Φρένα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 38

Thread: Φρένα

Senior Member
    Ευχαριστώ για την πρόταση. Θα το έχω στα υπόψη μου.

Senior Member
    Ρε παιδιά ειλικρινά σας μιλάω σκέφτομαι μήπως αυτά τα έπαθα, και είχα αυτή την εξέλιξη, από κάτι πολύ κακό που μου έκαναν όταν ήμουν μικρός, να με βιάσανε σωματικά και ψυχικά, αν και διαβάζω πως τα θύματα παιδόφυλλων τα σκοτώνουν αφού τα βιάσουν και ότι ελάχιστα από αυτά μένουν ζωντανά και ότι όσα μένουν ζωντανά αναπτύσουν πολύ βαριά ψυχολογικά προβλήματα, ότι κάποια από αυτά τα θυμούνται και άλλα δεν τα θυμούνται καθόλου. Σκέφτομαι δηλαδή μήπως είχα κάποια πολύ βαρυά τραυματική εμπειρία μικρός άλλωστε και ο Φρόυντ με τις έρευνες του ανακάλυψε ότι τα ψυχικά τράυματα είναι παιδικά τραύματα. Η να ήμουν αντικοινωνικός από μωρό αν και λένε ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ζώο. Εσείς τι πιστεύετε?

Senior Member
    http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...pWSdPA4fygZI_A

Έχεις διαβάσεις κάτι σχετικό;
    Ο Φρόυντ μπορεί να ειχε δίκιο, αλλά είναι τόσο βασανιστικό να τα ψάχνουμε αυτά.Βέβαια, θες να μάθεις, το καταλαβαίνω.Και τι θα κερδίσεις;Εγώ που τα έμαθα, το μόνο που κατάφερα ειναι να τα αναμασάω και να μην τα αφήνω να με αφήσουν ήσυχη...
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

[I]F. Scott Fitzgerald[/I]

Senior Member
    Γειά σου Σουελ!
    Τα Χριστούγενα έχουν τελειώσει για μένα ούτως η άλλως.
    Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν λόγο για να προτιμήσω να μην ανακαλύψω την αλήθεια για μένα, και δεν εννοω την φιλοσοφική αλήθεια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by insect View Post
    Ρε παιδιά ειλικρινά σας μιλάω σκέφτομαι μήπως αυτά τα έπαθα, και είχα αυτή την εξέλιξη, από κάτι πολύ κακό που μου έκαναν όταν ήμουν μικρός, να με βιάσανε σωματικά και ψυχικά, αν και διαβάζω πως τα θύματα παιδόφυλλων τα σκοτώνουν αφού τα βιάσουν και ότι ελάχιστα από αυτά μένουν ζωντανά και ότι όσα μένουν ζωντανά αναπτύσουν πολύ βαριά ψυχολογικά προβλήματα, ότι κάποια από αυτά τα θυμούνται και άλλα δεν τα θυμούνται καθόλου. Σκέφτομαι δηλαδή μήπως είχα κάποια πολύ βαρυά τραυματική εμπειρία μικρός άλλωστε και ο Φρόυντ με τις έρευνες του ανακάλυψε ότι τα ψυχικά τράυματα είναι παιδικά τραύματα. Η να ήμουν αντικοινωνικός από μωρό αν και λένε ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ζώο. Εσείς τι πιστεύετε?
    ok insect κ εγω ετσι σκεφτομαι για μενα, αλλα τι να κανουμε? λενε πως η επαναβιωση του τραυματος φερνει την ιαση, να κανουμε υπνωση, που? κ με ποιον?
    Γαμησε τα, καταδικασμενοι! μην τρελλενεσαι ομως, μια ζωη ειναι κ θα περασει... παμε για την αλλη......
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Banned
    Ρε παιδιά δεν νομίζω μια τέτοια εμπειρία να μας έφερε τόσο σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα!! Εγώ πιστεύω είναι οι κακίες του κόσμου........που είναι πάρα πολλές σε μένα μέχρι τώρα.......Κατερινάκι ποιά άλλη ζωή, κι αν δεν υπάρχει άλλη; Πιστεύεις με τόσα βασανιστήρια σ'αυτή τη ζωή έχουμε πιθανότητες να έχουμε και άλλη; Εγώ όχι..

Senior Member
    Δεν εννοω αλλη ζωη στον ουρανο των χριστιανων, παλι εδω στην γη για νεα τραυματα κ νεες προσπαθειες ,στην πτωση δηλ, αυτο που λεγανε οι γνωστικοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Banned
    Αυτό δεν το ξέρω που λες, εκτός και αν εννοείς τους βουδιστές ή όποιοι είναι που μιλάνε για μεταθανάτια ζωή πάλι στη γη. Σου στέλνω προσωπικό μήνυμα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by insect View Post
    Απ' ότι γνωρίζω τα παιδιά που κακοποιούνται σε μικρή ηλικία μπορεί όταν μεγαλώσουν να μην καταφέρουν ποτέ να έχουν σεξουαλική ζωή όπως ο Τζάκσον για τον οποίο υπήρχε φήμη ότι ήταν παρθένος ή να κάνουν ακριβώς τα ίδια που βίωσαν. Το ενδεχόμενο να έχει αποθηκευτεί κάποια αρνητική εμπειρία στο υποσυνείδητο μπορείς να το ανακαλύψεις με την ψυχανάλυση αλλά απ' ότι γνωρίζω η ψυχανάλυση δεν ενδείκνυται για τις ψυχώσεις. Μου φαίνεται πάντως δύσκολο να συμβάινει αυτό που λες.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Banned
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Απ' ότι γνωρίζω τα παιδιά που κακοποιούνται σε μικρή ηλικία μπορεί όταν μεγαλώσουν να μην καταφέρουν ποτέ να έχουν σεξουαλική ζωή όπως ο Τζάκσον για τον οποίο υπήρχε φήμη ότι ήταν παρθένος ή να κάνουν ακριβώς τα ίδια που βίωσαν. Το ενδεχόμενο να έχει αποθηκευτεί κάποια αρνητική εμπειρία στο υποσυνείδητο μπορείς να το ανακαλύψεις με την ψυχανάλυση αλλά απ' ότι γνωρίζω η ψυχανάλυση δεν ενδείκνυται για τις ψυχώσεις. Μου φαίνεται πάντως δύσκολο να συμβάινει αυτό που λες.
    Και με την ύπνωση ακόμα καλύτερα από ότι είδα εδώ. Γιατί μπορεί να το έχει ξεχάσει κάποιος τελείως και άρα πως θα το ανακαλύψει; Μπορείς πχ να θυμηθείς τι έκανες όταν ήσουν 5 χρονών μια συγκεκριμένη στιγμή;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Από αυτά που θυμαμαι και έχω περάσει, έχω χτυπήσει το κεφάλι μου, έχω φάει ξύλο, μέχρι και ομαδικό ξύλο έχω φάει, έχω φάει δούλεμα (απίστευτο δούλεμα και συνεχίζω να τρώω), αυτά δεν είναι φανταστικά η αβέβαια, έχω όμως και κάποιες άλλες αναμνήσεις σε πιο μικρή ηλικία για τις οποίες δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς είναι.

Anyway διάβασε και αυτό

Παράθεση
    Η βία προτιμά τις γυναίκες και λιγότερο τα παιδιά
    Στις ΗΠΑ...

Μία στις έξι γυναίκες έχει δεχθεί ή παραλίγο να δεχθεί σεξουαλική επίθεση (Κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών)
    Κάθε 15 δευτερόλεπτα, μία γυναίκα πέφτει θύμα ξυλοδαρμού, συνήθως από τον σύντροφο της (Έκθεση αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης 2000)
    Μία στις τρεις δολοφονημένες γυναίκες, έχει κακοποιηθεί από το σύντροφο της (Έκθεση αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης Μάιος 2000)
    Ένα στα δυο θύματα βιασμού στις ΗΠΑ, είναι ανήλικοι (κάτω των 18 ετών). Ένα στα έξι θύματα βιασμού, είναι ηλικίας κάτω των 12 ετών ( Έκθεση για τα παιδιά - θύματα βιασμού, 1992)
    Ανήλικα αγόρια, που έβλεπαν τον πατέρα τους να εκδηλώνει βίαιη συμπεριφορά, έχουν κατά δέκα φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να ασκήσουν βία στις συζύγους τους, από τα αγόρια εκείνα που μεγάλωσαν σε οικογένειες δίχως βία
    Σε 1977 ανήλικα κορίτσια ηλικίας 14-18 ετών που ερωτήθηκαν, το 20% εξ αυτών δήλωσε ότι έπεσε θύμα βιασμού όταν είχε βγει ραντεβού (Εφημερίδα, αμερικανικού ιατρικού συνδέσμου 1999)
    Σχεδόν το 50% των άστεγων γυναικών και κοριτσιών, βρίσκονται στους δρόμους επειδή ζούσαν καθημερινά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. ( Έκθεση του 1998 για τα καταφύγια των αστέγων)
    Ο ξυλοδαρμός, είναι η πρώτη αιτία τραυματισμού των γυναικών ηλικίας 15-44 ετών στις ΗΠΑ (Συνέλευση αμερικανών χειρουργών 1992)
    Περίπου 1 εκατομμύριο γυναίκες μαχαιρώνονται το χρόνο στις ΗΠΑ (αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, Νοέμβριος 1998)
    Η βία στην οικογένεια, συνήθως δεν αφορά μόνο ένα περιστατικό, αλλά τις περισσότερες περιπτώσεις έχει μεγάλη διάρκεια ( Έρευνα για την οικογενειακή και σεξουαλική κακοποίηση από το αμερικανικό ινστιτούτο Δικαιοσύνης και το γραφείο στατιστικών μελετών του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης (Ιούλιος 1996)
    Το 47% των γυναικών που έχουν βιασθεί, φέρουν και άλλα τραύματα που δεν σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση. ( Βία κατά των γυναικών, Γραφείο στατιστικών μελετών του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, 1994)
    Το 25-33% των ομοφυλοφίλων έχουν βιώσει περιστατικά βίας στις σχέσεις τους ( Project για την καταπολέμηση της βίας των ομοφυλοφιλικών κοινοτήτων της Νέας Υόρκης, Οκτώβριος του 1996)

Ακόμα λες πως δεν ενδεικνύεται η ψυχοθεραπεία για τις ψυχώσεις. Να σου πω, φαίνομαι να είμαι σε κατάσταση ψύχωσης? Σήμερα δεν είμαι πάντως (κοιμήθηκα και δεκαέξι ώρες!!). Ψύχωση είναι κάτι που φεύγει κάποια στιγμή. Αν μου έμενε δεν θα μπορούσα να μιλάω και να βγαίνω μαζί σου, ούτε να κάνω έρωτα και σεξ! Χθες ήμουν πολύ κοντά στο να πάθω αλλά κατάφερα να ηρεμήσω κάπως.

Senior Member
    Σκέφτεσαι/θέλεις να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία;
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

Senior Member
    Αν σου πω ότι έχω κάνει για λίγο καιρό και μου είπε κάποια πράγματα θα με βρίσεις? :

Senior Member
    Γιατί να σε βρίσω;Σε ειχε βοηθησει;Τώρα θες να ξανακάνεις;Πάντως αυτο που ειπε η Gypsy το έχω διαβασει κι εγώ εδώ, νομίζω στο νημα "ψυχωτικες εμπειριες", δεν ειμαι σιγουρη.
    [/SIZE]

Senior Member
    Δεν ξέρω αν με βοήθησε, δεν θυμάμαι κιόλας τι ακριβώς μου είπε, την διέκοψα στη μέση την ψυχοθεραπεία, χώρισα και με την τότε σχέση μου, γενικά είχα μια έκρηξη του εγωισμού μου και ένα θυμό προς όλους η οποία έκρηξη όταν τελείωσε μετατράπηκε σε κατάθλιψη. Τώρα πλέον ίσως να είμαι την περισσότερη ώρα προς την κατάθλιψη και λιγότερο στα νεύρα , δεν ξέρω βασικά ότι και να σου πω δεν είμαι βέβαιος , για το παρόν δεν είμαι βέβαιος, είναι πολύ άδειο το παρόν.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast