Κρισεις πανικου???
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Senior Member

Κρισεις πανικου???

Θελω να ρωτησω αν τα συμπτωματα που εχω δηλωνουν κρισεις πανικου και αν αυτοι που εχουν παιρνουν φαρμακευτικη αγωγη. Πριν απο 2 χρονια επαθα τις πρωτες κρισεις οι οποιες ηταν τρομερα εντονες και δεν ξερω για ποιον λογο. Ενιωθα ταχυκαρδιες, φοβια και οτι η ψυχη μου ηταν ετοιμη να βγει απο το σωμα οτι θα παιθανω και δεν ηξερα τι να κανω, πανικοβληθηκα! Για μια βδομαδα μετα απο αυτα επαθα κατι ασχημο.. ηταν σαν να ειχα καποιο βαρος στο στηθος μου που με πλακωνε και δεν μπορουσα να αναπνευσω, ουτε να φαω δεν μπορουσα. Ειχα επισκεφτει παθολογο και μου ειπε οτι ειναι ψυχολογικο.

Εχω αρχισει να εχω φοβιες με το υψος που δεν ειχα ποτε θεμα και τους κλειστους χωρους.. Πανικοβαλλομαι και ενω προσπαθω να μην σκεφτομαι τπτ κακο αλλα κατι θετικο δεν μπορω να το ελεγξω. Εχτες πηγα για καταδυση πρωτη φορα και πριν καν ξεκινησει επαθα αγχος μεχρι σε σημειο να νιωθω οτι λυποθυμω.. ενιωθα φοβο οπου γινοταν πανικος. Ολο αυτο κατα την διαρκεια καποιων θεωρητικων μαθηματων. Δεν μπορω να καταλαβω γτ μου συμβαινει. Δεν το ειχα ποτε αυτο.. και δεν ξερω γτ απεκτησα φοβιες. Φοβαμαι να ειμαι με κοσμο οταν μου συμβαινει αυτο και προτιμω να ειμαι μονη μου.. Τελος παντων φυσικα εκανα την καταδυση γιατι εχω τολμη και ηθελα να παω κοντρα σε ολα αυτα γτ ξερω οτι ειναι μεσα στο μυαλο ολα. Προσπαθω να ξεχνιεμαι αλλα δυσκολευομαι..

Ευχαριστω!

Senior Member
    χριστινα ασε τι εχω τραβηξει με κρισεις πανικου, ειχα απο τα 16 κ επαιρνα απο τοτε αγχολυτικα, εκανα κ καποια ψυχοθεραπεια κ σε συνδυασμο με πολυ προσπαθεια κ δουλεια με τον εαυτο μου κ ενδοσκοπηση φετος τις ξεπερασα κ εχω να παθω 6 μηνες, εχω γενικευμενη αγχωδη διαταραχη αλλα χωρις τις κρισεις παντως αν κ καποια βραδια με πιανουν διαφορα ψυχοσωματικα, αρρυθμιες, αισθημα πνιγμου, καψιματος κτλ κ φοβαμαι η αμα γινει κατι κ με στρεσαρει η με στενοχωρησει εντεινονται τα συμπτωματα....

αυτο που εχω να σου πω ειναι οτι δικαιολογημενος ο φοβος σου ως ενα σημειο με τις καταδυσεις, αλλα θα σου λεγα να συνεχισεις στα μαθηματα, ωστε να πας κοντρα στο φοβο αυτο κ να τον υπερνικησεις!!
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lacrymosa View Post
    χριστινα ασε τι εχω τραβηξει με κρισεις πανικου, ειχα απο τα 16 κ επαιρνα απο τοτε αγχολυτικα, εκανα κ καποια ψυχοθεραπεια κ σε συνδυασμο με πολυ προσπαθεια κ δουλεια με τον εαυτο μου κ ενδοσκοπηση φετος τις ξεπερασα κ εχω να παθω 6 μηνες, εχω γενικευμενη αγχωδη διαταραχη αλλα χωρις τις κρισεις παντως αν κ καποια βραδια με πιανουν διαφορα ψυχοσωματικα, αρρυθμιες, αισθημα πνιγμου, καψιματος κτλ κ φοβαμαι η αμα γινει κατι κ με στρεσαρει η με στενοχωρησει εντεινονται τα συμπτωματα....

αυτο που εχω να σου πω ειναι οτι δικαιολογημενος ο φοβος σου ως ενα σημειο με τις καταδυσεις, αλλα θα σου λεγα να συνεχισεις στα μαθηματα, ωστε να πας κοντρα στο φοβο αυτο κ να τον υπερνικησεις!!
    Σε ευχαριστω για την απαντηση σου! Στα περισσοτερα πραγματα παω κοντρα επιτηδες για να ξεπερναω φοβιες μου..

Senior Member
    τώρα κοιμάσαι καλά? τρως?
    μπορεί να είναι ψυχολογικό το πρόβλημα, αλλά αν μπορείς και το ελέγχεις και εκλογικεύεις τον φόβο γιατί να πάρεις φάρμακα?

τον θυροειδή σου τον έχεις τσεκάρει?

Senior Member
    Quote Originally Posted by claire View Post
    τώρα κοιμάσαι καλά? τρως?
    μπορεί να είναι ψυχολογικό το πρόβλημα, αλλά αν μπορείς και το ελέγχεις και εκλογικεύεις τον φόβο γιατί να πάρεις φάρμακα?

τον θυροειδή σου τον έχεις τσεκάρει?
    Δεν εχω θυροειδη ευτυχως.. νομιζα οτι ειχα και πηγα και τον ελεγξα! Δεν κοιμαμαι καλα και δεν τρωω καλα παντως.. ισως να φταιει αυτο.

Member
    Χριστίνα, έχω την αίσθηση ότι η ασθένεια της εποχής είναι το ψυχολογικό στρεσάρισμα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι από εμάς… το οποίο άλλοτε εκδηλώνεται με πανικούς και φοβίες και άλλοτε με κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση….
    Και φυσικά όλα είναι παιχνίδια του μυαλού μας που έχει κουραστεί μέσα στους ιλιγγιώδεις ρυθμούς της ζωής πια…
    Και εγώ είχα πανικούς και φοβίες ότι κάτι θα πάθω σε πολύ μεγάλο βαθμό… νόμιζα ότι θα πάθω κάτι κακό… και μετά έπεφτα σε αρνητικές σκέψεις μέσα στον σκοτεινό λαβύρινθο του μυαλού και δεν μπορούσα να βγω, αλλά βυθιζόμουν ολοένα και περισσότερο οδηγούμενος στην κατάθλιψη για αρκετό χρονικό διάστημα….
    Όμως όλα αυτά τελικά με οδήγησαν να ασχοληθώ πολύ με τον εαυτό μου και να προσανατολιστώ σε εναλλακτικές θεραπευτικές τεχνικές, συγκεκριμένα το ρέικι, κάνοντας αυτογνωσία και θεραπεία, νοητικού, συναισθημάτων και σώματος.
    Σταδιακά άρχισα να συνέρχομαι και τώρα οι φοβίες είναι ελάχιστες και γνωρίζω πια ότι είναι παιχνίδια του μυαλού και τίποτε άλλο… απλά δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία και δεν παθαίνω πανικούς…. Αυτά όμως θέλουν πολύ δουλειά με τον εαυτό μας και θέληση για να βελτιωθούμε… και η μόνη λύση είναι εσωτερική εξέλιξη…
    Να είσαι καλά!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lefteris68 View Post
    Χριστίνα, έχω την αίσθηση ότι η ασθένεια της εποχής είναι το ψυχολογικό στρεσάρισμα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι από εμάς… το οποίο άλλοτε εκδηλώνεται με πανικούς και φοβίες και άλλοτε με κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση….
    Και φυσικά όλα είναι παιχνίδια του μυαλού μας που έχει κουραστεί μέσα στους ιλιγγιώδεις ρυθμούς της ζωής πια…
    Και εγώ είχα πανικούς και φοβίες ότι κάτι θα πάθω σε πολύ μεγάλο βαθμό… νόμιζα ότι θα πάθω κάτι κακό… και μετά έπεφτα σε αρνητικές σκέψεις μέσα στον σκοτεινό λαβύρινθο του μυαλού και δεν μπορούσα να βγω, αλλά βυθιζόμουν ολοένα και περισσότερο οδηγούμενος στην κατάθλιψη για αρκετό χρονικό διάστημα….
    Όμως όλα αυτά τελικά με οδήγησαν να ασχοληθώ πολύ με τον εαυτό μου και να προσανατολιστώ σε εναλλακτικές θεραπευτικές τεχνικές, συγκεκριμένα το ρέικι, κάνοντας αυτογνωσία και θεραπεία, νοητικού, συναισθημάτων και σώματος.
    Σταδιακά άρχισα να συνέρχομαι και τώρα οι φοβίες είναι ελάχιστες και γνωρίζω πια ότι είναι παιχνίδια του μυαλού και τίποτε άλλο… απλά δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία και δεν παθαίνω πανικούς…. Αυτά όμως θέλουν πολύ δουλειά με τον εαυτό μας και θέληση για να βελτιωθούμε… και η μόνη λύση είναι εσωτερική εξέλιξη…
    Να είσαι καλά!
    Ναι τα γνωριζω αυτα και συμφωνω. Καταλαβαινω γιατι εχω ασχοληθει και εγω με αυτα.. και γενικως με τις ενεργειες.