Results 1 to 15 of 38
Thread: Φρένα
-
02-07-2011, 02:16 #1
Φρένα
Όπως και στα αυτοκίνητα έτσι και στους υγιής ανθρώπους υπάρχουν τα φρένα, δηλαδή μπαίνει ένα στόπ στις σκέψεις προτού αυτές γίνουν επικίνδυνες. Πιστεύετε ότι γι'αυτό υπάρχει ο όρος σχιζοφρένεια, οι άνθρωποι δηλαδή που ξεπερνάνε τα όρια των νεύρων τους, των σκέψεων τους και των συναισθημάτων τους;
Αν και έχω κόψει τα φάρμακα πιστεύω ότι η ζημιά που μου προκλήθηκε από αυτά δεν πρόκειται να φύγει. Θα υπάρχει πάντα μια απόσταση από τον άνθρωπο που ήξερα κάποτε.Last edited by carrot; 02-07-2011 at 02:27.
- 02-07-2011, 02:42 #2
Προφανώς η λέξη προέρχεται από εκεί. Είναι σύνθετη, σχίζω+φρένα=σχιζοφρένεια. Τι είναι αυτό που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι και δεν μπορείς να το σταματήσεις; Υποτίθεται πως τα χάπια τα παίρνουμε για καλό, εσύ πιστεύεις ότι σου έκαναν κακό;
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
02-07-2011, 02:49 #3
Η ακριβής ετοιμολογία της λέξης είναι split mind (νους χωρισμένος) αλλά δεν σημαίνει αυτό.
Αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να σταματήσω να μπαίνω εδώ μέσα και να διαβάζω και να γράφω, ότι δεν μπορώ να σταματήσω να καπνίζω, ότι μερικές φορές ξεφεύγουν οι σκέψεις και έρχεται η αφηρημάδα να με προστατέψει. Δεν ξέρω εσύ τι πιστεύεις πως είμαι κάνας τρελός που σφάζει κόσμο?
02-07-2011, 03:11 #4
Ούτε και γω μπορώ να το σταματήσω αυτό και πρέπει γιατί τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει και πονάνε τα μάτια μου...Λέω από αύριο να το κλείσω το ρημάδι και να διαβάσω κανένα βιβλίο. Όχι δεν πιστεύω πως έισαι τρελός. Πως σου ήρθε αυτό; Απλά μερικές φορές νομίζω ότι γίνεσαι επιθετικός. Εξάλλου είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από σχιζοφρένεια δεν γίνονται επικίνδυνοι.
02-07-2011, 03:23 #5
Πιστεύεις πως δεν είμαι τρελός αλλά υπονοείς ότι είμαι σχιζοφρενής. Εγώ τι να πιστέψω από τα δύο?
Το ότι δεν γίνονται επικίνδυνοι οι άνθρωποι που πάσχουν από σχιζοφρένεια ποιος σου το είπε αυτό? Σύμφωνα με τις στατιστικές των επιστημόνων αν θες να το δούμε έτσι ψυχρά το θέμα, ένα ποσοστό των σχιζοφρενών διαπράττει κάποιο έγκλημα αλλά όχι η πλειοψηφία των σχιζοφρενών. Απλά εσύ σαν γυναίκα, σχιζοφρενής η όχι έχεις περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης (ικανότητα επιβίωσης θα έλεγα), το λένε και οι έρευνες, οι άντρες πεθαίνουν πιο νέοι.
02-07-2011, 03:35 #6
Εγώ απλά δεν δέχομαι την λέξη τρελός. Η σχιζοφρένεια είναι μια ασθένεια και έτσι θα πρέπει να το βλέπεις. Εγώ βάσει των όσων ήξερα νόμιζα πως οι άνθρωποι που πάσχουν από σχιζοφρένεια είναι ακίνδυνοι, τώρα αν εσύ ξέρεις κάτι διαφορετικό ίσως και να ισχύει δεν αντιλέγω. Μου δίνεις την εντύπωση ότι πρέπει σώνει και καλά να σε θεωρώ επικίνδυνο γιατί; Η ικανότητα επιβίωσης που κολλάει;
02-07-2011, 03:47 #7
Κι όμως υπάρχουν πολλοί τρελοί ελεύθεροι εκεί έξω, μετά την Αμερική ίσως κατέχουμε την δεύτερη θέση.
Η σχιζοφρένεια ασθένεια, τι είναι σχιζοφρένεια ακριβώς εξήγησε μου σε παρακαλώ να κάνω ακριβώς το αντίθετο να μην νιώθω σχιζοφρενής και να μην με λέτε σχιζοφρενή.
Μην με θεωρείς επικίνδυνο ούτε ακίνδυνο, δεν θα επιτεθώ χωρίς να νιώθω κίνδυνο, εδώ μέσα η εκεί έξω.
Όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια. Τέλος.
02-07-2011, 03:55 #8
Και γιατί αισθάνεσαι άσχημα εάν είσαι ή αν θα σε πούμε σχιζοφρενή; Εγώ πρέπει να αισθάνομαι άσχημα που είμαι καταθλιπτική ή η Lacrymosa πρέπει να αισθάνεται άσχημα επειδή είναι διπολική; Μπαίνοντας εδώ προσπαθούμε ν' ανοιχτούμε, να επικοινωνήσουμε με απώτερο στόχο να το απενεχοποιήσουμε όλο αυτό. Εγώ έχω κάνει σημαντικές προόδους σε αυτό το ζήτημα. Εσένα η επικοινωνία σου με ομοιοπαθείς δεν σε βοηθά; Για την σχιζοφρένεια δεν γνωρίζω να σου πω συγκεκριμένα από που προέρχεται γιατί δεν είμαι ειδικός και ότι πω θα είναι αυθαίρετο. Ξέρω ότι ξέρεις και 'συ. Η επιστήμη προχωράει όμως και σε λίγα χρόνια θα έχουμε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που μας ταλανίζουν. Μέχρι τότε θα πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο όλοι είτε είμαστε σχιζοφρενείς είτε καταθλιπτικοί και να βγάλουμε την ταμπέλα από πάνω μας. Αν εμείς αγαπήσουμε τον εαυτό μας τότε και οι άλλοι θα μας αγαπήσουν.
02-07-2011, 04:00 #9
"Αν εμείς αγαπήσουμε τον εαυτό μας τότε και οι άλλοι θα μας αγαπήσουν."
Gypsy Cello μου μακάρι να ήταν έτσι απλό.
Σε φιλώ!!!!!!! :* και καλή σου νύχτα
02-07-2011, 04:02 #10
Και όμως είναι πολύ σημαντικό! Και εγώ σε φιλώ :* ωραίο αυτό το smilie δεν το ήξερα!
02-07-2011, 19:40 #11
Καλησπέρα και πάλι!
Σκέφτομαι ότι δεν θα έπρεπε να λέω ότι σκέφτομαι, κάθε φορά που σκέφτομαι. Ότι η τυχαιότητα των απαντήσεων είναι προϊον των δικών μου σκέψεων και όχι των ερωτήσεων των υπολοίπων , τις οποίες ερωτήσεις μπορεί να μην ακούσω καν η καταλάβω, να μην είμαι μέσα και να είμαι έξω, η ακόμα και να ακούσω και να καταλάβω αλλά να μην απαντήσω με κάποια από τις προβλεπόμενες απαντήσεις, η ακόμα και με τρόπο που δεν ακούγεται τόσο λογικός. Δεν είναι μόνιμο αυτό αλλά παρουσιάζεται σχετικά συχνά, δηλαδή στον βαθμό που να γίνεται πρόβλημα. Δεν είμαι βέβαιος τι καθορίζει το πότε θα βρίσκομαι έξω και πότε μέσα, στον κόσμο μου μέσα εννοώ. Ίσως να φταίει η απομόνωση.Last edited by carrot; 02-07-2011 at 19:52.
02-07-2011, 19:43 #12
Να και ένα θετικό μήνυμα για το πρόβλημα αυτό:
http://www.psychologytoday.com/blog/...ivity-research
επειδή όλα έχουν δύο όψεις και για κάθε κακό που σου τυχαίνει έρχεται ένα καλό να σου το αναπληρώσει
02-07-2011, 22:36 #13
Θα σου προτεινα να διαβασεις αυτο το βιβλιο! Ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον! http://www.prosperus.gr/books/produc...ucts_id=123130
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
02-07-2011, 22:55 #14
Ναι βρε και γω το υποστηρίζω αυτό, ότι είναι μύθος καπα κάποιο τρόπο.
Όμως πως σταματάς να σκέφτεσαι τα προβλήματα?
02-07-2011, 23:01 #15
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
Πίεση στην δουλειά
02-08-2025, 08:41 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή