help!!!!!!!θελω συμπαρασταση!!!!! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 50
    ξαναπηγα διακοπες περασα μια χαρα και με το που επεστρεψα ξανα υποτροπη..απο την ωρα που ξυπναω ειμαι γεματη αγχος και πανικο..αναλυω τα παντα στο μυαλο μου...μου ερχονται στο μυαλο συζητησεις,νιωθω λες και ακουω τις σκεψεις μου και συνομιλω ολη μερα με τον εαυτο μου..αυτο με τρομαζει γιατι νομιζω οτι το εχω χασει και τρελαινομαι..μιληασα με το γιατρο ο οποιος ειναι διακοπες και μου ειπε να κανω υπομονη..μου ειπε να παιρνω 2,5 mg zymprexa και το πρωι για να χαλαρωνω..νομιζω οτι εχω τρομερη υπερενταση και αγχος!!!!!

Senior Member
    Δεν σ εχει βοηθησει καθολου το μινιτραν?Το παιρνω κι εγω περιπου ενα διμηνο τωρα και μου εχει εξαφανισει το αγχος.
    Δεν βλεπεις καμια διαφορα απο τοτε που το ξεκινησες?

την πρωτη βδομαδα ημουν καπως καλυτερα...με το που γυρισα απο τις δικοπες ολα τα συμπτωματα και οι εμμονες ξαναεμφανιστηκαν...ειδικα εδω και 2 μερες ειμαι πολυ χαλια...νιωθω λες και εχει κολλησει το μυαλο μου!!!!!δεν μπορω να συγκεντρωθω με τιποτα!!!!συνεχεια σκεφτομαι..

Senior Member
    Το ειπες του γιατρου αυτον?Παρτον ενα τηλ το απογευμα να του τα αναφερεις ολα.Ισως σου αλλαξει την δοση...ή τελος παντων θα σου πει τι πρεπει να κανεις.
    Προσπαθησε να ηρεμησεις.Ποσο καιρο τωρα τα παιρνεις?

το παιρνω εδω και 3 βδομαδες περιπου...τον πηρα χθες και μου αυξηδε το zymprexa..αισθανομαι τοσο χαλια που θελω μονο να κλαιω..προσπαθω να κανω δουλειες για να ξεχνιεμαι,ομως σκεφτομαι συνεχεια οτι τρελαινομαι..

εσυ εισαι καλυτερα με το minitran;;;

Quote Originally Posted by Ξωτικό View Post
    στο μερος που καθεσαι στο σπιτι πιο πολυ
    βρες συντομα στυλο και καθαρο χαρτι.
    γραψε στο χαρτι επανω ημερα ωρα και χρονια
    και πως εντονες σκεψεις εχεις που και που
    μα ολα θα παν καλα.
    Γραψε τι πρεπει να μην ξεχνας, οσα θες να θυμασαι
    και δυναμη να παιρνεις
    οπως μεσα και να σαι.

Μεγαλα γραμματα να κανεις
    καλυτερα με χρωμα
    και εχε το καπου μπροστα
    και δυναμη θαπαιρνεις, σιγουρια
    οταν η σκεψη σου ειναι στη γη
    αναμεσα σε χωμα.

Εχεις πηρες ξεκουραση
    καιρος και το μυαλο σου
    αραξε το καπου βολικα
    θα ειναι για καλο σου.

Μα πανω απο ολα εχε στο νου
    πως ο Θεος ειναι μεγαλος
    και αν θελησεις στηριγμα
    στο δινει οπως κανεις αλλος.

ξωτικο
    σ'ευχαριστω πολυ για την συμπαρασταση ξωτικο μου...πολυ ομορφο αυτο που μου εγραψες!!!!!

thanks!!!!!!

Senior Member
    Καταρχην συμφωνω μ αυτα που εγραψε το ξωτικο.Παρε μολυβι και χαρτι και γραψε οτι θες και οτι σκεφτεσαι να βγουν απο μεσα σου.Ειναι ενας πολυ καλος τροπος για να ξεσπας.
    Δυο-τρεις βδομαδες παιρνεις γενικα την αγωγη ή τα μινιτραν μονο?
    Εμενα μ εχουν βοηθησει παρα πολυ.Μπορει να εχω ακομα παραλογες ιδεες ομως δεν εχω αγχος,και κατα συνεπεια αποδυναμώνονται κι αυτες.
    Νιωθεις αγχος και σφυξιμο?

το minitran το παιρνω γυρω στις 3 βδομαδες..εχω ξεκινησει τα φαρμακα εδω και 4 μηνες περιπου...προσπαθω να γραφω και για να ξεσπαω και για να συζηταω με το γιατρο τις σκεψεις μου..ναι εχω αγχος πολυ...αγχωνομαι με τα παντα...σημερα με την αυξηση του zymprexa μπορω να πω οτι υποχωρησε λιγο,ομως αισθανομαι μαστουρωμενη και δεν εχω ορεξη για τιποτα...μεχρι να δρασει το zymprexa το πρωι ειχα κανει ενα δισεκατομμυριο σκεψεις που ολες αφορουσαν την υγεια μου και αυτο με αγχωσε αρκετα...

Senior Member
    Του εχεις πει οτι εχεις πολυ αγχος?Γιατι το μινιτραν εκτος απο αντικαταθλιπτικο είναι και αγχολυτικο..
    Απο τι παθηση σου χει πει οτι πασχεις?
    Τωρα να σου πω να μην αγχωνεσαι και οτι αν εχεις κανει εξετασεις κι εχουν βγει οκ, είσαι μια χαρα οργανικα..μαλλον περισσεύει,μιας και αυτο ειναι κατι σαν εμμονη σου ε?
    Ουτε να φοβασαι μην τρελαθεις.Ολοι αυτοι οι φοβοι σου ειναι πολυ συχνοι στην ΙΨΔ(γιατι σ αυτην την παθηση εχεις ανοιξει το θεμα)..οι περισσοτεροι φοβουνται οτι τρελαινονται και αυτο δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα..
    Οι διαλογοι επισης που αναφερεις στο πρωτο σου ποστ,δεν θεωρω οτι ειναι κατι παραλογο.Μαλλον θεμα ανασφαλειας θα ελεγα οτι ειναι.Κι εγω σκεφτομαι τι θα πω και τι θα κουβεντιασω σε μια μου εξοδο ή σε ενα τηλεφωνημα που προκειται να κανω..Ωστε να ειμαι περισσοτερο ετοιμη σε υποθετικους διαλογους και ερωτησεις...(το ξερω οτι ειναι κουραστικο κι ισως φαινεται βλακωδες,αλλα δεν ειναι παραλογο παρ ολα αυτα.)

Member
    Maraki μήπως επειδή στις διακοπές είχες πολλά να κάνεις και το μυαλό ήτανε απασχολημένο ενώ τώρα δεν είναι τόσο πολύ, μήπως για αυτό επανήλθε το άγχος; Γιατί δεν κάνεις ένα πρόγραμμα με πολλές δουλειές ευχάριστες για να μην απασχολείται το μυαλό με πράγματα που σε αγχώνουν :)

Μου κάνει εντύπωση το ότι πέρασες μια χαρά στις διακοπές. Μήπως η αλλαγή χώρου, πχ το να μην μένεις συνέχεια στο σπίτι ή ξαπλωμένη στο κρεβάτι και όλο να σκέφτεσαι, το να πηγαίνεις σε χώρους όπου γενικά παιρνάς καλά σε βοηθά σημαντικά? Μήπως αυτό με τις διακοπές είναι αποδειξη ότι η αλλαγή χώρου συν το να ασχολείσαι με κάτι που σε ευχαριστεί και σε κάνει να νοιώθεις ωραία, αποτελούν καλή μέθοδο περιορισμού των εμμονών? ενώ αντίθετα το να κλείνεσαι και να επιμένεις να μένεις στον ίδιο χώρο σου δημιουργεί υποτροπή και το πρόβλημα να τρέχει αχαλίνωτα? πως το βλέπεις αυτό?

Απ την άλλη μάθε να ξεχωρίζεις τις σκέψεις σου, το πραγματικό απ το φανταστικο, το λογικό από το παράλογο, το αντικεινενικό από την υπερβολή, το τι συνεβη από το πως το πλάθει το μυαλό σου ότι συνέβη, σαν εσωτερική παρατήρηση. Μάθε αυτό το αρνητικό να το αναγνωρίζεις ως τετοιο και να σταματάς, να το διώχνεις ή να το περιορίζεις απ τη σκέψη σου. Να ανακαλείς ακόμα στη σκέψη σου όσο πεςρισσότερο μπορείς σκέψεις με θετικό ή ευχάριστο περιεχόμενο, ωραία πράγματα που είχες στη ζωή σου, ως αντίβαρο, ως τρόπο περιορισμού του χρόνου που αναλώνεις στις εμμονές/αρνητικές σκέψεις.
    γιάννης

Banned
    Quote Originally Posted by maraki4 View Post
    καλησπερα σε ολους...!!!!!!!εχω ξαναγραψει κι αλλες φορες στο forum..ειχα την αναγκη να μοιραστω το προβλημα μου μαζι σας..απο την ωρα που ξυπναω εχω εμμονες ιδεες οτι δεν ειμαι καλα και οτι δε με πιανει η φαρμακευτικη αγωγη που ακολουθω..το αναλυω και το ξανααναλυω στο κεφαλι μου σε σημειο που μου φερνει τρομερη υπερενταση και πανικο..ωρες-ωρες εχω αφορητη ζαλαδα και τρεμουλο στα χερια..νιωθω οτι απο τις εμμονες χανω την αισθηση του χρονου..αυτη τη στιγμη βρισκομαι διακοπες και δυστυχως δε μπορω να χαλαρωσω!!επισης εχω την αισθηση οτι γυρω μου ολα ειναι ψευτικα!!!!!!!επισης φτιαχνω με το μυαλο μου φανταστικες συζητησεις!!νομιζω οτι εχω αρχισει και τρελαινομαι..ευτυχως την τριτη εχω ραντεβου με τον γιατρο...
    περνα οσο πιο χαλαρα , οσο πιο καλα μπορεις αυτες τις μερες σου , ανοιξε την καρδια σου σε φιλους σου και στους δικους σου ανθρωπους ! μην αφηνεις ασχημες σκεψεις να σε κυριευουν ! λεγε συνεχεια μεσα σου πως περνας καλα!! πιστεψε το ! σκεωου θετικα ! σκεψου ευχαριστα πραματα!!
    Μπορεις Μαρακι ! ευχομαι οτι καλυτερο για εσενα !!

Senior Member
    απο οσα διαβασα παραπανω ειμαι σχεδον σιγουρη πως στις διακοπες ησουν καλυτερα επειδη οντως ησουν ευχαριστημενη και περνουσες καλα.. με το που πηγες σπιτι αφεθηκες στις σκεψεις σου, στη μοναξια σου και ενιωσες οτι υποτροπιαζεις.. για να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω κατα ποσο ειναι θεμα αυθυποβολης.. οτι και καλα μπορει υποσεινηδητα να φοβηθηκες οτι τωρα που τελειωσαν οι διακοπες θα αρχισουν τα ιδια παλι.. και η σκεψη εγινε φοβος και ο φοβος εμμονη κ.ο.κ... περναω ακριφως τα ιδια.. 4 μερες εκανα διακοπες κ μο εφυγαν ολα.. και μολις γυρισα παλι αυγουστιατικο στη μιζερια ξαναηρθαν ολα με το ιδιο εισιτηριο.. σκεφτομαι οτι δλαδη τι θα γινει τωρα?? θα απαγορευεται να πληττουμε και να βαριομαστε για να μην οξυνθουν οι εμμονες και το αγχος?? δεν μου αρεσει αυτο σαν λυση νιωθω οτι με "περιοριζει" καπως.. προσπαθησε οσο μπορεις να περνας ομορφοτερα.. ουτε τρελη εισαι ουτε η υγεια σου εχει κατι απλα φοβασαι.. να σε ρωτησω κατι αλλο.. απο οσα λες φαινεται ξεκαθαρα οτι το προβλημα σου ειναι το εντονο αγχος με ολα τα επακολουθα.. γιατι παιρνεις zyprexa ομως??

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast