Μόρα! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35

Thread: Μόρα!

Senior Member
    Εγώ λυνόμουν στα γέλια όταν μου τα έλεγε. Ακούς εκεί γιαγιά με τσεμπέρι (!). Η λογική εξήγηση για την διαίσθηση ποια είναι; Με τρώει η περιέργεια.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Δες εδώ το ποστ του μελους John11
    http://www.e-psychology.gr/forum/sho...BC%CE%B5/page2

Eμενα μου φάνηκε καλή εξηγηση.
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

[I]F. Scott Fitzgerald[/I]

Banned
    Εμενα μ αρεσει η εξηγηση, οτι η διαισθηση λειτουργει απλως πιο γρηγορα απο τη λογικη. Υπαρχει και ενα βιβλιο, το Blink, που διαβασε μια φιλη μου και μας διαφημιζε, και λεει ακριβως αυτο. Trust your gut.

Senior Member
    To διάβασα το ποστ αλλά δεν έχει καμιά σχέση με την ιστορία της Σόνιας. Η φίλη μου τα πάθαινε αυτά από μικρή και όντας σε άριστη ψυχολογική κατάσταση. Και δεν αφορούσαν όνειρα αλλά η αίσθηση του επερχόμενου θανάτού ή αρνητικού γεγονότος γενικότερα την κατέκλυζε τόσο που παρακαλούσε το θεό να μην το ξαναπάθει γιατί είναι δύσκολο να ξέρεις ότι κάτι θα συμβεί αλλά δεν είσαι σε θέση να επηρεάσεις την εξέλιξη του δεδομένου ότι δεν γνώριζε τι ακριβώς θα συμβεί. Απ' ότι γνωρίζω, πανεπιστημιακά ιδρύματα στο εξωτερικό ασχολούνται σοβαρά με την έρευνα τέτοιων θεμάτων και δεν αποκλείω τίποτα από την στιγμή που ήμουν μάρτυρας.

Senior Member
    αν σου ελεγε τετοια η γιαγια σου, φυσικο ειναι να νομιζεις οτι ειδες και τον χρηστο- φανταρο...
    εγω ουτε ηξερα αυτη την λεξη η την "υπαρξη" τετοιας μορφης.
    γιαυτο και δεν την 'ειδα" ποτε!!
    συμφωβνω με την εξηγγηση που εδωσε το ελαφι, εχω νοιωσει κι εγω σπανια τεοιτοιο ειδος παραλυσης , αλλα ειμαι βεβαιη οτι ηταν σε καποιο σταδιο υπνου μισοσυνειδητο μισοασεινηδητο, δν ηταν σε πληρη διαυγεια.
    οταν πιεστηκα να ξυπνησω, συνηρθα κιολας

Banned
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    To διάβασα το ποστ αλλά δεν έχει καμιά σχέση με την ιστορία της Σόνιας. Η φίλη μου τα πάθαινε αυτά από μικρή και όντας σε άριστη ψυχολογική κατάσταση. Και δεν αφορούσαν όνειρα αλλά η αίσθηση του επερχόμενου θανάτού ή αρνητικού γεγονότος γενικότερα την κατέκλυζε τόσο που παρακαλούσε το θεό να μην το ξαναπάθει γιατί είναι δύσκολο να ξέρεις ότι κάτι θα συμβεί αλλά δεν είσαι σε θέση να επηρεάσεις την εξέλιξη του δεδομένου ότι δεν γνώριζε τι ακριβώς θα συμβεί. Απ' ότι γνωρίζω, πανεπιστημιακά ιδρύματα στο εξωτερικό ασχολούνται σοβαρά με την έρευνα τέτοιων θεμάτων και δεν αποκλείω τίποτα από την στιγμή που ήμουν μάρτυρας.
    Δηλαδη ειχε μια γενικη ασχημη αισθηση και μετα γινοταν κατι και το επιβεβαιωνε? Και πως ξερει οτι το ενα σχετιζεται με το αλλο? Λεω εγω τωρα... Μηπως απλως τα συνεδεε μονη της χωρις να σχετιζονται ουτε λογικα ουτε διαισθητικα?

Senior Member
    Ναι είχε μια γενικότερη αίσθηση. Δεν νομίζω να το συνέδεε από μόνη της γιατί τέτοια περιστατικά είχαν γίνει επανειλλημένως και μπορώ να το επιβεβαίωσω γιατί μου τα έλεγε πριν γίνει κάτι και μετά επαληθευόταν. Τα έλεγε μόνο σε μένα γιατί ντρεπόταν να μην την πάρουν για τρελή.

Banned
    Ειναι λιγο ασαφες ολο αυτο και γενικο, για να σημαινει κατι. Υπαρχει και η συγχρονικοτητα, δεν ξερω αν ειναι σχετικο, οτι και καλα καποια πραγματα μπορει να συντονιστουν και να συμβαινουν παραλληλα, αλλα δεν ξερω αν ισχυει οτι και αυτο μπορει να γινει για μια "προαισθηση", ισως δεν ειναι το ιδιο. Παντως, δεν μπορεις να βγαλεις και λογικο συμπερασμα με τοσο λιγα στοιχεια.

Senior Member
    Ασαφές μπορεί να είναι αλλά η κοπέλα φρίκαρε πραγματικά με τα όσα βίωνε. Το δικαιολογεί αυτό η συγχρονικότητα;

Banned
    Δεν ξερω και πολλα πανω σε αυτο για να ειμαι σιγουρη, αν θες ψαξτο. Synchronicity.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elafi View Post
    Αποφασισε christina82, ειναι αρνητικη ενεργεια η αυθυποβολη? Μπερδευτηκα :Ρ
    Αρνητική ενέργεια είναι. Απλά απάντησα σε κάποιο δικό σου μνμ..συμφωνα με αυτα που είπες έτσι μπορώ να το ερμηνεύσω..

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrot View Post
    Δεν μου χει τύχει κάτι τέτοιο αλλά μου χουν τύχει διάφορα άλλα περίεργα.
    Και εμάνα carrot μου εχουν συμβει διάφορα περίεργα..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Σουελ View Post
    Χριστίνα, εξαιτίας αυτου του γεγονότος έγινες άθεη;
    Εγώ, πριν καμια 10αριά χρόνια που πίστευα πως υπάρχει θεός και μάλιστα ο χριστιανικός θεός, πίστευα και σε διάφορα μεταφυσικά και είχα κατι κουλές φοβίες.Όταν με τα χρόνια μελέτησα λίγο το θέμα και έπαψα να πιστεύω, εξαφανίστηκαν όλα.Τωρα πλέον φοβάμαι μόνο μην μου την πέσει κανας κλέφτης :ρ
    Η Μόρα ειναι αυτό που είπε το ελάφι, sleeping paralysis νομίζω.Εντάξει, είναι πολύ τρομαχτικό σίγουρα.Εμένα δεν μου έχει τύχει,αλλά ξέρω ανθρώπους που τους συμβαίνει και μάλιστα συχνά.
    Και μια κρίση πανικού, τρομαχτική είναι αλλά εξηγείται, όπως και η μόρα.Εγώ έτσι το σκέφτομαι.
    Μετά από αυτό και διάφορα άλλα έγινα άθεη ακριβώς όπως συνέβει και σε σένα...τώρα όλα αυτά τα κουλά δεν τα έχω ούτες τις φοβίες πλέον! Και όλα προσπαθω να τα εξηγώ διαφορετικά..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    αν σου ελεγε τετοια η γιαγια σου, φυσικο ειναι να νομιζεις οτι ειδες και τον χρηστο- φανταρο...
    εγω ουτε ηξερα αυτη την λεξη η την "υπαρξη" τετοιας μορφης.
    γιαυτο και δεν την 'ειδα" ποτε!!
    συμφωβνω με την εξηγγηση που εδωσε το ελαφι, εχω νοιωσει κι εγω σπανια τεοιτοιο ειδος παραλυσης , αλλα ειμαι βεβαιη οτι ηταν σε καποιο σταδιο υπνου μισοσυνειδητο μισοασεινηδητο, δν ηταν σε πληρη διαυγεια.
    οταν πιεστηκα να ξυπνησω, συνηρθα κιολας
    Το κακό ήταν οτί ήμουν εντελώς ξύπνια...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Το κακό ήταν οτί ήμουν εντελώς ξύπνια...
    εγω νομιζω οτι ηταν ιδεα σου οτι ησουν εντελως ξυπνια, το εχω παθει κι εγω.
    στην πραγματικοτητα αυτο που στον υπνο σου νοιωθεις σαν προσπαθεια να κινηθεις η να φωναξεις, ειναι η προσπαθεια να ξυπνησεις.
    το επαθα μια φορα προσφατα και ξυπνησα απν τις φωνες μου. κοιμομουν τελικα..

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast