Results 16 to 30 of 32
-
10-07-2011, 13:26 #16
Ακριβως! Ειναι κι αυτες θυματα τετοιων φαλλοκρατικων αντιληψεων,τις οποιες πρεπει επιτελους ολοι να αποτιναξουμε! Και για λυσε μου μια απορια...Γιατι οταν ενας ανδρας ενδιδει αμεσως στο ερωτικο καλεσμα θεωρειται "μαγκας" ενω μια γυναικα "ευκολη"? Αυτο και μονο θα σου δωσει την απαντηση και θα καταλαβεις περισσοτερο το συλλογισμο μου!
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
- 10-07-2011, 14:01 #17
- In this old house where every door is open
Ας καταθεσω και εγω την αποψη μου. Εμαθα απο πολυ νωρις στη ζωη μου, οτι τα φαινομενα ΔΕΝ απατουν, αυτον που εχει ματια για να βλεπει και αυτια για να ακουει, και πανω απο ολα αγαπη στην ψυχη του. Πιστευω αυτο που λεει η υπογραφη μου, αυτος που αγαπαει τον αλλον τον καταλαβαινει. Και δε μιλαω για παθολογικη η εξαρτητικη αγαπη. Αν εκκινας απο μια σταση μισους, οπως ειναι οι μεροληψιες, στερεοτυπιες, ρατσιστικες, σεξιστικες ιδεες, προσωπικες φοβιες κτλ, τα ματια σου θα βλεπουν διαστρεβλωμενα, τα αυτια σου θα ακουν επιλεκτικα, και ουτω καθεξης. Το ντυσιμο, η εμφανιση, το βλεμμα, η συμπεριφορα, τα νικνειμς, ο τροπος που μιλαει κανεις και φερεται, γραφουν τετρατομη εγκυκλοπαιδεια για την ψυχικη του κατασταση, τα οικογενειακα του βιωματα, τα κινητρα του και πολλα αλλα. Δε λεω οτι μπορει να δει κανεις τα ΠΑΝΤΑ με την πρωτη ματια, αλλα ισως και αυτο ακομα να γινεται απο καποιους πολυ ιδιαιτερους ανθρωπους. Οι ανθρωποι ειναι τοσο ομοιοι μεταξυ τους μες στις ανομοιτητες τους, για αυτο δεν ειναι τυχαιο που ο ανθρωπινος εγκεφαλος λειτουργει κατηγοριοποιωντας. Ακομα και αν ο αλλος υποκρινεται κατι διαφορετικο απο αυτο που ειναι, οποιος μπορει να δει απαλλαγμενος απο τα προσωπικα του περιοριστικα φιλτρα, μπορει να δει την αληθεια, οτι ο αλλος δηλαδη υποκρινεται.
Αν υπαρχει η αντιληψη οτι ολες ή οι περισσοτερες κοπελες που φορανε μινι ειναι απελευθερωμενες ή ευκολες, ή μοντερνες, ή κορμαρες, ή ηταν καταπιεσμενες σαν παιδια αυτο ειναι μια λαθος αντιληψη απο μονη της, γιατι ολες αυτες οι λεξεις επιδεχονται πολλαπλων ερμηνειων, καθως, τι σημαινει ο ορος ευκολη πραγματικα, τι για την εκουιλιμπριουμ και τον σενταξιον ή απελευθερωμενη για την ΑΛΙΑ και τον σενταξιον, τι σημαινει για το ιδιο το υποκειμενο στο οποιο αναφερομαστε, και για ποιους λογους αυτος ο ανθρωπος που κρινει χρησιμοποιει αυτη τη λεξη; Εκει μπαινει η υποκειμενικοτητα, και οχι μονο. Αρα το ζητημα δεν ειναι απλο, και θαε φορα που σκεφτεται κανεις να αποδωσει εναν χαρακτηρισμο σε καποιον, θα επρεπε να σταματαει και να ψαχνει να βρει πρωτα τις αιτιες που μπορει να τον αδηγουν να αποδωσει αυτον τον χαρακτηρισμο, ψαχνοντας και μεσα του, και μες στην κοινωνια, και μεσα στον αλλον ανθρωπο. Η ουσια ειναι οτι η ανθρωπινη ψυχη δεν περιγραφεται με λεξεις, κατανοειται μονο με αγαπη, και επουδενι δε μπορει να κρινει κανεις μονο απο το μηκος της φουστας.
10-07-2011, 14:14 #18
τοτε μιλαμε για μια τιτανοτεραστιων διαστασεων συνωμοσια ρε ALIA, που ως στοχο εχει την υποδουλωση των γυναικων παγκοσμιως (εκτος πλανητη γη δε ξερουμε πως τις συμπεριφερονται κι αν υπαρχουν). γιατι η γυναικα κυριοι πρεπει επιτελους να βγει απο πανω! δε μπορει να χαρακτηριζεται ευκολη απλα επειδη πεταξε τα βυζια της εξω και τολμησε ο καθε παλιανωμαλος να ερεθιστει γιατι και καλα ετσι εχει περασει προς τα εξω οτι ειναι στη φυση του αντρα. μαλλον θα πρεπει ο αντρας να μαθει να συγκρατειται, να μη καβλωνει με το καθε βυζι που εντελως τυχαια πεταχτηκε λιγο παραπανω εξω και φανηκε, χωρις φυσικα κανεναν απολυτως σκοπο να προκαλεσει, ετσι ? ακους εκει οι παλιανωμαλοι, να καβλωνουν! σε μια über φεμινιστικη ΚΕΝΟνια οπου επικρατει ο Λαϊκος Ορθοδοξος Τατιανισμος, θα τιμωρουνταν με ευνουχισμο ολοι οσοι εχουν στυση οταν δε πρεπει! ΜΟΝΟ στο κρεβατι επιτρεπονται αυτα.
η απορια σου δε στεκει, και δε στεκει γιατι ειναι γενικη κι αοριστη, βλεπωντας μονο μια αρνητικη πλευρα. μεσα στη ζωη οπως ξερεις υπαρχουν τοσες αλλες καταστασεις κι επιλογες. θα απαντουσε αραγε ενας δεσμευμενος στο ερωτικο καλεσμα, οταν δε θελει να κερατωσει τη γυναικα του ? και γιατι οταν ενας αντρας γινεται κι αυτος "ευκολος" και θελει μονο σεξ, χαρακτηριζεται λιγουρη κι αγαμητος ? υπαρχει παντα και η αλλη πλευρα, που συχνα δε βλεπουμε, γιατι δε μας συμφερει...
η κοινωνια που ζουμε δεν ειναι φαλλοκρατικη. και να ητανε, πλεον εχει αλλαξει, και οι γυναικες εχουν την ανεξαρτησια τους. μεχρι εκει που τους επιτρεπει η φυση τους τουλαχιστον. οταν καταργηθει κι αυτο, τοτε οι αντρες θα γινουν ειδος προς εξαφανιση.
10-07-2011, 16:34 #19
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
10-07-2011, 17:15 #20
ενω εσυ δε πεταξες λασπη στους αντρες κατηγορωντας τους ακομα κι οταν οι γυναικες χαρακτηριζουν ευκολες αλλες γυναικες ? σαλτα ρε ALIA απο δω χαμο που θα μου μιλησεις για τις σχεσεις μου λες και με ξερεις προσωπικα. ενω στο αλλο θεμα θιχτηκες επειδη δε σου αρεσαν οι κακες λεξουλες που πεταξα. μιγιαγγιχτες του κερατα μεστην υποκρισια οποτε σας συμφερει παντα.
10-07-2011, 17:31 #21
10-07-2011, 17:32 #22
report και ignore γιατι δεν εχω την ορεξη σου!
10-07-2011, 22:37 #23
Να μαι παλι εδω λοιπον.Αρχικα θα πω πως αυτες οι τελευταιες αποψεις που διαβαζω μου θυμιζουν τελικα ποσο αρεσκεται ο καθε ανθρωπος ,ολοι εμεις να βγαζουμε αυθαιρετα και ενιοτε λαθος συμπερασματα.Η κουβεντα ξεκινησε με το συνηθισμενο χαρακτηρισμο μια γυναικας με σχεδον αδαμιαια περιβολη ως " ευκολης" που δεν ειναι παντοτε ετσι στην πραγματικοτητα.Απο τη αλλη βλεπω ομως πως με την ιδια ευκολια που διατυπωνουμε τις αντιρρησεις μας για μια τετοια γενικευση ,με τα ιδια τα λογια μας καμια φορα αποκαλυπτουμε την εμφυτη ταση μας στις ευκολες ,ανωδυνες γενικευσεις .Περνωντας στο δευτερο σημειο του σχολιασμου μου ,να διευκρινισω οτι με τον ορο εξιλεωση εννοω πως ο καθε ενας απο εμας αναζητα τροπους να απαλλαγει τις περισσοτερες φορες απο τις δικες του φοβιες ,ανασφαλειες και σιγουρα γενικευσεις την ιδια στιγμη που με τη θεληση του θα ελεγα ερχεται ολο και πιο κοντα σ αυτες.Κλεινοντας να πω πως προσωπικα αναζητω "απροσωπες"μαρτυριες και οχι για μια ακομη φορα ευκολες επικριτικες γενικευσεις.
10-07-2011, 22:42 #24
- In this old house where every door is open
αμα καταλαβαινεις τι γραφεις εισαι φαινομενο!
10-07-2011, 23:07 #25
δε γινεται να μη βγαλεις αυθαιρετα συμπερασματα, παρα μονο αν κολλησεις μια ταμπελα που λεει ΑΚΡΙΒΩΣ οτι εισαι στο κουτελο. που και παλι, μαζι με οσα γραφεις πως εισαι, θα σου προσθεσουμε και καμποσα αλλα που βλεπουμε εμεις κι εσυ δεν ειδες. ή νομιζουμε τουλαχιστον οτι βλεπουμε, γιατι δε γινεται κι εμεις να πεφτουμε μεσα απ'τη στιγμη που δε σε ξερουμε. το θεμα απο εκει που ηταν γενικο κατεληξε σε αλλη μια κοντρα αντρων εναντιον γυναικων, με την ALIA να κατηγορει τους αντρες σαν φαλλοκρατες, και να τους προσαπτει ευθυνες ακομα και για τις ιδιες τις γυναικες που κατηγορουν αλλες γυναικες. λες και οι γυναικες ειναι καθοδηγουμενες και οχι ενηλικες να εχουν την ευθυνη των πραξεων τους. εμενα αυτο μου φανηκε αστειο, αλλα ακομα πιο αστειο ειναι οτι αναφερθηκε στις σχεσεις μου λες και με ξερει προσωπικα, ενω εγω ουδεποτε την επιασα στο στομα μου. θα μπορουσα να την χαρακτηρισω αγαμητη ή στη καλυτερη κακογαμημενη, κομπλεξικη, λεσβια ή οτι αλλο, αλλα αυτα ειναι μικροτητες. οπως και να εχει, επιμενω πως δεν ειναι μονο θεμα εμφανισης, αλλα και συμπεριφορας! οσο ευκολη φαινεται καποια που πεταει τα βυζια της εξω, αλλο τοσο ειναι καποια που φλερταρει με οποιον βρεθει μπροστα της.
10-07-2011, 23:20 #26
Συμπερασματα ειναι σαφως λογικο να βγαζει κανεις .Θα ελεγα πως αυτο που πρεπει να καλλιεργησει καποιος ειναι την ικανοτητα του να μην ειναι αυθαιρετα ,να στηριζονται σε βασιμα στοιχεια και κυριως να ειναι αντικειμενικα (οσο ειναι εφικτο) μεσα στην υποκειμενικοτητα τους .Επαναλαμβανω πως οι γενικευσεις δεν προτιμουν φυλο ,αντιθετα λειτουργουν ως μοχλοι συγκαληψης παγιωμενων κοινωνικων αντιληψεων.Το θεμα ειναι κατα ποσο μπορουμε εμεις οι ιδιοι να ξεφυγουμε απο αυτες ,να χειριζομαστε εμεις αυτους τους μοχλους ακομη κι αν τα γραναζια τους απαιτουν μεγαλη δυναμη ,επιμονη και υπομονη για να κινηθουν;
11-07-2011, 00:35 #27
σωστός! Αλλά γιατί τέτοια ωραία θέματα έχουν πάντα άσχημη τροπή μες το φόρουμ;
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
11-07-2011, 00:40 #28
Ισως και παλι γιατι οι ευκολες απαντησεις και οι ακομη ευκολοτερες αλληλοκατηγοριες κινουν τα γραναζια διχως ιδιαιτερη προσπαθεια και κρατουν παντα το καθρεπτη καθρεπτακι καθαρο και στη θεση του ....
11-07-2011, 00:42 #29
χαχα πλάκα έχεις! και είσαι και εύστοχος! :)
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
11-07-2011, 01:00 #30
ευστοχη :) ( ο καθρεφτης αυτη τη φορα δε λειτουργησε και τοσο καλα μου φαινεται ..) :)