help!!!!!!!θελω συμπαρασταση!!!!! - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 50
    Senior Member
    kι εμενα μου κανε εντυπωση το ζυπρεξα.
    Μαρακι εισαι καλυτερα σημερα?

Senior Member
    εγω γενικοτερα θελω να ρωτησω ενα ψυχιατρο και να μου απαντησει ειλικρινα για ποιο λογο χορηγουνται αντιψυχωτικα σε νευρωσεις.. δηλαδη ειναι τουλαχιστον αστειο να τους λες συνεχεια οτι φοβασαι μην εχεις ψυχωση η σχιζοφρενεια, να σε διαβεβαιωνουν οτι δεν εχεις και παρολ'αυτα να σου δινουν αντιψυχωτικα.. τελοσπαντων, ποιο ξερει...

Senior Member
    Ψυχωση= αντι-ψυχωτικο
    Καταθλιψη= αντι-καταθλιπτικο
    αγχος= αντι-αγχολυτικο.

Οκ διαλεγεις και την μαρκα , διαβαζεις την δοσολογια και εισαι ενταξει.

Τα πραγματα ειναι σαφως πιο πολυπλοκα. Πως βγαζουμε αχρηστο ενα γιατρο απο 5 αραδες που διαβασαμε?
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    δεν ειπα πως ειναι κανεις αχρηστος απλα σε αυτες τις περιπτωσεις θα ηταν καλυτερο να υπηρχαν πιο ξεκαθαρες απαντησεις.. δηλαδη ειναι λιγο αντιφατικο να σε διαβεβαιωνει οτι αυτο που εχεις δεν ειναι ψυχωση και παρολ'αυτα να σου δινει αντιψυχωτικο.. ειναι σαν να στο λεει μονο για να σε καθησυχασει.. οταν ειχα ρωτησει γιατρο το λογο που χορηγουνται αντιψυχωτικα μου ειχε πει "δεν υπαρχει αυτη η περιπτωση"... υπαρχει και παραυπαρχει ομως απ οτι βλεπω..

Senior Member
    κατι που μου ρχεται προχειρα στο μυαλο ειναι οτι ο ασθενης μπορει να μην εκανε καλη περιγραφη του προβληματος του και αυτο να οδηγει το γιατρο σε λαθος συμπερασματα.
    Απ την αλλη τα αντιψυχωσικα διδονται και στη διπολικη που επισης δεν ειναι ψυχωση..Δεν ξερω..κι εμενα μου φαινεται καταστροφικο να πασχει καποιος απο αγχος π.χ. και να τον αναγκαζουν να παιρνει αντιψυχωσικο.Και εμενα τετοια μου δινανε και δεν μου προσφερανε τιποτα απολυτως.Ευτυχως επεμενα στην αντιδραση μου σε αυτα και τωρα μου δινει αγχολυτικο-αντικαταθλιπτικο που με εχει βοηθησει πραγματικα..Τι να πω..
    Θυσιαζονται μυαλα τζαμπα..
    Κηπ το αντι-αγχοτικο ειναι το αγχολυτικο οχι το αντιαγχολυτικο ;) . ετσι οπως το λες ειναι σαν φαρμακο που να προκαλει αγχος ;ρ.
    Κι εγω τα μπερδευα μικροτερη.

Senior Member
    Common conditions with which antipsychotics might be used include schizophrenia, bipolar disorder and delusional disorder. Antipsychotics might also be used to counter psychosis associated with a wide range of other diagnoses, such as psychotic depression. However, not all symptoms require heavy medication and hallucinations and delusions should only be treated if they distress the patient or produce dangerous behaviors. [10]
    In addition, "antipsychotics" are increasingly used to treat non-psychotic disorders. For example, they are sometimes used off-label to manage aspects of Tourette syndrome or autism spectrum disorders. They have multiple off-label uses as an augmentation agent (i.e. in addition to another medication), for example in "treatment-resistant" depression[11] or OCD.[12] Despite the name, the off-label use of "antipsychotics" is said to involve deploying them as antidepressants, anti-anxiety drugs, mood stabilizers, cognitive enhancers, anti-aggressive, anti-impulsive, anti-suicidal and hypnotic (sleep) medications.[13]
    Antipsychotics have also been increasingly used off-label in cases of dementia in older people, and for various disorders and difficulties in children and teenagers. A survey of children with pervasive developmental disorder found that 16.5% were taking an antipsychotic drug, most commonly to alleviate mood and behavioral disturbances characterized by irritability, aggression, and agitation. Recently, risperidone was approved by the US FDA for the treatment of irritability in children and adolescents with autism.[14]
    Antipsychotics are sometimes used as part of compulsory treatment via inpatient (hospital) commitment or outpatient commitment. This may involve various methods to persuade a person to take the medication, or actual physical force. Administration may rely on an injectable form of the drug rather than tablets. The injection may be of a long-lasting type known as a depot injection, usually applied at the top of the buttocks. Those that are available in injectable form are haloperidol, olanzapine, and ziprasidone while those available as depot are haloperidol, flupenthixol, clopenthixol, and risperidone.
    Antipsychotics are among the biggest selling and most profitable of all drugs, generating $22 billion in global sales in 2008.[15] By 2003 in the US, an estimated 3.21 million patients received antipsychotics, worth an estimated $2.82 billion. Over 2/3 of prescriptions were for the newer more expensive atypicals, each costing on average $164 compared to $40 for the older types.[16] By 2008, sales in the US reached $14.6 billion, the biggest selling drugs in the US by therapeutic class.[17] The number of prescriptions for children and adolescents doubled to 4.4 million between 2003 and 2006, in part because of increases in diagnoses of bipolar disorder.[18]
    Due to the chronic nature of the treated disorders, antipsychotic medications, once started, are seldom discontinued, and the aim of the treatment is often to gradually reduce dosage to a minimum safe maintenance dose that is enough to control the symptoms. Only when the side-effects have become too severe and/or a patient have been symptom-free for a long periods of time is discontinuation carefully attempted. Improper discontinuation or abrupt restarting of neuroleptics have been shown to cause dysfunction in regions of the brainstem as well as dysfunction of the autonomic nervous system.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Δεν μπορω να καταλαβω γιατι κολλησατε στο αντιψυχωτικο...αρα ψυχωση. Εγω για αυτο το ανεφερα , σαφως και δινονται σε πολλα προβληματα και αυτο εννουσα.

Senior Member
    Το θεμα ειναι βοηθανε σε προβληματα που δεν εχουν να κανουν με ψυχωση ή διπολικη?
    Γιατι εμενα μονο κακο μου εκαναν.

Οτι δινονται δινονται,γιατι ομως δινονται?Μηπως γιατι κανουν λαθος διαγνωσεις πολλες φορες?

Senior Member
    Quote Originally Posted by niah View Post
    Το θεμα ειναι βοηθανε σε προβληματα που δεν εχουν να κανουν με ψυχωση ή διπολικη?
    Γιατι εμενα μονο κακο μου εκαναν.

Οτι δινονται δινονται,γιατι ομως δινονται?Μηπως γιατι κανουν λαθος διαγνωσεις πολλες φορες?
    Σιγουρα θα γινονται λαθος διαγνωσεις . Εδω γινονται για σωματικα προβληματα λαθος διαγνωσεις που εχεις κατι απτο. Απο την αλλη δεν θα βαλω την υπερμετρη εμπειρια μου μπροστα και θα πω κακως δινονται.
    Δεν μπορω να πω τιποτα...ισως καποιοι αλλοι ξερουν καλυτερα. Μπορει ομως και να κανουν λαθος ναι. Στο χερι σου ειναι να κυνηγας ορισμενα πραγματα.

Εμενα πχ το risperdal δεν μου ταιριαζε με τιποτα.

Senior Member
    Ναι και καλως να ειναι καποιος πιο ανοιχτος και να υπερασπιζεται αυτο που πιστευει μεχρι να εισακουστει,οταν ομως αυτα γινονται σε παιδια κλειστα (σε χαρακτηρα) και σχετικα αβουλα(που απλως ακουνε αυτα που τους λενε) δεν ειναι κριμα? καταστρεφονται τοσο αδικα μυαλα και τρελαινομαι οσο το σκεφτομαι.
    Εσυ κι εγω ας πουμε καταλαβαμε οτι δεν μας ταιριαζανε καποια φαρμακα και το ειπαμε και το υποστηριξαμε μεχρι που οι αγωγες αλλαξαν.Ξερω αλλο παιδι ομως που δεν εκφραζει τη γνωμη του.Κανει απλα αυτο που του λενε πιστευοντας πως κατι παραπανω ξερουν οι αλλοι...Και ποσα αλλα παιδια ακομα ειναι ετσι..

Junior Member
    ΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΚΑΙ ΝΟΜΖΙΑ ΠΩς ΕΙΜΟΥΝΑ Ο ΜΟΝΟΣ!!! α καλαα φωσκολος σου λεω ¨΄;p βασικα εμενα οι ιδψ μου αρχισανε απο τοτε που ειχα παθενα τις κρισεις πανικου!!!!!! για να επιβεβαιωνομαι συνεχεια πως ειμαι καλα και δεν "τρελενομαι" η τα χανω επαναλαμβανα συνεχειαα τα λογια απο την κορινα την αγριογατα και απο σειρες οσο περνουσ ο καιροσ ανελυα κατι απο μεσα μου πρωτα πριν το πω και ακομα και τωρα κανω ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ. επισης φιλτραρο καθε τι γυρω μου εαν ειναι υποκυημα της φαντασιας μου η πραγματικο (τυπου μην αρχιζω να ακουω φωνες κτλπα) και 1 χρονο ειμαι με τον φοβο ψυχωσης η σχιζοφρενειας εμενα αγχωδη διααραχη μου δειγνωσαν...ειμαι και φανταρος νταξει καλα κρασιαα ;p εγω βεβαια περνω τα paroxia απο το φευρουαριο μεχρι και τωρα μονο στις κρισεις πανικου με βοηθησανε τις εμμονες περι σχιζο και ψυχωσης ουτε καν!

Junior Member
    * επισης κανω και σαρδαμ συενχεια 1 χρονο τωρα ^ κλεινω με τα ψυχολογικα μου! happy b-day <3

Member
    Είναι η ψύχωση και η νεύρωση. ΟΚ. Όταν όμως είσαι στο όριο ανάμεσα στην ψύχωση και στη νεύρωση (borderline) τότε τι γίνεται;

σας ευχαριστω ολους για οσα μου γραψατε..ειμαι πολυ καλυτερα με την αυξηση της αγωγης μου..ηρεμησα αρκετα..οι εμμονες μου εχουν μειωθει κατα πολυ..
    οσον αφορα το γιατρο μου,τον εμπιστευομαι απολυτα...πιστευω οτι εχει κανει σωστη διαγνωση,χωρις καμια αμφιβολια!η χορηγηση του αντιψυχωτικου εγινε για να μειωθει το αγχος μου,ο πανικος μου και οι εντονες εμμονες ιδεες μου...δε μ'αρεσει να βαζω ταμπελες στα φαρμακα..αυτο που ξερω ειναι οτι με εχει βοηθησει πολυ η αγωγη μου..μου ειπε οτι σε λιγο διαστημα θα το μειωσουμε και μετα σιγα-σιγα θα το σταματησουμε..

επισης με βοηθανε ολα αυτα που γραφετε γιατι βλεπω οτι δεν ειμαι η μονη που περναει δυσκολες ψυχολογικες καταστασεις!!!!σας ευχαριστω παρα πολυ!!!!

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast