Results 16 to 30 of 35
-
14-07-2011, 23:58 #16
- In this old house where every door is open
- 15-07-2011, 08:38 #17
Ξεκινώντας από το πρώτο σου μήνυμα, αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις είναι να την πάρεις σπίτι σου ή να της πεις που μένεις. Γιατί τότε είναι που θα τη φορτωθείς σώνει και καλά. Να ξεκόψεις σταδιακά, δικαιολογίες, αποφυγή, να μην της απαντάς πάντοτε το τηλέφωνο κάθε φορά, να μην πηγαίνεις σπίτι της κάθε φορά που θα σε προσκαλεί. Να βρεις τη δύναμη να το κάνεις, με δική σου πρωτοβουλία θα ξεκόψετε όχι δική της. Εσύ της λύνεις το πρόβλημα μοναξιάς που έχει και φορτώνεσαι και όλα της τα άλλα λες και εσύ δεν έχεις τα δικά σου.
Αυτά παθαίνει κανείς άμα λέει πάντα ναι, όταν είναι δειλός και φοβάται μη δυσαρεστήσει. Τέτοιους τύπους ψάχνουν όλοι να βρούνε για να φορτώνουν τα περιττά, τις αγγαρείες, μετά τους βάζουν στο περιθώριο και στο τέλος να τους διώχνουν. Τα ωραία τα δίνουν σε αυτούς που τα διεκδικούν, όχι σε αυτούς που λένε ναι.
Μη γίνεσαι το θύμα. Άμα λες πάντα ναι, που το ναι σημαινει φόρτωμα, το οποίο με τη σειρά του σε κάνει να νοιώθεις απαίσια, ότι δεν κάνεις αυτό που θα σε ευχαριστούσε, νοιώθεις μετά μειονεκτικά γι αυτά που κάνεις, ότι δεν αξίζεις και στο τέλος η αυτοεκτίμηση πέφτει. Αυτή είναι η ολέθρια σειρά. Κάνε την υπέρβαση, εκεί που θα λεγες ναι, εκεί που στόμα σου έρχεται εύκολα το ναι, πίεσε, κι αν χρειαστεί καταπίεσε τον εαυτό σου να πει και κανά όχι και σου λέω στο τέλος θα το ευχαριστηθείς το όχι, ότι έκανες βήμα και θα τονώνει την αυτοεκτίμηση σου αυτό. Και κάθε φορά που θα το κάνεις θα γίνεται όλο και πιο εύκολα. Με τον ίδιο τρόπο μάθε να διεκδικάς, αλλιώς θα χάσεις πολλά στη ζωή.γιάννης
15-07-2011, 11:15 #18
Καλά αυτή δεν έχει κανέναν άλλο στη ζωή της και ασχολείται συνέχεια με σένα ?
Από ότι κατάλαβα αυτή θα είναι μοναχικό άτομα και γυρεύει παρέα θέλει ένα άτομο να κάθεται να την ακούει και να τα βγάζει από μέσα της. Ή είναι καμιά κουτσομπόλα και θέλει να ανακατεύεται σε όλα φτου φτου μακριά μας .....
Νομίζω να της αρνείσε πολύ ευγενικά με διάφορες δικαιολογίες !
15-07-2011, 14:16 #19
Συμφωνώ με αυτά που λέει ο Γιάννης. Τα ίδια θα σου έλεγα κι εγώ να κάνεις. Έτσι ήμουνα κι εγώ από μικρή και εξακολουθώ να είμαι αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Είναι μέχρι να πεις το πρώτο όχι και θα δεις όντως τι ωραία θα νιώσεις. Μετά θα σου είναι και πιο εύκολο να το ξαναπείς όταν χρειαστεί. Δεν είναι τίποτα, αρκεί μόνο να σκεφτείς πόσες φορές και πόσο εύκολα σου έχουν πει εσένα όχι. Οι άλλοι πως το κάνουν δηλαδή? Μπορείς κι εσύ.
15-07-2011, 14:41 #20
Συμφωνώ με monkey & Γιάννη...το ίδιο είχα πάθει και εγώ και τώρα μαθαίνω να λέω όχι εκεί που πρέπει..
15-07-2011, 14:51 #21
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας! Πραγματικά είναι ένα μοναχικό άτομο, χωρίς παιδιά και με έντονο το στοιχείο του κουτσομπολιού. Είπα 5 πράγματα παραπάνω στη Θεοδοσία χθες (και την ευχαριστώ που με άκουσα, γιατί είχα μεγάλη ανάγκη να το βγάλω από μέσα μου) και μπορεί φαντάζομαι να επιβεβαιώσει ότι πρωτίστως είναι κουτσομπόλα και μετά όλα τα άλλα. Προσπαθώ να δώσω θάρρος στον εαυτό μου, γιατί όπως λέγαμε με τη Θεοδοσία χθες, αισθάνομαι τρομοκρατημένη.
Και εννοείται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μάθει πού μένω. Επέμενε και συνεχίζει να επιμένει πολύ πάνω σε αυτό και από την πρώτη φορά που μου το είπε, δεν ξέρω γιατί, αλλά με έλουσε κρύος ιδρώτας. Κάτι δε μου άρεσε ... δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω.
15-07-2011, 14:56 #22
Θα σου μιλήσω εγώ που η ειδικότητά μου είναι να ξεκόβω εύκολα και να μη με ξαναενοχλούν.
Το καλύτερο είναι να πεις στον άλλον στα ίσια να μην σε ξαναενοχλήσει.
Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο, απλά δεν σηκώνεις τα τηλέφωνα. Αν καταλάθος το σηκώσεις ή σε πάρει από άλλο νούμερο, λες μια δικαιολογία πολύ απλή και είσαι πολύ κοφτή. Δεν είσαι υποχρεωμένη να δώσεις λεπτομέρειες, ούτε να φανεί ότι δικαιολογήσαι. Πρέπει να κρατήσεις μια απόσταση. Όσο λιγότερες πληροφορίες τις δίνεις, τόσο λιγότερο μπορεί να πιαστεί από κάπου για να σε πιέσει.
"Έίμαι πολύ απασχολημένη τώρα, θα σε πάρω εγώ όταν ευκαιρήσω". Εννοείται πως δεν θα ευκαιρήσεις.
"Έχω κόσμο, παρέα και δεν μπορώ να μιλήσω τώρα. Θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή".
Πάντα θα φαίνεσαι βιαστική, οπότε δεν θα της δίνεις χρόνο να πιάνει την κουβέντα.
Προσωπικά πιστεύω, ότι όταν εμείς είμαστε αποφασισμένοι να ξεκόψουμε, κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να κάνουμε το αντίθετο. Μόνο οι ενόχες μας και η δειλία μας.
15-07-2011, 15:04 #23
Αυτό είναι ένα από τα λάθη που κάνω. Δίνω λεπτομέρειες και δικαιολογούμαι, λες και έκανα κάτι κακό. Από δω και πέρα αυτό έχω σκοπό να κάνω, να της λέω δε μπορώ, έχω παρέα και τέτοια. Όσο για το άλλο που λες, από τη στιγμή που στην ουσία εγώ φταίω για την κατάσταση αυτή, γιατί αν είχα πιο δυνατό χαρακτήρα δεν θα είχα το πρόβλημα που έχω τώρα, πώς μπορώ να της πω να μη με ενοχλήσει ξανά;
15-07-2011, 15:09 #24
15-07-2011, 15:09 #25
συμφωνω απολυτα με την μαριαν
και φυσικα πολυ καλα εκανες και δεν της ειπες που μενεις (αν και, φοβαμαι οτι μπορει να το βρει σε καποιον καταλογο) γιατι ο λογος που ρωταει, ειναι κατα 99% για να αρχισει να σου κουβαλιεται και στο σπιτι γιατι ολως τυχαιως θα περναει απο την γειτονια σου...
εχω να συμπληρωσω, οτι η κατασταση εχει δυσκολεψει, γιατι ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. οταν καποιον δεν τον ξεκοβεις απο την αρχη και του δινεις δικαιωματα στην ζωη σου και στον χρονο σου, γινεται δυσκολοτερο να τον ξεφορτωθεις. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.
απλα θα χρειαστει να γινεις πιο δυσαρεστη απ οτι θα γινοσουν με μια απλη αρνηση στις αρχικες της προσκλησεις.
15-07-2011, 15:20 #26
χαχαχαχαχαχα συγνώμη! Ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι, τι περιμένεις; :p
Δεν έβαλα όρια από την αρχή, γιατί δεν είχα κάποια ένδειξη ότι θα εξελιχθεί έτσι η όλη κατάσταση. Γνωριζόμαστε περίπου ένα χρόνο και είχαμε ένα 'γεια', τον τελευταίο καιρό είναι που ξεκίνησε η έντονη επιμονή και για να πηγαίνω σπίτι της και για να μάθει που μένω, να γνωρίσει τους δικούς μου κλπ. Επειδή είμαι άτομο που τα κρατάει όλα μέσα του, έχω τεράστια υπομονή, αλλά όταν με φτάσουν στο αμήν, εκεί ξεσπάω και συν όλων των άλλων γίνομαι απότομη. Αυτό θέλω να αποφύγω.
15-07-2011, 15:59 #27
15-07-2011, 16:28 #28
Μπορείς απλούστατα να αλλάξεις γνώμη για κάποιον, όταν νιώθεις ότι γίνεται πιεστικός. Όπως μπορείς να αλλάξεις γνώμη για τον σύντροφό σου και να χωρίσεις, παρόλο που κάποτε ήσουνα ερωτευμένη μαζί του. Έτσι απλά! Δεν μας υποχρεώνει κανείς να μένουμε πιστοί σε οποιαδήποτε απόφασή μας ή επιλογή μας, όταν πλέον δεν μας καλύπτει. Χωρίς ενοχές. Φτάνει να υφιστάμεθα τις συνέπειες, όταν αυτές προκύπτουν.
28-07-2011, 07:23 #29
Συγνώμη που πετάγομαι σα τη τσουτσου αλλά εσυ το κανεις ψυχοφθορο. Στο λεω εγώ που έχω μάστερ στο να κρατάω αποστάσεις. Μιλάς ξεκάθαρα ''Συγνώμη που το λέω, αλλά έχετε γίνει ολίγον ενοχλητική, και δεν είναι όμορφο να ενοχλείτε κάποιον με αυτό τον τρόπο. Ίσως εγώ με την αντίδρασή μου να μην σας έχω δείξει ότι ενοχλούμαι, αλλά συμβαίνει. Αν υπάρξει κάτι νεότερο με το θέμα του σκύλου (*δεν ξέρω αν ακόμα ασχολείσαι με αυτό ε, σορρυ) θα σας πάρω εγώ τηλέφωνο. Σας συμπαθώ αλλά πρέπει να σεβαστείτε τα όρια του άλλου'' ΕΛΕΟΣ. xD xD xD Και τι ειναι αυτα που λες οτι αμα ανοιξει αυτη το στομα της θα χασεις μαθητες? Ξερεις ποσος κοσμακις υπαρχει εκει εξω ετοιμος να ανοιξει το στομα του για σενα χωρις να χεις κανει κατι? Τι χαζα ειναι, αυτα. Τι δλδ, θα εισαι το θυμα παντα και θα παλευεις να τα χεις καλα με ολους τους ιλιθιους? Ακομα κι αν το κανεις, τη κακια γλωσσα καποια στιγμη καπου δε τη γλιτωνεις
Με εκτιμηση ε! :PΤο πιο επικίνδυνο άτομο είναι αυτό που έχεις αγαπήσει
29-07-2011, 13:42 #30