστυχώς είναι δύσκολο μέχρι να το καταφέρουμε και πρέπει να το λέμε ξανά και ξανά. Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη σου να είσαι άνθρωπος και 'γω την ίδια ανάγκη έχω αλλά όχι εις βάρος του εαυτού σου. Και ο εαυτός σου άνθρωπος είναι, γιατί δεν δείχνεις την δέουσα σημασία και σ' αυτόν; Σκέφτηκες ποτέ να βελτιώσεις την αυτοεκτίμηση σου μαζί μ' έναν θεραπευτή; Σκέφτηκες ποτέ ποια είναι η βαθύτερη πηγή των προβλημάτων αυτών;
20-06-2011, 02:19 #6
...συμφωνώ και συνεχίζω...
Σε παράτησε μετά από επτά μήνες χωρίς καμία εξήγηση, εμαθες πως ειναι με άλλη, άρχισε να επικοινωνεί μαζί σου και συ λες πως το αποδέχεσαι επειδή είναι ανθρώπινο?
Συγνώμη που θα σε στεναχωρήσω, αλλά προφανώς δεν του βγήκε με την καινούργια, (από πλευράς της φυσικά) και ψάχνει να επιβεβαιώσει τον εγωισμό του με κάποια που περιμένει χωρίς να της έχει δώσει το παραμικρό συναισθηματικό ξεροκόματο παρά μόνο την επαφή του μαζί της.
Εσύ απ' την άλλη ελπίζεις μήπως και ξανά ερωτευτεί επειδή είσα πιο "ανθρώπινη" από την άλλη.
Δυστυχώς όμως, ο έρωτας δεν είναι φιλανθρωπια, είναι χημεία/θελω/παθος.......
20-06-2011, 08:54 #7
Το ότι έννοιωθες τόσο έντονα αισθήματα μαζί του και τον αγαπούσες τόσο δε σημαίνει ότι έννοιωθε κι αυτός το ίδιο για σενα. Αν σε ήθελε πραγματικά δε θα σε παράταγε για κανένα λόγο και για καμιάν άλλη. Το μοιραίο είναι που εσύ συνδεθηκες μαζί του ερωτικά ενώ αυτός αποδείχθηκε ότι σε είχε στο φιλικό.
Όπως βρήκες τις δυνάμεις και ξεπέρασες τον άλλο που ήσουν σε υποτίθεται σχέση μαζί του για πεντε χρόνια το ίδιο ισχύει και τώρα. Έχεις τις δυνάμεις να τον ξεπεράσεις. Απλά παιρνάς τώρα το δύσκολο στάδιο του χωρισμού που νομίζεις ότι είσαι στον πάτο κι όλα τελειώνουν. Άμα ενεργοποιήσεις μέσα σου τις ίδιες δυνάμεις που ενεργοποίησες τότε θα δεις πως άμα περάσει λίγος καιρός θα μπορείς να ζήσεις μακριά του και θα σαι έτοιμη να πας παρακάτω.γιάννης
20-06-2011, 23:14 #8
Δεν μπορω να μην συμφωνησω πάνω σε όλα αυτα που λες και τονίζεις γιατί τα έχω σκεφτεί όλα αυτά και η λογική μ είναι παράλληλη στα λεγομενα σου όμως τα δικά μου σναισθήματα είναι πολύ έντονα και επειδη είμαι απο την φύση μ συναισθηματικός ανθρωπος μερικές φορές τα συναισθηματα υπερισχυουν απο την λογική.. Μ ου φαίνεται "ασχημο"κατα εμένα έναν ανθρωπο που αγαπώ όταν μ ζηταει βοηθεια να μην του την παρέχω...
Ενα πράγμα που έπρεπε να τονισω απο την αρχή είναι ότι δεν θέλω να γυρίσς σε εκείνον όταν μ φέθηκε έτσι ακόμα κι αν τον αγαπώ τόσο πολύ και τον εκτιμώ σαν άνθρωπο το πρόβλημα μ είναι το γιατι γιατι και αυτός φέρθηκε έτσι επιπόλαια...Βέβαια στο πρώτο κομματι που λέω οτι δνε γυρίζω μιλάς εκ του ασφαλούς γτ ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει και πως θα γίνει εαν υπαρξη επανασύνδεση....
20-06-2011, 23:21 #9
Ζαφειρία μην κοροιδεύεις τον εαυτό σου. Από την στιγμή που γράφεις γι' αυτόν, συνεχίζεις να τον θέλεις. Ο Ιωάννης έχει δίκιο, περνάς τα πρώτα στάδια μετά τον χωρισμό, γι' αυτό σου φαίνεται βουνό, άφησε τον χρόνο να κυλήσει και σιγά σιγά θα τον ξεπεράσεις. Αν συνεχίσεις να μιλάς μαζί του, θα είσαι ακόμα πιο ευάλωτη και θα πέσεις πιο εύκολα.
20-06-2011, 23:30 #10
20-06-2011, 23:45 #11
Το παρερμήνευσα εγώ. Η συνεχής επικοινωνία σας όμως θα έχει τ' αντίθετα αποτελέσματα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ζητήσεις ξεκάθαρες εξηγήσεις γι' αυτό που έγινε γιατί έχεις κάθε δικαίωμα (αν και δεν πιστεύω ότι θα είναι ειλικρινής) και μετά να προχωρήσεις.
21-06-2011, 00:14 #12
Δεν νομιζω να είναι ξεκάθαρος δεν ήταν τότε που έπρεπε να ειναι τώρα?? Λιγο χλωμό το βλέπω...Αν όμως ξαναεποικηνωνήσω μαζι τού θα τον ρωτήσω αν και πλέον η απαντηση του εκτος το ότι δεν θα είναι ξακάθαρη δεν θα είναι και η "γιατρεία μου σε όλο αυτό ότι και να μ πει το αποτέλεσμα θα παραμένει το ίδιο..
21-06-2011, 00:27 #13
Υποθέτω απ' όσα ανέφερες πως θέλει η σχέση σας να παραμείνει, να συνεχίσετε να έχετε επαφές, αλλά σε φιλικό επίπεδο. Αν εσύ το θέλεις, οκ. Αν δεν το θέλεις, γιατί το δέχεσαι?
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
21-06-2011, 00:29 #14
Πράξε όπως νομίζεις σχετικά μ' αυτό. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να τον ξεπεράσεις και να βρεις τις αληθινές αιτίες της έλλειψης αυτοπεποίθησης γιατί αλλιώς θα επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη μια ζωή.
21-06-2011, 00:52 #15
Πραγματικά ξέρω απο που πηγάζει η έλλειψη αυτοπεποιθησης όσο κι αν περίεργο σου φαίνεται ,και εκεί που είχα ξεπεράσει κάποια πράγματα στην πρώτη μ σχέση με αυτά που έκανε κατάφερε να ξανακλειστώ στον πάλι στον ίδιο μ τον ευατό και στην δεύτερη κατάφερε όχι μονο να ξαναανοιχτώ αλλά και να ξαναγαπήσω πολύ τον ευτό μου καθώς ένιωσα όσο δαστημα ημουν μαζι του να επουλώνονται όλες οι πληγές απο την πρώτη μ σχέση... και ίσως να είναι αυτός ο λόγος που όταν με χρειάζεται είμαι εκει γι αυτόν ίσως το θεωρώ χρέος μ απεναντι του το γεγονός οτι κατάφερε να "γιατρέψει' όλες τις πλιγές μ και μετα τα συναισθηματα που τρέφω για αυτόν...