Results 1 to 7 of 7
Thread: πρωτη αναρτηση-βοηθεια
-
03-10-2011, 21:56 #1
πρωτη αναρτηση-βοηθεια
καλησπεραε παιδια ελπιζω να ειστε ολοι καλα.... αυτο ειναι το πρωτο μου μυνημα σε αυτο το site,το οποιο βρισκω εξαιρετικα ενδιαφερον..
το δικο μου προβλημα εχει να κανει με το αγχος των πανελληνιων εξετασεων...
δεν ειμαι ατομο που εχει μαθει να διαβαζει στη ζωη του..... φετος αρχισα και προσπαθω να καλυψω κενα χρονων.... το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω το διαβασμα, νιωθω απαισια οταν διαβαζω, νιωθω καταπιεση και οργη που θελω να διοχετευσω καπου....
δεν εχω μεγαλη ικανοτητα συγκεντρωσης, και το μυαλο μου μπορει να σκεφτεται ενα σωρο αλλα πραγματα, αλλα αμα θελω να πετυχω κατι στη ζωη μου καλως ή κακως εξαρταται απο το ποσο θα διαβασω..... Μπορειτε να μου προτεινετε καποιους τροπους για να εχω μεγαλυτερη δυνατοτητα συγκεντρωσης και απομνημονευσης, καθως και τροπους αποβολης του αγχους και της μελαγχολιας;( πολυ συχνα δεν εχω ορεξη να κανω τιποτα),και ειμαστε ακομα στον πρωτο μηνα ... ανησυχω για την ψυχολογια μου σε 3-4 μηνες που θα δουλευουμε σε φουλ ρυθμους στο σχολειο!
ευχαριστω εκ των προτερων για οποιον απαντησει
- 05-10-2011, 20:12 #2
http://www.e-psychology.gr/forum/sho...B7%CE%BC%CE%B7
ελπιζω μονο να μην εισαι τρολ γιατι μαυρο φιδι που σε φαγε...
το παραπανω θεμα ειναι παρομοιο καπου εχω απαντησει κι εγω, διαβασε τα κι αν δεν καταλαβεις κατι ρωτα να στο διευκρινισω, να σου πω μονο πως αντι να σκεφτεσαι τι κ πως κ να αγχωνεσαι κ να χανεις χρονο ασκοπα ασ τις μαλακιες κατα μηκος κ κατα πλατος κ πιασε το βιβλιο να λυσεις καμια ασκηση να σου περασει η ωρα κ να μαθεις κ κατι, χωρις διαβασμα δεν προκειται να περασεις με τη θεια φωτιση ειδικα φετος που τα δυσκολεψαν τα πραγματα, κι εμενα δεν μου αρεσει το διαβασμα αλλα το κανω, εξαλλου καποιοι μηνες μεινανε κανε υπομονη κ μετα μην διαβασεις για ενα 6μηνο αμα δεν αντεχεις, κ μην σκεφτεσαι τις πανελληνιες απο τωρα χαλαρωσε ακομα δεν ξεκινησατε καλα καλα τα μαθηματα, δλδ το μαιο τι θα κανεις αμα απο τωρα εισαι ετσι ?
να σου ευχηθω καλη επιτυχια σ ο,τι κανεις !" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
05-10-2011, 23:20 #3
αλειφεις μια φετα ψωμι,και βαζεις πολυ μερεντα,η οποια εχει σοκολατα και το κακαο βοηθαει ιδιαιτερα...
το βουτυρο να ειναι βιταμ,υπαρχει λογος που θα βαλεις βιταμ....
οχι δεν εχει πολλες βιταμινες,απλα η εταιρεια ειναι του θειου μου και παιρνω ποσοστα....
με αλλα λογια φιλε/η,βαλε και λιγο χιουμορ στη ζωη σου και τα κεφαλια μεσα...καλο κουραγιο :)
06-10-2011, 00:14 #4
ρε συ εμπνευστη μην λες τετοια στο παιδι κ το ριξει στο φαι αντι στο διαβασμα, αυτο βασικα συμβαινει σε πολλους οταν δινουν πανελληνιες, να βαζουν κιλα, κ σε μενα συνεβη ειχα φτασει 63 ετρωγα συνεχως απ εξω, αλλα δεν ειναι λυση γιατι μετα αντε να τα χασεις...
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
06-10-2011, 09:37 #5
Το αν θα πετύχεις στη ζωή σου δεν εξαρτάται από το διάβασμα, άσχετα αν αυτό σου πέρασε η εκπαίδευσή σου.
Αφού νιώθεις άσχημα όταν διαβάζεις, μη διαβάζεις και κάνε αυτό που σε τραβάει και που αγαπάς.
Άσε τις επιτυχίες για άλλα θύματα."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
06-10-2011, 19:15 #6
rainandwind
ξαναγυρισες στο φορουμ?χαρηκα!
06-10-2011, 23:31 #7
Σ' ευχαριστώ serena.
Σήμερα διάβασα για το δεντρολίβανο πάντως gateforultras, πως βοηθάει πολύ στις λειτουργίες του εγκεφάλου, ιδιαίτερα στη μνήμη, δεν το ήξερα. Αλλά δεν έχω λεπτομέρειες για περισσότερα, μπορείς να το ψάξεις στο net, αφεψήματα ίσως? πάντα ρώτα και γιατρό φυσικά για επιβεβαίωση και σωστή χρήση, το φυσικό δε σημαίνει πάντα και δίχως παρενέργειες, πχ δοσολογία ποσότητα και τέτοια, θα χρειαστεί να στο πει γιατρός."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας