Results 16 to 30 of 63
Thread: πως ειναι να ακους φωνες?
-
29-06-2011, 00:31 #16
δεν ημουν μεταξυ υπνου και ξυπνιου ημουν εξω εμ μια φιλη μου.. και απλα ενιωσα σαν το αισθημα που εχεις λιγο πριν σε παρει ο υπνος που η μια σκεψη διαδεχεται την αλλη γρηγορα και ειναι σαν να τις ακους δυνατα.. κρατησε πολυ λιγο και απο κεινη την ωρα απλα το σκεφτομαι και το αναμασαω.. προς το παρον το αφηνω και την επομενη φορα που θα παω ψυχολογο θα το αναφερω..
- 29-06-2011, 00:44 #17
Ναι συγγνωμη,ξαναδιαβασα το μυνημα σου πριν ακομα απαντησεις κ το καταλαβα.
Μηπως ησουν αγχωμενη εκεινη την ωρα?Μηπως ειχατε πιει αλκοολ και νυσταζες ή ησουν κουρασμένη?
Δεν ειναι παντως αυτο οι "φωνες" που περιγραφουν καποια παιδια.Το λες κ μονη σου οτι ειναι περισσοτερο η φοβια σου μαζι με αγχος ισως.
Ποσες φορες εχει τυχει σε ολους μας να ακουσουμε καποιον να φωναζει το ονομα μας πχ χωρις να υπαρχει κανεις ή να συμβαινει στην πραγματικότητα?
Αν εκεινη τη φαση φοβομασταν ή ειχαμε αυτο το αγχος στο κεφαλι μας θα ανυσηχουσαμε γι αυτο οπως κανεις κι εσυ τωρα.Υπο "φυσιολογικες ομως ψυχολογικες συνθηκες"(εκεινη τη στιγμη), δεν δινουμε σημασια κ το ξεχναμε.Σκεψου να σου τυχαινε αυτο,τωρα που νιωθεις αυτον τον φοβο,ποσο βαρια θα το επαιρνες..ενω στην πραγματικοτητα προκειται για κατι φυσιολογικο.Εδω δεν ακουσες καν να "λενε" κατι συγκεκριμενο και φοβηθηκες.
Ηρεμησε λοιπον.Ανεφερε το στην ψυχολογο σου οπως λες,περιγραφοντας ομως αυτη την αισθηση σου με ακριβεια για να μην την οδηγησεις σε λαθος συμπερασματα.
29-06-2011, 00:53 #18
Κάποιες φορές τυχαίνει να βουίζουν τα αυτιά μου (αυτό είναι το πιο συχνό βασικά) και κάποιες άλλες φορές νομίζω έχει τύχει να ακούσω κάποια φωνή ενώ να μην είναι κάποιος τριγύρω. Πως είναι, πως να είναι, δεν είναι ονειρικό όπως το περιγράφεις, αν το πάθω αυτό ανησυχώ, εφόσον δεν μπορώ να βρω την φυσική πηγή της φωνής ανησυχώ πως δεν είμαι καλά και προσπαθώ να παραμείνω ψύχραιμος.
Να αρχίσω πάλι τα ξενέρωτα μου; Μην πίνεις ποτά και ναρκωτικά, και μην κάνεις καταχρήσεις ..μειώνονται οι πιθανότητες να σου καεί ο εγκέφαλλος, η εφόσον έχεις πάθει τη ζημιά μειώνεις τις πιθανότητες να βάλεις σε κίνδυνο τον εαυτό σου και τους συνανθρώπους σου.
29-06-2011, 03:20 #19
it's complicated !!!! Για οποιον το φοβαται , μαλλον προκειται για απλη φοβια καθως δεν μπορει να φανταστει ΠΩΣ ΘΑ του 'παρουσιαστουν' οι φωνες , ΑΝ του παρουσιαστουν δηλαδη. (και για να ειμαστε ποιο σαφεις δεν προκειται για φωνες παντα , αλλα για παρ-αισθησεις ! συμπεριελαμβαμενων ολων και των 5 αισθησεων. δηλαδη βλεπεις +οραματα , ακους+φωνες , μυριζεις + νομιζεις οτι μυριζεις κατι , κοκ,, γευση+ , αφη+ .....
Για την ερωτηση ΠΩΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ κανεις τις σκεψεις του απ τις φωνες ; Ειναι απλο . Το ενα ειναι σκεψη (οπως σκεφτοταν ανεκαθεν το ατομο , και τη γνωριζει απο γενησημιου του) ,,και οι φωνες ειναι ΦΩΝΕΣ (οχι σκεψεις) και ειναι κατι ΝΕΟ για αυτον ,και προερχονται απο μια 'αλλη πηγη' ,Οχι απ τον ΕΑΥΤΟ , δηλαδη δεν μιλαει μονος του το ατομο. Και το γνωριζει αυτο κ επειδη ξερει επισης απο γενησημιου του ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. (και προφανως επισης κ απ το περιεχομενο ,που ειναι ασχετο με τον συνηθη εσωτερικο του διαλογο! )
>>>Και για τους περιεργους !! ,για φωνες μονο, μερικα παραδειγματα .(που πιθανον ολοι να τις εχουν βιωσει αλλα να μην εδωσαν ιδιαιτερη σημασια ):
- Σου εχει κολησει ενα τραγουδακι,,, το σερνεις ολη μερα γυρω απ τη γλωσσα σου και δεν λεει να ξεκολησει .Ξαφνικα καπου το απογευμα συνειδητοποιεις οτι σιγοτραγουδας αλλες λεξεις απο αυτες που νομιζες , συνηθως στον ιδιο σκοπό, αλλα αλλες λεξεις, που ειναι ειρωνικες , σε σχολιαζουν , σε κρινουν κοκ.
-Βρεχει κι εχεις αργησει ,,, εχει κινηση και σε εχει πιασει αγχος , βαζεις τον υαλοκαθαριστηρα ,τριζει λιγο στην αρχη και μετα απο λιγο αρχηζει να σου 'μιλαει', η μαλλον εσυ πανω στον ηχο που κανει ο υαλοκαθαριστηρας να 'ακους' μια φραση ,,ξανα και ξανα και ξανα ,( μπορει να λεει οτιδηποτε ...)
- το ιδιο επισης μπορει να συμβει , ακουγοντας ενα ρυακι, μια βρυση που τρεχει οταν πας το πρωι να πλυνεις το προσωπο σου, ενα θροισμα ενος δενδρου, κοκ.
-Και φυσικα οι ποιο προχωρημενες καταστασεις ,,, που δεν μπορει να φανταστει κανεις , γιατι απλως ειναι τοσο πλατυ θεμα και το 'ρεπερτοριο', οσο και η φαντασια η ιδια ,,, ξεπερναει τη φαντασια του ατομου του ιδιου ,Τελικα το ατομο η πανικοβαλεται και νοσει στο τελος ,, Η παραμενει ψυχραιμο ,και μετα απο λιγο καιρο ανοιγει ενα μαγαζακι για να λεει ...τον καφε , τα ταρω , τη σφαιρα κ αλλα πολλά πολλά :)
29-06-2011, 03:51 #20
Σε ευχαριστουμε παθ.Αν και δεν ειμαι σε θεση να καταλαβω πολλα -λογω ωρας-.Θα τα ξαναδω αυριο
Καλος ο επιλογος σου :ρ,αν και αμφισβητω οτι οι περισσοτεροι απο αυτους που λες,ακουνε φωνες ή βλεπουν πραγματα.
Μαλλον ετσι τους συμφερει να πιστευει ο κοσμος γι αυτους
29-06-2011, 04:55 #21
Ειναι οντως τρομακτικες οι παρεσθησεις ,αλλα πιο πολυ ειναι ενοχλητικες! προσωπικα ειχα παλιοτερα καποιες ,βεβαια ηταν αποτελεσμα καποιον παραισθησιογονων που εκανα χρηση σε μικρη ηλικα ,αφου το βλεπαμε σαν παιχνιδι! και οσο πιο προδιαθεση εχεις να τις δεις τοσο πιο πολυ τις εχεις!
Αυτο που μου εκανε μεγαλη εντυποση ηταν οτι δεν ειχαμε ολα τα παιδια ολη η παρεα μου παραισθησεις απο τις ιδιες ουσιες! προσωπικα απο τα τρυπακια ειχα πολυ λιγες παραισθησεις , ενω αλλα παιδια ειχαν αρκετες!
Αυτο που μου εκανε μεγαλη εντυποση ηταν οτι καποιοι φιλοι μου σε ενα παρτυ ,κοντα σε ενα δασος της αττικης ,πριν πολλα χρονια ειχαν σχεδον ολοι την ιδια παραισθηση ! ειχαν ολοι τους μαλον οι πιο πολλοι ,δει τα ιδια πραματα, ειχαν δει - απο τα λιγα που θυμαμαι -, νομιζαν οτι μες στο δασος υπηρχαν και αλλα παιδια που ειχαν μουσικη και εκαναν παρτυ! και σκαλομενοι , οι φιλοι μου εψαχναν μες στο δασος βραδιατικα να βρουν την αλλη παρεα!! μπορει καποιος να μου εξιγισει πως γινετε να εχουν ιδια παραισθηση? αφου ειναι κατι φανταστικο! κατι που ειναι μες στο μυαλο !πως λοιπον ειχαν τα ιδια βιωματα?
Προσωπικα αυτο το συμβαν συν καποια αλλα που επαθα εγω με εκαναν να σταματησω τα ναρκωντικα που μου προκαλουσαν ππαραισθησεις , οπως ηταν τα αρνταν , τα σιροπια σαν το περαγκον ,το συβαλ-π , το ζαχτους και αλλα, οπου με εκαναν να χαθω πολυ πιο πολυ απο το l.s.d , εκτως απο τα μανιταρια τα αμανιτα οπου μου καναν μεγαλες παραισθησεις και σε διαστηματα πολυ μακρινα απο την χρηση ,δλδη σε στιγμες που νομιζα οτι ειμουν ξενερωτος!
Καποτες ειχα μια εμπειρια πολυ ασχημη ! στο στρατο σε ηλικια 20 χρωνον , ειχα δει κατι που ηταν τοσο αληθινο ! και τοσο τρομακτικο! που ακομα και σημερα ανατριχιαζω και μονο που το θυμαμαι .Αυτο που με ειχε φρικαρει δεν ηταν τοσο η καθε αυτου παραισθηση οσο το οτι μετα, απο πολλες ωρες συνιδιτοπιισα οτι αυτο που ειχα δει τελικα ηταν πραγματικοτιτα αφου αφησε ενα υπαρκτο σημαδι ! ενα σημαδι που το ειδαν και αλλα παιδια που δεν πιναν ναρκωντικα! αφτο με φρικαρε τοσο που για μερες ειχα χασει τον υπνο μου! με εκανε να ψαχνομαι για πολυ καιρο , αλλα ταυτοχρονα δεν μπορουσα να το πω στους γυρο μου! γιατι θα με επερναν στο ψυλο και μπορει να με εδιοχναν με Ι.5 τρελοχαρτο!
Ευτυχως λογο του δυναμικου μου χαρακτηρα και λογο των συνθηκων μπορεσα να το δικαιολογισω στον εαυτο μου με διαφορους τροπους γιατι αλλιως θα ειχα τρελαθει!!
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ειναι πολυ δυσκολο να ξεχωρισεις τι ειναι αληθεια! τη υπαρχει και τι οχι !ειδικα αμα κανεις χρηση παραισθησιογονων ουσιων! για αυτο μακρια παιδια απο αυτα!
Τελος θα θελα να μου πει αν καποιος γνωριζει πιο ειναι το μεγεθος ,πιο ειναι το οριο της παρανιας πανω σε αυτα και ποτε καποιος πρεπει να ψαξει για θεραπεια,
ευχαριστω¨)
29-06-2011, 21:23 #22
Παθ με λιγα λογια καποιος που ακουει φωνες ειναι σιγουρος οτι τις ακουει και οχι απλως το υποθετει ή το φοβαται.Είναι εντελως ξεκαθαρο δλδ οταν συμβαινει,σωστα?
Είναι ορισμενες φορες που ο ανθρωπος μπορει να μιλαει στον εαυτο του σε δευτερο προσωπο.Π.χ. να λεει "εισαι χαζος" ή "βλακεια πεταξες παλι' ,"αστο μη μιλας καλυτερα" και διαφορα τετοια..αυτο ειναι στο επιπεδο της σκεψης κ της αυτοκριτικης?
Επισης ορισμενες φορες ενα ατομο μπορει να συλλογιζεται ενα περασμενο ή μελλοντικό συμβαν που περιλαμβανει διαλογους(που εγιναν ή μπορει να γινουν) του ιδιου και αλλων προσωπων.Να σκεφτεται δλδ τι του ειπαν,τι ειπε ή τι θα μπορουσε να πει το ιδιο μεσα σε ενα διαλογο.Ουτε αυτο εχει καμια σχεση ετσι?
Κ τελος οταν ακους ανθρωπους να μιλανε (και αυτο συμβαινει στην πραγματικοτητα) κι εσυ νιωθεις ή φοβασαι οτι μιλανε ή σχολιαζουνε εσενα,οταν δλδ ακους ηχους κ ομιλιες που όντως συμβαινουν,αλλα εσυ παραφραζεις απλως το περιεχομενο τους αυτο τι ειναι?Ψευδαισθηση?γτ νομίζω οτι παραισθηση και ψευδαισθηση διαφερουν.
σορρυ για τις απανωτες ερωτησεις.
29-06-2011, 22:24 #23
30-06-2011, 02:34 #24
{...με λιγα λογια καποιος που ακουει φωνες ειναι σιγουρος οτι τις ακουει και οχι απλως το υποθετει ή το φοβαται.Είναι εντελως ξεκαθαρο δλδ οταν συμβαινει,σωστα?} <<<To να ακουει κανεις φωνες ,ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕς ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ. οπως ακριβως ακους εναν αλλο ανθρωπο να σου μιλαει , η να ακους απ το τηλεφωνο , η απ το ραδιοφωνο την τηλεοραση και οποια αλλη πηγη φωνων η ΚΑΙ αλλων ηχων (ενος τρενου , ενος αεροπλανου , ενος ζωου ,πουλιου κλπ).
Μαλιστα δεν σου αφηνει περιθωρια να το αμφισβητησεις καθως (ιδιαιτερα στην αρχη) ειναι τοσο εντυπωσιακο .. που μοιαζει ποιο ζωντανο απ την πραγματικοτητα . (αυτο ειναι αλωστε και η εξηγηση αυτων που εθιζονται στην χημικη ψυχεδελεια ,ειναι ποιο εντυπωσιακη απ την 'πεζη' καθημερινοτητα (για αυτους παντα ετσι;).....)
-Στην δευτερη και τριτη παραγραφο δεν υπαρχει προβλημα , ειναι συνηθες εσωτερικος διαλογος που ολοι κανουμε , και αφορα αυτοκριτικη , ανακεφαλαιωση συμβαντων που λαβαμε μερος κλπ.
-Αντιθετα Οταν νομιζεις οτι αλλοι μιλουν για σενα και σε υπονομευουνε , και θελουν αν σε επηρεασουν , να σε χειραγωγησουνε κλπ, τοτε αυτο ειναι προβλημα και πας σε γιατρο ...(και δε νομιζω -αν και δεν ξερω ακριβως την ιατρικη ορολογια- οτι δεν λεγεται ψευδαισθηση, αλλα κατι σε παρανοια ...νομιζω)
-Πολλοι συνχεουν αυτες τις δυο ενοιες -ψευδαισθηση και παραισθηση - αλλα ενοιολογικα φερουν διαφορετικα νοηματα .
πχ οταν πας στο τσιρκο και βλεπεις ενα τρικ , τοτε δεν το λες παραισθηση αλλα ψευδαισθηση, οι αισθησεις σου δηλαδη σου μεταφερουν ενα ψευδες μυνημα επειδη 'εξαπατηθηκανε' .
Οταν ομως νοιωθεις οτι ο ταδε θα σε παρει τηλεφωνο , και μετα απο λιγο χτυπαει το τηλ και ειναι αυτος , τοτε δεν το λες ψευδαισθηση, γιατι απλα επιβεβαιωθηκε . Το λες παραισθηση (παρα των αισθησεων , περα απ τις νορμαλ αισθησεις δηλαδη )
30-06-2011, 02:44 #25
Οκ κατανοητο.
Σε ευχαριστω ξανα
Αυτη την ενυπωση ειχα κι εγω περι ψευδαισθησης κ παραισθησης.Οτι παραισθηση ειναι να δημιουργεις η να αντιλαμβάνεσαι κατι που δεν υπαρχει
ενω ψευδαισθηση να παρερμηνευεις αυτο που βλεπεις,ακους η αντιλαμβανεσαι με τον οποιο τροπο.Η διαστρεβλωση δλδ σε κατι που οντως υπαρχει.
Αν και δεν ξερω αν το παραδειγμα που λες με το τηλεφωνο ειναι παραισθηση ή αυτο που ονομαζουν "ενστικτο" ή συμπτωση.
30-06-2011, 02:57 #26
Αυτο με το τηλεφωνο εχει επικρατησει παγκοσμια να το λενε "ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ ". η τηλεπαθεια -παλι ενοιολογικα - μπορει να ειπωθει και παρ-αισθηση , παρα η περα απ τις νορμαλ αισθησεις . Εχει επικρατησει να αποκαλειται δι-αισθηση ομως ,, οκ, παρομοιο ειναι..
30-06-2011, 13:07 #27
Mαλιστα, η φαση ειναι οταν ολα αυτα(ειτε προκειται για τηλεφωνο,ειτε να σκεφτεσαι κατι και να το ακους απ το στομα του απεναντι,είτε καποιον ανθρωπο που εχεις καιρο να δεις κ τον βλεπεις ξαφνικα μπροστα σου την ιδια μερα) γινονται τυχαια ή βαση καθαρης συμπτωσης,κι εσυ εχοντας ακουσει ολα κι ολα αυτα περι υπαρξης 6ης αισθησης και τηλεπαθειας,αρχιζεις και ψαρωνεις κ ανισυχεις...και το κακο ειναι οτι δεν υπαρχει κανεις να σε βεβαιωσει με απολυτη σιγουρια αν ισχυει κατι απ ολα αυτα η οχι,ωστε να μπορεσεις να αποδεσμευσεις το μυαλο σου.Γιατι προκειται για πραγματα που δεν μπορει να τα αποδειξει καποιος...
Τι σκ**α γινεται σ αυτην την περιπτωση?Πως απαλασσεται καποιος απο τετοιες πεποιθησεις?Που στην ουσια μπορει να μην ειναι ενα ψυχωσικο συμπτωμα αφου και παρα πολλοι "νορμαλ" ανθρωποι πιστευουν σ αυτα χωρις να επηρεαζεται η ζωη τους ομως.
Αν μου βρεις μια καλη απαντηση σ ολα αυτα θα το εκτιμησω απιστευτα..
30-06-2011, 18:49 #28
κοιτα μερικες φορες ειναι σε μορφη σκεψης αλλα κτλβαινεις πως δεν θα τις εκανες ποτε και ετσι ειναι φωνες χωρις ηχο. επισης δεν ειναι παντα φωνες εγω ακουγα τις κολωκαμπανες. συνιθως οταν εισαι στρεσσαρισμενη το μυαλο παιζει μαζι σου χωρις απαραιτητα να σαι mentalist
I m a Good Person With Bad Attitude
30-06-2011, 19:22 #29
Σε συνθηκες εντονου στρες ο καθε ανθρωπος αντιδρα διαφορετικα, αλλα ακραια. Αλλος κανει κρισεις πανικου, αλλος ακουει συμπτωσεις απο το τηλ, αλλος ακουει φωνες, αλλος ακουει τα χρωματα κλπ. Αυτο ειναι συνηθισμενο ως προς την ακροτητα του και τη διαφορετικοτητα του. Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να προκαλει πανικο καθεαυτη η κατασταση, οσο το γεγονος που την προκαλεσε.
Οσο για τις παραισθησεις-ψευδαισθησεις, ειναι ακριβως ετσι αλλα αντιθετα απο τον ορισμ που εδωσε ο/η niah. Οι ψευδαισθησεις προερχονται απο κατι που δεν υπαρχει, πχ οι φωνες. Οι παραισθησεις ειναι η διαστρεβλωση καποιου πραγματος που υπαρχει, πχ με το τηλ.
Αν ειναι να ακουσει καποιος φωνες, θα το καταλαβει. Αν ειναι να εχει τηλεπαθητικη επικοινωνια κλπ., πραγμα σχεδον απιθανον, παλι θα πρεπει λογικα να καταλαβει οτι το μυαλο του παιζει παιχνιδια και να κοιταξει να αντιμετωπισει, κατ εμε, τις συνθηκες της ζωης που τον εφεραν να ακουει τετοια, γτ συνηθως συνδεεται με συνθηκες στρες. Αν οχι, παντως σιγουρα ειναι μια ενδειξη ακραιας συμπεριφορας. Αλλα οχι με το παραμικρο να πανικοβαλλομαστε.
30-06-2011, 20:59 #30
Οσο για τις παραισθησεις-ψευδαισθησεις, ειναι ακριβως ετσι αλλα αντιθετα απο τον ορισμ που εδωσε ο/η niah. Οι ψευδαισθησεις προερχονται απο κατι που δεν υπαρχει, πχ οι φωνες. Οι παραισθησεις ειναι η διαστρεβλωση καποιου πραγματος που υπαρχει, πχ με το τηλ.
Ναι ετσι ειναι! εχεις δικιο ελαφι ,χρησιμη η διευκρινηση!και μια ερωτηση τωρα ,εγω ακουω η σκεφτομαι τις σκεψεις αλλων ,δηλ φωνες χωρις ηχο, κατι σαν παντομιμα , εγω τις λεω σκεπτομορφες, οι γιατροι λενε οτι ειναι φωνες , μπορει κανεις να καταλαβει τι εννοω?Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.