Results 1 to 15 of 63
Thread: πως ειναι να ακους φωνες?
-
28-06-2011, 14:29 #1
πως ειναι να ακους φωνες?
γεια σας παιδια.. αγχωδη διαταραχη εχω οπως εχει διαπιστωθει απο γιατρους αλλα θα ηθελα να ρωτησω για ενα θεμα να μου απαντησει οποιος ξερει.. πως ειναι να ακους φωνες?? δηλαδη τις ακους κανονικα οπως ακους καποιον να μιλαει?? και επισης,ποια ειναι η διαφορα εσωτερικων φωνων με εξωτερικες?? οι εσωτερικες ειναι σαν σκεψεις ας πουμε?? εχουν παντα καποιο περιεχομενο?? τα ρωταω ολα αυτα επειδη ενιωσα κατι περιεργο χθες και μου καρφωθηκε στο μυαλο οτι θα αρχισω να ακουω φωνες.. αλλα δεν ακουσα κατι εξωτερικο.. ηταν σαν να χανομαι λιγο καπως,σαν το συναισθημα το λιγο¨"ονειρικο" που εχουμε πριν μας παρει ο υπνος.. και επειδη εδωσα μεγαλη σημασια εκεινη την ωρα τεσταρω τον εαυτο μου συνεχεια και λεω "μηπως ακους τιποτα??" δεν ξερω ειναι μπερδεμενο, ισως επειδη εδωσα πολλη σημασια.. παρολα αυτα θα ηθελα να μου πειτε πως ειναι, για να ξερω.. μοιαζουν σαν σκεψεις η ειναι κανονικες φωνες?? ευχαριστω πολυ
- 28-06-2011, 14:42 #2
λεω μην ασχολεισαι και πολυ γτ στο τελος μπορει ν ακουσεις οντως απ την πολυ σκεψη :P
28-06-2011, 14:46 #3
λες να ειναι στο μυαλο μου δηλαδη?? αυτο δεν μπορω να καταλαβω αν το προκαλω εγω η οχι.. απλα ενιωσα περιεργα μια στιγμη φοβηθηκα, τρομοκρατηθηκα και επειδη γενικα ολο αυτο που αντιμετωπιζω αυτο το καιρο στηριζεται σε αυτο το φοβο αρχισα να το αναπαραγω.. δεν ακουω κατι ξεκαθαρο (σαν φωνη δηλαδη) απλα εχω μια αισθηση οτι θα βυθιστω και οτι οι σκεψεις μου σαν να γινονται φωνες.. και τεσταρω συνεχεια τον εαυτο μου απο χθες.. καπως ετσι,δεν μπορω να το περιγραψω αλλιως..
28-06-2011, 14:49 #4
Δεν ξέρω πώς είναι να ακούς φωνές αλλά ξέρω πώς είναι να σου μπαίνει μια ιδέα στο μυαλό,μια φοβία.Κι εσύ τώρα αυτό έπαθες.Εκείνη την ώρα λες ότι δεν έδωσες σημασία και καλά έκανες.Αλλωστε ετσι οπως το περιγραφεις δεν μου φαίνεται να'ναι κάτι πέρα από άγχος.Τώρα γιατί να το σκέφτεσαι?Γιατί στα καλά καθούμενα δηλαδή να αρχίσεις να ακούς φωνές?Ξεκόλλα!Αγχος είναι μόνο,τίποτα άλλο! :)
28-06-2011, 14:50 #5
πιστευω οτι ειναι απ την πολυ ανησυχια σ μην σου συμβει γι αυτο καλυτερα προσπαθησε ν τ αποβαλεις απ τ μυαλο σ για ν μην σου δημιουργηθει στο τελος και τιποτα αλλο,κριμα ειναι!
28-06-2011, 14:51 #6
28-06-2011, 15:00 #7
ειμαι χαλια :( δεν ειναι στα καλα καθουμενα.. παρουσιαζω ιδιαιτερα συμπτωματα αγχους 6 μηνες τωρα.. κρισεις πανικου,αποπραγματοποιηση, περιεργες σκεψεις,εμμονες.. και μια απο τις εμμονες - φοβιες μου ηταν η ψυχωση.. και νιωθω ασχημα που το λεω γιατι οσοι θα το διαβασουν αυτο που γραφω θα πουν "δηλαδη εμεις που εχουμε ψυχωση τι πρεπει να κανουμε??".. και δικιο θα εχουν.. ομως ακομα και πριν μαθω οτι παθαινω κρισεις πανικου για παραδειγμα ελεγα "θεε μου κανε να μην ειναι κρισεις πανικου".. νομιζω απο χθες πως μολις αφησω λιγο τον εαυτο μου ακουω πραγματα μεσα μου.. το παρομοιαζω πολυ με την αισθηση που εχουμε πριν κοιμηθουμε που ειναι σαν να σκεφτομαστε δυνατα καπως,δεν ξερω αν το εχετε παθει ποτε.. αλλα μου συνεβη χθες, ενω ημουν πολυ κουρασμενη και απο κεινη την ωρα νιωθω οτι το παθαινω συνεχεια.. και δεν μπορω και να το περιγραψω κιολας γιατι δεν ειναι οτι ακουω κατι κιολας (καποιον να μου μιλαει δηλαδη) γι αυτο ρωτησα εδω, για να μου περιγραψει καποιος που ξερει πως το αντιλαμβανεσαι εκεινη τη στιγμη.. σας ευχαριστω πολυ παντως κοριτσια!!
28-06-2011, 15:21 #8
Ναι σε καταλαβαίνω ότι ήδη περνάς προβλήματα αλλά το λες και μόνη σου ότι η ψύχωση είναι μια από τις φοβίες σου.Γενικά όσοι περνάμε διαταραχή άγχους έχουμε ένα σωρό παρόμοιες φοβίες.Εγώ να δεις πόσες έχω..Αστα...Αλλά μόνο στο μυαλό μας είναι τελικά.Και από την πολλή σκέψη νομίζουμε στο τέλος ότι τα παθαίνουμε κι όλας.Πάντως ξέρω ότι πολλοί που έχουν αγχώδη διαταραχή έχουν αυτή τη φοβία μην ακούσουν φωνές.Εμένα πώς μου ξέφυγε αυτή η φοβία απορώ..:P
28-06-2011, 15:24 #9
ναι το ξερω ειναι κοινο οντως.. απλα τωρα μου εχει καρφωθει στο μυαλο οτι ειναι πραγματικοτητα και ακουω δυνατα τις σκεψεις μου, καπως ετσι.. θα προσπαθησω να ηρεμησω παντως και θα δω πως θα παει
28-06-2011, 18:08 #10
chesire ολοι οι ανθρωποι ως ενα βαθμο ακουμε 'φωνες', με την εννοια των εσωτερικων σκεψεων κ επεξεργασιας εντολων που δινει ο εγκεφαλος μας.. η ψυχωση ομως κ οι ακουστικες ψευδαισθησεις (φωνες) ειναι αλλα πραγμα κ διαφερουν απο αυτο που προανεφερα.. επισης μια κ πασχεις απο αγχωδη διαταραχη κ κρισεις πανικου, επειδη πασχω κι εγω απο αυτη τη διαταραχη αλλα ευτυχως εχω ξεπερασει τις κρισεις πανικου εδω κ 6 μηνες, ενα απο τα χαρακτηριστικα της διαταραχης αυτης που πιθανον να το ξερεις κ να το εχεις διαβασει ειναι οτι υπαρχει ο φοβος της "τρελας", δλδ το ατομο νιωθει οτι τρελενεται η οτι πεθαινει.. οποτε χαλαρωσε κ μην πολυδινεις σημασια, οσο αναμασας κατι τοσο κολλαει η σκεψη σου κ σε κραταει εκει κ σου καρφωνεται ως εμμονη ιδεα.. εχει τυχει κι εγω μετα απο ξενυχτι κ ποτο κ διαφορες ουσιες να βλεπω περιεργα πραγματα (οχι τοσο να ακουω, αλλα μια ενταση την ειχα, δλδ σαν να κοιμομουν αλλα ακουγα μουσικη κ πηγα να βγαλω τη μπριζα κ δεν υπηρχε λολ) αμα ειναι μετα απο ξενυχτι κ ετσι τοτε ειναι αλλιως ομως ρε συ κ προσπαθω να μην το σκεφτομαι...
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
28-06-2011, 23:15 #11
κ εγω εχω να πω οτι ολα προκαλουνται απο εντονο αγχος κ στη δικη μου πειρπτωση το ιδο ακριβως ισχυει.εντονο αγχος με αποπροσωποιησεις κ ψυχαναγκασμους.οχι δεν υαπρχεις περιπρωση να τρελλαθεις ειναι ο συχνοτερος φοβος των ανθρωπων που παρουσιαζουν αποπροσωποποιηση,ψυχαναγκ� �σμους κ ολα αυτα οπως προανεφερα προκαλουνται απο εντοντο αγχος.συνεχισ τις ψυχοθεραπειες κ ολα καλα!
28-06-2011, 23:38 #12
chesire καπως ετσι νοιωθω κ εγω, οι φωνες που ακουω δεν εχουν ηχο ,ειναι κατι σαν ζωντανες σκεψεις ,εγω τις λεω σκεπτομορφες, οι ψυχιατροι ομως στα γρηγορα εβγαλαν το συμπερασμα οτι ειναι το ιδιο με φωνες κ μου εδωσαν αντιψυχωτικα, οταν τα επαιρνα υπηρχαν παλι αλλα δεν εδινα σημασια -ημουν σε καταστολη- τωρα που δεν παιρνω τιποτα ειμαι συνεχεια μεσα στις σκεψεις μου κ στους φοβους μου κ βεβαια μου στερουν τη δυνατοτητα να διασκεδασω κ να ζησω με επικοινωνια με τους αλλους, δεν εχω πανικους πια ,αλλα κλαιω οταν οι συγκεκριμενες σκεπτομορφες (υπαρκτα προσωπα που ειναι σαν αν ακουω τις σκεψεις τους) μιλανε υποτιμητικα για μενα.
Το θεμα ειναι να μη φοβασαι κ να αδιαφορησεις ,κατι που εγω προσπαθω ενα χρονο χωρις φαρμακα κ δεν το καταφερνω.
Παντως μετα απο ενα χρονο ,νομιζω οτι δεν φευγουν μονες τους οι εμμονες..........Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
28-06-2011, 23:58 #13
δεν μοιαζει με αυτο αυτο που περιγραφω.. δεν λενε τιποτα,δεν ακουω ομιλιες.. ειναι σαν ταση να νιωθω πιο εντονα τις σκεψεις μου.. δεν ξερω ειναι μπερδεμενο.. και επειδη αναπτυσσω συνεχεια εμμονες και φοβιες μπορει να το εχω προκαλεσει εγω,επειδη μου καρφωθηκε στο μυαλο οτι θα παθω ψυχωση.. ειναι μπερδεμενο.. ευχαριστω πολυ παντως..
29-06-2011, 00:07 #14
Και εγω δεν τους ακουω να μιλανε ,ειναι σαν να ξερω τι σκεφτονται, κ πολλες φορες κανω τρομακτικες σκεψεις εξοντωσης μου .........
Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
29-06-2011, 00:27 #15
chesire αυτο που περιγραφεις ειναι πολυ φυσιολογικο κ συχνο στην φαση που σου συνεβησε.Οταν βρισκοσουν δλδ μεταξυ ξυπνιου κ υπνου.Τη στιγμη που εισαι ενα κλικ στο να κοιμηθεις.Κι εγω το χω νιαωσει και φανταζομαι οτι συμβαινει σε ολους.Επομενως μην υποβαλεις τον εαυτο σου σ αυτον τον φοβο μην τυχων αρχισεις να ακους φωνες κλπ.
Απο εκει κ περα θα με ενδιεφερε κι εμενα να μαθω πως ειναι περιπου απο ατομα που γνωριζουν.Πως το νιωθουν κ το αντιλαμβανονται,κ πως διαχωριζουν τις δικες τους σκεψεις απ τις "φωνες".Εχω το λογο μου και δεν ειναι απο απλη περιεργεια.