Results 16 to 30 of 42
Thread: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
-
29-06-2011, 22:23 #16
κοιταχτε ακομα και στην ζιμπαμποε να παμε καλυτερα απο αυτο χαλι το ανελεητο θα ναι.το λεω εγω που δεν εχω φαιε την αθηνα με το κουταλι γιατι ολο εδω γαμους χαρες και πανηγυρια τους νοιαζει να φτιαξουν τις βιλες τους μονο και πως θα βαλουν και αλλα αδερφια στις επειχειρησεις τους..οποτε ναι το εξωτερικο ειναι λυση αλλα πρωτον που και με τι κεφαλαιιο στην αρχη?εγω εχω μια αμερικανιδα γνωστη αλλα Usa makria ελεγα για αλλες χωρις μαρεσιε πολυ η ιρλανδια αλλα εχει προβλημα και η σουηδια...
- 29-06-2011, 23:00 #17
Νομίζω πως η φυγή από το πρόβλημα δεν είναι λύση. Σκέψου τι θα γινόταν αν όλοι αποφάσιζαν να φύγουν. Θα άδειαζε η Ελλάδα; Το θέμα είναι να μείνεις εδώ και να παλέψεις με αισιοδοξία κέφι και μεράκι για να κατακτήσεις τους στόχους σου. Ο ατομισμός μας έχει οδηγήσει στον πάτο...δεν το αντιλαμβάνεται κανείς;;;
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
29-06-2011, 23:14 #18
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
29-06-2011, 23:17 #19
Μα όπως προανέφερα οι πολιτικάντηδες είναι καθρέφτης της κοινωνίας. Και να φύγουν αυτοί θα έρθουν άλλοι που θα κάνουν τα ίδια!
29-06-2011, 23:21 #20
Μην εχεις τετοιες μηδενιστικες αποψεις! Τα πραγματα καθως και η νοοτροπια των Ελληνων εχουν αλλαξει και δε θα κατσουν αυτη τη φορα με σταυρωμενα χερια να περιμενουν τη νεα φουρνια των φαυλων πολιτικαντηδων! Τελος τα ψεματα,ο λαος χρειαζοταν μια δυνατη σφαλιαρα για να ξυπνησει!
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
29-06-2011, 23:43 #21
Μα αν όντως είχε ξυπνήσει ο λαός δεν θα ήθελαν όλοι να φύγουν στο εξωτερικό! Πάντως έγω εύχομαι αυτό που λες να είναι αλήθεια.
30-06-2011, 00:01 #22
Η Ελλαδα μετα απο τοσα χρονια φαυλων κυβερνησεων εχει πιασει πατο και χρειζεται χρονος για να ξανανεβει! Ο λαος μπορει να ξυπνησε αλλα τα πραγματα δεν αλλαζουν απ'τη μια μερα στην αλλη! Γι'αυτο και πολλοι θελουν να φυγουν γιατι εδω μεχρι να γινουν οι εκ βασεων αλλαγες,θα φτασουν να περπατουν με το μπαστουνακι τους! Η αρχη,ομως, με τον ξεσηκωμο του λαου εχει πραγματοποιηθει!
30-06-2011, 00:02 #23
OYTE την ΠΑΛΛΕΥΩ ούτε την ΠΟΥΛΕΥΩ.
http://www.youtube.com/watch?v=Z23b9xyX4TE
30-06-2011, 00:15 #24
Όμως, Gypsy, η αλλαγή της νοοτροπίας ενός λαού, όπως και η αλλαγή που αφορά σε θεσμούς δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.. Ακόμα κι αν έχουμε ξυπνήσει, ακόμα κι αν αγωνιστούμε, ακόμα κι αν έχουμε μπει σε τροχιά αλλαγής τα αποτελέσματα θα τα χαρούν τα εγγόνια, ή ίσως τα δισέγγονά μας! Με άλλα λόγια, οι μεταβάσεις θέλουν χρόνο.
Δεν το λέω με ωχαδερφιστική χροιά, η κοινωνία δεν είναι απρόσωπη και ο καθένας μας ως πολίτης έχει ευθύνη, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Αν λοιπόν παρουσιαστεί σε κάποιον μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή κάπου αλλού, εκτός Ελλάδας, γιατί να μην φύγει; Γιατί δηλαδή το να διεκδικήσεις τη ζωή που θέλεις να το ταμπελώσουμε ως δειλία, ή φυγή από τα δύσκολα;
Σου θέτω, δηλαδή, μια άλλη οπτική. Αν έμενες μόνη σου, έμενες ξαφνικά άνεργη και χρωστούσες και 3 ενοίκια δε θα σκεφτόσουν να προσπαθήσεις κάπου αλλού, εφόσον σου δινόταν αυτή η ευκαιρία;
Πιστεύω ότι θάρρος είναι και το να ρισκάρουμε να βγούμε από την πεπατημένη τη δική μας
και να γυρέψουμε διαφορετικό τρόπο ζωής. Όπου.
30-06-2011, 00:25 #25
Κατανοητό αυτό που λες crazy, εννοείται ότι θα γίνει μακροπρόθεσμα η σημαντική αλλαγή. Και φυσικά αν δεν έχεις μια, θα φύγεις. Εγώ όμως επιμένω να μείνω και να παλέψω εδώ.
30-06-2011, 00:31 #26
30-06-2011, 01:30 #27
εγω παιδια θα διαφωνισω, καθηστε να το παλεψετε εσεις οσο θελετε, με τη πρωτη ευκαιρια θα σηκωθω να φυγω. μια ζωη την εχουμε, και ηδη χαραμιστηκαμε αρκετα εδω περα...
30-06-2011, 21:06 #28
εγω δεν ειμαι καν αισιοδοξη σαν την Αλια. πιστευω οτι η πλειοψηφια των ελληνων δεν εχει καθολου ξυπνησει με εναν ουσιαστικο τροπο. ποια ειναι η αφυπνιση? το οτι βγηκαν στις πλατειες να κατηγορουν τους πολιτικους? 300 βουλευτες ευθυνονται για το συνολικο χαλι 10 εκατομμυριων πολιτων? μα, ειναι δυνατον? δεν βγαινουν κ τα νουμερα!
εκανε κανεις την αυτοκριτικη του σε αυτη τη χωρα? λιγοι. αυτη η μειοψηφια που κ πριν ηταν ενταξει. οι υπολοιποι τι κανουν? κατηγορουν τους αλλους. τους πολιτικους. ομως πολλα πραγματα για να γινουν θελουν 2 συνεργατες, ε, οπως κ το τανγκο.
η λογικη του ρουσφετιου δε θελει μονο πολιτικο, θελει κ πολιτη με αντιστοιχη νοοτροπια.
η λογικη του χτιζω αυθαιρετο δε θελει μονο υπαλληλους της πολεοδομιας που να λαδωνονται, αλλα κ πολιτες που θελουν να χτισουν αυθαιρετα κ ειναι προθυμοι να λαδωσουν.
κ πολλα αλλα τετοια παραδειγματα.
νομιζω οτι θα πιασουμε πατο ως χωρα, κ οτι η αφυπνιση κ η ανακαμψη δεν ειναι καθολου απαραιτητες. πολλοι πολιτισμοι χαθηκαν στον διαβα της ιστοριας (μου ρχονται στο μυαλο οι ετρουσκοι, λολ).
ευχομαι σε οποιον θελει, να παει να κανει την τυχη του εξω, εχω ζησει αλλωστε, στη δυση, ζουσα αμερικη. αλλα να θυμαται οτι παρα πολλες κομπινιτσες για τις οποιες ελεγε εδω "ελα, μωρε, ολοι ετσι κανουν! εγω θα σωσω την ελλαδα?" θα τις ξεχασει.
κ φορους θα πληρωσει στη δυση, κ κλησεις θα πληρωσει οταν τολμησει να παρκαρει παρανομα, ή σε θεση ΑΜΕΑ, κ αποδειξεις θα κοψει, ακομα κ αν ειναι ελευθερος επαγγελματιας, κ ευγενικη παρατηρηση θα δεχτει απο τον συμπολιτη του οταν θα πεταξει το σκουπιδι στη πολη, ή οταν θα προσπαθησει να κλεψει στην ουρα, ή οταν δεν θα παει τον δισκο του στα γκουντυς να τον αφησει στο μερος που αφηνουν τους δισκους, κ δε θα μπορει να αντιγραψει στο διαγωνισμα στο πανεπιστημιο, γιατι εκει το κανουν πολυ λιγοι κ δεν τολμας να στιγματιστεις, κ πολλα αλλα τετοια. κ θα μαθει να πειθαρχει.
φυσικα θα μπορει να εχει κ τα οφελη της δυσης.Last edited by Lou!; 01-07-2011 at 03:31.
30-06-2011, 21:21 #29
To τελευταίο δεν το ήξερα (για το πανεπιστήμιο). Εντύπωση μου έκανε! Σε ποια χώρα αναφέρεσαι;
30-06-2011, 21:55 #30
αμερικη ημουνα, καλιφορνια. ναι, εμεις οι μεταπτυχιακοι γραφαμε διαγωνισματα, κ ο καθηγητης-εποπτης καθοταν στην εδρα κ διαβαζε απορροφημενος τα δικα του, κανεις δε σηκωνε το κεφαλι του. οταν γραφαμε τα quals, κατι σημαντικες εξετασεις, ειμαστε 3-4 ατομα κ γραφαμε σε καθε δωματιο κ δεν ειχαμε κανεναν εποπτη να μας επιβλεπει! κανεις δεν αντεγραψε! μονο οι προπτυχιακοι αντεγραφαν λιγο, αλλα κ αυτοι καμια σχεση με τα ελληνικα δεδομενα. λιγα πραγματα.