Results 151 to 165 of 309
Thread: ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΓΧΟΥΣ...
-
17-02-2007, 05:21 #151
Χμμμμ!!!Συμπτώματα άγχους είχα απ\'την μέρα που έκλεισα τα 5 μου.Μην πω και πιο μικρή.Το αποκαλούσα \"ανάσαμα\"Έκανα να ανασάνω αλλά γιοκ.Αισθανόμουν ότι η ανάσα πήγαινε μέχρι τη μέση.Μετά το έριξα στη σπαστική κωλίτιδα(κάπως έτσι γράφεται) και σήμερα στα 21 παρά είμαι αυτή που είμαι.Φαινόταν από μικρό,παιδί μου..Το έλεγαν τα άστρα!!!Από άγχος ξεκίνησα σε αγχώδη διαταραχή κατέληξα.Δεν άλλαξα η *******.Στις αρχές είχα και τους πανικούς μου,στα 17 μου και κάτι,τρίτη λυκείου,όπου βάρεσε κόκκινο το πιεσόμετρο(20 με 11) και η μάνα μου επειδή με έβλεπε χλωμή νόμιζε ότι είχα υπόταση και με ξάπλωνε και μου σήκωνε τα πόδια να συνέλθω.Πώς δεν έπαθες κανά εγκεφαλικό μου είπε;(Με την μαλακία της,εννοούσε)Εκείνη την μέρα είπα ότι \"Έχετε γεια βρισούλες...\"Φώναζα \"Μαμά δεν θέλω να πεθάνω\"!!!!!!Προσπάθησε να χαλαρώσεις μου έλεγε αλλά το μπορούσα;Ξέρω ότι η αδρεναλίνη κάνει τον κύκλο της και παίρνει κανά μισάωρο να επανέλθουν τα επίπεδα στο φυσιολογικό...Μετά και παρά τα φάρμακα με έπιαναν τέτοιες κρίσεις αλλά μπορεί να ήταν από την προσαρμογή μου σε αυτά.Να σηκώνομαι τώρα 7 που μου και να μην μπορώ καλά καλά να δω.Να πηγαίνω στο χωλ ,να πέφτω κάτω και να ουρλιάζω.Ο αδερφός μου,φτωχό παιδί,τα είχε δει όλα!!!!!!Τώρα πέρασαν όλα αυτά και όταν σπάνια έρχονται ξέρω να τα αντιμετωπίζω γνωρίζοντας πως μπόρα είναι θα περάσει.Αυτό που με καθησύχασε για την επόμενη φορά που έπαθα κρίση ήταν ο ψυχίατρος που μου έλεγε όταν του έλεγα(χαχα)....Κάσι:Μα οι παλμοί μου φτάνουν τους 100 και θα πεθάνω. Γιατρός:Και τους χίλιους να φτάσουν δεν θα πεθάνεις. Το σκεφτόμουν αυτό και μπορούσα να ηρεμώ τον εαυτό μου.
- 17-02-2007, 13:42 #152
5 χρονών παιδάκι τι σε βασάνιζε βρε kassi μου και άρχισαν τα συμπτώματα άγχους?Εμένα μου άρχισαν λίγα χρόνια αργότερα,γύρω στα 12-13 λόγω του καταραμένου του σχολείου.Και ακόμα παιδεύομαι...
Δύσκολα τα πράγματα αν σε πιάνουν σε τόσο μικρή ηλικία.Νιώθεις ότι είσαι καταδικασμένη να τα έχεις για πάντα.
17-02-2007, 14:29 #153
Ντάλια μου δεν λες τίποτα.Τι να σου πω;Ήμουν υπερευαίσθητη,μόνο έτσι το εξηγώ.Αλλιώς,να πω ότι ήμουν μία καταδικασμένη;Δεν ξέρω και δεν έχω ρωτήσει κάποιον ειδικό γιατί από μικρή ήμουν αυτή που ήμουν και ήμουν αγχώδης.Θυμάμαι πάντως ότι φοβόμουν πολύ το θάνατο.Με πήγαν να πάρω ένα βιβλίο και έλεγε \"Το αθάνατο \'21\" και επειδή είχε μέσα θάνατο το απέφευγα και με τρόμο.Δεν θέλω το Αθάνατο φώναζα στους γονείς μου.Και τα παιδιά φοβόμουν για κάποιο λόγο.Γενικά ήμουν χέσε μέσα!!!!Κοίτα,δεν είναι να γεννιέσαι με τόση ευαισθησία μερικές φορές.Ας έπαιρνε ο Θεός να έδινε σε 50 άλλους.Όλη σε εμένα;
17-02-2007, 15:03 #154
Εμένα μου είχε πει παλιότερα κάποιος ψυχολόγος ότι επειδή η μητέρα μου είχε πολύ άγχος και φοβόταν για μένα από όταν ήμουν μωρό μην πάθω τίποτα,μου το μετέδωσε εκείνη αυτό το άγχος.Και οι καβγάδες στο σπίτι από τους γονείς,κι αυτοί επηρέασαν.Κι εγώ μικρή (πριν αρχίσουν οι πανικοί) φοβόμουν πολλά πράγματα,τον θάνατο,το σκοτάδι πάρα πολύ.Και στεναχωριόμουν κι όλας με το παραμικρό.Τα έπαιρνα όλα κατάκαρδα.Αστα...
Βλέπω τον μπαμπά μου,τα ξαδέρφια μου,τους θείους μου που έχουν μια αναισθησία γαϊδουρινή και λέω όλη την ευαισθησία που λείπει από το σόι μου την μάζεψα εγώ?
18-02-2007, 09:34 #155
Ντάλια έτσι ακριβώς μα ακριβώς και εγώ!Αγχωτικότατη μαμά....Καβγάδες μπαμπά μαμά και άλλα που ακόμα δεν θέλω να τα βγάλω στην φόρα..Απλά ήμουν η πιο ευαίσθητη...και την πλήρωσα....Σκοτάδι;Δεν τολμούσα να κοιμηθώ χωρίς φως....
18-02-2007, 11:01 #156
σας καταλαβαινω απολυτα παιδια.
και γω μεγαλωσα σε ενα αγχοτικο και καταθλιπτογενες περιβαλλον παρολο που εισεπραξα πολλη αγαπη.
18-02-2007, 11:30 #157
γενικα η οικογενιακη ζωη παιζει τοοοσο μεγαλλο ρολο....στην ικανοτητα διαχειρισησ του αγχουσ μασ......
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
18-02-2007, 12:30 #158
kassi εγώ ακόμα δεν μπορώ να κοιμηθώ χωρίς ένα μικρό φως αναμένο.Με πιάνει πανικός στο σκοτάδι,νομίζω ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω.
18-02-2007, 18:11 #159
DALIA,ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΟΒΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΑ,ΚΛΕΙΣΤΟΦΟΒΙΑ,ΥΨ ΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΦΟΒΙΑ,Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SORC. ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΣΕΙΝΗΔΗΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ.
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ-ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΜΑΣ(ΓΑΜΩ;ΤΙ ΛΕΞΗ ΕΦΤΙΑΞΑ ΠΑΛΙ!).ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΠΧ ΤΟΝ ΠΟΝΟΔΟΝΤΟ. Η ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ Η ΜΑΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ.ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΤΕΡΓΚΡΑΟΥΝΤ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΡΕΛΟ ΦΤΥΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ.ΑΜΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΟΜΩΣ....ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ.ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΑΣΑΝΣΕΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΣΙΝΑ ΑΠΟ ΙΔΡΩΤΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΥΝ ΒΙΖΙΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΟΥ ΟΡΔΕΣ ΑΠΟ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ!
ΕΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙΣ,ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Ο ΦΟΒΟΣ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΔΛΔ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΟΣ.ΤΡΑΣΤ ΜΙ.
18-02-2007, 20:35 #160
Πανεπιστημιοφοβία ε?Πολύ μου άρεσε η νέα φοβία που βρίκες.Ισως είναι και η μεγαλύτερη μου φοβία από όλες αυτή,γι\'αυτό πατάω σπάνια στη σχολή μου και όποτε είναι να πάω νιώθω σαν να με πηγαίνουν για εκτέλεση.
Σε ειδικό μιλάω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ψυχολόγους-ψυχιάτρους όλους του έχω γυρίσει.Αλλά με τόσα που έχω τι να μου πρωτολύσουν κι αυτοί?
19-02-2007, 05:14 #161
Χαχα.Κι εμένα η μάνα μου με είχε πάρει με το ζόρι απ\'το σχολείο και με είχε πάει σε ψυχολόγο,νομίζω γιατί παρουσίαζα δύσπνοια και άλλα τέτοια από τα 5 μου...Χαρά,χαρά!!!Ε,και βγήκε ότι έχω κάποιες παραπάνω ευαισθησίες και θα πρέπει να μου συμπεριφέρονται ανάλογα.Δεν το έκαναν όμως και να που φτάσαμε.Αχ,γονείς!Η ζωή κι ο θάνατός μου!!
19-02-2007, 12:56 #162
Εμένα οι γονείς μου είχαν κάνει και οι ίδιοι αρκετές συνεδρίες σε ψυχολόγο για να καταλάβουν τι έχω και τι πρέπει να κάνουν για να με βοηθήσουν.Οτι τους είπε ο ψυχολόγος εκείνοι έκαναν ακριβώς τα αντίθετα.Στου κουφού την πόρτα...
19-02-2007, 17:42 #163
Έτσι,έτσι Ντάλια μου.Ακριβώς τα αντίθετα απ\'ότι μια φορά και δύο μη σου πω που άκουσαν.Στον ψυχολόγο.Είναι ευαίσθητο παιδί,θέλει ειδικό χειρισμό.Μου έδωσαν αντ\'αυτού έναν κακό χρόνο γενικό.Στον ψυχίατρο.Μην την καταπιέζετε.Και κοιτάξτε να ηρεμήσετε κι εσείς.Κάσσυ πλύνε την στοίβα των πιάτων.Κάσσυ τα ρούχα περιμένουν μέρες έξω.Κάσσυ βγάλε τα τακούνια.Ενοχλείς τους από κάτω(=Μας τα έχεις κάνει τσουρέκια,χεστήκαμε για τον από κάτω).Κάσσυ αυτά που σου λέμε τα λέει κάθε φυσιολογικός άνθρωπος.Δεν είμαστε στριμμένοι.Κάσσυ μην πλένεσαι μετά τις 11μμ κι ας γυρνάς μες στην μπίχλα και τον ιδρώτα απ\'το γυμναστήριο και αύριο έχεις πρωινή δουλειά.Κάσσυ όλη την μέρα κοιμάσαι και ξυπνάς το απόγευμα και έχεις όρεξη.Πλύνε τα πιάτα σου...(το επαναλαμβάνω για να τονίσω την επαναλαμβανόμενη χρήση του)Θα με ρωτάνε τι θυμάσαι από τους γονείς σου..Θα λέω:Τα πιάτα σου αλλιώς θα στα φέρω όλα στο δωμάτιό σου...Μια 24ωρη γκρίνια.Και πάλι δεν σηκώθηκε αυτή και μου γράφει μηνύματα να την ξυπνάω(σημειωτέον τα χάπια με κάνουν κουδούνι και δεν καταλαβαίνω Χριστό από ξυπνητήρια).Και πού θα πάει αυτή η κατάσταση.+ότι με έχουν πετάξει 4-5 φορές εκτός σπιτιού..Τους αγαπώ πολύ βρε!!!
Αυτή ήταν η ηρεμία και ο σωστός χειρισμός που απαιτήθηκε από τον ψυχίατρο.....Μετά πώς να μη γίνω ιδεοψυχαναγκαστική και ακραία πες μου;Εύχομαι απλά άλλοι να ζουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου και να φύγω από αυτό το κωλόσπιτο να πάρω την ζωή στα χέρια μου να την ζήσω πριν πεθάνω.Γιατί θα λέω έζησα 20 άχρηστα χρόνια,σαν μια άχρηστη ψυχαναγκαστική συνήθεια!!!!!!
19-02-2007, 18:52 #164
Κοιταξε να δεις με τους γονεις τι παιζει. Εχω και εγω το ιδιο ακριβως προβλημα ο πατερας μου παντα πρεπει να πει κατι δηλαδη Νικολα παρε μου στο τηλεφωνο τον ταδε, φερε μου τα χαρτια, πηγαινε εκει, κανε το αλλο, καπου ομως αυτο δεν πηγαινει ετσι ειδικα οταν εχεις και την δικη σου ζωη. Εμενα η ιδεα μου σε αυτο τον τομεα ειναι ο εξης αυτο που εκανα μονος μου ενα σπιτι μονη σου και φτιαξε την ζωη σου οσο καλυτερα μπορεις. Δεν χρειαζεται να ειναι ακριβο σπιτι αλλα να ειναι το δικο σου εκει που θα μπαινεις μεσα και θα ηρεμεις το σπιτι ειναι μερος ηρεμιας, χαλαρωσης και αυτοεκτιμησης (σαν ενας φορτιστης μπαταριας) εαν μπαινεις στο σπιτι σου και σε ζαλιζουν και σε κανουν να αισθανεσαι ασχημα κανε αυτο που σου λεω. Εγω μετακομιζω την αλλη εβδομαδα και πραγματικα θα σου πω εμπειρειες πιστευω επειδη εχω ξανα ζησει μονος μου οτι θα βρω την ηρεμια μου. Ειναι πολυ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ!!!Μακαρι να μπορεσω να σε βοηθησω.
19-02-2007, 20:54 #165
Εμένα η υπερπροστασία με έφαγε και η εμμονή των γονιών μου να θέλουν να ανακατεύονται σε όλα και να ελέγχουν την κάθε μου κίνηση.Τι κι αν τους έλεγαν πάντα οι ειδικοί ότι έτσι μου κάνουν ακόμα μεγαλύτερο κακό και δυσκολεύουν την κατάσταση μου.Εκείνοι τα ίδια.Απ\'το ένα αφτί έμπαιναν απ\'το άλλο έβγαιναν.Μέχρι και τον ντεντέκτιβ έκανε η μαμά μου και με παρακολουθούσε.Και η μόνιμη δικαιολογία της ήταν ότι όλα αυτά τα έκανε από αγάπη.Να μου λείπει τέτοια αγάπη.Τώρα που έγινα όπως έγινα και δεν θέλω να βγαίνω είναι ικανοποιημένη άραγε?
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....