Results 1 to 3 of 3
-
11-07-2011, 01:30 #1
Δευτερογενη Ψυχολογικα προβληματα = Λυσεις για μια πιο ουσιαστικη σχεση
Συχνα πυκνα κουβεντιαζοντας με φιλους προσωπικα ζητηματα και ζητηματα σχεσεων ακουω συνεχως να επαναλαμβανουν την παρακατω φραση " Χωρισα με τον Χ η την Ψ επειδη ειχε καποια ψυχολογικα προβληματα που δεν μπορουσα να παραμερισω για να προχωρησει αυτη η σχεση".Η φραση που επισης επαναλαμβανω εγω με μαθητικη ακριβεια ειναι " Τι ακριβως εννοεις οταν λες ψυχολογικα προβληματα ;" Και ιδου οι απαντησεις .
" Δεν πιστευει στον εαυτο του /της ,ειναι ανασφαλης ,δεν ελεγχει τα συναισθηματα του /της " .Και συνεχιζοντας το συλλογισμο μου ρωταω το εξης " Ηταν αυτος λογος για να τελειωσει η σχεση ;" για να παρω την τετριμμενη απαντηση " Ε ναι δεν μπορω να ασχολουμαι με τα ψυχολογικα του καθενος !" Aναρωτιεμαι λοιπον πως μπορουμε να καταδικαζουμε μια σχεση οταν οι ιδιοι δεν εχουμε καν προσπαθησει να φτασουμε στο πολυ ευγευστο μεδουλι της ; Ειναι σα να σου λενε πως πισω απο αυτη την τεραστια ξυλινη πορτα υπαρχει μια αλλη σκαλιστη απο ακρη σ ακρη.Κι ομως δισταζεις να βρεις το συνδιασμο για να την ανοιξεις .Φευγεις με τη δικαιολογια πως ξερεις πως ειναι οι σκαλιστες πορτες ,τι το ιδιαιτερο εχει μια ακομη ; Αληθεια γιατι αραγε η Μονα Λιζα εγινε τοσο διασημη αν και πριν απο αυτη χιλιαδες αλλα γυναικεια χαμογελα ειχαν ζωγραφιστει πανω στον καμβα ;
- 11-07-2011, 08:16 #2
Να βοηθήσεις και να σταθείς δίπλα του, να του συμπαρασταθείς να το ξεπεράσει ναι, όμως να το φορτωθείς στο τέλος και να καταλήξεις σ αυτόν που θα τα υπομένει χωρίς να γίνεται προσπάθεια για αλλαγή όχι.
Βέβαια πολλοί έχουν βελτιωθεί και ξεπέρασαν ψυχολογικά προβλήματα μέσα από μια σχέση. Επειδή ο ένας έδειξε κατανόηση και ενδιαφέρον και ο άλλος θέληση να βελτιωθεί.
Όμως, απλά το να υπομένεις συμπεριφορές που δεν μπορείς να ανεχτείς και στο τέλος να υποφέρεις φθείρεσαι και καλήτερα να διακόπτεις τη σχέση όσο πιο γρήγορα γίνεται.γιάννης
11-07-2011, 19:17 #3
αυτο το θεμα φανταζομαι μοιαζει ανεκδοτο για ολους τους αντρες ετσι ? σαν να παιζουμε με τον πονο μας, γιαυτο και δεν υπηρξαν και τοσες απαντησεις. διοτι ποια θα καθοτανε να "νταντεψει" και να ανεχτει εναν που εχει ψυχολογικα προβληματα ? εναν που δε ξερει τι του γινεται, που απ'τη μια στιγμη στην αλλη μπορει να κανει αποπειρα, μπορει να ενοχληθει με το παραμικρο, να γινει βιαιος ή οτιδηποτε αλλο ? σιγουρα καμια δε θα ηθελε εναν τετοιον για συντροφο. ολες χρειαζονται ασφαλεια και καλοπεραση, εαν εισαι ανικανος να τις τα προσφερεις αυτα, τοτε δε κανεις πολυ απλα για σχεση. κι εμενα στο παρελθον, δυο απ'τις σχεσεις μου με χωρισαν με αφορμη αυτο... στη πρωτη εμπλεξε ο γκεϋ κολλητος της κι ελεγε οτι εχω ψυχολογικα κλπ (κι αφου τον ηξερε περισσοτερο η πρωην μου τον εμπιστευτηκε και με χωρισε), και της δευτερης οι γονεις που την απομακρυναν γιατι φοβοντουσαν μην κινδυνεψει η κορουλα τους κι οτι δεν εχει μελλον μαζι μου.
για τη πλευρα των γυναικων δε μπορω να μιλησω, σιγουρα ειναι πιο τυχερες σ'αυτα τα θεματα ακομα κι αν εχουν το οτιδηποτε, γιατι ειναι πιο ευκολο να βρουν αντρες, οχι απλα για φροντιδα, αλλα και οτι αλλο χρειαστουν!