ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΓΧΟΥΣ... - Page 14
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 14 of 21 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast
Results 196 to 210 of 309
    Member
    kalispera meta apo kairo . tha ithela na rotiso kati poy afora aytoys pou exoun edona somatika simpomata toy anxous kai kyrios ponous sto stithos kai stin plati. ayto pou thelo na rotiso loipon an kapoios borei na moy pei einai an aytoi oi ponoi einai an exoun diarkeia se megalo meros tis imeras i apla toys miothete mono se krisi panikou. ?? ego pados apo ponus sto stithos kai plati den isixazo kai par oti to exo psaxei iatrika arketa den boro na iremiso.

Member
    καλησπερα.. πολλοι και παραλογοι ειναι οι πονοι απο το αγχος και εγω με τη σειρα μου παροτι το παλευω καθημερινα και πιστευω οτι παω καλυτερα, τους εχω ακομα ειτε σε καθημερινη βαση ειτε για αρκετα μεγαλο συνεχομενο διαστημα χωρις μαλιστα να παθαινω κρισεις πανικου ολο αυτο το διαστημα..
    γενικα στους 11 μηνες που υπαρχουν εντονα ολα αυτα τα συμπτωματα, οι κρισεις πανικου ηταν ελαχιστες αλλα τα συμπτωματα συνεχομενα και διαφορετικα.. και αυτο εχει να κανει με την γενικευμενη αγχωδη διαταραχη (παθολογικο αγχος) που φερει πολλα απο τα συμπτωματα των κρισεων πανικου τα οποια λαβαινουν χωρα σε αοριστες στιγμες και διαρκουν μεγαλα διαστηματα και δεν συνδεονται με την κριση πανικου..
    η διακριση της γενικευμενης αγχωδους διαταραχης με την κριση πανικου πολλες φορες ειναι δυσκολη αλλα καλο ειναι να ξεχωριζονται.. πολλα απο τα συμπτωματα του παθολογικου αγχους σε κανουν να νομιζεις οτι βιωνεις κριση πανικου χωρις να συμβαινει ομως πραγματικα αυτο..
    θελει πολυ υπομονη και δυναμη παιδες και τα εχουμε ολα μεσα μας, τοσο καιρο αν ολο αυτο ηταν πραγματικα κατι αλλο θα μας ειχε στειλει αλλου...
    ευκαιριακα, απο βουητα στο κεφαλι πως πατε..? εμενα επιμενουν εδω και 5 μηνες και με κρατανε λιγο πισω αλλα που θα παει, θα τα νικησω και αυτα!
    \"Nothing is good or bad, but thinking makes it so.\"
    --William Shakespeare

Member
    ty re spyro kai ego etsi leo alla oeres ores den palevode aytoi oi ponoi

Senior Member
    aggelinadance διαβασα μερικα μνματα σου και εχω πανω απο δεκα χρονια περιπου τα ιδια.ειμαι 24 και συνεχια εχω ασταθεια σα ζαλαδα και συσπασεις νευρικες σα να τρεμω μεσα μου.δεν αντεχω.αν θες το τηλ μου να τα λεμε να σου το δωσω.γιατι δεν εχω υπολογιστη στο καινουργιο σπιτι που μενω με τον αρραβωνιαστικο μου.φιλια

Junior Member
    Καλησπερα.Απο πιτσιρικας εχω υποστει την πιεση που το 90% των παιδιων-εφηφων-νεων εχει υποστει.Στο σχολειο,στο στρατο,ερωτικες απογοητευσειςκλπ.Τιποτα ομως απο αυτα δεν μου προκαλεσε καμμια ενοχλητικη διαταραχη.Περιπου 10 χρονια κανω χρηση καναβης.Με καποια διαλειματα θα ελεγα οτι κατα μεσο ορο κανω(εκανα) 1 τσιγαρο την ημερα.Νορμαλ τσιγαρα δεν καπνιζω.Πινω αλκοολ αλλα οχι υπερβολικα.μονο οταν ειμαι εξω.

Πριν απο 3 χρονια αποφασισα να ξαναγυρισω στην.... εφηβεια και να κανω χρηση κοκαινης.Ετσι επειδη ηθελα να δοκιμασω(εκει παει η εφηβεια).Παραδοκιμασα ομως.Αγορασα συνολικα 16-17 γραμ και τα εκανα μεσα σε 20-25 μερες περιπου.Ηταν Αυγουστος.Ενα απο τα τελευταια βραδια ενιωσα τα περισοτερα απο τα συμπτωματα της Δ.Π.Καθως δεν ηξερα τα περι Δ.Π πιστεψα πως αυτο το 6ωρο αγωνιας και φοβου και <<πνιξιματος>> και ταχυκαρδιας και εντονοτατου πονου στο στηθος κλπ,οφειλοταν στην υπερβολικη ποσοτητα της χρησης.

Ξημερωσε.Ολα ηταν διαφορετικα πλεον.Ηταν σαν καποιος να εχει πειραξει τον εγκεφαλο μου και να τον προγραματισε να τα βλει ολα μαυρα.Οι κρισεις πανικου ηταν καθημερινοι,η διαθεση μου πιο κατω απο αυτο που οριοθετουμε συνηθως ως χαλια.Φυσικα πηρα σβαρνα τους γιατρους.Καρδιολογους κλπ.Φιλοι και συγγενεις οι γιατροι μου ειπαν πως μαλλον πρεπει να παω σε ψυχολογο και ψυχιατρο.ΣΟΚ.ΕΓΩ δηλαδη ειμαι...τρελος;θα μεινω για παντα ετσι;Θα πλακωθω στα φαρμακα που τοσα ασχημα εχω ακουσει;Θα....καταληξω σε ψυχιατρο(αθανατη ελληνικη παιδεια με τον συντηρητισμο σου).

Βασανιζομουν πανω απο μηνα οταν τελικα μην μπορωντας να καμω αλλιως πηγα σε ψυχιατρο.Αυτο το εκανα γιατι δεν μπορουσα να σκεφτω καποιο προβλημα μεγαλο το οποι να εξομολογουμουν σε ψυχολογο.Πιστευα πως αυτο που χρειαζομουν ηταν το αντιδοτο-χημικο απεναντι στο χημικο(κοκα) που τοσο αγαρμπα εβαλα μεσα μου και...με φρικαρε.

Εξηγησα(εχωντας βεβαια ολο αυτο το...ασυμετρο και ακατανοητο μηχανικο στρες σε δραση) την κατασταση με ειλικρινεια στο γιατρο.Του ειπα επισης πως δεν θα ηθελα ηρεμιστικα-αγχολυτικα επειδη εχω ακουσει πως εθιζουν.Τελικα μου εγραψε RΕΜΕRΟΝ.Αντικαταθληπτικο.Εν α το βραδυ καθως του ειχα πει πως τοτε ειναι που τα συμπτωματα...κανουν παρτυ και δεν με αφηνουν να κοιμηθω.Τωρα τα περιγραφω χαλαρα και με μια δοση χιουμορ.Τοτε,πιστεψτε με,ζουσα τις χειροτερες μερες της ζωης μου.

Στον 2ο μηνα τα φαινομενα εξαφανιστηκαν πληρως.Ακομα και οταν τα περιμενα αυτα...με στηνανε.Η θεραπεια κρατησε 6 μηνες(1 χρονο ελεγε το προγραμμα) ομως επειδη εκανα ικτερο την κοψαμε εκει.Προσφατα εμαθα πως εχω ελειψη ενος ενζυμου και ετσι κι αλλιως ορισμενες φορες απο την εφηβεια και μετα ανεβαινει η χολερυθρινη μου....

3 χρονια περασαν απο τοτε.Ολα καλα.οπως πριν.Μαντεψτε τι εγινε φετος.Ξεχνοντας την περιπετεια που ειχα εκανα περιορισμενη αυτη την φορα χρηση κοκας....Παλι Αυγουστο.Παλι στο σπιτι με το pc.8ωρα μπροστα στην οθονη.Αποροφημενος κλεισμενος στο σπιτι προσπαθωντας να μαθω και τελικα να φτιαξω ενα BLOG.KAI αρχες Σεπτεμβριου δεν μπορω να κοντρολαρω αυτες τις κρισεις που ειναι εντονες τα βραδια.Τωρα βεβαια ξερω τι ειναι.Δεν τρεχω σε καρδιολογους.Ομως ειναι τοσο ενοχλητικο και με αποσυντονιζει τοσο που πραγματικα δεν ξερω(πολυ θα το ηθελα) εαν μονος μου ή με ουσιες ομοιοπαθητικες μπορω να το ξεπερασω παλι.Ποσο σιγουρο ειναι οτι σε 1-2 μηνες αυτη η αγχωδης διαταραχη θα περασει;Δεν ξερω.Ρωταω..

Ειναι ευκολο να λεμε οτι ειναι στο μυαλο ολα.Ειναι.Καμμια αμφιβολια.Ομως ο εγκεφαλος ισως να θελει και λιγο βοηθεια οταν με δικη μας ευθυνη τον κανουμε κουλουβαχατα....

stelpas.com

Member
    φιλε stel απο αυτα που διαβασα η λυση μου φαινεται απλη αρκει να την συνειδητοποιησεις και εσυ πραγματικα..
    κοψε την κοκα!!! μια και καλη αυτη τη φορα...
    διαβασε το μηνυμα που εγραψες για να καταλαβεις οτι ολα ξεκινουν απο εκει.. απλα εθελοτυφλεις γιατι δεν θεωρεις τον εαυτο σου δυνατο να κανει κατι τετοιο..
    sorry για το αποτομο του λογου.. η λυση ειναι στο χερι και ειχες δεν ειχες τις κρισεις πανικου το να κοψεις σπαθι τα ναρκωτικα θα σε ωφελησει μελλοντικα.. κανε το τωρα που μπορεις ακομα και ασε τον εγκεφαλο σου ησυχο, γιατι με την κοκα εσυ δεν τον αφηνεις, οχι εκεινος.......
    \"Nothing is good or bad, but thinking makes it so.\"
    --William Shakespeare

Junior Member
    quote]Originally posted by Sofia

\"Επιλέγεις κοκα αλλά θες να αποφύγεις τα φάρμακα ώς κάτι \"κακο\" κ εθιστικο. ειναι αντιφατικο,δε νομίζεις?

[/quote]

Εχεις δικιο.Δεν αντιλεγω.Αλλωστε πλεον δεν ειμαι τοσο κατα των φαρμακων.Επιστημη ειναι.Εχουν ξοδευτει ατελειωτες εργατοωρες και πολλα χρημματα ωστε να παραχθουν με σκοπο να βοηθησουν τον ανθρωπο να ζει σε ενα πιο ποιοτικο και καλυτερο επιπεδο.

Την πρωτη φορα,οπωσδηποτε με προσπαθεια προσωπικη και υποβοηθεια απο το φαρμακο οχι μονο ξεφυγα απο τον φαυλο κυκλο αλλα αλλαξα και πολλες συνηθειες μου.Η ποιοτητα της ζωης μου βελτιωθηκε σημαντικα.Μιλαω για την περιοδο και μετα την θεραπεια.

Αυτο που με οδηγησε να κανω ξανα χρηση αυτης της αηδιας ειναι,οπως τωρα το σκεφτομαι,η μονοτονια της καθημερινοτητας.Ειχα κολλησει για αρκετο διαστημα κανοντας τα ιδια πραγματα καθε μερα.Κλεισμενος πολλες ωρες στο σπιτι,απασχολημενος με πραγματα που με ενδιαφερουν αλλα που συγχρονως με αποστασιοποιουσαν απο τον περιγυρω μου.Μου αρεσει η μοναξια.Ειναι δημιουργικη.Αλλα ξεπερναω καμια φορα καποια ορια που εινα κρισιμα.

Πρεπει να κραταμε τις ισοροπιες.....

Οσο για το αν ειναι ολα μεσα στο μυαλο...Το μυαλο ειναι ο εγκεφαλος.Μεταξυ των αλλων ο εγκεφαλος περιεχει υγρα-ορμονες-νευροδιαβιβαστες κλπ.Εξαρταται και απο τον τροπο που σκεφτομαστε τι ειδους υγρα(εκλαικευμενα το λεω) θα...φορτωσουμε το κεφαλι μας.Εννοω απο αυτα που παραγει το σωμα μας.

Τελος.Και μονο που βλεπω κοκαινη με πιανουν....φοβιες πλεον;)

Τελος 2ον.Η αληθεια ειναι πως εχω διλλημα.Με βαση το γεγονος της επιτυχημενης,ετσι λεω,θεραπειας-εστω και ημιτελους-πριν 3 χρονια σκεφτομαι πως αν συνεχισω να βασανιζομαι τα βραδια απο τις κρισεις αγχους να παρω τηλ τον γιατρο εκεινο.

Απο την αλλη σκεφτομαι πως επειδη η κατασταση δεν ειναι επουδενι τοσο τραγικη και δραμματικη να περιμενω μηπως το ΚΝΣ ηρεμησει(κανοντας βεβαια διαφορετικα πραγματα απο αυτα που κανω τοσο καιρο καθε μερα...

Senior Member
    stel δεν σου φαινεται αντιφατικο που απο τη μια καταφεύγεις πολυ πιο εύκολα στην κοκα γνωρίζοντας οτι ειναι εθιστικη και απο την άλλη εισαι εξαιρετικα επιφυλακτικος εως αρνητικος στη λήψη φαρμακων λέγοντας μάλιστα οτι: \"Θα πλακωθω στα φαρμακα που τοσα ασχημα εχω ακουσει;Θα....καταληξω σε ψυχιατρο(αθανατη ελληνικη παιδεια με τον συντηρητισμο σου).\"

Junior Member
    Originally posted by Sofia
    stel δεν σου φαινεται αντιφατικο που απο τη μια καταφεύγεις πολυ πιο εύκολα στην κοκα γνωρίζοντας οτι ειναι εθιστικη και απο την άλλη εισαι εξαιρετικα επιφυλακτικος εως αρνητικος στη λήψη φαρμακων λέγοντας μάλιστα οτι: \"Θα πλακωθω στα φαρμακα που τοσα ασχημα εχω ακουσει;Θα....καταληξω σε ψυχιατρο(αθανατη ελληνικη παιδεια με τον συντηρητισμο σου).\"
    Να λυσω μια πιθανη παρεξηγηση sofia.Οι παραπανω σκεψεις για τα φαρμακα τις εκανα οταν για πρωτη φορα επαθα κρισεις πανικου.3 χρονια πριν.Τοτε που καμμια επαφη δεν ειχα με φαρμακα παρα μονο με αυτα του....life style(κοκαινη-καναβη-αλκοολ).

Απο τοτε εχω διαβασει και ενημερωθει για τις αληθεις και για τους μυθους των φαρμακων.Ειμαι οπαδος της επιστημης και της συγχωρω τυχον αστοχιες και λαθη.

Θεωρω πως με τον ιδιο τροπο που τα drugs μας χαλανε γιατι δεν τα χρησιμοποιουμε με μετρο και οπως πρεπει,ετσι και τα φαρμακα μας επαναφερουν αρκει ναακολουθησουμε τις οδηγιες σωστων καθοδηγητων.

Δεν ειμαι υπερ της αποψης...ποναει το κεφαλι;Ντεπον αμεσως.Νιωθω λιγο downνιασμενος;Στον γιατρο για την σεροτονινη μου.Ομως αν ειναι αποδεδειγμενο(προσωπικη εμπειρια καταθετω) πως με ενα αντικαταθληπτικο για καποιους μηνες η ποιοτητα ζωης επανερχεται τοτε φυσικα και θα παω στον ειδικο...Θα μπορουσα να προστατεψω τον ευατο μου μην προκαλωντας αυτες τις κρισεις πανικου αφου ηξερα πως η συγκεκριμενη ουσια τις πυροδοτει....ομως δεν με μισω τοσο που να με αφηνω να τιμωρουμαι μηνα ή και παραπανω ενω ξερω πως υπαρχει λυση και μαλιστα...επιστημονικη.

Εκφραζω φυσικα ολα τα παραπανω εχοντας στο μυαλο μου την δικη μου περιπτωση αναλογιζομενος πως ο καθενας μας μπορει να αποτελει ξεχωριστη και διαφορετικη κατασταση....

Senior Member
    stel ειλικρινα μπραβο για την εξελιξη που είχες σε καθε επίπεδο...

να σου πω επισης οτι στη θέση σου θα πηγαινα πάλι στο γιατρο...αν με βοηθησε σε μια πολυ πιο δύσκολη περίπτωση πιθανότατα να με βοηθήσει κ πάλι...δεν χρειάζεται να γίνεις κουρέλι για να φτάσεις στο γιατρο, δεν νομίζεις?:)))

Senior Member
    Originally posted by adonistsav
    ty re spyro kai ego etsi leo alla oeres ores den palevode aytoi oi ponoi
    Εχεις δικιο ..
    Και για εμενα το ποιο ενοχλητικο ειναι αυτοι οι πονοι στο κεντρο της πλατης και καποια τσιμπηματακια ....
    Δυστυχως ομως θα πρεπει να μην τους δινουμε σημασια ....μονο ετσι θα \"βαρεθουν\" και θα φυγουν ...
    Ευκολο δεν ειναι το εχω καταλαβει και εγω πολυ καλα καθε φορα που νομιζω οτι κατι παθαινω με την καρδια μου , αλλα μετα σκεφτομαι τις εξετασεις που εχω κανει 3 φορες τους τελευταιους 6 μηνες και δεν εδειξαν κανενα καρδιολογκο προβλημα ...και καπως αυτοβοηθιεμαι :-)
    Π.χ σημερα απο το πρωι εχω ενα ελαφρυ πονο στην πλατη που μου εχει σπασει τα νευρα....

Junior Member
    Γεια.

nopanic θα σου ελεγα να δοκιμασεις (αν αυτο ειναι ευκολο) να κανεις καπιες ασκησεις γυμναστικης,
    ωστε να φυγει η υπερβολικη ενταση απο τους μυες .
    καθως μετα την ασκηση ερχεται χαλαρωση και οι μυες βρησκουν ενα ρυθμο φεβγοντας απο την στασημοτητα
    και το <<τεμπελιο>> που ειναι βασικος παραγοντας για απροσμενους πονους ,ακομη και κραμπες.
    η ασκηση βεβαια θα κανει και πολυ καλο στα συμτωματα που προκαλουνται απο αγχος η και πανικο.
    για το σημειο του αφχενα θελει προσοχη και κινησεις αργες, οπως κυκλικη περιστροφη του κεφαλιου
    αριστερα και δεξια.
    θα δεις οτι οι πονοι θα υποχορουν και θα εχεις μια καλυτερη διαθεση.

αν εχεις συντροφο δεν κακο να ζητας που και που κανενα μασαζακι ;)

τελος προσεξε πολυ τη σταση του σωματος ολη τη διαρκεια της ημερας.
    πχ πολες ωρες στο PC ή στο γραφειο επιδηνονουν τους πονους.

ελπηζω να φυγουνε οι πονοι και να ηρεμισεις .

φιλικα Γιωργος

Senior Member
    Τα ναρκωτικά πάντως μπορούν να πυροδοτήσουν μια υποβόσκουσα κατάσταση.
    Την πρώτη κρίση πανικού την έπαθα με χρήση χασίς (μια φορά είπα και εγω στα 19 μου να πιώ και με ήπιε!).
    Αυτό μου το είπαν και οι 3 γιατροί που έχω πάει τα τελευταία 8 χρόνια.

Senior Member
    Originally posted by keeper34
    ελπηζω να φυγουνε οι πονοι και να ηρεμισεις .

φιλικα Γιωργος
    Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες τις οποιες θα τις ακολουθησω ....
    Εχεις δικιο σε ολα οσα λες ....
    Βλεπεις αυτου του ειδους οι καταστασεις σε οδηγουν στο να περνας πολλες ωρες κλεισμενος στο σπιτι και μετα ακολουθει ενα φαυλος κυκλος του \"δεν βγαινω γιατι ποναω και φοβαμαι\" και του \"οι πονοι προερχονται πρωτιστως απο την ελειψη ασκησης που με την σειρα της εχει επιπτωση και στο αγχος που σε κανει και δεν βγαινεις και δεν ασκεισαι ..\" κ παει λεγωντας..

Εγω παντως τις τελευταιες ημερες που κανω καποιος ελαφρες ασκησεις νοιωθω πολυ καλυτερα .....

Ευχαριστω φιλε Γιώργο...

Junior Member
    ... κι εμένα από την πρώτη (και σίγουρα τελευταία) χρήση χασίς ξεκίνησαν όλα!

Το άσχημο είναι ότι ακόμα και μετά από 8 χρόνια (και τρεις γιατρούς σαν τον/την blue) ακόμα φοβάμαι ότι τα αντικαταθλιπτικά λειτουργούν όπως και τα ναρκωτικά και έχω τρομακτική άρνηση στο να τα πάρω. Τους ζητάω συνέχεια διαβεβαιώσεις τύπου \"το σεροξάτ είναι σαν ασπιρινούλα\" \"ένα χάπι την ημέρα είναι πολύ μικρή δόση\" και τέτοια.

Αλήθεια πόση είναι η μέγιστη δόση seroxat που μπορεί να πάρει κάποιος;

Page 14 of 21 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast