Πως αντιμετωπιζετε το ψεμα μεσα στην οικογενεια?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Junior Member

Πως αντιμετωπιζετε το ψεμα μεσα στην οικογενεια?

Πως αντιμετωπιζετε το ψεμα μεσα στην οικογενεια και συγκεκριμενα απο το ιδιο μας το παιδι? Το προβλημα μου ειναι οτι εστω και αργα, καταλαβα οτι με εχει ''θαψει'' σε ολους τους συγγενεις και φιλους με αποτελεσμα να τους εχει στρεψει ολους εναντιον μου. Προσπαθησα να την πλησιασω, αλλα δε δεχεται συζητηση ουτε να με βλεπει. Οι 'κατηγοριες' της εχουν να κανουν με το οικονομικο κομματι και με το οτι ενω παντα στηριζα τα παιδια μου στα παντα, βρεθηκα σε ασχημη κατασταση οικονομικα και ζητησα αν μπορει να βοηθαει στο σπιτι... αυτο εγινε περιπου πριν ενα χρονο. Τοτε μου το αρνηθηκε λεγοντας διαφορες δικαιολογιες και οταν ειδε οτι εγω σχεδον πατωσα πριν 3 μηνες οικονομικα εφυγε απο το σπιτι και νοικιασε ενα δυαρι και ζει μονη κατηγορωντας με οτι εγω φταιω που εχασα τη δουλεια μου και να τα βγαλω περα μονη μου. επισης με κατηγορει που δεν την βοηθαει πια οικονομικα. Ειναι 26 χρονων και εχει δικη της δουλεια. Να τονισω οτι ειμαι πολυτεκνη χωρισμενη και τα μεγαλωσα ολα δουλευοντας μερα νυχτα. Δεν ειχα δικη μου ζωη και ειχα πεσει με τα 'μουτρα' στα παιδια. Οτι προσπαθειες εχω κανει να την πλησιασω πεφτουν στο κενο και καθε φορα γινετε πιο απομακρη. Οι συγγενεις μου εχουν απομακρυνθει και δεν ξερω αν πρεπει να αρχισω να τους λεω εγω την αληθεια στους ανθρωπους που ειναι γυρω μας η αυτο θα ηταν χειροτερο? προς το παρον κραταω ουδετερη σταση γιατι δεν θελω να βλαψω το παιδι μου. Ειμαι σε απελπισια. Νιωθω μονη και προδωμενη. τι να κανω?

Senior Member
    Να σε ρωτήσω κάτι? Μήπως την κακόμαθες? Μήπως της έδινες τα πάντα και τώρα που σταμάτησες της κακοφάνηκε? Έχει μάθει να κοιτά τον εαυτό της γτ ίσως την έμαθες να είναι το επίκεντρο της προσοχής..

Junior Member
    Εχεις δικιο. Αυτο το λαθος το εκανα με ολα μου τα παιδια. Μια και δεν υπηρχε πατερας, προσπαθουσα παντα να καλυψω το κενο, δινοντας τους περισσοτερο συναισθημα και οικονομικη ασφαλεια. Τωρα νιωθω σαν στυμενη λεμονοκουπα. Δεν κοιταζα ποτε τον εαυτο μου ουτε εκανα σχεση γι να ειμαι διπλα τους. Δεν περιμενα ποτε οτι θα μου φεροταν ετσι. Εχω απογουτευτει και με τους συγγενεις, που αντι να με πιασουν να με ρωτησουν σε οτι κι αν τους ειπε το παιδι μου, μου γυρισαν την πλατη. Τοσα χρονια δεν με ξερουν? δεν ξερουν ποια ειμαι? τι ειμαι? και ολα αυτα να φανταστεις, γιατι ειπα να βοηθαει με 50 η 100 ευρω το μηνα στα εξοδα του σπιτιου.. Δεν ξερω τι να κανω.. ειμαι απελπισμενη..