Results 256 to 270 of 309
Thread: ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΓΧΟΥΣ...
-
08-04-2009, 05:26 #256
Ειχε κανεις κατι σαν μουδιασμα τραβηγμα στο προσωπο???
- 08-04-2009, 06:17 #257
[quote]Originally posted by Panito
Ειχε κανεις κατι σαν μουδιασμα τραβηγμα στο προσωπο??? [/
πέσε για νάνι!ναι το νοιώθουμε αυτό,αλλά καταλήξαμε ο γιος μου μετά το ξύρισμα & εγώ & η κόρη μου να χρησιμοποιούμε μια καλή κρέμα προσώπου.τέρμα & τα μουδιάσματα & τα τραβήγματα.κάνεις τη ζωή σου κάλαση χωρίς λόγο.όσο για τα άλλα συμπτώματα που σε ταλαιπωρούν τα έχω ζήσει κατά καιρούς.είμαι καλά.το μυαλό μου τα κάνει όλα.έχω εμπιστοσύνη στους γιατρούς.ξέρω ότι αν έχω κάτι σοβαρό θα το βρουν.έχω κάτι σοβαρό & παρόλο που είχα άτυπη εικόνα της ασθένειας τη βρήκαν αμέσως.τι θα γίνει με σένα θα περάσεις τη ζωή σου στο φόρουμ να ρωτάς για συμπτώματα που λίγο πολύ τα έχουν όλοι;είσαι & πεισματάρεις όλοι στο λέμε εσύ επιμένεις.ψυχική υγεία εκεί πρέπει να ψάξεις.καλημέρα!
08-09-2009, 18:17 #258
Καλημέρα σε όλους. Είναι η πρώτη φορά που γράφω.Πριν από 5 χρόνια (Φεβρουάριος 2004) ανέβηκα για πρώτη φορά σε αεροπλάνο με προορισμό την Αγγλία. Κατά την απογείωση έπαθα πραγματικά ένα σοκ, το οποίο διήρκεσε τουλάχιστον 1 ώρα. Την εππόμενη μέρα στην Αγγλία, ξύπνησα στο ξενοδοχείο με μια αίσθηση στο κεφάλι, λες και είχα πιει 2-3 μπύρες. Γενικά ένιωθα κάπως το κεφάλι μου, την όρασή μου λίγο μειωμένη, και στο περπάτημα ένιωθα μια κάποια αστάθεια. Αυτά τα συμπτώματα κρατήσανε 2 εβδομάδες. Συγκεκριμένα, από την επόμενη της ημέρας που επέστρεψα στην Ελλάδα, όλα τα συμπτώματα (ελαφρά ζάλη, μικρή θολούρα στην όραση και την κατανόηση, αστάθεια) περάσανε σταδιακα μέσα σε 2-3 μέρες.
Πάει αυτό. Μετά από 2 χρόνια και κάτι (Μάϊος 2006), και ενώ περνούσα γενικά μια περίοδο στεναχώριας (ερωτικά), ξαφνικά ενα βράδυ ένιωσα ακριβώς τα ίδια συμπτώματα (ελαφρά ζάλη, θολούρα στην όραση και αστάθεια), τα οποία αυτή τη φορά κράτησαν γύρω στους 2 και πλέον μήνες, και μετά κάπου το καλοκαίρι σταδιακά φύγανε εντελώς.
Ερχόμαστε στο σήμερα. Το Πάσχα του 2009, δηλαδή πριν 4-5 μήνες, επανήλθε η ζάλη και η αστάθεια, αλλά και η θολούρα, πιο έντονα αυτή τη φορά, σε συνδυασμό με μια ελαφρά πίεση στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, και ιδιαίτερα γύρω από το μάτι, αλλά και πάνω από το μηνίγγι. Τα συμπτώματα εντείνονται όταν είμαι έξω σε κόσμο περισσότερο, ή όταν περπατάω αρκετή ώρα, ή όταν σηκώνω βάρη. Επίσης κάποιες φορές συνοδεύονται και από λαχάνιασμα, ή από αίσθηση περιστασιακού μουδιάσματος του αριστερού μου χερίου. Επίσης έχω μια αίσθηση ότι τα άκρα μου κάποιες ώρες της ημέρας είναι πρησμένα, όχι πάντα. Γενικά το πρόβλημά μου είναι οτι φοβάμαι τις εξετάσεις, γιατί πιστεύω οτι αν κάνω θα δείξουν κάτι που ίσως να είναι μη αναστρέψιμο. Το ξέρω πως ακούγεται χαζό, αλλά ένας άνθρωπος είμαι κι εγώ, και έχω αυτή την αδυναμία.....Μήπως φίλε Panito αυτά είναι πάνω κάτω και τα δικά σου συμπτώματα? Έχει κανείς παρόμοιες εμπειρίες? Σκέφτομαι τα χειρότερα, αλλά πάλι λέω...είναι δυνατόν να έχουν ξεκινήσει όλα αυτά πριν 5.5 χρόνια και ενώ μπορεί να είναι κάτι πολύ σοβαρό, εγώ να είμαι ακόμα όρθιος χωρίς να έχω κάνει τίποτα για να να το καταπολεμήσω? Λίγο τραβηγμένο μου φαίνεται όλο αυτό το διάστημα (τόσα χρόνια). Μήπως τελικά είναι κάτι που κακώς φοβάμαι τόσο πολύ?
08-09-2009, 18:25 #259
Να συμπληρώσω, ότι δουλέω περίπου 9-10 ώρες την ημέρα στον υπολογιστή, και γενικά τα τελευταία χρόνια σχεδόν κάθε μέρα αναγκάζομαι να κάνω μέχρι τώρα μια αρκετά μεγάλη απόσταση πήγαινε - έλα στη δουλειά μου οδικώς (περίπου 150 χλμ).
Κατά τα άλλα έχω έντονη υψοφοβία, και όταν αλλάζω απότομα υψόμετρο, ή όταν οδηγώ σε στροφές, τα συμπτώματα που σας είχα περιγράψει γίνονται εντονότερα.
21-09-2009, 04:28 #260
Ακριβως αυτα τα συμπτωματα ειχα κι εγω..Κι εγω απο ασταθεια ξεκινησα και μετα ηρθαν ολα τα αλλα..Το μονο που μου εχει μεινει ακομα και με πιανει που και που ειναι το μουδιασμα στο προσωπο..Ευτυχως εδω και καμια εβδομαδα εχει φυγει και αυτο...
21-09-2009, 04:29 #261
Αααααααα επισης νιωθω κι εγω καποιες στιγμες τα χερια μου και τα ποδια μου καπως πρησμενα...Κι αυτο απο το αγχος πια???
21-09-2009, 22:09 #262
ασταθειαα ουυυ και εγω νιωθω και ενα σφιξιμο στο κεφαλι ολη την ωρα.... λεω κανα εγκεφαλικο ερχεται αλλα.... :P μην ανησυχεις μαλλον κανει το κυκλο του απο οτι εχω καταλαβει με ειχε πιασει και ποιο παλια πριν 3 χρονια ε και εφυγαν τωρα πως δεν θυμαμαι ...
αλλα δεν κρατησαν πολυ... λογικα συνηδιτοπεις οτι δεν εχεις τιποτα και απλα φευγει μετα απο λιγο καιρο απο οτι καταλαβα...
Και μια υπερενταση και εγω τι νιωθω ωρεσ ωρες.... κοιτα τα ματια σου να δεις μη τυχων εχει καμια μυωπια κιολασ.... τοσες ωρες στο υπολογιστη,... και μενα ετσι ξαφνικα εμφανιστηκε 1 μυωπια....
25-09-2009, 14:48 #263
εδω και λιγο καιρο νιωθω συχνα ενα καψιμο στην πλατη.εχω ακουσει ναλενε οτι αυτο ειναι απο το αγχος?ξερει κανεις αν ισχυει κατι τετοιο?κι αν ναι,τι θα πρεπει να κανω?
25-09-2009, 15:08 #264
@gonoli:
Συνήθως τα καψίματα / πόνοι / τσιμπίματα στο στήθος και στην πλάτη είναι γεγονός πως (συνήθως) προέρχονται από έντονο άγχος.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ηρεμήσεις και να αρχίσεις να καταγράφεις τις στιγμές που νιώθεις αυτό το κάψιμο (μαζί και την ψυχική διάθεση που έχεις τις στιγμές που το νιώθεις).
Αν δεις ότι με τον καιρό αρχίζει και επιδεινώνεται θα πρέπει να ψαχτείς αν παίζει και κάποιος παθολογικός παράγοντας.
25-09-2009, 15:49 #265
σ ευχαρισυω για την απαντησει antoni-wolf!!!
25-09-2009, 20:52 #266
No prob, gomoli
:)
13-10-2009, 16:32 #267
Φίλε Panito, εσενα τα συμπτωματα πόσο καιρό διαρκούνε? Εμένα έχουν περάσει ήδη 2 μήνες που εμφανιζονται εντονα (ασταθεια, και τώρα τελευταία ιλιγγος όταν πάω να ξαπλώσω, ή να σηκωθώ).
13-10-2009, 18:49 #268
Originally posted by chrisathens
geia sas paidia....egw telika ksekinisan ola apotoma mia bradia se ena kafe epatha paniko...ekei opws kathomoyna...kai lew ti egine..omws eixa kanei diaita tote..kai imoyn adinamos...kai alaksa styl diaskedasis..den ebgaina arga pia..diladi se club kai etsi kai stamatisa na pinw..ligo krasaki mono..meta fobomoyn na piw mipws kai zalistw kai pesw kanonika..xaxa...asta na pane..me pianei sto stithos sinithws emena..kai exw zalades..otan perpatw merikes fores kai eimai se kosmo..alla otan eimai stomettro sto leoforeio aeroplano oxi..paw kai monos gia kafe ...kai ok..zalizomai alla lew oxi tha to perasw..ola einai thema thetikis skepsis..etsi kai leme mesa mas ..eimai kala eimai kala..kai xamogelame ..perpatame trexoyme ligo..estw 3 fores tin ebdomada pisteyw boithaei..ayta..
13-10-2009, 21:39 #269
καλησπερα,
είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum, αλλά ήθελα τη γνώμη σας σε ένα θέμα. Εδω και 2 μήνες εχώ καποια συπτώματα που μοιάζουν πάρα πολύ με άγχος και κρίσεις πανικού.
μια μέρα εντελώς ξαφνικά, ένοιωσα ταχυκαρδία, ζαλάδα, δύσπνοια. Ενιωθα σαν να πάθαινα εμφραγμα. Αφού κατάφερα να ηρεμησω, μετα απο καποιες μερες ξανα τα ιδια, και μετα ξανα και ξανα.
Εδω και 2 μηνες νιωθω καποια συμπτωματα την μεγαλυτερη διαρκεια της ημερας. Αυτα ειναι, πονος στο στηθος στην περιοχη της καρδιας, πονοκεφαλος, ζαλαδες, κομπος στο λαιμο, μουδιασμα στα χερια και στον αυχενα, βουητο στα αυτια, κοκκινισμα στα ματια.
Εκανα εξετασεις αιματος και καρδιογραφημα και δεν εδειξαν τιποτα. το προβλημα μου τωρα ειναι οτι κατα την διαρκεια της ημερας νιωθω ολα αυτα τα συμπτωματα και μια φορα την εβδομαδα περιπου παθαινω κρισεις πανικου.
Το πιο ανυσηχητικο απο ολα ειναι οι πονοι στην περιοχη της καρδιας. Ηθελα να ρωτησω, καποιον αν ξερει, ολα αυτα ειναι συμπτωματα του αγχους; Αν οντως ειχα ενα προβλημα στην καρδια δεν θα το εδειχνε το καρδιογραφημα και οι εξετασεις αιματος; Πως μπορει η αγχώδης διαταραχη και οι κρισεις πανικου να ξεπεραστουν 100 % και να ξανανιώσω οπως πριν;
Συγνώμη αν κουρασα, αλλα αυτη η ιστορια με ταλαιπωρει 2 μηνες και δεν ξερω τι να κανω;
14-10-2009, 12:07 #270
Originally posted by dolce_21
ασταθειαα ουυυ και εγω νιωθω και ενα σφιξιμο στο κεφαλι ολη την ωρα.... λεω κανα εγκεφαλικο ερχεται αλλα.... :P μην ανησυχεις μαλλον κανει το κυκλο του απο οτι εχω καταλαβει με ειχε πιασει και ποιο παλια πριν 3 χρονια ε και εφυγαν τωρα πως δεν θυμαμαι ...
αλλα δεν κρατησαν πολυ... λογικα συνηδιτοπεις οτι δεν εχεις τιποτα και απλα φευγει μετα απο λιγο καιρο απο οτι καταλαβα...
Και μια υπερενταση και εγω τι νιωθω ωρεσ ωρες.... κοιτα τα ματια σου να δεις μη τυχων εχει καμια μυωπια κιολασ.... τοσες ωρες στο υπολογιστη,... και μενα ετσι ξαφνικα εμφανιστηκε 1 μυωπια....
Κάθε Μάη τα ίδια ....
13-06-2025, 16:49 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή