Results 16 to 30 of 37
Thread: Θυρεοειδης και ντοπαμινη
-
03-07-2011, 22:02 #16
Genesis, σου είπε ο γιατρός ότι ο υποθυροειδισμός σχετίζεται με την αύξηση βάρους;Γιατί πάνε χέρι χέρι!Δεν ξέρω πώς επηρεάζουν τα αντιψυχωσικά, αλλά η ιδια η υπολειτουργία του θυρεοειδους όχο μόνο δεν σε βοηθάει να χάσεις βάρος, αλλά παίρνεις και πολύ εύκολα!Εγώ έτσι το υποψιάστηκα και άρχισα εξετάσεις.Ποιο χάπι παίρνεις;
[SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
[/SIZE]
[I]F. Scott Fitzgerald[/I]
- 03-07-2011, 23:27 #17
genesis καλυτερα να ρωτησεις το γιατρο σου να στα πει καλυτερα κ πιο εγκυρα, γενικα ξερω οτι ο υποθυρεοειδισμος κ το σωματικο βαρος σχετιζονται, αλλα αμα το ρυθμισεις κ το σταθεροποιησεις μετα μπορεις να εισαι οκ κ να εχεις κ τα κιλα υπο ελεγχο..
οσο για τα αντιψυχωτικα που ρωτας, τα περισσοτερα ναι δυστυχως προκαλουν αυξηση βαρους, μονο 2-3 ειναι που δεν επηρεαζουν, αλλα κ παλι ειναι θεμα οργανισμου...τι παιρνεις τωρα κ ποσο θες να χασεις??" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
04-07-2011, 15:11 #18
10 κιλά θέλω οπωσδήποτε να χάσω.
Παίρνω το solian και για τον υποθυεροειδισμό το Euthyrox.
04-07-2011, 15:15 #19
Εγώ παίρνω το κλασικό Τ4.Τα χάπια σε βοηθάνε να χάσεις βάρος, και χωρις ιδιαίτερη προσπάθεια.Βέβαια, αν τα μεν σε αδυνατίζουν και τα δε σε παχαίνουν, θέλει διπλή προσπάθεια!Ζήτα απο τον ενδοκρινολόγο σου οδηγίες για διατροφη.Ξέρουν καλύτερα απο οποιοδήποτε διαιτολόγο-διατροφολόγο.Εγώ έτσι έχασα.Έχεις πρήξιμο;
[SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
[/SIZE]
[I]F. Scott Fitzgerald[/I]
04-07-2011, 17:04 #20
Κανένα αντιψυχωτικό δεν σου εγγυάται ότι δεν θα παχύνεις. Έχω δει περιπτώσεις από όλα τα φάρμακα που προκαλούν αύξηση βάρους...........
09-07-2011, 23:00 #21
Προσπάθησα μια εβδομάδα να τρώω λιγότερο, δηλαδή όσο έτρωγα παλαιότερα και είδα ότι έχασα ένα κιλό, χωρίς να πεινάσω.
Περισσότερο συγκατήθηκα ψυχολογικά για να μην τρώω βουλιμικά. Συνήθισα κιόλας γιατί είμαι και ζώο της συνήθειας και ελπίζω να συνεχίσω.
Το κιλό έφυγε από τη μέση και την κοιλιά περιοχές στις οποίες είναι πολύ βλαπτικό να παίρνεις βάρος.
Καθαρά τα αντιψυχωσικά δεν νομίζω να προκαλούν αύξηση βάρους. Οι διατροφικές συνήθειες που δημιουργούνται λόγω παρενεργειών (υπόταση:confused:) προκαλούν και ίσως αλλάζουν το μεταβολισμό;
Παλαιότερα όταν έκανα διακοπή του Zyprexa έχασα δέκα κιλά χωρίς να το καταλάβω.
09-07-2011, 23:10 #22
Δεν παιρνω πια ζυπρεξα αλλα η βουλιμια μου συνεχιζεται..., βεβαια το παχος που εχω , το σωμα μου δηλ. ειναι αλλοιωτικο χωρις το ζυπρεξα.καλυτερο!
Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
23-07-2011, 11:16 #23
Tελικα, προς ενημερωση οποιων ενδιαφερονται, βρηκα οτι υπαρχει συνδεση μεταξυ της TSH (που ειναι υπευθυνη για τη διεγερση της εκκρισης θυρεοειδικων ορμονων) και της ντοπαμινης, και συγκεκριμενα αυξημενη ντοπαμινη οδηγει σε μειωμενη TSH και το αντιστροφο. Ισως υπαρχει καποιος μηχανισμος στον εγκεφαλο που συνδεεται με την μειωμενη ντοπαμινη και την αυξηση της εκκρισης TSΗ, που οδηγει σε υποθυρεοειδισμο (και αρα μειωμενο μεταβολισμο, πιθανη καταθλιψη και αυξηση του βαρους).
Επιπλεον, η παχυσαρκια σχετιζεται με την TSH, καθως μπορει να ειναι αιτια η παχυσαρκια για αυξημενη TSH και πιθανο υποθυρεοειδισμο (υποκλινικο), ο οποιος ειναι πλεον αποτελεσμα και οχι αιτια της παχυσαρκιας.
Να κλαψω? :ΡΡΡΡ Τα σχετικα με ντοπαμινη φαρμακα μπορει να προκαλουν υποθυρεοειδισμο, οπως και η παχυσαρκια που αυτα προκαλουν μπορει να προκαλει υποθυρεοειδισμο και περαιτερω παχυσαρκια (positive feedback).
23-07-2011, 19:36 #24
Εγώ κοιτάζοντας κάποιες εξετάσεις που είχα κάνει πριν από 2 χρόνια, βρήκα ότι έχω 0,2 παραπάνω από τις φυσιολογικές τιμές στην θυροξίνη. Το ΤSH είναι οκ όμως, λες να το συσχετίσω; Δεν νομίζω να είναι και τόσο σημαντικό.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
24-07-2011, 06:00 #25
Ο ενδοκρινολογος σου μονο ξερει.
25-07-2011, 00:41 #26
Παιδιά κι εγώ είχα υποθυροειδισμό αλλά άργησα να το καταλάβω κι αυτό επηρέασε την ψυχολογική μου κατάσταση κατά πάρα πολύ για να μη πω ότι απο εκεί ξεκίνησαν όλα (βέβαια πάντα είχα μια τάση να τα βλέπω μαύρα αλλά ο θποθυροειδισμός μου 'δωσε και κατάλαβα....), σ΄μφωνα με τους γιατρούς!
Τώρα παίρνω Eythirox 125mg, όπως και τα υπόλοιπα για την ΙΔΨ! Νομίζω ότι κάποια ψυχιατρικά χάπια μπορούν να απορυθμίσουν σ' ένα βαθμό τον θυροειδή (αν έχεις βέβαια ήδη πρόβλημα με το θυροειδή) κι ας παίρνεις χάπια για το θυροειδή! Γι αυτό απαιτείται να κάνουμε εξετάσεις δύο φορές το χρόνο!
Τα χάπια που παίρνω εγώ για τον υποθυροειδή μου έχει πει η γιατρός δεν αποσυντονίζουν τη λειτουργία του θυροειδή, αλλά εγώ καλού κακού κάνω δυο φορές σίγουρα εξέτασεις το χρόνο!
25-07-2011, 00:57 #27
εγώ που έχω 0,2 πάνω από το φυσιολογικό είναι υπό ή υπερθυρεοειδισμός;
25-07-2011, 07:53 #28
Ανεβασμενη θυροξινη ειναι υπερθυρεοειδισμος, αλλα μονο 0,2 δεν ξερω αν ειναι η δεν ειναι. Αυτο το ξερει μονο ο γιατρος, σε συνδυασμο και με τα επιπεδα της TSH και δεν ξερω τι αλλο. Αν νιωθεις ανασφαλεια ρωτα στην επομενη επισκεψη που θα κανεις εναν παθολογο αν πρεπει να δεις ενδοκρινολογο η πηγαινε σε ενδοκρινολογο.
25-07-2011, 16:10 #29
Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι εξετάσεις έγιναν πριν από 2 χρόνια και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κάνω άλλες γιατί είμαι ανασφάλιστη.
25-07-2011, 16:13 #30
Τοτε στηριξου στην ελπιδα οτι ολα ειναι καλα. Παντως μικρες διακυμανσεις ισως και να μη σημαινουν πολλα πραγματα. Επισης, καλο ειναι να μην τρελαινεται καποιος χωρις λογο για καποια πραγματα, συμπτωματα δεν εχεις (υποθετω, αλλιως θα το ελεγες) αρα γιατι να εχεις υπερθυρεοειδισμο? :)