Results 136 to 150 of 152
-
09-08-2011, 03:32 #136
πειτε μου κι εμενα για τη βαλεριανα,γιατι αυτες τις μερες χτυπαω ασχημες αυπνιες κι αν ξυπνησω αποτομα εχω τρελη ταραχη..Δεν θελω να παιρνω ζαναξ
- 09-08-2011, 14:49 #137
Hello! Λοιπόν εγώ που έχω πρόβλημα και αργεί να με πάρει ο ύπνος τελευταία λόγω άγχους και ξυπνάω και συνέχεια τη νύχτα, πήρα την Κυριακή το βράδυ και κοιμήθηκα μετά από καμιά ώρα χωρίς να ξυπνήσω τη νύχτα. Και χθες το πρωί ξύπνησα αρκετά νωρίς χωρίς να νιώθω την κούραση που νιώθω συνήθως. Χθες το βράδυ που δεν πήρα γιατί βαριόμουνα να σηκωθώ
άργησα πολύ να κοιμηθώ και σηκώθηκα το πρωί χάλια... Άρα βοηθάει και απ'ότι έχω ακούσει και από άλλους που έχουν πρόβλημα με τον ύπνο. Πήρα και πριν από λίγο ένα χαπάκι γιατί είχα πάλι τα γνωστά σωματικά συμπτώματα...
. Αααα ξέχασα να σας πω ότι την πρώτη μέρα που την είχα πάρει πρωί έφαγα αρκετές φορές μέσα στη μέρα φαγητό και συνεχώς ένιωθα το στομάχι μου άδειο. Δηλαδή με βοήθησε στο να χαλαρώσω και να μην έχω τα προβλήματα δυσπεψίας που έχω καθημερινά.
09-08-2011, 15:58 #138
Σε βοηθάει να χαλαρώσεις κιόλας; Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον ύπνο τόσο, τελευταία όμως έχω μία ανησυχία μέσα στη μέρα, νιώθω ότι είμαι μισή παρούσα μισή απούσα...
Κρίση πανικού δεν έχω πάθει αλλά η ανησυχία και το άγχος είναι στο μαξιμουμ, δεν μου είναι εύκολο να ακολουθήσω μία συζήτηση χωρίς να απορροφηθώ απο τις ανησυχητικές μου σκέψεις...
09-08-2011, 16:02 #139
Κι εγώ το έχω αυτό το πρόβλημα σε καθημερινή βάση. Είμαι στον κόσμο μου γιατί συνεχώς σκέφτομαι το άγχος μου και τις επιπτώσεις του. Βοηθάει να χαλαρώσεις, εγώ το παίρνω βασικά σαν αγχολυτικό επειδή δεν θέλω να πάρω xanax. Απλώς μπορεί καμιά φορά να σου φέρει και λίγο υπνηλία αν είσαι κουρασμένη ας πούμε. Δοκίμασέ το πάντως χαλαρώνει.
10-08-2011, 22:00 #140
Γειας σας συμφορουμιτες-ιτισες..!! Πως πανε οι πανικοι σημερα? Εγω παντως σημερα ειχα τη δευτερη συνεδρια με τη γιατρο,και εμεινα ακομα πιο ευχαριστημενη απο την πρωτη..Ειναι απαιχτη η γυναικα!! Τοσο ηρεμη... Μαλιστα εκτος απο τη θεωρια περασαμε και στην πρακτικη σημερα!! μου εκανε ασκηση χαλαρωσης για να εκτονωνω τον πανικο!!!! βεβαια ημουν σφιγμενη γτ ηταν η πρωτη φορα αλλα μου ειπε οτι τις επομενες θα ειμαι πιο εκοικιωμενη!! Αυτα τα νεα μου!!
13-08-2011, 02:44 #141
Γεια σου συμφορουμίστρια, συναγωνίστρια, συμπάσχουσα
Νάνσυ. Βοηθάει πολύ το να μπορείς να χαλαρώνεις με φυσικούς τρόπους. Ξέρεις πόσο σφιγμένοι είμαστε και δεν το παίρνουμε χαμπάρι; Προσωπικά το καταλαβαίνω όταν χαλαρώνω με αναπνοές ή με κανένα τρανξεν ή ζάνεξ. Εγώ αυτόν το μήνα είχα κάλο σεφτέ. Τέσσερις βαρβάτες κρίσεις πανικού από το πουθενά. Δεν πήγα δηλαδή σε μέρη με πολύ κόσμο. Μου ήρθαν πάνω που ξάπλωνα το βράδυ για να κοιμηθώ. Ίσως μου βγήκε όλο το άγχος τότε. Τεσπα, ο αγώνα συνεχίζεται χωρίς να ξέρω αν δικαιώνεται τώρα ή μετά όταν θα ξυρίσουν το γαμπρό, τον πανικό, κλπ που λέει ο λόγος
14-08-2011, 15:27 #142
15-08-2011, 03:12 #143
To ξέρω Νάνσυ μου.....Εντάξει το καλό είναι πως ξέρουμε πως λειτουργεί, έχουμε κάποια εμπειρία και βοηθάει αυτό κάπως...
17-08-2011, 20:09 #144
καλώς την νανσούλα.. Πες μας κι εμάς πως είναι αυτές οι ασκήσεις μπας και δούμε φώς!
Εγώ σήμερα είχα μία καραμπινάτη, πήγα στον ΟΑΕΔ, και νά τα μας, ένας πόνος στο στήθος, και ένας πανικός να με διαπερνάει, έμπαιναν εικόνες στο μυαλό μου πώς θα πέσω έτσι δημοσίως και θα με τρέχουνε άγνωστοι με τον πατέρα μου (που ήτανε μαζί) στα νοσοκομεία και η σκέψη ήταν αρκετή να αναζωπυρώσει τον πανικό κάθε φορά που πήγαινα να ηρεμήσω... Ήταν τόσο ζωντανές οι σκέψεις με 150 διαφορετικά ντροπιαστικά σενάρια..!!
Τόσες κρίσεις έχω πάθει στη ζωή μου ήταν η πρώτη φορά που είχα την αμφιβολία αν είχα κρίση πανικού ή κάποιο σύμπτωμα καρδιακού προβλήματος.. Με το που γύρισα σπίτι όμως στάνιαρα αυτομάτως... Αυτό και μόνο με έπεισε πως είχα κρίση πανικού κι όχι καρδιακό πρόβλημα αφού αν ήταν σωματική βλάβη θα συνεχιζόταν ακάθεκτη μέσα ή έξω απο το σπίτι.. Τα σωματικά προβλήματα δεν κοιτάνε διευθύνσεις χεχεχε
Και να φανταστείτε πως πριν κάτι μέρες πήγε να με πιάσει μία, και κατάφερα να την τσακώσω, άρχισα να τραγουδάω και να χορεύω στο άσχετο, και έλεγα "διαλέγω τη ζωή! φύγε!" Σήμερα όμως με στόλισε για τα καλά, πάτησε πάνω στην αμφιβολία για τον πόνο στο στήθος και με κυρίευσε..! Τον κακό της το καιρό !
19-08-2011, 03:34 #145
Αααα Παλέτα οι κρίσεις πανικού είναι ύπουλες. Εκεί που λες πως το θηρίο του έδωσες και κατάλαβε, ξαφνικά από το πουθενά επανέρχεται δριμύτερο, αποφασισμένο να πάρει το αίμα του πίσω
Και νασου σε χτυπάει κάτω σαν το χταπόδι για να σου θυμίσει ποιος είναι ποιος. Δε θέλει απογοήτευση!!! Μία φορά κάνει μπροστά ο πανικός, δέκα θα κάνουμε εμείς γιατί στο παιχνίδι αυτό ισοπαλία δεν υπάρχει!! Ή τον νικάς ή σε νικάει :P :P
19-08-2011, 11:58 #146
Γεια σας φιλοι μου πανικοβαλομενοι..Χαθηκα αυτες τις μερες γιατι το αγορι μου με πηρε σηκωτη και φυγαμε διακοπες!!! Και ναι τελικα τα καταφερε και με ξεκουνησε...Εφτασα μεχρι Καλαματα -με μηχανη-.Η ταραχη που ειχα στην αρχη του ταξιδιου δεν περιγραφεται...Οι φοβοι της μηχανης, της απομακρυνσης απο το σπιτι,απο την Αθηνα,απο τους γονεις κλπ ηταν τεραστιοι..Στην ταραχη μου συνεβαλαν τα τεχνικα προβληματα που αντιμετωπισαμε στη μηχανη πηγαινοντας,που μπορει να ειχαν προκαλεσει και ατυχημα-τυχεροι ημασταν- , οι σεισμοι που εκανε στην καλαματα κι εγω εμενα στον 4ο και αλλα...Ολα του γαμου δυσκολα και η νυφη γκαστρωμενη.Επισης δεν ειχα airconditioν και μεχρι να παω καλαματα ειχα τρελο θεμα με τη ζεστη...Μονο και μονο στην ιδεα της,χτυπαγα πανικο...Παρολα αυτα αντεξα τοσες μερες,πανικος καραμπινατος δεν μ επιασε,μονο κατι ταραχες,και στη συνεχεια ηρεμουσα..Εφαρμοσα τα οσα προτεινε η γιατρος και ημουν σχεδον κομπλε...Αντιμετωπισα ολους τους φοβους μαζεμενους μονο μετα απο 2 συνεδριες...Μπορω να πω οτι περασα πολυ καλα και στεναχωρηθηκα που εφυγα!!! Ο φοβος παντως μειωθηκε!!! Οπως ακριβως μου ειπε η γιατρος,αντιμετωπισα τους φοβους μου και τους μικρυνα...
Τωρα οσον αφορα τα δικα σας ποστς..Πανο η ψυχολογος μου ειπε να κανω μια ασκηση χαλαρωσης συμφωνα με την οποια οταν παει να με πιασει πανικος πρεπει να επικεντρωνω τις σκεψεις μου σ ενα σημειο του σωματος μου και αναγκασω τον εαυτο μου να υπακουσει....Πχ μ ειχε βαλει να κατσω πισω στην καρεκλα και με κλειστα ματια μου μιλουσε και μου λεγε να φανταστω πως εισερχεται φως μεσα μου,και τωρα περναει απο το κεφαλι,(οποτε εκεινη τη στιγμη επρεπε να συγκεντρωθω στο κεφαλι μου) τωρα περναει απο τα χερια μου(οποτε εκεινη τη στιγμη επρεπε να συγκεντρωθω στα χερια κλπ..Επισης πρεπει να λεω στν εαυτο μου με χαλαρη φωνη,οτι τωρα χαλαρωνω,κι αφου το λεω εγω...ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!!!!!!αυθυποβολη..Οπως δηλαδη σκεφτεσαι οτι τωρα τον παθαινω τον πανικο τωρα τον παθαινω,πρεπει να σκεφτεσαι αντιστροφα,τωρα χαλαρωνω τωρα χαλαρωνω.... Κι επισης αυτο που με βοηθησε αρκετα ηταν μια συγκεκριμενη φραση που μου ειπε...Αφου ο πανικος ειναι καθαρα στο μυαλο μας,και απλως εμφανιζει καποια σωματικα συμπτωματα τα οποια ομως οταν χαλαρωσει φευγουν μου ειπε να σκεφτομαι και να λεω το εξης..... ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΩ ΚΑΤΙ.....τΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΘΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ!
Palletoula,κλασσικα πραγματα...Μερος που περιμενεις,ουρα θες να τελειωνεις να σηκωθεις να φυγεις δεν αντεχεις την αναμονη...κλασσικα πραγματα!!!
20-08-2011, 22:05 #147
Σας ευχαριστώ Νάνσυ και Πάνο!! Για σένα Νάνσυ χαίρομαι πάρα πολύ για τις διακοπές που πήγες, αν δεις πόσο τρομακτικό σου φαινόταν κάτι ποστς πίσω, τώρα που τα κατάφερες μου δίνεις κι εμένα δύναμη με την επιτυχία σου... Προσωπικά έκανα κι εγώ ένα μικρό σουξέ έκοψα τον καφέ, κι αν ήπια ήπια 2 γουλιές όλες κι όλες, και είμαι ψιλο μια χαρά! Επόμενο βήμα να κόψω το τσιγάρο και ενδιάμεσο να πάω μία τουρνέ στους γιατρούς τώρα που η χώρα στην οποία μετανάστευσα μου ενέκρινε την δωρεάν δημόσια ασφάλιση.!!
ΥΓ: Αυτήν την άσκηση που περιέγραψες θα την κάνω οσονούπω, την καταγράφω στη κούτρα μου και θα την κάνω όταν χρειαστεί!! Νά'σαι καλά κι εσύ και η γάτα η ψυχολογήτρια!!
ΥΓ2: Πανο - εμένα μου λές!... Αν είναι ύπουλες λέει..Κάθε φορά που βρίσκω μίαν απάντηση στην οποία νιώθω ήρεμη και γαληνεμένη, πιάνει άλλο θέμα, και μετά άλλο, και άλλο, τί κύκλους διανόησης έχω κάνει ειδικά τον τελευταίο μήνα, αν σου πω, θα τρελαθείς. Είναι κουραστικό. Ήρθα Ελλάδα για τόσο λίγο και είναι σαν στο ταξίδι να ξέχασα τον μισό εαυτό μου κάπου στα αζήτητα..
23-08-2011, 10:35 #148
Παλετουλα καλημερεςςςς!! Αργησα να απαντησω αλλα μολις γυρισα απο δευτερο ταξιδι!! Τεσταρα παλι τον εαυτο μου ,αυτη τη φορα σ ενα ηρεμο χωριο...ψιλοκομπλε ημουν μπορω να πω!! Λιγες ταραχες και αποτομα ξυπνημα που μετα περνουσαν..... Την εκανες καθολου την ασκηση??
24-08-2011, 03:15 #149
Φίλες μου γεια σας και από εμένα. Και εγώ εκτός σπιτιού κυρίως τα απογεύματα ήμουν και όταν γυρνούσα ήτανε αργά το βράδυ με εμένα πτώμα. Ήρθανε συγγενείς που γνωρίζουν τι έχω και με ξεκαρφώσανε από το σπίτι. Ο πανικός καιροφυλακτούσε και κατά διαστήματα έδινε ένα μέτριο παρόν με εξαίρεση ένα δυνατότερο που με ανάγκασε να καταφύγω στο ζάνεξ. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση που είχα.
Κατά τα άλλα χαίρομαι Νάνσυ που βγήκες έξω και πήγες διακοπές!! Παλλέτα....αυτόν τον εαυτό που μας έχει τσακίσει ο πανικός να αναστέναμε....Τεσπα, σχετικά με τη χαλάρωση τον γνωρίζω τον τρόπο. Όμως έχω δοκιμάσει αυτόν, έναν άλλον όπου σκεφτόμουν ένα κερί αναμένο ανάμεσα στα μάτια μου, έναν άλλον που σκεφτόμουν πως ήμουν σαν σακί που πέφτει στο πάτωμα, τεσπα ο μόνος που με βοήθησε είναι της κοιλιάς (όχι ο χορός, αλλά η αναπνή :P ). Εμένα η ζέστη τόσο δε με αγχώνει όσο το κρύο
24-08-2011, 20:16 #150
Λοιπόν Νάνσυ απο τότε που την είπες προσπαθώ να την κάνω.. Δε συγκεντρώνομαι εύκολα και ήταν ψιλομανίκι να φαντάζομαι το φως αλλά κάπως κουτσά στραβά είδα μια μικρή βελτίωση.. φαντάζομαι αν επιμείνω θα τα καταφέρω πλήρως. Σ'ευχαριστώ πολύ που μου έδειξες πώς.
Πάνο και μία φίλη μου πανικόβλητη κι αυτή κάνει αυτές τις ασκήσεις αναπνοής... Αλλά δεν ξέρω πώς ακριβώς τις κάνεις.. Είναι αυτές που εισπνέεις αδειάζοντας την κοιλιά και εκπνέεις γεμίζοντάς την? Για πες περισσότερα!
Αφού τ'ανοίξατε το θέμα εμένα είτε ζέστη είτε κρύο ένα και το αυτό δεν με επηρεάζει καθόλου μόνο την γκρίνια -χεχεχε-!!