ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 46
    Senior Member
    Γκοστ, σε κάποια λεγόμενα σου θα συμφωνήσω , αλλά τα γενικεύεις πολύ τα πράγματα και αυτό σε οδηγεί στον αντίποδα , αυτόν της πλήρης απαξίωσης .

Οπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά , αλλά το πρόβλημα εγκειται στο οτι όσοι είμαστε ανήσυχα πνεύματα θέλουμε να συλλάβουμε την πλήρη εικόνα μέσω της φαντασίας μας , και να οικοιοποιηθούμε έναν ρόλο σύνχρονου ''προφήτη'' χωρίς να έχουμε κάποιο τέτοιο χάρισμα . Δεν είναι όλες οι θεωρίες συνομωσίας εσφαλμένες , αλλά δεν έχει νόημα να γνωρίζουμε κάτι που δεν μπορούμε να παρέμβουμε , γιατί ειδικά αμα είναι αλήθεια καταντάει κατάρα έπειτα . Η ιδια η γνώση σου επιτίθεται αρνητικά στην ψυχολογία σου και τα νεύρα . Η άγνοια είναι ευτυχία σε αυτές τις περιπτώσεις .

Συνεχίζεται....

Senior Member
    ...Αναφορικά με αυτά που είπες περι ψεκασμών και παγκοσμιοποίησης μπορώ χαλαρά να σου αποδείξω οτι υφίστανται ,και μην τα χλεύαζεις , αλλά δεν εχει κάποιο ουσιαστικό νόημα αυτή η επίγνωση σε ειδικό επίπεδο . Εμείς ως απλοί πολίτες μιας χώρας που έχει μια χούφτα ανθρώπους όλους και όλους , το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαμαρτυρόμαστε έξω απο την βουλή στην καλύτερη για τα δικά μας προβλήματα , και αυτό αμφίβολο είναι για το πόσο μας αφήνουν. Πόσο μάλλον για καταστάσεις παγκοσμίου βεληνεκούς . Η γνώση είναι άχρηστη αν σε οδηγεί στην αναγκαστική και παθητική απραξία . Οτί είναι να γίνει θα γίνει , όπως πολύ σοφά αναφέρεται στην Αγία Γραφή . Αν ο θείος σου ασχολουμενος με τα θρησκευτικά είχε αρχίσει απο αυτό πιθανόν να μην αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα στην πορεία. Δεν σημαίνει οτι αμα καταπιαστει κάποιος με συγκεκριμμένα πράγματα , όπως θρησκεία , παγκόσμιο στατους κ.τ.λ οτι θα καεί !! Είναι πως τα προσεγγίζεις και πόσο αφήνεις να κυριαρχήσουν στην ψυχή σου . Ούτε μπορεί να είναι αβάσιμη η υποψία κάποιου οτι μπορεί να του κάνουν μάγια . Υπάρχουν καμμμένα ατομάκια που κάνουν μάγια και ασχολούνται με αποκρυφισμό , αλλά πάντα πρέπει να υπάρχει ένας γνώμονας οριοθέτησης του αίτιου και του αιτιατού.
    Οταν αρχίζει ο άλλος και πιστεύει οτι του κάνουν μάγια οι γείτονες του , που τους ξέρει δεκαετίες , και που δεν έχει κάτι να χωρίσει η λόγο προστριβής , εκεί καταλαβαίνεις οτι η λεπτή γραμμή αρχίζει να μπάινει σε θολό τοπίο.

Senior Member
    Ok αλλά το να πιστεύεις ότι σου κάνουν μάγια στα πλαίσια της σύγχρονης πραγματικότητας είναι too much lol. Βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν αρκεί αυτό για να μπουν διαγνώσεις ψύχωση, σχιζοφρένεια κλπ. εκτός και αν αρχίσεις να ακούς φωνές + άλλες παραισθήσεις/ψευδαισθήσεις (όπως π.χ. να πιστεύεις ότι ο μέγας αλέξανδρος ζει μέσα σου στην κυριολεξία), να έχεις αποδιοργανωμένη σκέψη/ομιλία, αβουλία, μειωμένα συναισθήματα, προβλήματα στην προσοχή και στην συγκέντρωση κλπ. κλπ. Τότε ναι, αυτό είναι πιο "βιολογικό" (δεν έχει να κάνει με "χημικές ανισορροπίες", αυτές οι θεωρίες έχουν ξεπεραστεί από το 70. Οι σύγχρονες θεωρίες βασίζονται στην νευροεπιστήμη και στο πως λειτουργούν και δυσλειτουργούν περιοχές/συστήματα του εγκεφάλου που κάνουν ορισμένες λειτουργίες σε συνδυασμό με βιώματα και περιβαλλοντικές επιρροές) και εκεί χρειάζεται το φάρμακο για τα συμπτώματα, δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση. Από ότι κατάλαβα ο φίλος σου δεν έχει τέτοια θέματα, απλά έχει πολύ φευγάτες ιδέες. Αυτό πιο πολύ έχει να κάνει με σχιζοτυπία (έτσι είναι η προσωπικότητά του) η με delusional disorder και δεν νομίζω να ωφελούν πολύ τα φάρμακα σε αυτή την περίπτωση αλλά δεν το ξέρω αυτό (ρώτα ένα ψυχίατρο).

Αν εσύ πιστεύεις ότι είναι πάρα πολύ δυσλειτουργικός, τότε όπως σου είπαν τα παιδιά, προσπάθησε να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και σιγά σιγά να τον καθοδηγήσεις σε κάποιον ειδικό. Σε κάθε περίπτωση μην προσπαθήσεις να αμφισβητήσεις ότι λέει παραθέτοντας τις δικές σου απόψεις (όπως κατάλαβες δεν πιάνει :P). Σε αυτή την περίπτωση στρέψε την προσοχή του όχι στις πεποιθήσεις του τις ίδιες, αλλά στο αντίκτυπο που έχουν οι πεποιθήσεις του στον ίδιο/στην ζωή του. Τι σημαίνουν αυτά που πιστεύει γι αυτόν? Καταλαβαίνει ο ίδιος ότι τον κάνουν δυλειτουργικό? Αν όντως του κάνουν μάγια τι θα γίνει μετά? Θα πεθάνει? Θα του συμβεί κάτι κακό? Πιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί? Θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε αυτό το χειρότερο? Θα μπορούσε και να μην συμβεί τίποτα? Αξίζει να το σκέφτεται αυτό και να έχει την ζωή που έχει? Αφού αν γίνει το κακό θα γίνει, αξίζει να το τραβάει όλο αυτό? Θα ήθελε μια καλύτερη ζωή σε κάποιους τομείς? Αυτή η ζωή που θα ήθελε παρεμποδίζεται από αυτά που σκέφτεται? Κλπ. κλπ. χρησιμοποίησε την μαιευτική/σωκρατική μέθοδο των ερωτήσεων στις απαντήσεις του (χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία και στην σύγχρονη γνωσιακή ψυχοθεραπεία) και ίσως με λίγη μαστοριά καταφέρεις κάτι. Τέσπα από την στιγμή που δεν είναι αποδιοργανωμένος και δεν είναι απειλή για τον εαυτό του η τους άλλους (και την "βρίσκει" με την ζωή που κάνει) τότε let him be. Αλλιώς, αν δεις ότι χειροτερεύει και φτάνει σε επίπεδα παραισθήσεων, τότε πρέπει να παρεις τηλεφωνάκι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by O Frikoubikos View Post
    Δεν βρήκα παρόμοιο θρέντ , και είπα να ανοίξω ένα προς δική μου πληροφόρηση αλλά και των υπολοίπων ενδιαφερόμενων.

Εχω ένα συγγενικό μου πρόσωπο που παρουσιάζει έντονα σημάδια σύνδρομου καταδίωξης . Δεν ξέρω κατα πόσο είναι σωστός ο όρος αυτός αλλά έτσι το είχα ακούσει παλαιότερα. Το άτομο αυτό λοιπόν όποτε το συναντάω μου λέει οτι υπάρχουν άνθρωποι στην γειτονία μας , που έχουν έρθει με αυτοσκοπό να μας κάνουν ζημιά όπως ''μάγια'' π.χ. η να μας προκαλέσουν κάποιο ατύχημα η οτι μας παρακολουθούνε και παρομοίου είδους μη ρεαλιστικές φοβίες . Απο οτι καταλαβαίνω αυτό τον έχει οδηγήσει να μην βγαίνει πολύ και απο το σπίτι , και είναι κατανοητό βάση με αυτών που πιστεύει αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να βοηθηθεί κατ'αυτόν τον τρόπο .

Προσπάθησα με λογικά επιχειρήματα να του αποδείξω οτι έχει εσφαλμένες εντυπώσεις αλλά πήγαν όλα στον ''κουβά''. Δεν έπιασε κανένα απο αυτά , και εν όλιγοις με ακύρωσε εντελώς . Δεν με πέιραξε αυτό γιατί αναγνωρίζω οτι έχει πρόβλημα και αυτά που λέει είναι υπο την επίδραση του άνχους και της εμμονής αλλά έχω προβληματιστεί ειλικρινά , πως θα μπορούσα να βοηθήσω σε μια τέτοια κατάσταση. Παρόλο που έχω αρκετή εμπειρία με ψυχολογικά προβλήματα , στην συγκεκριμμένη περίπτωση δεν γνωρίζω πολλά και το νετ δεν παρέχει κάτι ιδιαίτερο ..

Υπάρχει κάποιος-α , που να έχει περάσει απο αυτό , η έστω να γνωρίζει κάποιες πληροφορίες για τρόπο αντιμετώπισης ;;; Εννοείται οτι δεν μπορώ ακόμα να του κάνω λόγο για να πάει σε ψυχίατρο . Θα νιώσει οτι προσβάλλεται και θα διακόψει την επικοινωνία μαζί μου , και αυτό δεν θα βοηθήσει σε τίποτα.
    παρανοικες ιδεες εχουν ολοι ...για να πεις οτι ειναι "σχιζοφρενής" πρεπει να κανει κατι....παραδειγμα* να τον δεις στο δρομο με καπελο απο αλουμινοχαρτο και να σου λεει οτι το φοραει για να μην "υποκλεπτουνε"τις σκεψεις του....ή ακομα χειροτερα να κοπανησει κανεναν ασχετο που τον κοιταξε στραβα επειδη ειναι σιγουρος οτι ειναι εξωγηινος ή τελοσπαντων οτι ειναι "τσατσος" των εξωγηινων(χαχαχα).....αν δεν κανει κατι τετοιο ας πουμε οτι εχει λιγο "φαντασια" παραπανω....
    in my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
    And the voices of those who stand looking...

Senior Member
    Πυθαγόρα , όταν κάθεται σε συγκεκριμμένα δωμάτια του σπιτιού , γιατί θεωρεί οτι στα υπόλοιπα υπάρχει αρνητική ενέργεια απο τα μάγια που του κάνουν , εσυ αυτο θα το θεωρούσες λίγη φαντασία παραπάνω δηλαδή ;; να φανταστώ οτι ο φώσκολος με την ζοφερή φαντασία του , παρουσιάζει παρόμοια συμπτώματα στην προσωπική του ζωή ;;; Εσυ μιλάς για καταστάσεις που έχουν φτάσει στο απροχώρητο γιατί ακριβώς μάλλον κάποιοι θεωρούσαν οτι δεν τρέχει τίποτα , όταν βλέπαν τα πρώτα σημάδια διαταραχής . Δεν λέω οτι είναι σχιζοφρένεια , ούτε πίστευα ποτέ κάτι τέτοιο , αλλά κάτι είναι σίγουρα...!!

Banned
    Ενας γνωστος μου ειχε το συμτωμα οτι του κανουν μαγια και επασχε απο βαρυα σχιζοφρενεια

Senior Member
    Δεν είναι απόλυτο όμως οτι οσοι έχουν αυτήν την πεποιθηση είναι αυτομάτως σχιζοφρενείς . Ο γνωστός σου μπορεί να είχε και άλλα χίλια δύο συμπτώματα , που εσυ δεν γνωρίζεις . καλύτερα να μην κάνουμε τέτοιες διαγνώσεις , δεν το επιτρέπει και το φόρουμ .

Senior Member
    κοιτα στον αγιο κυπριανο κανουν εξορκισμους...αν υποθεσουμε οτι ο φιλος σου εχει τρελαθει....αυτοι εκει τι εχουν παθει???...οι ιστοριες με "μαγια" δινουν και παιρνουν στην ελληνικη κοινωνια πολυ κοσμος πιστευει στα "μαγια"....αυτοι που λενε το φλιτζανι και τα πιστευουν ας πουμε ειναι λογικοι???....πες του να ασχοληθει με φενγκ σουι("διωχνει" την αρνητικη ενεργεια ...και καλα)

ΥΓ
    δεν ξερω τι κανει ο φωσκολος αλλά ο ταραντινο ειναι Θεομουρλος(schizoaffective disorder)!!!......για να γραψει σεναριο κανει off απο τα medication.....
    in my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
    And the voices of those who stand looking...

Senior Member
    Quote Originally Posted by pythagoras23 View Post
    κοιτα στον αγιο κυπριανο κανουν εξορκισμους...αν υποθεσουμε οτι ο φιλος σου εχει τρελαθει....αυτοι εκει τι εχουν παθει???...οι ιστοριες με "μαγια" δινουν και παιρνουν στην ελληνικη κοινωνια πολυ κοσμος πιστευει στα "μαγια"....αυτοι που λενε το φλιτζανι και τα πιστευουν ας πουμε ειναι λογικοι???....πες του να ασχοληθει με φενγκ σουι("διωχνει" την αρνητικη ενεργεια ...και καλα)

ΥΓ
    δεν ξερω τι κανει ο φωσκολος αλλά ο ταραντινο ειναι Θεομουρλος(schizoaffective disorder)!!!......για να γραψει σεναριο κανει off απο τα medication.....

χαχα excellent post. Δυστυχώς η σύγχρονη Ελλάδα είναι φουλ από τέτοια μαγκανίες, παιδιά του 83/σαββατογεννημένοι/ βριλ-ελοχίμ-νεφιλίμ-σεραφίμ- διαβόλια-τριβόλια/Ε-ιλλουμινάτι-οργόνη-φενγκ-σουι-ται-τσι-τσανγκ-τσονγκ-αστρική προβολή/υπερβολή και οι αιθερικοί όρχεις του εξωγήινου αριστοτέλη από τον Μ του λαγού και την Μ*κακία του κάβουρα που τον επικαλέστηκε ο alisteir crowley μια νύχτα που έκανε ενοχιανή μαγία και καββαλιστικό ταντρικό αυνανισμό. Ότι νεο-εποχήτικη και μεσαιωνική μπούρδα σε αυτή την χώρα έχει πιάσει, αλλά οκ, δεν περιμένω και πολλά από χώρα που πάνε όλοι μαζικά να προσκυνήσουν "άγια κόκκαλα" και να δώσουν φιλάκια σε λιωμένα σαρκία από λείψανα και το δάχτυλο του 1875689ου άγιου που μοσχομύρισε calvin klein one...

Οκ και οι Αμερικανοι έχουν φάει ότι παρα-παπάντζα θες (βλέπε σαιεντολογία, την εκκλησία του διαβόλου και ότι άλλο τρελό μπορεί να φανταστεί το μυαλό κάποιου) αλλά αυτό στην Ελλάδα-"χώρα του φωτός" (κλαιν-μαιν-χώρα του φραπέ) είναι απίστευτο. Σε μια φάση κοιτούσα τα περιοδικά στο περίπτερο που έχουν παρα-περιεχόμενο, άβατον, strange, weird, τρίτα μάτια, τέταρτα αυτιά της πόπης, ενώ από επιστημονικά το μόνο που υπάρχει είναι το εκλαικευμένο μέχρι αηδίας comic-ιλουστρασιόν focus. Αρε Αριστοτέλη θα χορεύεις ζειμπεκιές στον τάφο σου.

Senior Member
    Ειναι θλιβερο, αλλα τι να περιμενεις.... Οπως ειπε και ο Dawkins το χειροτερο πραγμα με τις θρησκειες ειναι οτι σε μαθαινουν να εισαι ικανοποιημενος με απαντησεις που στην ουσια δεν ειναι απαντησεις! Τα θρησκευτικα καλα κρατουν και την θεωρια της εξελιξης την διδασκουν λαθος και με συνοπτικες διαδικασιες... Μην θυμηθω οτι σε τουτη την χωρα υπαρχει ενας ολοκληρος νομος οπου δεν επιτρεπεται να πατησουν το ποδι τους γυναικες!!!!!!!! Απαραδεκτα πραγματα...

Την αγια γραφη δεν θα την σχολιασω καν... Κατι τετοια διαβαζει ο θειος μου και νομιζει ο,τι νομιζει...
    Αληθεια, πως μπορει να αποδειχτει οτι μας "ψεκαζουν", πραγματικα το εχω απορια! :P

Ειναι και ασχετα ολα αυτα με το αρχικο θεμα, αλλα μπηκα στον πειρασμο, συγχωρειστε με! :)

Senior Member
    Γκοστ , το να κρίνεις μια τεράστια μερίδα ανθρώπων βάση μεμωνομένων περιπτώσεων είναι εντελώς άκυρο . Υπάρχουν εκατομμύρια ανθρώποι ενασχολούμενοι με την Αγιά γραφή , εκ των οποίων πολλοί είναι λόγιοι πανεπιστημιακοί , γιατροί , ακόμη και ψυχολόγοι και δεν το κάνουν απλά εκ περιεργείας. Δεν είναι όλος ο κόσμος ο θείος σου ούτε οι πέντε δέκα φίλοι σου .

Για τους αεροψεκασμούς , μπορώ να προσκομίσω άπειρα στοιχεία λόγο επαγγέλματος , αλλά προυποθέτει και απο την μεριά σου να προσπαθήσεις να κατανοήσεις λίγο κάποιες αρχές φυσικής και θερμοδυναμικούς νόμους που σχετίζονται με την αεροναυπηγική . Ειλικρινά αν είσαι πρόθυμος για κάτι τέτοιο έχω κάθε διάθεση να μπω στον κόπο . Πρώτα όμως έρχεται η άρνηση , έπειτα η αμφισβήτιση και τέλος η αποδοχή . Βάση αυτού μπορώ να πω οτι είσαι σε καλό δρόμο άσχετα αν εισαι ακόμη στην αρχή .

Senior Member
    Εμενα ο κλαδος μου ειναι η βιολογια/γεωπονια... Οποτε δεν εχω ιδιαιτερα βαθιες γνωσεις φυσικης, και δη αεροναυπηγικης. Αλλα θα ηθελα να κανουμε αυτη τη συζητηση! :) Αν θες, συνεχιζουμε πριβε, μην χαλαμε και το θρεντ!

Senior Member
    φρηκ ελα τσατ

Junior Member
    Καλησπερα ειμαι καινουργιο μελος εδω σας παρακαλω θελω την βοηθεια σας. Πως μπορω να ανοιξω ενα καινουργιο θεμα συγγνωμη αν ειμαι σε λαθος κατηγορια...Ευχαριστω

Senior Member
    Quote Originally Posted by Giorgosath View Post
    Καλησπερα ειμαι καινουργιο μελος εδω σας παρακαλω θελω την βοηθεια σας. Πως μπορω να ανοιξω ενα καινουργιο θεμα συγγνωμη αν ειμαι σε λαθος κατηγορια...Ευχαριστω
    Θα πατησεις στην ενότητα που σε ενδιαφερει και πάνω απο τη λιστα με τα νήματα/υποενότητες γράφει "Δημιουργία (ή δημοσίευση) νέου θέματος.Πατάς εκει και ανοιγεις το νημα σου
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

[I]F. Scott Fitzgerald[/I]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast