Results 1 to 15 of 21
Thread: ακουστικες ψευδαισθησεις
-
13-04-2010, 22:24 #1
ακουστικες ψευδαισθησεις
http://www.intervoiceonline.org/2009/10/18/open-letter-to-oprah-winfrey-in-response-to-the-programme-about-the-7-year-old-schizophrenic
Το γνωριζατε?
- 13-04-2010, 22:35 #2
www.intervoiceonline.org/assets/2009/12/11/Maastricht_Interview_for_children.pdf
Ειναι ερωτηματολογιο για παιδια κ νεαρους ενηλικες που εχουν ακουστικες ψευδαισθησεις! Διευκρινηση επιτελους των φωνων που μπορει κ να μην ειναι φωνες και τροποι αντιμετωπισης τους η τουλαχιστον τροπους που βοηθουν στην καλη λειτουργηκοτητα!
13-04-2010, 23:53 #3
Κατερινακι,, γραψε αν θες μια περιληψη αυτου του αρθρου, (καθοτι δεν ξερουμε ολοι καλα αγγλικα .)
14-04-2010, 01:14 #4
Γενικα ειναι μια ομαδα ατομων, παγκοσμια ,που αντιμετωπιζουν τις ακουστικες ψευδαισθησεις ως ιδιαιτεροτητα και διαχειριζονται τις φωνες μονοι τους χωρις φαρμακα!Πολλοι διασημοι και επιτυχημενοι ανθρωποι ακουγαν φωνες και παρολα αυτα διεπρεψαν και πετυχαν μια καθολα φυσιολογικη ζωη!Ο Τσωτσιλ ακουγε φωνες!
Το ερωτηματολογιο ειναι απο το πανεπιστημιο του Μaastricht ! Ειναι πολυ ενδιαφερον κ βοηθαει στην κατανοηση του θεματος ,κατι που οι ψυχιατροι αρνουνται να συζητησουν η ευκολα πειθουν, οτι ειναι ανωμαλια του ντοπαμινεργικου συστηματος του εγκεφαλου.
14-04-2010, 01:21 #5
για σένα είναι χάρισμα δηλαδή;
14-04-2010, 01:35 #6
ΟΧΙ! Δεν μ ενδιαφερει τι ειναι! Θελω να μη φοβαμαι ,θελω να χαιρομαι και να ζω τη ζωη μου χωρις παρεμβολες, δεν ειμαι η παπισα Ιωαννα , ειμαι αδυναμη και ευαλωτη ψυχικα αλλα δεν θελω να συνεχισω τα φαρμακα γιατι μετα δεν ειμαι εγω ,ειμαι αυτη που της ειπανε οτι ειναι αρρωστη και πρεπει να ειναι σε καταστολη δηλ να μη καταλαβαινει τι της γινεται!
Θελω να δω τι μου γινεται ,να το ζησω, να το παλαιψω κ να το νικησω η να το αποδεχτω να ζησω μαυτο και να το καθορισω κ οριοθετισω εγω, απο τη στιγμη που δεν πιστευω οτι μου εχουν κανει μαγια (υπερφυσικη δυναμη) και επισης δεν πιστευω οτι ειναι ανωμαλια του εγκεφαλου γιατι δεν εχει αποδειχθει!
14-04-2010, 01:58 #7
Και το αλλο ! Ειναι φωνες? εχουν ηχο? ακουγονται απο τα αυτια η μεσα στο κεφαλι?Εγω στην αρχη ελεγα οτι ειναι φωνες ,μετα ομως οταν με ρωτησανε τον ηχο σε κλιμακα που ακουω δεν μπορουσα να πω γιατι εντελει ειναι κατι σαν σκεπτομορφες που κανουν νοηματα κ εγω ακουω-καταλαβαινω τι εννοουν,τις πεισσοτερες φορες δηλ καθε μερα ,κλαιω γιατι ειναι πολυ υποτιμητικες κ ακινητοποιουμαι ,αρκετες ωρες!
14-04-2010, 09:33 #8
εγω παντως λεω να παιρνουμε τα φαρμακα μας για να γλιτωνουμε απο αυτα τα πραγματα..
το οτι δεν ειναι ακομα σιγουροι για την αιτια δε λεει τιποτα. ο εγκεφαλος ειναι πολυ πολυπλοκος για αυτο ακομα
δεν εχουν βρει ακριβη αιτια και λενε οτι απλως ειναι η ντοπαμινη.
ειναι σαν να παιρνεις ναρκωτικα δωρεαν.. κατι τετοιο..
14-04-2010, 09:53 #9
και πωσ το παλευει δηλαδη αυτη η ομαδα?
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
14-04-2010, 10:08 #10
Originally posted by maus
εγω παντως λεω να παιρνουμε τα φαρμακα μας για να γλιτωνουμε απο αυτα τα πραγματα..
το οτι δεν ειναι ακομα σιγουροι για την αιτια δε λεει τιποτα. ο εγκεφαλος ειναι πολυ πολυπλοκος για αυτο ακομα
δεν εχουν βρει ακριβη αιτια και λενε οτι απλως ειναι η ντοπαμινη.
ειναι σαν να παιρνεις ναρκωτικα δωρεαν.. κατι τετοιο..
σε καθε περιπτωση συμφωνω
ομως καλο ειναι να θυμομαστε
οτι τα φαρμακα δεν μας φροντιζουν
απλα μας διευκολυνουν πολυ με τα συμπτωματα
σε καθε περιπτωση ψυχικης ασθενειας το ψυχικο τραυμα και η πιεση που αναδυεται ειναι εμφανη και καλο ειναι σιγα σιγα να συνειδητοποιουνται και να φροντιζονται ωστε να απαλυνονται και αυτα
με τη βοηθεια καλων γιατρων η ψυχολογων
με τη βοηθεια υγειων συνηθειων
ετσι μονο επιτυγχανεται ποιοτητα ζωης!
καλο ειναι να το θυμομαστε αυτο
οι ανθρωποι της οπρα εχουν κι αυτοι μια αποψη
για τις φωνες
αλλος ις ενστερνιζεται και βοηθιεται
και αλλος οχι
αυτες οι αποψεις ειναι ανθρωπινες κατασκευες που σε μερικες κοινωνιες και σε μερικες προσωπικοτητες λειτουργουν καλα
και η ψυχικη ασθενεια
ετσι οπως την γνωριζουμε και το τι εχουμε πλασει γυρω απο αυτη ακομα κι οταν συμβαινεισε μας τους ιδιους κκαι αυτο ανθρωπινο κατασκευασμα ειναι. που ομως ετσι ειναι για να συνενουμαστε κοινωνικα για τετοιου ειδους θεματα
σε καθε περιπτωση
η πιο πολλη δουλεια
για μαθηση περι της ψυχικης ασθενειας για τις φωνες και για υγειη ζωη εν τελει
καλο ειναι να βγαινει απο μας . Να μας απασχολει και να μας νοιαζει!Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
14-04-2010, 12:53 #11
Originally posted by katerinaki
ΟΧΙ! Δεν μ ενδιαφερει τι ειναι! Θελω να μη φοβαμαι ,θελω να χαιρομαι και να ζω τη ζωη μου χωρις παρεμβολες, δεν ειμαι η παπισα Ιωαννα , ειμαι αδυναμη και ευαλωτη ψυχικα αλλα δεν θελω να συνεχισω τα φαρμακα γιατι μετα δεν ειμαι εγω ,ειμαι αυτη που της ειπανε οτι ειναι αρρωστη και πρεπει να ειναι σε καταστολη δηλ να μη καταλαβαινει τι της γινεται!
Θελω να δω τι μου γινεται ,να το ζησω, να το παλαιψω κ να το νικησω η να το αποδεχτω να ζησω μαυτο και να το καθορισω κ οριοθετισω εγω, απο τη στιγμη που δεν πιστευω οτι μου εχουν κανει μαγια (υπερφυσικη δυναμη) και επισης δεν πιστευω οτι ειναι ανωμαλια του εγκεφαλου γιατι δεν εχει αποδειχθει!
έχεις δοκιμάσει αρκετά -σύμφωνα πάντα με σένα- φάρμακα και έχεις καταλήξει στην άποψη πως όλα τα φάρμακα σε φέρνουν σε καταστολή;
οκ, να δεχτώ πως δεν θα είσαι όπως πριν τα πάρεις αλλά αν έχουν φύγει οι φωνές τότε;
γιατί ακόμα και αν μάθεις να διαχειρίζεσαι τις φωνές και να ζεις μαζί τους νομίζεις θα είσαι όπως πριν;
εγώ αυτό που βλέπω -ίσως να κάνω λάθως αλλά λάθος αλλά αυτό βλέπω- πως έχεις στραβώσει και πως δεν θέλεις επουδενί να πάρεις φάρμακα.
δεν ισχυρίζομαι πως τα φάρμακα κατά έναν μαγικά τρόπο θα σε σώσουν γιατί ακόμα και αν φύγουν οι φωνές θα χρειαστεί να μάθεις να μη φοβάσαι, να χαίρεσαι τη ζωή αν θέλεις να ζεις καλά κτλ
εσύ όμως απορρίπτεις αυτήν την επιλογή \"επειδή δεν έχει αποδειχτεί ακόμα\" και καταλήγες να αναλίσκεσαι σε μια αναζήτηση που ίσως (ΙΣΩΣ) και να χειροτερέψει τα συμπτώματά σου και εκεί ίσως πάλι να ζητήσεις εσύ η ίδια τα φάρμακα. με άλλα λόγια, πιστεύω ότι χάνεις πολύτιμο χρόνο και ταλαιπωρείς τον ευαυτό σου. φιλικά και πάντα την προσωπική μου γνώμη:)
14-04-2010, 19:34 #12
Katerinaki , Ευχαριστουμε για την περιληψη,,(η οπρα που κολαει ; της στειλανε γραμματακι; ) ____________________ λες παρακατω: [[ Και το αλλο ! Ειναι φωνες? εχουν ηχο? ακουγονται απο τα αυτια η μεσα στο κεφαλι? ]] <<<<<<<<<<<<&l t;<< ,,,,για τις φωνες εχει καθιερωθει απλως να τις αποκαλουν ετσι- οι πασχοντες πρωτιστως-,,δεν εχει σημασια αν ειναι ηχος , υπερηχος η υποηχος , η κατι παρεμφερες τελος παντον. Τωρα αν ακουγονται απ τα αυτια η μεσα στο κεφαλι (?) ειναι ενα ζητημα . Οι ποιο πολοι ισχυριζονται οτι ειναι μεσα στο κεφαλι τους ,εγω προσωπικα στην αρχη και για χρονια, ακουγα τις φωνες μονο απ το αριστερο αυτι, (η εστω απ την αριστερη πλευρα του κεφαλιου μου ),,,,στην συνεχεια εγινε ποιο διαχυτο αυτο και τωρα εχω την αισθηση οτι ακουω σε ολο το κεφαλι μου. ................
14-04-2010, 20:18 #13
http://www.mentalhealth.org.uk/information/mental-health-a-z/hearing-voices/
Ενα ενδιαφερον αρθρο σχετικα.
για σένα είναι χάρισμα δηλαδή;
Ειναι πολυπλοκο ζητημα δεν υπαρχουν στανταρ απαντησεις.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
14-04-2010, 20:23 #14
Κατερινα εσυ αισθανεσαι καλα ή υποφερεις?
Δεν ξερω αλλα οχι τα φαρμακα δεν ειναι τοσο ασχημα...τους δινουμε υπερβολικες διαστασεις , αλλα δεν μπορω να πω τι ειναι σωστο και λαθος.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
14-04-2010, 20:26 #15
ωραία. παραδέχεσαι ότι έχεις πρόβλημα λοιπόν και ψάχνεις τρόπο να το λύσεις. μήπως όπως ταλαπαιπωρείς άδικα τον εαυτό σου;
έχεις δοκιμάσει αρκετά -σύμφωνα πάντα με σένα- φάρμακα και έχεις καταλήξει στην άποψη πως όλα τα φάρμακα σε φέρνουν σε καταστολή;
οκ, να δεχτώ πως δεν θα είσαι όπως πριν τα πάρεις αλλά αν έχουν φύγει οι φωνές τότε;
γιατί ακόμα και αν μάθεις να διαχειρίζεσαι τις φωνές και να ζεις μαζί τους νομίζεις θα είσαι όπως πριν;
εγώ αυτό που βλέπω -ίσως να κάνω λάθως αλλά λάθος αλλά αυτό βλέπω- πως έχεις στραβώσει και πως δεν θέλεις επουδενί να πάρεις φάρμακα.
δεν ισχυρίζομαι πως τα φάρμακα κατά έναν μαγικά τρόπο θα σε σώσουν γιατί ακόμα και αν φύγουν οι φωνές θα χρειαστεί να μάθεις να μη φοβάσαι, να χαίρεσαι τη ζωή αν θέλεις να ζεις καλά κτλ
εσύ όμως απορρίπτεις αυτήν την επιλογή \"επειδή δεν έχει αποδειχτεί ακόμα\" και καταλήγες να αναλίσκεσαι σε μια αναζήτηση που ίσως (ΙΣΩΣ) και να χειροτερέψει τα συμπτώματά σου και εκεί ίσως πάλι να ζητήσεις εσύ η ίδια τα φάρμακα. με άλλα λόγια, πιστεύω ότι χάνεις πολύτιμο χρόνο και ταλαιπωρείς τον ευαυτό σου. φιλικά και πάντα την προσωπική μου γνώμη:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή