ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ/ΑΓΧΟΣ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21
    Senior Member
    Quote Originally Posted by πεννυ View Post
    Παιδιά και εγώ μια από τα ίδια. Ενα χρόνο βασανίζομαι. Βέβαια ήταν ένας χρόνος πολύ ζόρικος. Εχασα τον πατέρα μου πριν τέσσερις μήνες και ο χρόνος αυτός ήταν μεσα και έξω από νοσοκομεία. Επίσης έχω και ένα παιδάκι με εγκεφαλική παράλυση και οι προβλέψεις των γιατρών για να περπατήσει δεν ειναι και οι πιο ευοίωνες. Κρίσεις πανικού περναγα στην αρχή. Μετά μου γύρισε σε μούδιασμα στο κεφάλι. Εσείς έχετε φοβο με την καρδια εγώ πάλι με το κεφάλι. Φοβάμαι ότι έχω κάτι κακό. Εχω παει σε δύο νευρολόγους-ψυχιάτρους και σε ψυχολόγο. Μου είπαν ότι δεν έχω τίποτα. Παίρνω κατά καιρούς καποια αγχολυτικά και αλλες φορές είμαι καλά και άλλες όχι. Τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες ξεκινήσαμε με τον άντρα μου μια καινούργια δουλειά και ο τρόπος ζωής μου άλλαξε ριζικά. Κοιμάμαι λίγο, δουλεύω πολύ και εχω πολύ άγχος για την πρόοδο της δουλειάς. Περιττό να σας πω ότι έχω συνεχεια πονοκεφάλους, ζαλάδες (παίρνω σίδηρο γιατί μου πέφτει και ο αιματοκρίτης) και μία αίσθηση αποπροσωποίησης και απομάκρυνσης από όλους και όλα. Ενα παράξενο συναίσθημα. Νομίζω ότι τρελλαίνομαι. Αυτό που με φοβίζει είναι το κεφάλι. Αυριο θα κλείσω ραντεβού για μαγνητική κόντρα σε όλους που λένε ότι δεν έχω τίποτα. Ισως φύγει η ιδέα.
    γεια σου πεννυ πσοο σε καταλαβαινω.περασα κ εγω απο μαγνητικη κ απ τετοιο σταδιο αλλα το θεμα ηταν καθαρα ψυχολογικο.εντοχο αγχος.αποπροσωποποιηση κ τωρα πια και ψυχαναγκασμοι.λαντοζ,αναφρ ανιλ κ ψυχουθεραπειες κανω για να δω μια ασπρη μερα.κ ολοι λενευπομονη θα περασει ναι...αλλα εγω ξερω πως ζω..

Senior Member
    kykne σε τετοιες περιπτωσεις συνηθως ειναι ψυχολογικο που εκδηλωνεται με σωματικα συμπτωματα.. εγω εχω γενικευμενη αγχωδη διαταραχη κ εκανα ενα σωρο εξετασεις κ παλι δεν με επειθε τιποτα...

nansi ισως αμα επισκεφτεις ψυχολογο να σου κανει καλο κ να σου λυθουν καποιες φοβιες κ διλληματα..
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΝΟΥ : λειτουργουν σε μερικα μεγαλα νοσοκομεια (και καποια ανεξαρτητα νομιζω) , και ειδικευονται στην αντιμετωπιση πονου που προερχεται απο δυσκολες να αντιμετωπιστουν αιτιες .
    Τα απλα παυσιπονα συνηθως δεν μπορουν να σταματησουν τον ψυχοσωματικο πονο, εκτος που πρεπει να τα παρεις σε μεγαλες δοσεις κανοντας ζημια αλλου , στομαχι, γαστρεντερικο κλπ.
    Υπαρχουν παυσιπονα ποιο εξειδικευμενα , και ειναι αδικο να πονα κανεις ενω μπορει να βοηθηθει .
    - Ο πονος δεν εχει καμια χρησιμοτητα , πονεσες οκ , πηρες το μυνημα . Απο κει και περα σε εξαντλει , σε αποδιοργανωνει και δεν μπορεις να σκευτεις καθαρα ωστε να αντιμετωπισεις το ολο σου προβλημα .

Junior Member
    Εψαξα για τα κεντρα πονου αλλα ειδα οτι εξειδικευονται σε καρκινοπαθεις..

Senior Member

Διαταραχή πανικού, έντονα συμπτώματα, φοβίες

Γειά σας κι από μένα. Αντιμετωπίζω το πρόβλημα της διαταραχής πανικού εδώ και 4 χρόνια. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όταν είμαι καλά ψυχολογικα (λίγες φορές!) δεν έχω τίποτα. Όταν μου συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα "αρρωσταίνω". Όλα ξεκίνησαν όπως σας είπα πριν από 4 χρόνια μετά από ένα χωρισμό. Έπαθα την πρώτη κρίση πανικού στη δουλειά χωρίς μέχρι τότε να ξέρω τι είναι. Εννοείται ότι γύρισα όλους τους γιατρούς και ακόμα το κάνω ενώ ξέρω ότι το πρόβλημα είναι ψυχολογικό. Πήγα σε ψυχολόγο η οποία το μόνο που έκανε ήταν να παίρνει τα λεφτά και από βοήθεια τίποτα. Παράλληλα όλο αυτό μου δημιούργησε πρόβλημα στο στομάχι, είχα φρικτούς πόνους, δεν έτρωγα και έχασα 10 κιλά. Πήρα και xanax για ένα διάστημα, τα οποία μπορώ να πω με βοήθησαν αρκετά, ιδίως στο θέμα στομάχι, όμως έπρεπε να τα σταματήσω. Άρχισα με τον καιρό να νιώθω καλύτερα, όμως οι κρίσεις δεν άργησαν να ξανάρθουν. Μετά από ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας του άντρα μου αμέσως μετά το γάμο μας με έκανε να αρχίσω να έχω τα ίδια προβλήματα. Σιγά σιγά το πάλεψα πάλι και οι κρίσεις άρχισαν πάλι να υποχωρούν. Έμεινα έγκυος και μπορώ να πω ότι όλα ήταν πολύ καλά. Μόνο λίγο άγχος φυσιολογικό πιστεύω. Δυστυχώς πριν από δύο περίπου μήνες έπρεπε να διακόψω την εγκυμοσύνη μου στον 7ο μήνα λόγω προβλήματος του μωρού. Πέρασα πολύ μεγάλη στενοχώρια και με αυτό και ενώ αμέσως μετά δεν είχα σωματικά συμπτώματα, εδώ και περίπου μία βδομάδα ταλαιπωρούμαι από ζαλάδες, τάσεις λιποθυμίας, φοβίες ότι κάτι θα πάθω και φυσικά φούσκωμα στο στομάχι, δυσκολία στη χώνεψη (αυτά τα έχω ούτως ή άλλος τα τελευταία χρόνια), α και τελευταία έχει προστεθεί σπαστική κολίτιδα. Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου, πρέπει κάποιος συνέχεια να είναι μαζί μου και ενώ όλοι μου λένε συνέχεια ότι δεν είναι τίποτα, πράγμα που ξέρω κι εγώ η ίδια, δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω. Ειδικά όταν έχω να πάω κάπου π.χ. σε μία δημόσια υπηρεσία και ξέρω ότι πρέπει να κάτσω όρθια να περιμένω στην ουρά το σκέφτομαι μέρες πριν και αγχώνομαι τρομερά γιατί πάντα έχω το φόβο της λιποθυμίας. Έχω βαρεθεί και έχω κουραστεί αφάνταστα. Δεν ξέρω πλέον τι να κάνω. Δεν ζεις όταν έχεις τέτοιο πρόβλημα. Δεν μπορείς να πας πουθενά και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μόνος σου, ούτε καν τα πράγματα που σε ευχαριστούν.

Junior Member
    k egww pedia ta idida travaoo ponou stous stithos niotho to stithos piasmeno me to paramikro e3antlisi zalades ponous sta podia piga k se pathologo k se kardiologo tpt den m vrikan

Page 2 of 2 FirstFirst 12