Θυμος και αηδια για το αντρικο φυλο, απογοητευση για τις σχεσεις - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 19 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Results 151 to 165 of 282
    Quote Originally Posted by Ναταshα View Post
    Πολυγαμικος μονογαμικος.... Μεγαλη συγχυση εχω πλεον για αυτο το θεμα, δεν ξερω... Καλα, γενικα οι ''ετικετες'' μια ζωη θα σε βασανιζουν ρε παιδακι μου, κακο πραγμα, αλλα χρησιμο και απαραιτητο σε ενα βαθμο....

Τι σε οριζει μονογαμικο και τι πολυγαμικο?
    αυτό σου εξήγησα με το παράδειγμα.
    Μονογαμικός είναι αυτός που ολοκληρώνεται και σεξουαλικά μέσα από μια σχέση, που το συναίσθημα του επηρεάζεται και σεξουαλικά.
    Πολυγαμικός είναι αυτός που δεν τα συγχέει. Θεωρεί το σεξ ξεχωριστό κομμάτι και έτσι δεν προβληματίζεται αν είναι ενεργός σεξουαλικά και με άλλους εκτός τον σύντροφο του...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Empneustns View Post
    εδω ειχαμε ριξει ομηρικους καυγαδες οταν υποστηριζα την μονογαμια και εσυ την "ελευθερια" σε σχεσεις...
    αφου να φανταστεις 3 φορες ελεγξα αν το μηνυμα ειναι δικο σου πραγματικα
    εγω θυμαμαι εναν σχετικο καυγα σου με τον πετραν παντως. για θεοφανια δεν θυμαμαι κατι.
    και θα μου φαινοταν πολυ περιεργο να ελεγε κατι τετοιο.

Senior Member
    αυτος που ξερει πραγματικα τι σημαινει πραγματικη αγαπη για καποιον αλλον ,αυτος που εκτιμα και σεβεται και ενωνεται με τον συντροφο του...και προσπαθει να αντεξει στις προκλησεις... και κραταει κατι μονο για τον συντροφο του,κατι που θα μοιραζεται μονο με αυτον ειναι μονογαμικος
    αυτος που νομιζει πως αγαπαει αλλα ουσιαστικα κοιταζει την παρτυ του και πως να περασει καλα ,και οπου βρει μαρμελαδα χωνει τα χερια του,ειναι πολυγαμικος...

Senior Member
    αυτος που ξερει πραγματικα τι σημαινει πραγματικη αγαπη για καποιον αλλον ,αυτος που εκτιμα και σεβεται και ενωνεται με τον συντροφο του...και προσπαθει να αντεξει στις προκλησεις... και κραταει κατι μονο για τον συντροφο του,κατι που θα μοιραζεται μονο με αυτον ειναι μονογαμικος
    αυτος που νομιζει πως αγαπαει αλλα ουσιαστικα κοιταζει την παρτυ του και πως να περασει καλα ,και οπου βρει μαρμελαδα χωνει τα χερια του,ειναι πολυγαμικος...
    και μονο που μιλας για προσπαθεια, ειναι φανερο οτι μιλας για καταπιεσμενη πολυγαμικοτητα.
    μονογαμικος ειναι αυτος που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟΝ εκτος απο τον συντροφο του ερωτικα, οχι καποιος ΠΟΥ ΚΟΠΙΑΖΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ.

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    και μονο που μιλας για προσπαθεια, ειναι φανερο οτι μιλας για καταπιεσμενη πολυγαμικοτητα.
    μονογαμικος ειναι αυτος που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟΝ εκτος απο τον συντροφο του ερωτικα, οχι καποιος ΠΟΥ ΚΟΠΙΑΖΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ.
    ...ακριβώς....
    Να μη σου βγαίνει με τίποτα για κάποιον άλλο. Αυτό λέγεται έρωτας.
    το να καταπιέζεσαι λέγεται "πρέπει".

Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    αυτό σου εξήγησα με το παράδειγμα.
    Μονογαμικός είναι αυτός που ολοκληρώνεται και σεξουαλικά μέσα από μια σχέση, που το συναίσθημα του επηρεάζεται και σεξουαλικά.
    Πολυγαμικός είναι αυτός που δεν τα συγχέει. Θεωρεί το σεξ ξεχωριστό κομμάτι και έτσι δεν προβληματίζεται αν είναι ενεργός σεξουαλικά και με άλλους εκτός τον σύντροφο του...
    πωπω διαφωνω να παρει :/ δεν ξερω...δε νομιζω πως το να μπορει καποιος να κανει σεξ και χωρις συναισθημα τον κανει πολυγαμικο. Αλλο αυτο.. Μαλλον εννοεις οτι μονογαμικος ειναι αυτος που χρειαζεται και του ΦΤΑΝΕΙ να εχει συναισθηματα για ενα ατομο και αποκλειστικοτητα μαζι του στο σεξ.
    Και πολυγαμικος μαλλον εννοεις αυτος που δε του φτανει αυτο το συναισθημα για τον εναν ανθρωπο και θελει κι αλλους ερωτικους και μονο συντροφους για το σεξ
    Διορθωσε με

Για τη μονο/πολυγαμια πιστευω αυτο που πιστευω και για τον σεξουαλικο προσανατολισμο. Τι εννοω, κατσε να το συλλαβω.. :P
    Οτι πολυγαμικος ειναι αυτος που μπορει να νιωθει συναισθηματα και δεσιμο με παραπανω απο ενα ατομο (οχι απλα σεξ). Και για τον σεξ, προσανατολισμο πιστευω οτι gay ή λεσβια και τα λοιπα ''εισαι'' σε σχεση με το ποιον ερωτευεσαι και αγαπας εντελει, κι οχι απλα και μονο απο τι ελκεται η σαρκα σου
    Το πιο επικίνδυνο άτομο είναι αυτό που έχεις αγαπήσει

Senior Member
    θεοφανια,αυτο σου φαινεται γνωστο;

"Εγώ πάλι θεωρώ πως είσαι σε μια ηλικία που ακόμη ψάχνεσαι. Έτσι όπως μας τα λες μου θυμίζεις λίγο τα κατορθώματα μου.
    Θυμάμαι σχέσεις που ενθουσιαζόμουν, ένιωθα πως βρήκα τον άντρα της ζωής μου και στην πρώτη απογοήτευση έκανα παράλληλη σχέση, μέχρι που το μάθαινε, (δεν έχω και τη διακριτικότητα στο αίμα μου), και έχω φτάσει μέχρι και αυτόφωρο από τσακωμούς.
    Θεωρώ πως δεν είσαι στη φάση που θες πραγματικά μια σχέση γι αυτό και δεν τη δουλεύεις. Δεν δουλεύεις εννοώ πάνω στη φάση που είσαι, δεν την πολεμάς και πας γρήγορα στο επόμενο αυτοτελές επεισόδιο. Πιστεύω πως πρέπει να κάνεις τον κύκλο σου ως γυναίκα και μέσα σου να βρεις τι είναι αυτό που πραγματικά θες.
    Λες πως δεν αντέχεις χωρίς σχέση. Μήπως δεν αντέχεις χωρίς τον αντρικό θαυμασμό;
    Μήπως είσαι ανασφαλείς ως γυναίκα;
    Είχα κάποτε μια γνωστή που έκανε σεξ μόνο και μόνο για να αποδείξει στους άλλους και τον εαυτό της πως περνούσε σα γυναίκα. Εμφανισιακά ήταν κάτω του μετριου και έκανε τα πάντα για να πάει μέχρι το κρεβάτι με έναν άντρα.
    Εσύ νιώθεις καλά εξωτερικά με τον εαυτό σου; "

Senior Member
    Η προσπαθεια δε σημαινει απαραιτητα καταπιεση, η προσπαθεια εδω εννοειται ωριμοτητα και κατα καποιον τροπο ''θυσια'' για να προστετευσεις τον αλλον. Η πολλη ελευθερια τον εφαγε τον ανθρωπο, εγω αυτο λεω, ''κανε αυτο που νιωθεις, κανε αυτο που θες ΕΣΥ''. Όλοι μαζι μονο πορευομαστε, συλογικα και ομαδικά

Senior Member
    ....
    Για τη μονο/πολυγαμια πιστευω αυτο που πιστευω και για τον σεξουαλικο προσανατολισμο. Τι εννοω, κατσε να το συλλαβω.. :P
    Οτι πολυγαμικος ειναι αυτος που μπορει να νιωθει συναισθηματα και δεσιμο με παραπανω απο ενα ατομο (οχι απλα σεξ). Και για τον σεξ, προσανατολισμο πιστευω οτι gay ή λεσβια και τα λοιπα ''εισαι'' με σχεση με το ποιος ερωτευεσαι και αγαπας εντελει, κι οχι απλα και μονο απο τι ελκεται η σαρκα σου
    για τον ορισμο περι ομοφυλοφιλιας συμφωνω στο περιπου, αλλα ας το αφησουμε γιατι ειναι μεγαλο θεμα.
    αλλα για την πολυγαμικοτητα εχω μια ερωτηση.
    αυτος δλδ που ειτε εχει την σχεση του ειτε δεν την εχει, κανει σεξ με πολλες/ους αλλες, χωρις συναισθημα ομως (μην μου πεις οτι δεν θεωρεις οτι υπαρχουν τετοιοι) πως λεγεται? μονογαμικος?

Senior Member
    εγω θυμαμαι εναν σχετικο καυγα σου με τον πετραν παντως. για θεοφανια δεν θυμαμαι κατι.
    και θα μου φαινοταν πολυ περιεργο να ελεγε κατι τετοιο.

διαβασε εδω ρεμεντι,τελικα εχω καλυτερη μνημη..... κατι περιεργα πραγματα ;)

http://www.e-psychology.gr/forum/sho...BD%CE%AF%CE%B1

Senior Member
    για τον ορισμο περι ομοφυλοφιλιας συμφωνω στο περιπου, αλλα ας το αφησουμε γιατι ειναι μεγαλο θεμα.
    αλλα για την πολυγαμικοτητα εχω μια ερωτηση.
    αυτος δλδ που ειτε εχει την σχεση του ειτε δεν την εχει, κανει σεξ με πολλες/ους αλλες, χωρις συναισθημα ομως (μην μου πεις οτι δεν θεωρεις οτι υπαρχουν τετοιοι) πως λεγεται? μονογαμικος?
    Βασει του τι ειπα πανω, με τα δεδομενα που μου δινεις δε μπορω να πω τι ειναι :) μπορω μονο να τον βαλω στην ''κατηγορια'' κανω σεξ και χωρις συναισθημα βρε αδερφε ;P

πωπω διαφωνω να παρει :/ δεν ξερω...δε νομιζω πως το να μπορει καποιος να κανει σεξ και χωρις συναισθημα τον κανει πολυγαμικο. Αλλο αυτο.. Μαλλον εννοεις οτι μονογαμικος ειναι αυτος που χρειαζεται και του ΦΤΑΝΕΙ να εχει συναισθηματα για ενα ατομο και αποκλειστικοτητα μαζι του στο σεξ.
    Και πολυγαμικος μαλλον εννοεις αυτος που δε του φτανει αυτο το συναισθημα για τον εναν ανθρωπο και θελει κι αλλους ερωτικους και μονο συντροφους για το σεξ
    Διορθωσε με

Όχι, μονογαμικό θεωρώ αυτόν που ΔΕΝ θέλει να πάει με άλλον όταν είναι ερωτευμένος. Θεωρεί το σεξ με το σύντροφο το επιστέγασμα του συναισθήματος. Δεν του βγαίνει με άλλον όσο νιώθει έτσι. Πολυγαμικός είναι αυτός που ψάχνει τη σεξουαλική (και όχι τη συναισθηματική ) ικανοποίηση και σε άλλους όντας ερωτευμένος.

Οτι πολυγαμικος ειναι αυτος που μπορει να νιωθει συναισθηματα και δεσιμο με παραπανω απο ενα ατομο (οχι απλα σεξ). Και για τον σεξ, προσανατολισμο πιστευω οτι gay ή λεσβια και τα λοιπα ''εισαι'' με σχεση με το ποιος ερωτευεσαι και αγαπας εντελει, κι οχι απλα και μονο απο τι ελκεται η σαρκα σου

...συμφωνώ.....:)
    ......................

Senior Member
    βρε εμπ
    λεει ξεκαθαρα οτι ενθουσιαζοταν.
    δεν ηταν ερωτευμενη με αυτους που λεει.
    εμεις μιλαμε για ερωτα.

θεοφανια,αυτο σου φαινεται γνωστο;

"Εγώ πάλι θεωρώ πως είσαι σε μια ηλικία που ακόμη ψάχνεσαι. Έτσι όπως μας τα λες μου θυμίζεις λίγο τα κατορθώματα μου.
    Θυμάμαι σχέσεις που ενθουσιαζόμουν, ένιωθα πως βρήκα τον άντρα της ζωής μου και στην πρώτη απογοήτευση έκανα παράλληλη σχέση, μέχρι που το μάθαινε, (δεν έχω και τη διακριτικότητα στο αίμα μου), και έχω φτάσει μέχρι και αυτόφωρο από τσακωμούς.
    Θεωρώ πως δεν είσαι στη φάση που θες πραγματικά μια σχέση γι αυτό και δεν τη δουλεύεις. Δεν δουλεύεις εννοώ πάνω στη φάση που είσαι, δεν την πολεμάς και πας γρήγορα στο επόμενο αυτοτελές επεισόδιο. Πιστεύω πως πρέπει να κάνεις τον κύκλο σου ως γυναίκα και μέσα σου να βρεις τι είναι αυτό που πραγματικά θες.
    Λες πως δεν αντέχεις χωρίς σχέση. Μήπως δεν αντέχεις χωρίς τον αντρικό θαυμασμό;
    Μήπως είσαι ανασφαλείς ως γυναίκα;
    Είχα κάποτε μια γνωστή που έκανε σεξ μόνο και μόνο για να αποδείξει στους άλλους και τον εαυτό της πως περνούσε σα γυναίκα. Εμφανισιακά ήταν κάτω του μετριου και έκανε τα πάντα για να πάει μέχρι το κρεβάτι με έναν άντρα.
    Εσύ νιώθεις καλά εξωτερικά με τον εαυτό σου; "
    βλέπεις πουθενά να μιλάω για έρωτα?
    Μιλάω για ενθουσιασμούς που ξεφουσκώνουν και πάμε παρακάτω......Καμία σχέση δηλαδή...

Senior Member
    παντα υπαρχουν προκλησεις,παντα για ολους...ισως οχι μια συγκεκριμενη χρονικη στιγμη..... η αντισταση στην προκληση ειναι ο τροπος για να αποδειξεις πως εισαι ηθικος και αφοσιωμενος σε κατι.παντα θα δεις κατι καλυτερο,πιο ομορφο ισως πιο εξυπνο απο αυτο που εχεις...αν αγαπας αυτο που εχεις,θα κατσεις μαζι του...αν θελεις το καλυτερο... θα το κυνηγησεις προδιδωντας το παλιο...
    τωρα αν εσυ στη δικη σου σχεση δεν ενιωσες προκληση απο καποιον αλλον αντρα,τοτε οφειλω να παραδεχτω πως φτανεις σε υψηλα επιπεδα αγαπης,και χαιρομαι για σενα

Page 11 of 19 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast