εισαι αριστεροχειρας ή δεξιοχειρας?? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

View Poll Results: εισαι αριστεροχειρας ή δεξιοχειρας??

Voters
15. You may not vote on this poll
  • ειμαι αριστεροχειρας

4 26.67%
  • ειμαι δεξιοχειρας

11 73.33%
Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 105
    Senior Member
    Γεια σου Πυθαγόρα, εγώ είμαι αριστερόχειρας και το έχω ψάξει το θέμα αρκετά, κυρίως από περιέργεια. Λένε πως οι αριστερόχειρες είναι πιο επριρρεπείς στην κατάθλιψη και το άγχος γιατί σ' αυτούς κυριαρχεί το δεξί εγκεφαλικό ημισφαίριο το οποίο έχει συσχετιστεί περισσότερο με τ' αρνητικά συναισθήματα.

Προσφάτως, οι επιστήμονες ανάκαλυψαν ένα από τα γονίδια που σχετίζονται με την αριστεροχειρία το LRRTM1, το οποίο σχετίζεται και με την σχιζοφρένεια αλλά όπως λένε, δεν χρειάζεται ν' ανησυχούμε γιατί οι περισσότεροι αριστερόχειρες δεν διατρέχουν τον κίνδυνο να νοσήσουν.

Όσο για την προκατάληψη, υπήρχε παντού σε όλες τις κοινωνίες και τους πολιτισμούς μέχρι τώρα. Εγώ έχω διαβάσει κωμικοτραγικά πράγματα γι' αυτό το θέμα. Στην Λαπωνία τους θεωρούσαν μάγους ενώ και ο Εωσφόρος ήταν αριστερόχειρας (!). Επίσης σε μια πρόσφατη έρευνα που έγινε από τμήμα βρεφονηπιοκομίας, ανακάλυψαν δάσκαλο ο οποίος έδενε το χέρι ενός παιδιού με σπάγκο για να συνετιστεί (!). Εμένα μου έκανε φοβερή εντύπωση γιατί ποτέ δεν αντιμετώπισα προβλήματα. Και όλα αυτά εν έτει 2010 να φανταστείς...

Τώρα. για τις πολιτικές πεποιθήσεις δεν ξέρω αν το έχουν συσχετίσει και έτσι αλλά πραγματικά έχει πολύ πλάκα το θέμα . Aν θες μπορώ να σου πω και περισσότερα γιατί έχω αρκετές πληροφορίες σχετικά με το θέμα. Νομίζω πως σε σχέση με το άγχος, παίζει ρόλο η δομή του τρόπου σκέψης των αριστερόχειρων. Σκεφτόμαστε ταυτόχρονα πολλά πράγματα και πελαγώνουμε. ουφ!
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Eμεις που ειμαστε καταπιεσμενοι δεξιοχειρες τι να κανουμε ρε παιδια?Υπαρχει ελπιδα για μας?? :ρ
    Ειμαστε διχασμενες προσωπικότητες? Χρησιμοποιουμε εξισου και τα δυο ημισφαιρια του εγκεφάλου μας? Υπαρχει κινδυνος εκρηξης?
    Θα ζησουμε γιατρε?? ;ρΡρρ

Banned
    εξαρταται τι κανω. πχ με αλλο χερι παιζω το πουλι μου, και με αλλο κατρουναω. με το δεξιο γραφω (νομιζω), αλλα με το αριστερο κραταω το βιβλιο ή το τετραδιο κλπ.

Senior Member
    Λενε οτι αυτο που χρησιμοποιεις για να κανεις τις πιο συνθετες εργασιες,αυτο εισαι.Συνηθως το αλλο παιζει υποστηρικτικό ρολο.Πχ με το ενα κοβεις (συνθετη εργασια) και με το αλλο απλως κρατας ακινητο αυτο που κοβεις (υποστηριξη).
    Εαν ισχυει αυτο λοιπον,αυτο που χρησιμοποιεις για το μοριοπαιγνειον, ειναι και το βασικό σου,εφοσον προκειται για συνθετη διαδικασια. ;ρ

Banned
    κι ομως εχω δυνατοτερο δεξι κροσε κι απερκατ ενω το πουλι μου το παιζω με το αριστερο. μπορω να το παιξω και με το δεξι βεβαια, αλλα αλλη αισθηση εχει το ενα, κι αλλη το αλλο (ασε που με το δεξι καθυστερω περισσοτερο να τελειωσω). οι κοπελες βεβαια μπορουν να μου τo παιξουν με οποιο θελουν, αρκει να το κανουν δυνατα!

Senior Member
    .........
    .............
    ..αφου εχεις δυνατοτερο δεξι απερκατ δεν χωραει περαιτερω συζητηση.
    ..
    .

Senior Member
    το δυνατο χερι ειναι αυτο που συνηθως τρωμε,πινουμε,το μπαιζουμε,μετραμε,στριβουμ ε,καπνιζουμε,ριχνουμε το πρωτο μπουκετο,μουτζωνουμε,σπρωχ νουμε,χειρονομουμε,δειχνου με,χαστουκιζουμε,σηκωνουμε πραματα....με οποιο κανεις τα περισσοτερα απο αυτα,αυτο ειναι το γερο.....το γραφουμε δεν το βαζω γιατι οι δασκαλοι στις ταξεις του δημοτικου αλλαξανε σε πολυ κοσμο χερι....

ΥΓ
    αριστερο=άριστον(ριζα)
    in my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
    And the voices of those who stand looking...

Senior Member

Senior Member
    Quote Originally Posted by niah View Post
    Λενε οτι αυτο που χρησιμοποιεις για να κανεις τις πιο συνθετες εργασιες,αυτο εισαι.Συνηθως το αλλο παιζει υποστηρικτικό ρολο.Πχ με το ενα κοβεις (συνθετη εργασια) και με το αλλο απλως κρατας ακινητο αυτο που κοβεις (υποστηριξη).
    Εαν ισχυει αυτο λοιπον,αυτο που χρησιμοποιεις για το μοριοπαιγνειον, ειναι και το βασικό σου,εφοσον προκειται για συνθετη διαδικασια. ;ρ
    siga tin syntheti, mia apli palindromiki kinisi einai

Senior Member
    Quote Originally Posted by pythagoras23 View Post
    το δυνατο χερι ειναι αυτο που συνηθως τρωμε,πινουμε,το μπαιζουμε,μετραμε,στριβουμ ε,καπνιζουμε,ριχνουμε το πρωτο μπουκετο,μουτζωνουμε,σπρωχ νουμε,χειρονομουμε,δειχνου με,χαστουκιζουμε,σηκωνουμε πραματα....με οποιο κανεις τα περισσοτερα απο αυτα,αυτο ειναι το γερο.....το γραφουμε δεν το βαζω γιατι οι δασκαλοι στις ταξεις του δημοτικου αλλαξανε σε πολυ κοσμο χερι....

ΥΓ
    αριστερο=άριστον(ριζα)
    den nomizo na proerxetai apo ekei (sorry gia to greeklish alla kati exei pathei to pliktrologio tora). Se oles tis glosses einai tautismeno me kati arnitiko.

Senior Member
    Το να γράφουμε στο πληκτρολόγιο και με τα δύο χέρια μας κάνει αριστερόχειρες η δεξιόχειρες? :

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    den nomizo na proerxetai apo ekei (sorry gia to greeklish alla kati exei pathei to pliktrologio tora). Se oles tis glosses einai tautismeno me kati arnitiko.
    ειχε μια εκπομπη τωρα τελευταια και το ειπε ο μπαμπινιωτης δεν ειναι δικο μου...θα κοιταξω μηπως την εχει youtube

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrot View Post
    Το να γράφουμε στο πληκτρολόγιο και με τα δύο χέρια μας κάνει αριστερόχειρες η δεξιόχειρες? :
    με τα 2 γραφουμε ολοι αλλά υπαρχουν και keyboard αριστεροχειρας exclusive ..... τα εχει ολα αναποδα....το numeric pad ειναι αριστερα για να καταλαβεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Επίσης όταν τρώω με μαχαιρι και πιρούνι ΠΑΝΤΑ το μαχαιρι το κρατάω με το αριστερο όπως και πολλά πράγματα τα οποια τα έχουν παρατηρήσει κάποιοι!Εκτός βέβαια από το γράψιμο..
    κ εγω το ιδιο! κ με ρωτανε αν ειμαι αριστεροχειρας! αλλα ειμαι δεξιοχειρας! κ γι αυτο θελω τη δυναμη στο πιρουνι κ οχι στο μαχαιρι! λολ!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    στα Ελληνικα εχει την αναποδη ερμηνεια!!!!

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast