Results 1 to 15 of 32
-
09-07-2011, 03:14 #1
Το Φαινομενο " Καθρεπτη Καθρεπτακι μου"
Συχνα ακουμε να λενε : " Αυτη ντυνεται εξαλλα ,την κατατασσω στην "ευκολη" κατηγορια η αλλες φορες : "Αυτος φαινεται απο καλη οικογενεια ".Το φαινομενο " Καθρεπτη καθρεπτακι μου" δεν ειναι τιποτε αλλο απο την αντανακλαση των επιθυμιων μας στους αλλους .Γιατι ομως αυτο το φαινομενο ειναι τοσο συνηθες ;Μηπως τελικα βλεπουμε αυτο που θελουμε να δουμε στους αλλους ;Μηπως μας βολευει ο καθρεφτης να εχει κυρτη γωνια ; Να αντανακλα αυτο που οι οι ιδιοι θελουμε να δουμε στους αλλους για να υπερασπιστουμε τον εαυτο μας απεναντι τους ;Μια εξαλλα ντυμενη γυναικα ειναι " ευκολη" γιατι ετσι μας βολευει οταν προκειται να πληγωσουμε τον εαυτο μας με μια πιθανη απορριψη φλερταροντας την.Ενας ανδρας ειναι απο καλη οικογενεια γιατι τον διαλεγουμε για φιλο η συντροφο μας επιβεβαιωνοντας οτι παντα κανουμε τις καλυτερες επιλογες για το ποιον εχουμε διπλα μας .Μηπως τελικα η κακια μαγισσα των παραμυθιων δεν ηταν και τοσο κακια ;Εξαλλου αν δεν υπηρχε αυτη πως θα στηνοταν το παραμυθι .....Οι Σταχτοπουτες απο μονες τους ειναι καπως ανιαρες δε νομιζετε;
- 09-07-2011, 14:11 #2
σιγουρα ολοι βλεπουμε αυτο που θελουμε να δουμε στους αλλους. μεχρι ενα βαθμο αυτο ειναι φυσιολογικο. πχ τη ξανθια δε μπορεις να μη τη δεις ξανθια! το να βλεπεις ομως ολες τις ξανθιες σαν χαζουλες ειναι κατι που πιστευω ανηκει σ'αυτο που λεμε "προτυπα" κι εχουν περασει προς τα εξω. δε κανουν ομως παντα τα ρασα τον παπα! ενας πχ που ντυνεται μεταλλας, δε σημαινει οτι οντως ειναι ψαγμενος με αυτο το ειδος μουσικης. απλα φανατισμενος ειναι και θελει να το δειξει κι εξω, για να χαρακτηριστει κατι τετοιο. ισως το κανει ακριβως επειδη δεν εχει ψαχτει και τοσο, και θελει να δειξει την αφοσιωση του για να καλυψει την απειρια του. ενας που ειναι ψαγμενος κι εχει ξεκολλησει απ'το σταδιο αυτο, δεν εχει αναγκη να το παιξει μεταλλας. ξερει τι ακουει, νιωθει σιγουρος για τον εαυτο του, δεν εχει αναγκη να το δειξει παραεξω τι ειναι. το ιδιο ακριβως ισχυει για πολλες αλλες κατηγοριες. και φυσικα αυτες που ονομαζουμε ευκολες. ειναι διαφορετικο καποια να ντυνεται με ελαφρα ρουχαλακια και να μας φαινεται ευκολη, απο καποια που οντως ειναι ευκολη κι απ'τη συμπεριφορα και το τροπο που μιλαει και μονο τη καταλαβαινεις. η πρωτη μπορει να το κανει για να αποκτησει κι αυτη τη συμπεριφορα που εχει η δευτερη, γιαυτο και συχνα βλεπουμε κοριτσακια να προκαλουν και να ντυνονται καπως...
09-07-2011, 14:25 #3
Ωραίο το θέμα που άνοιξες. Όντως συμβαίνει αυτό το φαινόμενο αλλά είναι λίγο δύσκολο ν' αποφασίσουμε το πότε. Στο παράδειγμα με τα ρούχα, έχω να πω ότι πάντα ντυνόμουν με εφαρμοστά και ρούχα που αναδείκνυαν την σιλουέτα μου χωρίς να σκεφτώ ότι θέλω να προκαλέσω. Έτσι κι αλλιώς είμαι συγκρατημένη από την φύση μου. Δεν φταίω εγώ αν μια κοπέλα που δεν έχει στήθος με κατηγορήσει ότι τα πετάω έξω. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται. Στο λέω γιατί μου έχει συμβεί και με φίλες. Με το φαινόμενο καθρέφτη καθρεφτάκη μου αντανακλώνται και οι ανασφάλειες των άλλων.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
09-07-2011, 16:40 #4
κοιτα αναλογως τί εννοείς εξαλλη?
αν καποια φοραει κανενα καραμίνι που με το που θα παει να σηκωσει το ποτηρι της απο το μπαρ θα φανεί ο κωλος της,
ε κομματάκι εύκολη θα ειναι.
έτσι νομιζω δλδ.
εκτος κ αν ειναι εξαίρεση.
διάβασε τα τρια κακά γουρουνακια κ θα αναθεωρήσεις για τα παραμυθια.http://www.mazi.org.gr/
09-07-2011, 17:25 #5
το σιγουρο ειναι οτι οι κοπελες που ντυνονται πολυ "γυμνα" σε σημειο να φανει ο κωλος τους, το μισο τους στηθος κλπ, το κανουν για να προκαλεσουν. αυτο ειναι βεβαιο, ειτε το συνειδητοποιουν ειτε οχι.
οποια ομως προκαλει, δεν σημαινει οτι ειναι και ευκολη.
οι περισσοτερες γυναικες θελουν να προκαλουν απο επιβεβαιωση και μονο και οχι για να πανε στο κρεβατι..
και επιβεβαιωση θελουν οι γυναικες που ειτε ειναι ειτε δεν ειναι ομορφες, δεν ξερουν κατα ποσο αρεσουν στους ανδρες η εχουν χαμηλη αυτοεκτιμηση και αυτο τις ανεβαζει. πολυ συχνα , υπερβολικα προκλητικα ντυνονται τα πολυ νεα κοριτσια, ακομα κι αν δεν εχουν κανει σεξ, οχι επειδη εχουν καλυτερα σωματα σε αυτην την ηλικια αλλα γιατι δεν ξερουν την επιρροη που εχουν στους ανδρες και την ψαχνουν με διαφορους τροπους.. θα εχει δει αλλωστε καποιες με τεραστια κοιλαρα που την βγαζουν εξω, κι αλλα αντιστοιχα οχι τοσο ωραια μελη. αυτες νοιωθουν ωραια παντως..
οποιαδηποτε γυναικα θελει να βρει εραστη, ειναι ευκολο να το κανει, δεν χρειαζεται να βγαλει τον κωλο της εξω.
για να βρει σχεση βεβαια, αλλαζουν τα πραγματα, αλλα εκει ουτε ο κωλος εξω βοηθαει καθολου....Last edited by Remedy; 09-07-2011 at 17:38.
09-07-2011, 23:24 #6
εμένα μου φαίνεται πως σε ένα βαθμό το ντύσιμο αντικατοπτρίζει ένα κομμάτι της προσωπικότητας. επίσης δείχνει αν ο άλλος έχει καλαισθησία.
επίσης, συμφωνώ με ρέμεντυ, πολύ προκλητικό ντύσιμο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η άλλη είναι εύκολη.
09-07-2011, 23:30 #7
κορίτσια, μιλησα για εντελώς προκλητικο ντυσιμο.
το παραδειγμα που εδωσα ειναι συγκεκριμένο.
κ ένα βαθυ ντεκολτε ειναι προκλητικο, αλλα δν εχει σχεση με το παραπανω παραδειγμα.http://www.mazi.org.gr/
10-07-2011, 00:02 #8
!!! Είναι ώρα νομίζω, να ανάψουμε τα καντήλια, οι ψάλτες να αρχίσουν το "Ελευθέρωσόν με, Κύριε, από ανθρώπου πονηρού·.." και να αρχίσουμε να κάνουμε τον σταυρό μας για να εξιλεωθεί αυτός ο τόπος από τα διαβολεμένα ντυσίματα. Μετά θα πιάσουμε τις μουσικές του διαβόλου κ.ο.κ
Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, άρκτε. Μάλλον θα το έχεις ακούσει.
Αλίμονο να χαρακτηρίζεται ως εύκολη μια γυναίκα από το πόσο μίνι φοράει!!!!!!!! Και βρισκόμαστε στο 2011 και όχι στην εποχή της ιεράς εξέτασης!
10-07-2011, 00:22 #9
Tέλος πάντων βρε παιδιά, νομίζω πως το θέμα είναι πολύ ωραίο για να το περιορίσουμε στα περί ντυσίματος. Η ερώτηση αφορούσε και άλλα πράγματα, στο κατά πόσο πρόβαλλουμε στους άλλους τις δικές μας επιθυμίες, απόψεις, φόβους, ανάγκες. Νομίζω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον!
10-07-2011, 00:26 #10
10-07-2011, 00:59 #11
Καλησπερα για μια ακομη φορα .Εθεσα αυτο το θεμα ακριβως στην προσπαθεια μου να διακρινω την πραγματικη υποσταση των πραγματων και οχι τη συνηθισμενη και υποκειμενικα κατασκευασμενη ερμηνεια τους .Μια γυναικα με μπουργκα για τη θρησκεια της ειναι το ιδανικο προτυπο ,αυτο που οφειλει να ειναι στα ματια οποιουδηποτε " Θεου" της .Αυτη ομως η υποχρεωση απο που πηγαζει ? Δε νομιζετε οτι πηγαζει απο μια εξιλεωση του τυπου " Η γυναικα οφειλει να ειναι ετσι ,να κυκλοφορει ετσι ενδεδυμενη μονο και μονο για να μην διεκδικει οπως θα επρεπε μια θεση στον αγωνα δικεδικησης του αντιθετου φυλου."Αυτο λοιπον που αναλογικα εννοω ειναι πως η γυναικα με μινι η χωρις παντα ενδυεται το ρολο που της αρμοζει για να υπηρετει την εξιλεωση των επιθυμιων του ανδρικου φυλου.Με την ιδια λογικη ο ανδρας αποτελει απογονο του συμπαθες τετραποδου στα ματια των γυναικων γιατι ετσι οφειλει να εμφανιζεται δικαιολογωντας τη μηνιν των γυναικων για τη συμπεριφορα του .Κλεινοντας θα ελεγα πως οπως τα ρουχα κρυβουν σημεια του σωματος μας ,την ιδια στιγμη αποκαλυπτουν τη δυναμη του μηχανισμου αμυνας της ψυχης μας ...
10-07-2011, 01:05 #12
Τι σημάινει εξιλέωση των επιθυμιών του ανδρικού φύλου;;
10-07-2011, 02:38 #13
Βρίσκεσαι μπροστά σε καθρέπτη; (Ή μήπως είναι ώρα προσευχής; )
Σχετικά με το θέμα
Στον άνθρωπο, παρατηρείται και σε αυτό, όπως σε όλα άλλωστε, η πλέον περιπλεγμένη μορφή αντανάκλασης. Αναφέρομαι στις ιδιότητες συνείδηση και αυτοσυνείδηση. Αυτές διαμορφώνονται και εξελίσσονται σύμφωνα με την προσωπικότητα του καθενός και στην διάδραση του με την κοινωνία, τον πολιτσιμό, το περιβάλλον και τους τρόπους που μεγαλώνει
Ετσι ο ψυχισμός του κάθε ανθρώπου, ποικίλει στον συνδυασμό της αισθητηριακής νόησης και της λογικής σκέψης (νόημα, άποψη κλπ) Αν προσθέσουμε σε αυτά και την δημιουργική φαντασία ο άνθρωπος συνήθως καταλήγει σε συμπεράσματα με υποκειμενικό τρόπο, παρόλο που η πηγή ερεθισμάτων παραμένει με αντικειμενικά χαρακτηριστικά.
Ο καθένας επεξεργάζεται διαφορετικά και μοναδικά, τα νευρικά ερεθίσματα που λαμβάνει ο εγκέφαλος του, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει εγκυρότητα ως προς τον αντικειμενισμό, στην δραστηριοποίηση του υποκειμενισμού του.
Ετσι, κάποιος θεωρεί εύκολη μια γυναίκα με καυτό μινι (κύριε ελέησον κλπ!), ενώ κάποιος άλλος την θεωρεί απευλευθερωμένη σε βαθμό που χαίρεται τις στυλιστικές της επιλογές αλλά και το σώμα της.
Ανάλογα με την δουλειά που έχει κάνει ο καθένας με τον εαυτό του, με την αυτογνωσία του, με την μόρφωση του, με την κοινωνική του και πολιτιστική του παιδεία, με τον τρόπο σκέψης του και την νόηση του..., πλησιάζει ή απομακρύνεται από την αντικειμενικότητα της εικόνας που λαμβάνει.
Αυτός που έχει καταφέρει να βλέπει με το third point of view, δεν έχει ανάγκη να λάμβάνει την εικόνα που θέλει. Απλά ή "απλά", αν προτιμάτε.
10-07-2011, 03:05 #14
Δεν πιστευω στο χαρακτηρισμο "ευκολη" για μια γυναικα! Αυτος ο χαρακτηρισμος ειναι γλωσσοπλασια των φαλλοκρατων για να παρεμποδισουν την σεξουαλικη απελευθερωση των γυναικων! Ακομα δε χαρακτηριζω ενα ατομο απο την εμφανιση του γιατι απλουστατα αυτο αποτελει μια βιτρινα! Γενικοτερα επιδιωκω την ουσια και το βαθος και οχι την επιφανεια και την επιδερμικοτητα!
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
10-07-2011, 12:52 #15
θες να στο εξηγησω αυθορμητα κι ωμα ή με επιστημονικους ορους ?
και οταν το κανουν γυναικες και χαρακτηριζουν καποια αλλη "ευκολη" απλα επειδη καποια πεταξε τα βυζια της εξω παραπανω απο τις αλλες, ειναι παλι προϊον φαλλοκρατων για να παρεμποδισουν τη σεξουαλικη απελευθερωση των γυναικων ? μηπως να καταργησουμε τα ρουχαλακια σιγα σιγα να κυκλοφοραμε ολοι γυμνοι να μην εχουν τετοια φαλλοκρατικα προϊοντα ? και τοτε ομως, θα δεις που παλι καποιες θα χαρακτιριζονται ευκολες, γιατι δεν ειναι μονο θεμα εμφανισης, αλλα και συμπεριφορας...