Θελω βοηθεια σχετικα με μια φοβια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

Θελω βοηθεια σχετικα με μια φοβια

Καλημερα παιδια....
    Καταρχας ζητω συγνωμη αμα ποσταρα το θεμα μου σε λαθος κατηγορια και παρακαλω τους μοντ να το αλλαξουν αμα ειναι ετσι...
    Λοιπον,Ονομαζομαι Αντωνης και ειμαι 17,5 χρονων....
    Κανω ψαροντουφεκο εδω και 1 χρονο και απο τοτε που πηγα στα 21 μετρα και ειδα εναν τονο περιπου στα 60 κιλα και 2 μετρα τρομαξα παρα πολυ που απο τοτε φοβαμε να μπω μεσα στην θαλασσα....
    Νομιζω οτι το βλεπω μπροστα μου και δεν μπορω να ειμαι σ βαθος πανω απο 2 μετρα μονος μου...
    Προσπαθησα να το ξεπερασω πηγαινοντας για ψαροντουφεκο ξανα αλλα οποτε κοιτουσα στο βαθος το μπλε τις θαλασσας νομιζα οτι ηταν εκει και οτι με κοιτουσε,τρομαζα σε βαθμο που να χλωμιαζω και να μην μπορω να κολημπησω για να βγω...
    Θελω βοηθεια γιατι πραγματικα δεν φοβαμαι τιποτα αλλο και δεν πιστευα ποτε πως θα ειχα φοβεια την θαλασσα που τοσο πολυ αγαπω...

Senior Member
    γεια σου βρε αντωνη με το σημαδιακο νικ.
    μολις το ειδα θυμηθηκα ενα ανεκδοτακι
    τι μπαινει στεγνο, βγαινει βρεγμενο, αρχιζει απο Ψ και τελειωνει σε -ΛΗ???

οσο για το θεμα σου, φυσικο ηταν να φοβηθεις με αυτο που ειδες....
    δοκιμασες να ξαναξεκινησεις με παρεα για ενα διαστημα μεχρι να ξανασυνηθισεις στα μεγαλα βαθη?
    (αληθεια, εχει το αιγαιο τοσο μεγαλους τονους? δεν το ηξερα!)

Junior Member
    Εχει και μαλιστα το επαιξα και μαγκας στην αρχη....ειπα μικρος ειναι κανα 10κ θα το βαρεσω θα κανουμε καλη ψησταρια....και μολις πλησιασε και εφτασε στα 3 μετρα μου κοπηκαν τα ποδια και ζαληστηκα στα 21 μετρα....νομιζα οτι θα πεθαινα...λιγο επαναπαυομαι οταν ειμαι με παρεα αλλα οταν βλεπω το μπλε τις θαλασσας παθαινω ενα κοκομπλοκο και αρχιζω να χλωμιαζω και να φοβαμαι παρα πολυ σε σημειο που θελω να βγω εκεινη την στιγμη....δεν ξερω τι να κανω...
    παλι καλα που δεν το χτυπησα σκι θα με εκανε....

Senior Member
    εγω θα λιποθυμουσα και στα 5 μετρα....
    νομιζω οτι ισως το ξεπερασεις αν φροντισεις να μπαινεις με εναν φιλο και ποτε μονος. αλλωστε αυτο ειναι και το καλυτερο στις καταδυσεις γενικως. σκεφτεσαι τι μπορει να σου συμβει αν μπαινεις μονος?
    ποτε δεν ξερεις... να παιρνεις παρεα..
    και να μπαινετε μαζι σε μικρα βαθη και να τα αυξησετε πολυ σταδιακα μεχρι να σου φυγει η ασχημη αναμνηση.

Junior Member
    To θεμα μου ειναι οτι κανεις δεν ερχεται γιατι ολοι οι φιλοι μου βαριουνται να κολημπησουνε....ποσο μαλλον να βουτηξουν....
    Απ'την αλλη ειναι ενα πολυ καλο παραδειγμα για να σκεφτω το ρητο poy λεει ''οτι δεν μας σκοτωνει μας κανει πιο δυνατους''
    Τωρα κυριακη θα ξανα βουτηξω και οτι γινει εγινε....ελπιζω να πανε ολα καλα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Psarontoufekas View Post
    To θεμα μου ειναι οτι κανεις δεν ερχεται γιατι ολοι οι φιλοι μου βαριουνται να κολημπησουνε....ποσο μαλλον να βουτηξουν....
    Απ'την αλλη ειναι ενα πολυ καλο παραδειγμα για να σκεφτω το ρητο poy λεει ''οτι δεν μας σκοτωνει μας κανει πιο δυνατους''
    Τωρα κυριακη θα ξανα βουτηξω και οτι γινει εγινε....ελπιζω να πανε ολα καλα!
    εγω θα επιμεινω να βρεις οπωσδηποτε παρεα.

Junior Member
    Mακαρι να μπορεσω αλλιως θα προσπαθησω να ξεπερασω μονος μου την φοβια....
    Μου ειναι αδιανοητο να φοβαμαι κατι γιατι πριν γινει αυτο το σκινικο πραγματικα δεν φοβομουνα τιποτα απολυτος....
    Και τωρα ειναι αδυνατον να φοβαμαι κατι που αγαπαω...μου ειναι αδιανοητο και το θεωρω χαζο αλλα το φοβαμαι και σ μεγαλο βαθμο...

Senior Member
    Δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο παραλογη η φοβια σου..Και ποιος δεν θα τα χε κανει πανω του σε αναλογη περιπτωση...Οσον αφορα στη θαλασσα που φοβασαι να μπεις μην ανησυχεις ,ο τονος αυτος δεν θα ρθει..Αντε καμια τσουχτρα το πολυ..Σε καταλαβαινω παρολα αυτα γιατι ο φοβος ειναι διαφορετικος σε καθε ανθρωπο και σεβαστος αλλα πραγματικα νομιζω οτι πρεπει να κανεις αυτο που σε φοβιζει για να τον ξεπερασεις..Αντε και καλη ψαρια,φερε κι απο εδω τιποτα να φαμε!!