Πώς διώχνεις άτομα από τη ζωή σου;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 35
    Junior Member

Πώς διώχνεις άτομα από τη ζωή σου;

Καλησπέρα σε όλους! Μπορεί κάποιοι να το βρίσκετε εύκολο, αλλά για κάποιους από μας είναι τόσο μα τόσο δύσκολο να διώξουμε άτομα που δε θέλουμε. Εγώ για παράδειγμα, εκτός όλων των άλλων, έχω τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση, δε λέω ποτέ όχι και γενικά κάνω τα πάντα για να δυσκολεύω τη ζωή μου! :rolleyes: Το παλεύω μέρες και ακόμα δεν έχω βρει τον τρόπο και τη δύναμη η γυναίκα.

Η ιστορία με λίγα λόγια έχει ως εξής: στην παλιά μου τη δουλειά ερχόταν μια κυρία μεγάλη σε ηλικία (70), αλλά κοτσονάτη και επειδή δεν ήθελε να την εξυπηρετήσει κανένας, μου την πάσαραν εμένα. Ε μετά από καιρό και αφού σταμάτησα από τη δουλειά αυτή, την πέτυχα τυχαία στο δρόμο και της μίλησα και το ένα έφερε το άλλο και μου ζήτησε βοήθεια να προωθήσω κάποιο αδέσποτο που φιλοξενεί. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και έχω μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή. Δεν είμαι καμιά ηλίθια, καταλαβαίνω τα πάντα όλα, αλλά μια δειλία την έχω και σε συνδυασμό με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση έρχεται και με αποτελειώνει.

Αυτά που έχω διαπιστώσει λοιπόν (γιατί στη ζωή σου πρέπει να είσαι παρατηρητής) είναι ότι φροντίζει να κρατάει επαφή, αν και 9 στις 10 φορές παίρνει γιατί θέλει κάτι. Να τονίσω ότι ζήτημα να την έχω πάρει 1-2 φορές τηλέφωνο και αυτό για να την ενημερώσω σχετικά με το ζήτημα του σκυλιού. Είναι πιεστική ντε και καλά να πηγαίνω σπίτι της για φαγητό και να κάθομαι με τις ώρες εκεί. Πήγα μία φορά και έφυγα μετά από 2 ώρες με γερή δικαιολογία και από τότε με πιέζει να ξαναπάω και να κάτσω πιο πολύ και διάφορα τέτοια. Θέλει ντε και καλά να με γυρίσει μια φορά σπίτι για να δει που μένω και ακόμα πιο εξοργιστικά πράγματα, τα οποία αν αρχίσω να γράφω, θα γίνει πιο σεντόνι το θέμα απ'ό,τι ήδη είναι.

Δυστυχώς δε μπορώ να πω όχι, ποτέ στη ζωή μου δε μπόρεσα. Αισθάνομαι ότι θα γίνω αγενής και άλλες τέτοιες βλακείες. Όποιος μπορεί να με καταλάβει, ας μου δώσει μια συμβουλή για το πώς θα μπορέσω να της 'ξεφύγω' αναίμακτα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο ποστ. :D

Senior Member
    κατσε και γραψε σε ενα χαρτι δικαιολογιες που μπορεις να λες,οτι να ναι,καποια στιγμη θα το καταλαβει...
    πχ οτι βρηκες αγορι και βγαινεις μαζι του,τι πιο φυσικο...
    πατα και λιγο ποδι βρε παιδακι μου,δεν ειναι και ακατορθωτο ;)

Senior Member
    Γειά σου sad soul! Έχω περάσει και από αυτό..ναι! Σχεδόν σε όλα έχω πει ναι στη ζωη μου..δυσκολευόμουν να λεω όχι. Αλλά όχι...πρέπει να βάζεις τα όρια σου.Ξέρω είναι δύσκολο αλλά πρέπει για σένα..δεν πρέπει να είσαι μια σκια και να βρίσκεσαι πίσω από τις επιλογές των άλλων.Πρέπει να φαίνεσαι μέσα από τις επιλογές τις δικές σου. Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να είμαστε ευγενικοί γτ εκεί μας καταπατανε..φαινόμαστε αδύναμοι να στηρίξουμε τον λόγο μας και τις επιλογές μας αλλά και τις επιθυμίες μας. Πες της καμία μέρα οτί δεν έχεις όρεξη..μια άλλη μέρα οτι έχεις κανονίσει...πες της οτί κάποια μέρα που θα μπορέσεις θα πας σπίτι της. Δεν φταις εσυ για την μοναξιά της! Θέλει παρέα απ'ότι καταλαβαίνω αλλά μην της επιτρέπεις να στο επιβάλλει.

Junior Member
    χαχαχαχαχα και αυτό το σκέφτηκα, αλλά είναι επίμονη και φοβάμαι ότι θα επιμείνει να τον γνωρίσει. Μέχρι και ότι υπάρχει περίπτωση ν'αλλάξω χώρα της έχω πει και μου είπε να της δώσω τη διεύθυνση, γιατί μένει η αδερφή της σε μια πόλη εκεί κοντά που υποτίθεται θα πάω και να βρισκόμαστε!!!! Θέλω κάτι που να με αφήσει για πάντα ήσυχη, αλλά όχι να παρεξηγηθεί, γιατί έχει ένα στόμα που δε θες να το ανοίξει και η δουλειά μου πλέον είναι τέτοια και δε με παίρνει να με βάλει στο στόμα της, έχω να χάσω πολλά.

@Christina έχει παρέες, αλλά σκέψου ότι η διαφορά ηλικίας αγγίζει τα 40 χρόνια! Τι δουλειά έχω μ'αυτήν κ αυτή μ'εμένα; Δε μπορεί να το καταλάβει; Εκτός αν νομίζει ότι θα με κάνει το παιδί για όλες τις δουλειές. Ειλικρινά δεν ξέρω που αποσκοπεί.

Senior Member
    Ασε την να σε παίρνει και απλά να μην το σηκώνεις.Ε,κάποια στιγμη θα το καταλαβει και αν ποτε σε ρωτησει πες της οτί ειχες τα δικά σου και δεν θες κανεναν..

Junior Member
    Christina αυτό το έκανα όλη τη βδομάδα και σήμερα επειδή δεν άντεχα άλλο το σήκωσα και μου λέει 'άντε πότε θα τα πούμε από κοντά και την άλλη βδομάδα έλα από νωρίς και να μείνεις μέχρι το απόγευμα΄και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Ήθελε να τα πούμε αυτή τη βδομάδα, αλλά βρήκα δικαιολογία, γι'αυτό μου είπε για την επόμενη. Αλλά κουράστηκα να λέω δικαιολογίες και το σήκωσα το τηλέφωνο μόνο και μόνο για να μην παρεξηγηθεί. Από αυτά που γράφεις, καταλαβαίνεις πως είναι ένας άνθρωπος που δε μπορεί να λέει όχι ... δεν έχει μάθει στις δικαιολογίες, άσε δε που εμένα προσωπικά δε μου αρέσουν καθόλου, καθώς προτιμώ τα ξεκάθαρα πράγματα. Βέβαια αυτό έρχεται σε αντίθεση με την όλη κατάσταση, αλλά δε γίνεται αλλιώς. Και αν γίνεται, πώς στο καλό θα καταφέρω να λήξει 'αναίμακτα' η όλη ιστορία;

Senior Member
    Άλλαξε αριθμό και αν την δεις ποτέ πες της οτι έχασες το κιν σου και έχασες τα τηλεφωνα. Αλλιώς πες της στα ίσια οτι σε κουράζει..αλλά με δικό σου τρόπο..Ξέρω είναι δύσκολο! Έχεις μπλέξει ρε γαμωτο!Τι σπαστικο φαινόμενο!

Junior Member
    Το σκέφτηκα ΚΑΙ αυτό. Δυστυχώς είναι το επαγγελματικό μου τηλέφωνο και δε γίνεται με τίποτα να το αλλάξω. Βρε Χριστίνα αυτό είναι το πρόβλημά μου, ότι δεν ξέρω τί να κάνω και πώς να το πω, γιατί αισθάνομαι ότι θα γίνω αγενής. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να αλλάξω αυτό που είμαι, αλλά χωρίς επιτυχία :(

Senior Member
    Κοίτα σε καταλαβαίνω. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις την δύναμη μέσα σου και να της πεις στα ίσια τι σε ενοχλεί..Άνθρωποι είμαστε με τα όρια και τις ανοχές μας τα οποία θα πρέπει να σέβονται και οι άλλοι. Πρέπει να βρεις την κατάλληλη στιγμη και να της το πεις. Ο καλύτερος τρόπος για μενα είναι να την παρεις εσυ και να της μιλησεις..βεβαια εσυ θα αποφασίσεις το πότε και πως θα είναι η καταλληλη στιγμη!

Junior Member
    Σ'ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και συγνώμη αν σας κουράζω, αλλά είμαι σε απόγνωση μπορώ να πω. Η κατάλληλη στιγμή φαντάζομαι θα είναι όταν θα με έχει πιέσει τόσο (γιατί είναι πιεστική) ώστε να εκραγώ.

Senior Member
    Αχ...το θέμα ειναι να μην φτάσεις μεχρι εκει.Καντο πιο νωρις απο αυτο...η άποψή σου και τα θέλω σου πρέπει να ειναι σεβαστα.Τι ακριβώς φοβασαι?

sad...καταρχήν καλώς ήρθες....:)

Ας σου πω και γω την άποψη μου.
    Μη σηκώνεις το τηλ καθόλου.
    Σε περίπτωση που έρθει από τη δουλειά, πες πως απέκτησες ημικρανίες και το χαμηλώνεις γιατί δεν αντέχεις ούτε το χτύπο του.
    Αν σου πει να πας από το σπίτι, πες το ίδιο.
    Αν προθυμοποιηθεί να σε βοηθήσει, πες της πως σου κλείνει ραντεβού η μητέρα σου με το γιατρό, δεν ξέρεις πότε.
    Όταν τη βλέπεις να φαίνεσαι ....πονεμένη.
    Μια -δυο-τρεις....θα σταματήσει.
    Μπορεί να σου φαίνεται απλή και παιδική λύση, αλλά κάντο και θα με θυμηθείς.

Junior Member
    Όπως είπα και πιο πάνω είναι φαρμακόγλωσσα και είναι να μη σε πιάσει στο στόμα της. Το τι έχω ακούσει για άλλους, δε λέγεται! Και έλεγα από μέσα μου αν είναι δυνατόν στην ηλικία της να μιλάει έτσι και μετά να μου λέει ότι είναι καλός άνθρωπος και την εκμεταλλεύονται οι άλλοι!!! Αν γίνει κάτι και θυμώσει μαζί μου, είμαι σίγουρη ότι θα φροντίσει να πει διάφορα, με αποτέλεσμα υποθέτω να μη μπορέσω να σταυρώσω μαθητή στην περιοχή. Με την κρίση και με το γεγονός ότι όλοι προσπαθούν να μειώσουν απ'όπου μπορούν, δε μπορώ να το ρισκάρω και να χάσω μια περιοχή και μάλιστα πολύ κοντά στο σπίτι μου. Κατάλαβες τώρα που κωλύομαι;

Θεοφανία καλώς σας βρήκα! Σου στέλνω πμ για να μη ζαλίζω εδώ τους υπόλοιπους

βασικά αν αισθάνεσαι άσχημα να της λες ότι δεν μπορείς ίσως θα μπορούσες να δοκιμάσεις να γεμίσεις το πρόγραμμά σου για ένα διάστημα τόσο που αντικειμενικά να μην έχεις χρόνο να τη δεις...κι έτσι και θα καταλάβει ότι δεν γίνεται να σε παίρνει συνέχεια κι εσύ δεν θα αισθάνεσαι αγενής...

Junior Member
    Για την άλλη βδομάδα που θέλει τόσο πολύ να με δει και να περάσουμε τη μέρα μαζί, λέω να 'φέρω' καμιά ξαδέρφη από άλλη πόλη και μετά να φύγω διακοπές. Μετά αν δω ότι επιμένει και με θυμάται με τέτοια συχνότητα όπως τώρα, θα δω τί θα κάνω. Ειλικρινά είναι πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό!

Page 1 of 3 123 LastLast