Συναισθηματική κακοποίηση - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 36
    Senior Member
    και να προσ8εσω οτι οσο ψαχνεις κατι πολλες φορες ειναι επιπονο ξυπναει μεσα παραξενες σκεψεις και ακρη δεν βγενει αφου ειναι πραγματα που δεν αλλαζουυν.οποτε forget,forgive,forward go.ta 3 f.

Senior Member
    Originally posted by provlimatikos
    forget,forgive,forward go.ta 3 f.
    Αυτό βάλτο για υπογραφή...:cool:

Senior Member
    rap εκανα τοσο κοπο να φτιαξω αυτην την υπογραφη και να την αλλαξω δεν λεει ¨......θα χασω to image mou

Senior Member
    η συναισθηματική κακοποίηση είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο.
    πότε αρχίζει;
    στην περίπτωση της φίλης μας εδώ, τα σκληρά βιώματα που είχες την ειλικρίνεια, και νομίζω και τη σωτήρια σκέψη να τα εξωτερικέψεις, σε ώθησαν να βάλεις τέρμα.
    συγχαρητήρια, ειλικρινά, και η ζωή ας απλώνεται μπροστά σου πιο απλή και πιο όμορφη...

πώς γίνεται όμως η αρχή σε τέτοιες διαδικασίες;
    ποια καμπανάκια δεν ακούμε, από τη συμπεριφορά του άλλου, από τον εαυτό μας που δυσανασχετει και του λέμε να σκάσει, και αφήνουμε τα πράγματα και γίνονται όπως γίνονται;

εγώ δεν έχω φάει ποτέ ξύλο.
    σε κάποιες πολύ συγκεκριμένες φορές, \'τραντάγματα\'.
    όμως άκουσα πολλές φορές ότι φταίω για όλα. σε κάποια φάση άρχισα να το πιστεύω.
    έτσι σκέφτηκα πως αν φταίω για όλα και δεν το καταλαβαίνω, θα πρέπει να είμαι τρελή για δέσιμο, έτσι πήγα σε ψυχίατρο για έλεγχο, και τελικώς άρχισα ψυχανάλυση.
    έχω αναφέρει κάποια πράγματα από τα βιώματά μου στο \'συναισθηματικές διαταραχές\'.
    τώρα αρχίζω και πιστεύω πως υπάρχει αυτό που λέγεται συναισθηματική βία. η συναισθημετική βία και η συναισθηματική κακοποίηση είναι το ίδιο;
    πού είναι ο διαχωρισμός μέσα σ\' όλα αυτά;

τι γίνεται;
    έχετε να πείτε τίποτα;
    ίσως μας διαφωτίσει πώς να ευαισθητοποιηθούμε ώστε να μην αφήνουμε να κυλάνε τα πράγματα μέχρι εκεί που μετά δεν έχει γυρισμό...

Senior Member
    τι-ποτέ μου γλυκιά έχεις ποτέ αναλογιστεί αν τελικά τα <<τραντάγματα>> που αναφέρεις ότι είχες , μπορεί να μην ήταν σωματικός , αλλά ψυχικός ξυλοδαρμός?

Αυτό είναι μία από τις πολλές μορφές συναισθηματικής κακοποίησης , ανάμεσα σε πολλές άλλες τι-ποτέ μου.......
    Δεν είναι απαραίτητα μόνο ο ορατός ξυλοδαρμός συναισθηματική κακοποίηση.........:(:(

Απλώς τα σωματικά σημάδια είναι πάντα πιο εύκολα στον εντοπισμό τους από ότι τα ψυχικά......! Τα σωματικά επουλώνονται αναλογικά γρήγορα.......τα ψυχικά αργά και σε κάποια άτομα μπορεί και καθόλου......:(:(
    Το υπογράφω προσωπικά ως Όλγα σαν ένα από τα πολλά θύματα συναισθηματικής κακοποίησης από τη συμπεριφορά χρόνιου αλκοολικού πατέρα.......

Η ψυχή μου θα έχει συνέχεια όσο ζω τα μόνιμα και αγιάτρευτα βιωματικά πλήγματά της......Απλώς την ηρεμώ σταδιακά και μεθοδικά λόγο γνώσεων και κοινωνικών συναναστροφών , με έμμεσες δραστικές παρεμβάσεις για να λειτουργεί και να δημιουργεί θετικά στην κοινωνία όσα και αν πέρασε.......:)

Δεν παύω να ζω με την ελπίδα ότι ακόμα και αν δεν βρει σταδιακά την ίασή της στην παρούσα ζωή, αν όντως μεταβαίνει σε άλλη διάσταση μετά θάνατον, ίσως καταφέρει να βρει την γαλήνη σε κάποια από τις επόμενες ζωές μου.........:):)

Member
    Ειχα διαβασει καποτε σε ενα γκραφιτι: \"Δε μου χρειαζονται δικαιολογιες για το τι ειμαι. Σε εσας χρειαζονται δικαιολογιες για το τι με κανατε.\" Ενα δυνατο μηνυμα σε ολους αυτους που μας διαφεντευουν: κανονες, κοινωνια, οικογενεια. Δε μου αρεσε. Ενιωσα μια παραιτηση, εναν συμβιβασμο προς τα κακως κειμενα. Δεν περιμενεις να σου χαρισουν κατι, ενα δικαιωμα, μια παροχη, την προσοχη της κοινωνιας στο προβλημα σου. Πας και το διεκδικεις.
    Ξεκινησα με αυτο γιατι βαθια μεσα μου εχω την πιστη, πως η αδυναμια μας να ανταπεξελθουμε σε δυσκολες καταστασεις, οπως αυτη που περιγραφεται σε αυτο το θεμα, προερχεται απο την ελλειπη εκπαιδευση μας, την ημιτελη ενημερωση μας για τα δικαιωματα μας, τη διδαχη μας καποιων στερεοτυπων που ελαχιστη επαφη εχουν με τη σημερινη μας πραγματικοτητα, και γιατι εν τελει η υποταγη ειναι κατι που διδασκεται, και παει απο γενια σε γενια, απο μανα σε κορη, αφου στην ουσια οι μαναδες ειναι που αναμεταδιδουν τα μαθηματα υποταγης που πηραν απο τις δικες τους.. Αυτη η σκεψη ανηκει ομως σε αλλες εποχες πλεον. Η δικη μας γενια, η σημερινη γενια των 30 - 40, ειναι μια μεταβατικη γενια, που παραπαιει αναμεσα στα παλια και τα νεα δεδομενα. Πολλες φορες συνελαβα τον εαυτο μου να αναρωτιεται τι συμβαινει με τη σημερινη νεολαια, πως καταφερε να πετυχει απο τα 15 της μια ελευθερια που εγω και οι φιλοι μου τη δοκιμασαμε γυρω στα 20, και εχοντας φυγει απο το σπιτι για οποινδηποτε λογο.. Πολλες φορες στο παρελθον, αισθανθηκα αδικημενη (χωρις ιχνος εμπαθειας ομως) γιατι χρειαστηκε να παλαιψω για να διεκδικησω τη δικη μου αναγνωριση, ελευθερια, ισοτιμια, τοσο στην εργασια, την κοινωνια, οσο και στην οικογενεια, ενω για τη νεα γενια, αυτα ειναι πραγματα που θεωρουνται αυτονοητα... Απο την αλλη χαιρομαι, χαιρομαι πραγματικα που οι σημερινες μαναδες, οι μαναδες της δικης μου γενιας (κι ας μην ειμαι μανα η ιδια) εχουν περισσοτερη συνειδηση για το ποιες ειναι, τι θελουν και πως να το διεκδικησουν και ξερουν λιγο ως πολυ τι και πως να το διδαξουνε τις κορες τους... Αυτα που δεν τους εμαθαν οι δικες τους μαναδες, αλλα τα διδαχτηκαν ζωντας και λειτουργωντας στη σημερινη κοινωνια... Ναι, ειναι μια αλλη εποχη, που πραγματικα εχει καποια στοιχεια εξτρεμισμου, αλλα ειναι αναμενομενο αφου η κατασταση ειναι καινουρια και δεν ομαλοποιηθηκε ακομα στο περασμα του χρονου.
    Θα αρχισω λιαν συντομως να παραδιδω μαθηματα συνταγματικως κατοχυρωμενων δικαιωματων και ελευθεριων, σε γυναικες που ανηκουν σε μειονεκτικες ομαδες: αγραμματες, οικονομικους μεταναστες και αγνοια της νομικης τους θεσης στην κοινωνια μας, γυναικες απορες που δε διαθετουν γνωσεις ή δεν κατεχουν καποια τεχνη για να διεκδικησουν τα προς το ζειν. Το προγραμμα ονομαζεται \"Αριαδνη\" και χρηματοδοτειται απο την ΕΕ. Λυπαμαι που χρειαζεται να υπαρχουν τετοια προγραμματα,και μαλιστα που χρηματοδοτουνται απο την ΕΕ (εμεις γιατι δεν ειμαστε σε θεση, γιατι δεν δεν μπορουμε να στηριξουμε οι ιδιοι, η πολιτεια μας, τις αδυνατες κοινωνικα ομαδες? Σημαινει αυτο κατι για την κοινωνια μας?) αλλα χαιρομαι που υπαρχουν, εστω και ετσι.. Ποια η θεση τους διαφορετικα? (ρητορικα ερωτηματα - η απαντηση κρυβεται στη δυναμικη της κοινωνικης αναλγησιας..).
    Παντως ενα πραγμα ειναι σιγουρο. Η δυναμη να ελευθερωθει κανεις απο τις αδυναμιες του, τις φοβιες του, τους πονους του,και να αποτιναξει τα οσα εχει μαθει, διδαχτει, ζησει , υποστει, για να καταληξει σε μια διατρητη προσωπικοτητα, σφυριλατημενη για να εξυπηρετει μια κατηργημενη πλεον ιεραρχια, ειναι ατομικη υποθεση.. Δικη μου και δικη σου.
    Με αυτα που γραφω δε θελω να υπονοησω κατι για το ανδρικο φυλο. Διδαχτηκαν κι αυτοι τα ιδια στερεοτυπα. Οπως αρνουμαι και το οτι ολοι οι ανδρες ειναι θυτες και ολες οι γυναικες θυματα. Απλα εχουμε συνηθισει να αισθανομαστε θυματα.. Καιρος να απαλλαγουμε...

Senior Member
    distixos akoma kai simra iparxoun poles kolimenes manades poloi kolimenoi mpampades kai merikoi apo autous apla theloun to pistoli stin krotafo mpas kai siniditopoiisoun ti ginetai.blepo atoma 70 xronon na siniditopoiioun tin simerini katastasi kai atoma 30 xronon na ine kolimena.katantia distixos.

Junior Member
    Γεια σας παιδια....
    Δυστυχώς δεν είμαι καλά.Υποτροπίασα..Είμαι με ηρεμιστικά χαπια.Χθές είπα να αλλάξω λίγο την συνηθεια των τελευταίων μηνων και να ανταποκριθώ στην πρόσκληση ενός φίλου για ένα ποτό.Πίεσα τον εαυτό μου να βγεί έξω.Έτσι για να αρχίσει δειλά δειλά να ξαναζεί..Τι το ήθελα.Γυρνώντας στο σπίτι μου με τη συνοδεία του φίλου, είδα το αμάξι του \"άλλου\" παρκαρισμένο αρκετα κοντά στο σπίτι μου.Σημειώνω ότι μένει στην άλλη άκρη της Αθηνας και φυσικά ποτέ δεν έβγαινε συχνά στα μέρη μου.Πόσο μάλλον καθημερινή μέρα.
    Γύρισα σπίτι μου, έτρεμα απο ταραχή και φυσικά χτυπησα 40 πυρετο αμέσως...Δεν το αντέχω άλλο.Πονάω τρομερά.Κάθε μέρα παρακαλάω το Θεο να με πάρει κοντά Του.Αν είναι να ζησω έτσι την υπόλοιπη ζωή μου καλύτερα να με παρει.Είναι αμαρτια αυτο που σκέφτομαι αλλά νιώθω ανίκανη πλέον να διώξω αυτές τις σκέψεις...Ηθελα απλά να τα μοιραστώ με κάποιον.Σας ευχαριστώ....

Senior Member
    den tha ziseis tin ipoloipi zoi sou etsi.logiko einai pou ta pernas auta.kala kaneis kai briskeis exo kai skopos ine elpizo sintoma na xekiniseis mia nea zoi me kapoio allo atomo kai tha deis oti einai pio eukolo na xeperaseis ton blaka.oxi na breis kati tixeo alla kati pou sou aresei.diladi skopos einai na kaneis mia sxesi pou thes kai oxi mia sxesi me prooptiki na xeperaseis ton allon an kai stin sigkekrimeni periptosi akoma kai auto tha itan sotiria.tora gia poio logo itan stin perioxi sou den tha prepei na se niazei.tha tis dioxeis tis sxeseis.ta ipoloipa tha ta deis se u2.

Senior Member
    να πω και κάτι; τέτοιοι τύποι συνήθως είναι δειλοί. βασίζονται πάνω στο φόβο των άλλων, βλέπουν το δικό τους φόβο, και τιμωρούν τον άλλον για το δικό τους χάλι.
    στάσου στα πόδια σου ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΑ.
    πέρα θα τον κάνεις γιατί έχεις αξιοπρέπεια. είμαστε μαζί σου. περιμένουμε νέα σου.

Senior Member
    sadsun μου καλησπέρα και πάλι!!!
    Τί εννοείς με το περιστατικό που αναφέρεις? Έγινε τυχαία και βρέθηκε εκεί?.......μιας και μένει στην άλλη άκρη όπως αναφέρεις ή πιστεύεις ότι σε παρακολουθεί? Γιατί δεν το κατάλαβα ακριβώς.....μιας και άλλαξες τα πάντα από όσα είπες (σπίτι, περιοχή, δουλειά.....)

Σιγά δε μην τερματίσεις τη ζωή σου επειδή αυτό το κάθαρμα κυκλοφορεί σαν την άδικη κατάρα πλέον!!!!! Συμφωνώ με την τι-ποτε ότι είναι ένας δειλός, χωρίς περιεχόμενο για αυτό και έκανε ότι έκανε.
    Τα ηρεμιστικά και μάλλον συνοδευτική αγωγή πρέπει να τα παίρνει αυτός και όχι εσύ! Μακάρι να κατανοήσει ότι είναι πολύ άρρωστος για να ζητήσει ψυχιατρική βοήθεια, αφήνοντας τελικά και εσένα στην ησυχία σου!!!!!

Μην αισθάνεσαι τύψεις για εμάς! Δεν κουραζόμαστε να ακούμε.......;);)
    Δεν κουραζόμαστε να πονάμε και να νιώθουμε....όσα και αν έχουμε περάσει.......
    Γιατί βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε ότι υπάρχει ελπίδα και συνέχεια και αξίζει να μιλάμε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον μέχρι να βρούμε ισορροπία!!!!!!!:)

Χαλάρωσε λίγο και σκέψου τις επόμενες κινήσεις που μπορείς να κάνεις. Αν έχεις υποψία ότι σε παρακολουθεί βγάλε περιοριστικά μέτρα και κάνε μήνυση δεδομένου του ιστορικού του.... Ο δειλός θα φοβηθεί και θα σκεφτεί τις επόμενες ενοχλητικές κινήσεις που μπορεί να μπουν στο μυαλό του.
    Αν έγινε τυχαία τότε σκέψου ότι ήταν μια κακιά σκιά που πέρασε στιγμιαία πάλι από μπροστά σου!

Senior Member
    pragmati oloi autoi pou kanoun trela pragmata me mia stravi kolane amesos kai stamatane.apla oso xeroun oti fobate o allos to pezsoun antres.me to pou ta broun skoura kanoun piso.opote min ton fobase.kai na min se niazei an ine ekei ite se parakolouthei.astinomies iparxoun kai sinithos otan akoune gia astinomia oloi tromazoun.tha to kerdiseis to paixnidi kai autos tha xasei auto einai to sigouro.

Junior Member
    Καλημέρα παιδιά:)
    Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.Σας αισθάνομαι φίλους μου...Παραγματικά..Και πως να το πω..Έχω την έννοια σας.Θέλω να πάνε καλά τα πράγματα στις ζωές όλων.Και είμαι απόλυτα σίγουρη παιδάκια ότι έτσι θα γίνει.Ο \"άλλος\" όχι δεν με παρακολουθεί.΄Πιστεύω τυχαία ήρθε εκεί.Το θέμα μας όμως δεν είναι εκείνος και κανένας άλλος που μας κάνει να νιώθουμε διαλυμένοι.Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς.Εκείνος δεν έκανε τίποτα που δεν είχα επιτρέψει εγώ.Θέλω να πώ πως ποτέ δεν φταίνε τα ναρκωτικά για παράδειγμα απο μόνα τους.Ο χρήστης φταίει που επέλεξε να μπλέξει με αυτά.Έτσι δεν είναι?
    Σκεπτόμενη όλα αυτά αποφάσισα πως δεν θα κατηγορήσω κανέναν για τα χάλια που βρέθηκα τον τελευταίο καιρό παρά μονο εμένα.Ο εαυτός μας παιδάκια είναι ένα μωρό νεογγένητο και το μόνο που του οφείλουμε είναι κανάκεμα και αγάπη.Και εγώ δεν με νταντεψα ποτέ.Ούτε με αγάπησα ποτέ...Και περίμενα η χαζή να με αγαπήσει κάποιος άλλος....Πως, πειτε μου πως να γίνει αυτό?Πως να πείσω πως εννοώ το \"σ\'αγαπώ\" αφου ποτέ δεν το είπα εγώ στον εαυτό μου?Μάλλον ούτε και εγώ ηξερα να αγαπώ και τώρα δειλά δειλά αρχίζω να μαθαίνω...Να με αγαπώ...
    Σας φιλώ όλους!

Junior Member
    Καλησπερα sudsun,

Μην τα παρατησεις και μη φοβηθεις τιποτα... Θα τα καταφερεις.Χρειαζεται καθημερινη εξασκηση μπροστα στον καθρεφτη κοιταζοντας τον εαυτο σου στα ματια και λεγοντας του ποσο πολυ τον αγαπας... Εισαι μοναδικη οπως ολοι μας.Σου αξιζουν τα καλυτερα...οπως σε ολους εμας.Αν δε νιωσεις την αγαπη και τη δυναμη μεσα σου, μην περιμενεις να σου τα προσφερει αλλος..
    Νιωσε ομορφα για τον εαυτο σου...νιωσε τρυφερα για τον εαυτο σου, νιωσε συμπονια για τον εαυτο σου.. Και αν θελεις, διαβασε το βιβλιο:
    \"Θελω να αλλαξω αλλα δεν ξερω πως\" Tom Rusk
    Μπορεις να το βρεις και στο Φεστιβάλ Βιβλίου στον Πεζόδρομο Διονυσίου Αεροπαγίτου στις εκδοσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.Μπορει να σου κεντρισουν το ενδιαφερον κι αλλα βιβλια του εκδοτικου οικου.

Junior Member
    smile60 σε ευχαριστω πολύ, θα το ψάξω το βιβλίο που μου προτείνεις...

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast