Results 301 to 309 of 309
Thread: ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΓΧΟΥΣ...
-
20-10-2015, 15:28 #301
Kαλησπέρα. Αν και έχει περάσει αρκετός καιρός από την δημοσίευση του θέματος. Όπως είχα δημοσιεύσει πρόσφατα ένα καινούργιο θέμα σχετικά με αυτό που με απασχολεί νομίζω πως έχω και εγώ κάτι αντίστοιχο. Όταν περπατώ νιώθω περισσότερο τον ίλιγγο. Χτες όταν καθόμουν και όταν ξάπλωσα το βράδυ μετά από μερικούς καρδιακούς χτύπους ένιωθα την καρδιά μου σαν να πετάγεται με δύναμη και επαναλαμβάνεται και δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ταυτόχρονα είχα και ένα εσωτερικό τρέμουλο στο σώμα, και ακόμα το έχω σαν να τραντάζομαι εσωτερικά, σαν να «βυθίζομαι» και κυρίως εστιάζεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Έχει κανείς κάτι αντίστοιχο; Να είναι ψυχολογικό;
- 08-12-2015, 17:26 #302
Καλησπέρα φίλε μου.. επέστρεψα μετά από πολύ καιρό εδώ μέσα καθώς σήμερα ένας φίλος με ενημέρωσε για την πρώτη του κρίση πανικού.. χωρίς να θέλω να κουράσω και έχοντας περάσει κοντά 10 χρόνια από όλο αυτό που τάραξε και τη δική μου ζωή, έχω να σου πω ότι όχι μόνο μπορείς να βγεις νικήτης, αλλά να γίνεις και πιο δυνατός όπως συνέβη και σε μένα και σε πολλούς άλλους! Ολα αυτά που γράφεις τα είχα και πολλά περισσότερα.. και ναι, ήταν ψυχολογικά όσο και αν δεν ήθελα να το πιστέψω.. συμβουλή μου..μην αφήσεις τον φόβο να σε καταβάλει.. αποδέξου αυτό που σου συμβαίνει, άστο να κάνει τη δουλεία του και συνέχισε ότι κάνεις στη ζωή σου σαν να μην υπάρχει.. και σιγά σιγά θα σε εγκαταλείψει καθώς θα καταλάβει ότι δεν έχει καμία δύναμη πάνω σου.. ακούγεται δύσκολο αλλά δεν είναι.. πραγματικά ένα "κλικ" στον εγκέφαλο σου είναι να το αποδεχτείς και να μη σε φοβίζει πια.. και όταν θα περάσει, γιατί θα περάσει, θα αισθανθείς πολύ πιο δυνατός, θα εκτιμάς τα πιο απλά πράγματα στη ζωή και δε θα σε κουνάει κανένα ψυχολογικό ατόπημα.. Μάλιστα, θα φτάσεις σε σημείο να λες ότι ευτυχώς που σου έτυχε και σου άλλαξε τον τρόπο σκέψης και σε δυνάμωσε... υπομονή και το πιο βασικό, ξεπέρασε το και μην το θρέφεις με το φόβο σου.. δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ μπροστά σε σένα και τη δύναμη που έχεις :)
08-12-2015, 20:02 #303
lupus30 αναγουλες εχεις? οταν ξαπλωνεις νιωθεις οτι εισαι σε βαρκα ?
γιατι οι στιγμες περνανε πανε και πισω δε γυρνανε σα του ρολογιου τους δεικτες που πισω δε γυρνανε
08-12-2015, 20:47 #304
Σπύρο καλέ μου, τα είχα ολα αυτά που περιγράφεις. αφου περνούσαν και πειθομουν οτι δεν ήταν κατι ερχοταν να με χτυπησει κατι πιο πολυσυνθετο. δυστυχως το αγχος και το μυαλο μας παιζει τοσο περιεργα παιχνιδια που πρεπει να μαθουμε να το κατευθυνουμε εμεις και οχι αυτο εμας. δυστυχως τα λεω για να τα ακουσω και εγω. ειμαι σε αγωγη αυτή τη στιγμη γιατι περασα πολυ ασχημες μερες. μπορω να πω οτι ειμαι λιγο καλυτερα,οχι εντελως....αλλα εχω δρομο ακομα...κουραγιο
09-12-2015, 12:47 #305
Καλημερα παιδια πριν απο 1,5 μηνα ειχα και εγω ενα ακουστικο τραυμα μετα απο κυνηγι.εκανα παρα πολλες εξετασεις και η ακοη μου εχει πεσει 10 ντεσιμπελ στα 4000χερτζ απο τοτε εχω ενα μονιμο σφυριγμα στο δεξι αυτι οι γιατροι μου ειπαν οτι θα φυγοι με τον καιρο,ανυσηχω πολυ μηπως καποιος περασε το ιδιο?
06-01-2016, 23:06 #306
Καλησπερα κ καλη χρονια παιδια!! Εδω κ 6 μηνες ταλαιπωρουμε νε ψυχοσωματικα οπως με διαβεβαιωσαν 2 καρδιολογοι,1 πνευμονολογος, 1 γαστρεντερολογος & 1 παθολογος. Που λετε ολα ξεκινησαν το καλοκαιρι κ μετα με 2 ασχημα συμβαντα στη ζωη μου τραφηκαν κ διογκωθηκαν. Τωρα παλευω με ενα ειδος σφιξιματος- πνιγμονης το οποιο ξεκιναει απο το στομαχι μαλλον λογω του ευερεθιστου εντερου που κληρονομησα απο το αγχος & την πιεση 2 ετων. Ωρες ωρες μαλλον κανει συσπασεις καποιος μυς κοντα στην καρδια κ με πιανει η φοβια οτι για δευτερολεπτα κανω παροξυσμικη μαρμαρυγη (πραγμα αδυνατο γτ εκεινη την ωρα ουτε καν ταχυπαλμια δεν εχω...) δεν μπορω να διευκρινισω ακριβως αυτη την αισθηση αλλα γενικα νομιζω οτι τρεφω την φοβια μου με την καρδια χωρις να το θελω αλλα αν καθομαι και αφουγκραζομαι το καθετι...παρερμη νευω μαλλον κ φυσικες λειτουργιες. Εχω καποιες συσπασουλες αλλα αυτο που με τρομαζει ειναι το στιγμιαιο αισθημα που νιωθω οτι κατι μου κοβει την ανασα...ααα κ φυσικα οι εκτακτες που εχω απο τα 23 μου αλλα εχει μειωθει η ενταση κ η συχνοτητα. Πλεον πιο συχνα θα κανω οταν τις σκεψτω...κατι σαν αυθυποβολη! Πφφφφ ατιμο αγχος! Κανεις με παρομοια συμπτωματα;;
16-07-2016, 14:55 #307
Αχ εχω τα ιδια και χειροτερα. Εκτακτες συστολες, εχω παει 2 φορες νοσοκομειο με κριση πανικου, αισθημα οτι δε μου φτανει ο αερας σε σημειο που πολλες φορες παιρνω βαθια ανασα και κανω εκτακτη! Το χειροτερο ειναι οτι οτιδηποτε νοιωσω διογκονεται μες στο μυαλο μου οτι ειναι κατι πολυ κακο που δεν το χουν βρει οι γιατροι κλπ. Κι εγω καταντησα ετσι μετα απο καποια πολυ δυσκολα χρονια με ασθενειες και των 2 γονιων μου που τελικα τους εχασα..
16-07-2016, 15:43 #308
Σπυρο καλωσηρθες στην παρεα..Ολα οσα μου περιγραφεις τα εχω εδω και ενα τετραμηνο περιπου, μετα απο εντονο στρεςς και στεναχωρια...Θα μιλησω για την δικη μου εμπειρια μια και δεν ειναι ουτε σωστο ουτε ασφαλες να κανουμε διαγνωσεις για τους αλλους.. Γυρισα λοιπον ολους τους γιατρους και διαπιστωσα οτι δεν εχω απολυτως τιποτε παθολογικο..ολα ξεκινουν απο το μυαλο μας..Οπως χαρακτηριστικα μου ειπε ο τελευταιος παθολογος που πηγα.."Οταν ακουμε ποναω εδω , εκει, παραπερα, εχω χιλια δυο κλπ, με αυτα δεν ασχολειται η παθολογια...αλλα περισσοτερο η ψυχιατρικη.. Πρεπει ο πονος να ειναι εντοπισμενος και διαρκης." Βεβαια εγω σιγουρευτηκα οτι δεν εχω κατι αφου εκανα εξετασεις...βασικες...μην νομιζεις κατι ιδιαίτερο... Σπυρο βρες κατι δημιουργικο που σε ευχαριστει. ξεκολλα απο το ιντερνετ φιλε μου, ειμαι εθισμενη και παθουσα , βγαλτα ολα αυτα απο το μυαλο σου οσο μπορεις, και αν δεν σου περασουν συντομα ολα αυτα τα ξαναλεμε...
19-07-2016, 11:06 #309
αγχος
Καλημερα!
Με αφορμη οσα διαβασα πηρα το θαρρος να γραψω κ εγω την "εμπειρια"μου.
Πριν ενα μηνα ενω ημουν μεσα στο μετρό κ οταν αρχισε να μπαινει πολυς κοσμος...ξαφνικα αρχισα να εχω εντονη ταχυπαλμια,ζαλαδα...ετοιμη να πεσω κατω.....
Απο τοτε εκανα ταχυπαλμιες καθημερινα κ φοβομουν να μπω σε μεσα μεταφορας...με τον φοβο οτι κατι θα παθω...και ποιος θα με βοηθωσει;
Αρχισα να προβληματιζομαι κ με το θεμα της δουλειας που ειχα μια μονιμη φοβια οτι κατι θα μου συμβει....και μου συνεβη!
Εντονη ταχυπαλμια..ζαλαδα....καλεσα με το ΕΚΑΒ...στο νοσοκομειο εκανα καρδιογραφημα , τριπλεξ καρδιας κ καποιες αιματολογικες...ολα καλα!το ιδιο βραδυ ειχα παλι ταχυπαλμιες...πηγα σε αλλο νοσοκομειο ιδιωτικο...οπου καθισα 2ημερες...μου εκαναν πολλες εξετασεις αιματολογικες..καρδιογραφη μα..τριπλεξ καρδιας καθως και τοποθετηση holder ...μου ειπαν οτι ολες οι εξετασεις ειναι πολυ καλες...και οτι προκειται για κρισεις πανικου!
Απο τοτε οι ταχυπαλμιες μειωθηκαν ξεκινησαν ομως καποιοι πονοι στο στομαχι και αριστερα πανω απο το στηθος ενα σφιξιμο...δυσπνοια και τσιμπηματακια...τα οποια με κανουν να σκεφτομαι οτι κατι κακο συμβαινει με τους πνευμονες μου...γιατι νιωθω οτι δεν εισπνεω οσο αερα χρειαζομαι....η αληθεια ειναι οτι ντρεπομαι γιατι νιωθω κατα φαντασιαν ασθενης....
Πρεπει να προσθεσω σε ολα αυτα οτι τα τελευταια δυο χρονια προσπαθουμε για δευτερο παιδακι...με 1αποβολη,1εξωμητρια κυηση και 1παλλινδρομη.....με τρεις αποτυχημενες σπερματεγχυσεις...και παμε για εξωσωματικη!
Εξαιρω διαφορα χρόνια προβληματα με πεθερικα...που πλεον εχουν γινει ρουτινα...
Θα ηθελα να ακουσω καποια αναλογη εμπειρια....Last edited by pzld; 19-07-2016 at 15:35.
Κάθε Μάη τα ίδια ....
13-06-2025, 16:49 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή