ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΓΧΟΥΣ... - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 21 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 46 to 60 of 309
    Member
    ψαχνω επειγοντως να βρω καποιον που να εχει περασει κρισεις πανικου, αγοραφοβια, ψυχοσωματικες ζαλαδες, δυσπνοιες, ταχυκαρδιες, πονο στον αυχενα, ιλλιγγους...

θα τρελαθω!
    νομιζω οτι ειμαι μονη μου σ\'αυτον τον αγωνα επιβιωσης απο τις φοβιες...

θελω να μιλησω με καποιον που περναει το ιδιο και καταλαβαινει..
    πιστευω οτι ειμαι αρρωστη.. πολυ αρρωστη...
    δεν θελω να παρω ψυχοφαρμακα :(

Member
    ψαχνω επειγοντως να βρω καποιον που να εχει περασει κρισεις πανικου, αγοραφοβια, ψυχοσωματικες ζαλαδες, δυσπνοιες, ταχυκαρδιες, πονο στον αυχενα, ιλλιγγους...

θα τρελαθω!
    νομιζω οτι ειμαι μονη μου σ\'αυτον τον αγωνα επιβιωσης απο τις φοβιες...

θελω να μιλησω με καποιον που περναει το ιδιο και καταλαβαινει..
    πιστευω οτι ειμαι αρρωστη.. πολυ αρρωστη...
    δεν θελω να παρω ψυχοφαρμακα :(

Member
    καταρχην νικολλετα μου σε ευχαριστω, συμφωνω και επαυξανω και σου ευχομαι και εγω να περασεις καλα, εισαι σε καλο δρομο και θα το διαπιστωσεις και η ιδια..
    αγγελινα τωρα, γιατι γλυκεια μου τοσο πανικος? και τι ερωτηση το αν εισαι μονη σε ολα αυτα? για συνειδητοποιησε ποσοι εδω μεσα συμπασχουμε και περναμε τα ιδια με σενα.. για συνειδητοποιησε ποσοι απο ολους εμας ειναι καλυτερα ή εχουν γιατρευτει πληρως.. τι σου διδασκει αυτο? δεν εχεις τιποτα οργανικο, ψυχικο ισως, το παλευεις ομως και σταδιακα αν και μονο αν το πιστεψεις θα γιατρευτεις πληρως και καποιες φορες και χωρις φαρμακα, ειναι οοοολα στο μυαλο μας.. και εγω τα ιδια περναω, δεν εγκαταλειπω, με κουραζουν αλλα τα αφηνω να κανουν τη δουλεια τους και εγω τη δικη και ξερω οτι σταδιακα θα υποχωρησουν, ειναι αποδεδειγμενο, αναζητησε αναλογα ποστ απο αλλους και μην πανικοβαλλεσαι.. και για το μονο που ειμαι σιγουρος οτι θα σε κανει καλυτερα ειναι να παψεις να κουβαλας το πιεσομετρο, αυτο ειναι που θρεφει το φοβο σου... 10 χρονια δεν επαθες τιποτα, δεν θα παθεις τωρα, καλωσορισε τα συμπτωματα οσο τρελο και ακουγεται και θα σε αφησουν ησυχη πολυ συντομα, στο υποσχομαι... κανε την υπερβαση, δυναμη εχεις πολυ περισσοτερη απο οτι φανταζεσαι αφου αντεχεις τοση πιεση για τοσο καιρο... και να ξερεις οτι αν ειναι γραφτο να παθεις κατι, το πιεσομετρο δεν θα σε προειδοποιησει ουτε θα σε σωσει, μονο χειροτερα σε κανει γιατι θρεφει τις αγχωδεις σκεψεις σου... εγω θα προτεινα να ξεκινησεις τη πορεια προς την νικη φευγοντας και αφηνοντας στο σπιτι σου το πιεσομετρο, θα ειναι ενα μεγαλο βημα να συνειδητοποιησεις επιτελους καποια πραγματα που δεν θες να πιστεψεις, καντο ομως και δεν θα χασεις! και εδω θα ειμαστε ολοι για να βοηθαμε ο ενας τον αλλο, δεν εισαι η μονη, δεν εισαι σωματικα αρρωστη και ξεπερνιεται, μακαρι να ημουν κοντα σου να εβλεπες το βλεμμα μου αυτη τη στιγμη για να πιστεις πραγματικα.. να περασεις καλα, καλες γιορτες και κανε τωρα την αρχη που ακομα μπορεις και το ξερεις......
    \"Nothing is good or bad, but thinking makes it so.\"
    --William Shakespeare

Member
    σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια
    ειναι πολυ παρηγορο να ξερω πως υπαρχουν κι αλλοι που ξερουν τι σημαινει ψυχοσωματικο συμπτωμα και ποσο βασανιστικο ειναι

νιωθω οτι εχω κουραστει τοσα χρονια πια
    για το πιεσομετρο εχεις δικιο παντως. αλλα ειναι πολυ δυσκολο να παω οπουδηποτε χωρις αυτο. νιωθω οτι σε μια κριση ζαλης, αν δω την πιεση μου κατω του 10,5, πινω αμεσως αλατονερο για να μη λιποθυμησω.
    ακουγεται τρελο ομως αν ζαλιζομαι και δεν εχω το πιεσομετρο μαζι μου, και δεν ξερω την πιεση μου εκεινη την ωρα κυριολεκτικα τρελενομαι
    και τωρα που θα φυγω για Χριστουγεννα με παρεα, να δω τι δικαιολογιες θα βρισκω για να μενω μονη να παιρνω την πιεση μου.
    ειναι και η φοβερη αγοραφοβια.
    και η βουλιμια.λογω των ζαλαδων τρωω συνεχως για να μη λιποθυμησω. εχω παρει 6 κιλα σε λιγους μηνες.τρωω συνεχως ειδικα πριν βγω απ το σπιτι.

ποσο χρονων εισαι lupus?
    τι σε βασανιζει ακριβως?
    φαινεσαι πολυ ευαισθητος

σ ευχαριστω για το ενδιαφερον σου

Senior Member
    angelinadance egw sou proteinw na to stamathseis twra afto pou kaneis.ennow to na trws sunexeia kai na pairneis thn piesh sou.mhn to kaneis 1,2,3 fores kai meta tha deis oti den tha exeis anagh na to kaneis.k egw ena diasthma nomiza oti an faw den tha me ponaei to stomaxi meta.etsi opou phgaina epairna mazi mou kai kati pou trwgete sthn tsanta.kapoia stigmh vrethika apo to prwi mexri 7 to apogevm na mh exw faei tipota kai se plhroforw oti den epatha tipota parapanw apo to na peinaw.epishs opote den aithanomouna kala eixa panta kati na kanw aera sto proswpo mou.eixa spasei se olous ta nevra alla ti na tous ekshghsw?kata diasthmata thelw na sou pw eixa kai egw diafora pou eniwtha oti prepei na ta kanw alliws tha pathw krish panikou h otidipote..ta stamathsa apo monh mou ola kai eimai akoma kalitera kai apo prin.me to faghto pou les dikomase prwta mia fora pou tha katseis spiti na mh fas gia polles wres.mporei na niwseis mia adinamia(opws kathe antrwpos pou den tha faei gia wres) h na nomizeis pws niwtheis etsi alla tha deis oti den prokeitai na lipothimiseis.kai phgaine me thn parea sou xwris to piesometro.tha to skeftese sthn arxh alla meta tha to ksexaseis.ola tha pane kala
    na peraseis teleia kai perimenoume nea sou.
    filia

Senior Member
    sorry για τα greeklish.Πανω στην φορα μου ξεχναω να τα αλλαζω.θα προσπαθησω να μην ξαναγινει.

Member
    ΑΝΝΥ ΜΟΥ,

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ Σ\'ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ..

ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΤΟ 3ΗΜΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΟΝΗ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΜΟΥ...

ΤΟ ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΖΙ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΙ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΗΔΗ..

ΑΝ ΖΑΛΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ, ΗΡΕΜΩ..
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΗΡΕΜΩ... ΑΛΛΙΩΣ ΑΡΧΙΖΩ ΤΟ ΦΑΙ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΤΟ ΝΕΡΟ... ΚΑΙ ΠΑΧΑΙΝΩ.....

ΚΙ ΕΓΩ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟ
    ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΠΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ, ΤΡΩΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΨΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΩ..
    ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ??
    ΚΑΤΩ ΑΠΟ 8 ΜΑΛΛΟΝ Ε??

ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΕΣΥ??
    ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ Η ΜΟΝΗ ΣΟΥ??

Member
    γεια σου αντζελινα μου, ελπιζω να σε βρισκω καλυτερα.. ειμαι 31, το προβλημα μου ειναι τα ψυχοσωματικα και μερικη αγοραφοβια αλλα τα παλευω πολυ και οταν τα παλευω φευγουν, θελει δυναμη.. και εσυ την εχεις γιαυτο κανε την αρχη με το πιεσομετρο, ζητα απο τον ανδρα σου να σε βοηθησει σε αυτο, στηριξου στην αγαπη και κατανοηση του και ξεχνα την ανασφαλεια και την επιδεινωση που σου επιφερει το πιεσομετρο..
    χαρα μου δεν ηξερα οτι και εσυ χρησιμοποιεις πιεσομετρο.. βρε παιδια μην κανουμε τη ζωη μας πιο δυσκολη, αυτο δεν ειναι ανακουφιση αλλα επαναπαυση και δεν προχωρατε.. αφηστε το πιεσομετρο, δεν σας εσωσε καμια φορα μεχρι τωρα, αυτο ειναι που σας κραταει πισω, απαλλαγειτε οριστικα! διαβαστε και ενα ποστ σχετικα με μια κοπελα που ηταν κολλημενη με το θερμομετρο και ξεπερασε τα παντα μονο οταν σταματησε να το χρησιμοποιει.. ενας ειναι ο δρομος σε αυτη την περιπτωση, ακολουθηστε τη...
    αννυ φιλια και σε σενα και φιλια σε ολους... καλες γιορτες!
    --William Shakespeare

Member
    lupus,

σ\'ευχαριστω για τα καλα σου λογια

φευγουμε στις 17:00 για Εδεσσα και εχω ηδη αγχος. .
    αλλα δεν θα το αφησω να μου χαλασει τα Χριστουγεννα...

θα προσπαθησω τουλαχιστον

η κερκυρα ειναι το πιο αγαπημενο μου νησι, ημουν εκει το καλοκαιρι.. εισαι τυχερος που μενεις εκει..

καλες γιορτες και καλη δυναμη σε ολους

και ας προσπαθησουμε να πεταξουμε μακρια τις εξαρτησεις που μας κρατανε αλυσοδεμενους στα συμπτωματα...

ΧΧΧ

Member
    καλο ταξιδι και καλα θα περασεις, να σαι σιγουρη.... κανε πραξη την υπογραφη σου στο μηνυμα και δε θα χασεις.. περιμενουμε νεα:)
    --William Shakespeare

Member
    Originally posted by lupus30
    καλο ταξιδι και καλα θα περασεις, να σαι σιγουρη.... κανε πραξη την υπογραφη σου στο μηνυμα και δε θα χασεις.. περιμενουμε νεα:)
    γεια σας!!

χρονια πολλα σε ολους
    τελικα οι διακοπες των Χριστουγεννων ηταν πολυ ομορφες
    καταφερα μεσα σε 5 μερες να παρω την πιεση μου μονο 4 φορες (αντι 25 που συνηθως την μετραω στην Αθηνα).
    Δεν ηταν ευκολο, πολλες φορες με επιανε εντονη ζαλη, αλλα δεν εδινα σημασια και δεν θα το πιστεψετε, αλλα μου περνουσε.
    ξεχνιομουν με κατι αλλο, και εφευγε

ηταν μια αρχη...
    στην Αθηνα με το που γυρισα δυστηχως δεν αντισταθηκα στο πιεσομετρο ομως..
    που θα παει, θα το ξεπερασω κι αυτο...

ελπιζω να ειστε ολοι καλα

Junior Member
    παιδια γεια σας.εδω και 1,5 χρονο ειχα μια λυποθιμικη ταση ξαφνικα στο δρομο,γεματος φοβο εισηχθηκα στη καρδιολογικη κλινικη της πολης μου(ο γαμπρος μου ηταν διευθυντης) εκανα τα παντα μεχρι holter 24ωρου για αρρυθμιες και ταβρηκαν ολα ενταξει.μετα πηγα σε παθολογο εκανα αλλες εξετασεις ακομη και για θυροειδη κ.λ.π. και ηταν ολα καλα.στο τελος πηγα σε ψυχιατρο οπου μου διεγνωσε καταθλιψη και αγχωδη διαταραχη.τα συμπτωματα που ειχα ηταν διαρκως ζαλαδες ασταθεια αδυναμια στα κατω ακρα ταχυπαλμιες κ.λ.π.Πηρα efexor kai xanax για ενα χρονο και ειχα μεγαλη βελτιωση,οταν ομως τα εκοψα μετα ενα χρονο επανηλθαν λιγες ζαλαδες και ασταθεια. πηγα στον ψυχιατρο μου οπου μου ειπε να ξαναπαρω για ενα μηνα τα φαρμακα. οταν τα σταματησα χειροτερεψα πολυ ειχα μεχρι συχνουρια(συμειοτεον περασα εκεινο το διαστημα μια μεγαλη στενοχωρια).επισκεπτοντας συχνα το γιατρο μου μου καρφωθηκε η ιδεα οτι εχω σκληρυνση κατα πλακας(ψαχνοντας στο internet ειδα οτι εχει τετοια συμπτωματα.)το ειπα στο γιατρο μου και γελαγε με εμενα.τελος παντων εκανα μια αξονικη που ηταν καθαρη.προσφατα επαθα και γυροειδη αλωπεκια γενιων(κανω ηδει θεραπεια).κοντευω να σαλταρω απο το stress δεν θελω να ξαναπαρω φαρμακα αλλα δεν μπορω με αυτη τη κατασταση να ζω τη καθημερινοτητα μου.οταν βγω εξω εχω μια τρομερη ασταθεια λες και δεν με κραταν τα ποδια μου.εχω σταματησει τη γυμναστικη(εκανα πολλα χρονια) δεν μπορω να λειτουργισω με τιποτα και συναμα δεν ξερω τι να κανω,νομιζω συνεχεια οτι εχω καποια σοβαρη ασθενεια.Θαθελα τη βοηθεια σας δεν ξερω τι αλλο να κανω ειμαι 40 ετων και νιωθω πολλη πεσμενος. σκεφτομαι να κανω ψυχοθεραπεια η θα δωσω τσαμπα λεφτα,θαθελα τη βοηθεια σας γιατι νομιζω οτι καθε μερα μου βγαινει και ενα κακο καινουργιο συμπτωμα.

Junior Member
    Παιδια καλημερα σας και καλες γιορτες.Ειμαι 22 χρονων και εδω και 6 μηνες υποφερω απο αγχωδεις διαταραχες με κρισεις πανικου.Ειχα αντιμετωπισει μια παρομοια κατασταση πριν 8 χρονια οταν εχασα τον πατερα μου απο καρδιακο επεισοδιο.Εχω τα περισσοτερα συμπτωματα απο οσα εχετε αναφερει οπως ταχυκαρδιες(πολλες φορες με μεγαλη διαρκεια), δυσπνοιες,τρεμουλο στο σωμα μου και διαχυτους πονους.Καποιες ιατρικες εξετασεις που εχω κανει κατα καιπους ηταν οκ.Σε αυτο το χρονικο διαστημα εχω υποστει 7 πολυ εντονα επεισοδια πανικου.Καθημερινα εχω μια εντονη ανησυχια κατι σαν αγχος αναμονης μεχρι το επομενο επεισοδιο ενω καθε τρεις και λιγο ελεγχω τους παλμους μου.Ε μολις ειναι λιγο αυξημενοι φανταζεστε τι ακολουθει...Ο κυριος φοβος μου ειναι μηπως αντιμετωπιζω καποιο καρδιακο προβλημα και αυτος ο φοβος με εχει εγκλωβισει στο σπιτι μου εδω και 4 μηνες.Δεν βγαινω σχεδον καθολου εξω και φοβαμαι να απομακρυνθω σε αποσταση μεγαλυτερη απο περιπου 2 χλμ απο την \"πηγη ασφαλειας μου\",φοβαμαι να ανεβω σκαλες και ανηφορες διοτι μου ανεβαζουν τους παλμους αρκετα (πραγμα φυσιολογικο το ξερω) με αποτελεσμα ολους αυτους τους μηνες να εχω βγει με φιλους 3 φορες ολες κι ολες για 2 ωρες την καθε φορα...Σπουδαζω στην Αθηνα ενω οι δικοι μου μενουν σε νησι και αυτο το εξαμηνο εχω παρατησει την σχολη μου δε μπορω να παω στον τοπο μου που ειναι ολοι μου οι φιλοι λογω εορτων γιατι φοβαμαι να ταξιδεψω με οποιοδηποτε μεσο(ακομα και σε ταξι φοβαμαι να μπω) με αποτελεσμα να ειμαι μονος μου στην Αθηνα μαζι με την μητερα μου (παλι καλα). Νιωθω ανικανος να κανω το οτιδηποτε συν του οτι εχω αναστατωσει ολα τα ατομα που γνωριζουν το προβλημα μου. Κι ολα αυτα συμβαινουν σε ενα ατομο που καθοταν το πολυ 10 ωρες μεσα στο σπιτι του μεχρι να ξεκινησει αυτο το μαρτυριο που με εχει κουρελιασει ψυχικα και σωματικα. Ολες μου οι μερες ειναι οι ιδιες:αγχος ολη μερα,ψαξιμο στο ιντερνετ για διαφορες ασθενειες και συμπτωματα,παρανοια δηλαδη ενω ολοι οι αλλοι βγαινουν,διασκεδαζουν,ερωτ ευονται...ποσο μου λειπουν ολα αυτα ομως ο φοβος μου ειναι τοσο δυνατος που υπερνικαει καθε μου επιθυμια.Σας καταλαβαινω ολους απολυτα για οσα εχετε γραψει, ομως πως γινεται να ξυπνησεις απο αυτο τον εφιαλτη? καλες γιορτες και καλη δυναμη σε ολους

Member
    φιλοι pakor και desperado, ποσο μου θυμιζετε εμενα στα πρωτα σταδια.. πραγματικα πιστευεις οτι δεν θα ξεφυγεις ποτε απο αυτη την κατασταση... σας υποσχομαι ομως οτι λιγο να το παλεψετε ο εγκεφαλος σας αυτοματως, σταδιακα και υποσυνειδητα θα αρχισει να δημιουργει αμυνες που θα σας βγαλουν απο αυτο το λουκι, τωρα δεν μπορειτε να το συνειδητοποιησετε οπως και εγω τοτε, αλλα τωρα ειμαι λιγο καλυτερα και αυτος ο δρομος μονο σε καλο θα καταληξει.. αποδεδειγμενα θα βγειτε πιο δυνατοι, θελει απλα υπομονη, πεισμα και να μην εγκαταλειψετε και θα δειτε αποτελεσμα.. ολα μα ολα που εχετε ειναι απολυτως \"φυσιολογικα\" αγχωδη χαρακτηριστικα και τιποτα παθολογικο.. μιληστε και εδω με αλλους, διαβαστε τις περιπτωσεις τους και θα παρετε δυναμη.. μια ψυχιατρικη-ψυχολογικη βοηθεια ειναι απαραιτητη και να μην τη φοβηθειτε γιατι θα σας απαλλαξει δια παντως απο ολα αυτα, γιαυτο ψαξτε το τωρα που ειναι στη αρχη και μην ανησυχειτε, ολα εχουν το λογο τους και πιστευω σε εμας ειναι απαραιτητα για να ειμαστε δυνατοτεροι στο μελλον και σε περιπτωσεις που πριν ισως αν δεν περνουσαμε ολα αυτα δεν θα μπορουσαμε να αντιμετωπισουμε.. οτι χρειαστειτε, ειμαστε τοσοι εδω, μια οικογενεια σπανια:)
    angelinadance, χαρηκα που τα καταφερες στις διακοπες και καταλαβες και εσυ τι ειναι αυτο που παρατεινει το αγχος σου.. οποτε το επομενο βημα ειναι να το περιορισεις και στη αθηνα και θα δεις πραγματικα διαφορα, τωρα το ξερεις....
    καλη χρονια σε ολους και πραγματικη γαληνη ψυχικη και σωματικη για το 2007!!!!!
    --William Shakespeare

Junior Member
    Φιλοι μου πιστευω οτι η δυναμη του ανθρωπου ειναι τοσο μεγαλη ωστε καποια δεδομενη στιγμη, να ξεπερνα ολα τα εμποδια στη ζωη του.Επειδη ξερω οτι το δικο μου προβλημα το δημιουργησαν ατομα του περιβαλοντος μου που μου μετεδιδαν ΑΡΝΗΤΙΚΗ ενεργεια μεσα κυριως απο την εργασια μου και την καθημερινοτητα μου,και ολα αυτα γιατι εκανα δυστυχως συμβιβασμους που δεν επρεπε να κανω.Επι 22 χρονια συμβιβαστηκα να δουλευω με ατομα(μεσω ιδιοκτητης εταιρειας-συναιτερικα) που μονο καταστροφη μου προσεφεραν σε μενα και την οικογενεια μου.Τωρα δημιουργω πλεον δυο δικα μου καταστηματα και θαθελα να βρω τη δυναμη, που θα τη βρω, ωστε ολο το κακο παρελθον να το αφησω πισω.Σας ευχομαι το 2007 να αφησει πισω ολα τα αρνητικα που μας κατεβαλαν,και να μας χαρισει ψυχικη ισοροπια και γαληνη και πανω απο ολα συναναστροφη με ατομα που μονο ΘΕΤΙΚΗ ενεργεια μας μεταδιδουν.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ........

Page 4 of 21 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast