Το ταξίδι μετράει τελικά ο προορισμός - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

View Poll Results: Το ταξίδι ή ο προορισμός

Voters
9. You may not vote on this poll
  • Σημαντικότερο είναι το ταξίδι

3 33.33%
  • Σημαντικότερος είναι ο προορσιμός

1 11.11%
  • Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά

5 55.56%
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 43 of 43
    Senior Member
    Ντάξει, τα φτιάξατε? χεχε είναι τόσο αστεία όλα!

Senior Member
    Εξαρτάται από το ταξίδι και εξαρτάται από τον προορισμό...
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    http://1.bp.blogspot.com/_enKWSKcmeQ...+kalokairi.jpg

Εγώ ψηφίζω αυτό που εκφράζουν τα λόγια του Ναζίμ Χικμέτ :)

Ναι, το ταξίδι είναι ο θησαυρός..
    αλλά είναι η ιδέα και το όνειρο του προορισμού ο άνεμος που θα φουσκώσει τα πανιά μας για να θαρρέψουμε, να το ξεκινήσουμε.

Senior Member
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Υπέροχο χρώμα! το πράσινο, πόσο το αγαπάω το πράσινο. Να διατηρήσω το πράσινο, να μην το ξεχάσω, να μου το λέω, να μου το νιώθω. Η θάλασσα, η μάνα, το νερό, το αλάτι, η διατήρηση της ουσίας, η διατήρηση της ομορφιάς, ανάγκη, ανάγκη, υποχρέωση.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    In the bounders of nowhere , at the very edge of your eyelashes
    Μου φαινεται οτι με πεφτει λιγο λογος εδω περα ....
    Ψαχνω την δικια μου Ιθακη 15 χρονια τωρα, στα 14 πρωτοδοκιμασα να φυγω απο το σπιτι...στα 21 ειχα φυγει -ολοι πιστευαν οτι θα γυρισω,- εχω αλλαξει 3 πολεις το ταξιδι ειναι μεγαλο... κουραστικο ... αλλα συνεχιζω να ταξιδευω... θα την βρω την Ιθακη μου , δεν θα ειναι οπως την φανταζομουν στα 14 αλλα θα ειναι η ΙΘΑΚΗ ΜΟΥ!
    Δωσε μου στα χειλη σου να πιω το αθανατο νερο

Banned
    οσο και να προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου να απολαυσει το ταξιδι , η σκεψη οτι ολος ο κοπος μου δεν εχει αποτελεσμα η οτι το αποτελεσμα δεν ειναι σημαντικο με τρελενει..

Senior Member
    Γιατί πρέπει να τίθεται τέτοιο δίλημμα? Ποιος μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό? Τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο στη ζωή. Καλό είναι να μη χάνουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Τουλάχιστον, όχι συνεχώς.

Senior Member
    Quote Originally Posted by matina24 View Post
    οσο και να προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου να απολαυσει το ταξιδι , η σκεψη οτι ολος ο κοπος μου δεν εχει αποτελεσμα η οτι το αποτελεσμα δεν ειναι σημαντικο με τρελενει..
    Βρε συ Ματινα μην προδικαζεις!! Απολαυσε το ταξιδι κ μην σκεφτεσαι το μετα κ το αποτελεσμα, το οποιο μπορει να ειναι ετσι, μπορει κ γιουβετσι κ χιλια δυο!! Που το ξες οτι ο κοπος δεν θα χει αποτελεσμα?? Αξιζει να προσπαθεις για ενα ονειρο, κι ας ειναι η φωτια του να σε καψει !! (Που το θυμηθηκα τωρα αυτο λολ??) :)
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    In the bounders of nowhere , at the very edge of your eyelashes
    Δεν υπαρχει ταξιδι χωρις απολαυση. εγω πιστευω ολα τα ταξιδια εχουν "προορισμο"
    Πολλες φορες βρεθηκα σε νεα μερη χωρις να ξερω κανεναν... αποτελεσμα... γεμισα ολη την ελλαδα με φιλους μου!
    Θα με τρελαινε περισσοτερο αν ξεχναγα τα ταξιδια μου.Σε πολλα ταξιδια μου γνωρισα ατομα που με στιγματισαν, επαιξαν ρολο στην ζωη μου ... αλλοτε για 1 στιγμη και αλλοτε για παντα.

marian_m συμφωνω μαζι σου
    Δωσε μου στα χειλη σου να πιω το αθανατο νερο

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrot View Post
    Ντάξει, τα φτιάξατε? χεχε είναι τόσο αστεία όλα!
    carrot ή insect...Τελικά ποιό είναι το όνομα χρήστη σου?Μπορεί κάποιος να αλλάξει το όνομά του?ή μπορούμε να χρησιμοποιούμε 2 ονόματα?

Banned
    Quote Originally Posted by streidi View Post
    Μερικοί προορισμοί αξίζουν ένα άσχημο ταξίδι, αλλά γενικά το καλύτερο είναι να διαλέξω τον προορισμό και να κάνω όμορφο και το ταξίδι προς αυτόν, ακόμα κι αν είναι δύσκολο! Τώρα, αν εννοούμε ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι που δεν ξέρεις πού θα σε βγάλει, προφανώς επιλέγεις μόνο το πώς θα αντιμετωπίσεις και πόσο θα απολαύσεις τη διαδρομή, γιατί αυτό περνάει από το χέρι σου! Πάντως σε καμία περίπτωση δε θα προτιμούσα το ταξίδι, αν ήταν μια σειρά, όμορφες και εύκολες επιλογές προς ένα άσχημο τέλος... Και τελικά νομίζω ότι πρέπει να με νοιάζει αρκετά ο προορισμός για να μπω στον κόπο να κάνω το ταξίδι/να το κάνω όμορφο/να το φέρω εις πέρας, ειδικά αν είναι ζόρικο... Δώσε μας μερικά ακόμα στοιχεία για το πώς ακριβώς το έχεις στο μυαλό σου!

Ομορφες σκέψεις, αποτυπωμένες με ιδιαίτερο αν και με απλό τρόπο.

Τι είναι άσχημο ταξίδι και τι όμορφο; Επιλέγεις εσύ τον προορισμό; Τον γνωρίζεις; Θέλεις να τον ξέρεις;

Ναι, είναι απαραίτητη η προσπάθεια να κάνεις όμορφη την διαδρομή σου και δείχνει θέληση για ζωή. Το τέλος, τον τελικό προορισμό δεν τον πληροφορείσαι. Μπορεί να τον έχεις ως στόχο, κι αυτό να σε κάνει να ξεκινήσεις το ταξίδι, αλλά δεν ξέρεις την κατάληξη.
    Χρέος σου πάντως είναι να προσπαθείς, να μην εγκαταλείπεις

Και τελικά, το ταξίδι της ζωής ή στη ζωή, είναι κάτι που θέλεις να το κάνεις μόνη σου; Πόσο ρόλο παίζει σε αυτό ο συνταξιδιώτης σου. Πόση σημασία έχει να είναι ΚΑΙ ο οδηγός σου;

Quote Originally Posted by sabb View Post
    Ουτοπικό ερώτημα κι αναπάντητο μαζί ...
    Quote Originally Posted by sabb View Post

Προορισμός = τέλος ? Φυσικά πάντα το ταξίδι μετράει...
    Τέλος = νέα αρχή ? Φυσικά ένα τέτοιο τέλος , αναδεικνύει μια καινούρια προοπτική

Καλά το έχεις! Καλησπέρα

Quote Originally Posted by Empneustns View Post
    ...

Μικρή αστραπή η ζωή μας, μα προφταίνουμε. έγραψε ο Καζαντζάκης.

Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Εξαρτάται από το ταξίδι και εξαρτάται από τον προορισμό...

Ακατόρθωτο να γνωρίζεις το ταξίδι, και σκέψου το ως εξής. Θα ήθελες να το κάνεις αν το γνώριζες; Οσο για τον προορισμό, είναι άλλο πράγμα οι συγκεκριμένοι στόχοι σε κάποια πράγματα (πχ, να τελειώσω το πανεπιστήμιο) και οι γενικοί (πχ να κάνω οικογένεια) και εντελώς άλλο το που και πως θα τελειώσεις/καταλήξεις... Τελειώνει άραγε ποτέ όσο αναπνέουμε;

Quote Originally Posted by ithaki View Post
    Μου φαινεται οτι με πεφτει λιγο λογος εδω περα ....
    Quote Originally Posted by ithaki View Post
    Ψαχνω την δικια μου Ιθακη 15 χρονια τωρα, στα 14 πρωτοδοκιμασα να φυγω απο το σπιτι...στα 21 ειχα φυγει -ολοι πιστευαν οτι θα γυρισω,- εχω αλλαξει 3 πολεις το ταξιδι ειναι μεγαλο... κουραστικο ... αλλα συνεχιζω να ταξιδευω... θα την βρω την Ιθακη μου , δεν θα ειναι οπως την φανταζομουν στα 14 αλλα θα ειναι η ΙΘΑΚΗ ΜΟΥ!

Ομορφο και μπράβο σου. Δεν εύχομαι τόσο να την βρεις, αλλά να είναι έτσι όπως ουσιαστικά και σε βάθος την θέλεις.
    Θεωρώ πως στα περισσότερα πράγματα η "Ιθάκη" δεν είναι παρά μόνο μια στάση. Μέχρι το νέο ταξίδι ή την συνέχεια του για την επόμενη "Ιθάκη". Και μετά πάλι...

Δεν ξέρεις το αποτέλεσμα και αυτό είναι από τα σημαντικότερα που ομορφαίνουν το ταξίδι σου. Και σε κάποια πράγματα, δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι παρά μόνο να νιώθεις
    So, don't think, feeeeeeeeeeeeeeeeeeeel
    ΄
    Ως γενική παρατήρηση: Αλίμονο σε όσους/ες αντιμετωπίζουν την ζωή με λογιστική λογική και προσέγγιση.

Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Γιατί πρέπει να τίθεται τέτοιο δίλημμα? Ποιος μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό? Τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο στη ζωή. Καλό είναι να μη χάνουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Τουλάχιστον, όχι συνεχώς.

Τα διλήμματα στη ζωή, ειδικά όσα προκύπτουν χωρίς να μας βάζει κανένας το μαχαίρι στον λαιμό, προσφέρουν, μεταξύ άλλων, την απαραίτητη επαγρύπνηση, τον επιβεβλημένο εσωτερικό "συναγερμό" για να επιλέξουμε κάθε φορά που θα βρεθούμε σε ένα σταυροδρόμι

Θα πρόσθετα, όχι μόνο για να επιλέξουμε ποιόν δρόμο από όσους υπάρχουν θα πάρουμε, αλλά και για να δημιουργήσουμε τον δικό μας δρόμο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Seduction View Post
    [B]"Δεν είναι ο προορισμός, αλλά η διαδρομή, που φέρνει την ευτυχία".
    Ο προορισμός είναι ένας, οι διαδρομές πολλές άρα είναι θέμα οπτικής πιστεύω τι είναι καλύτερο.

Page 3 of 3 FirstFirst 123