Βοήθεια για ένα περίεργο πρόβλημα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Junior Member

Βοήθεια για ένα περίεργο πρόβλημα

Γεια σας. Χαίρομαι που σας γράφω με την ελπίδα ότι μπορείτε να με βοηθήσετε. Δεν ξέρω που αλλού να βάλω αυτό το θέμα γι αυτό το έβαλα στα γενικά.

Λοιπόν το πρόβλημά μου είναι ότι έχω μια κοπέλα η οποία λέει ότι με αγαπάει πάρα πολύ. Σαν φίλοι κάνουμε πάρα πολύ καλή παρέα και χαιρόμαστε να είμαστε μαζί. Αλλά όταν το γυρνάμε στην ερωτική σχέση δεν ξέρω κάτι με πιάνει και αισθάνομαι εξουθενωμένος. Δεν ειναι και καμιά θεά από ομορφιά αλλά είναι γλυκιά κοπελίτσα και μου αρέσει αρκετά. Τα έχουμε φτιαξει και τα έχουμε ξαναχαλάσει 3 φορές.

Πολλές φορές αισθάνομαι υποκριτής μαζί της, ότι την κοροιδεύω ενώ άλλες φοβάμαι να μην τη χάσω επειδή με αγαπάει τόσο πολύ. Το κυριότερο πράγμα για το οποίο τα χάλασα μαζί της τρεις φορές είναι αυτή η εξουθένωση που αισθάνομαι. Αισθάνομαι ότι αδειάζω συνέχεια όταν είμαι μαζί της με πιάνει κατάπτωση ψυχική και επίσης αισθάνομαι ότι εξαχρειώνομαι χάνω τον εαυτό μου και τον προσανατολισμό μου στη ζωή.

Όταν είμαστε στο φιλικό δεν συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά. Αλλά μόνο και στη σκέψη ότι είμαστε μαζί εξουθενώνομαι.

Δεν ξέρω ένα μέρος του εαυτού μου τη θέλει ενώ ένα άλλο δεν τη θέλει καθόλου; Μήπως επειδή προσπαθώ να την αγαπήσω; Το ανώτερο που έχει κρατήσει η σχέση μας σε αυτές τις 3 φορές που τα φτιάξαμε είναι 1 βδομάδα. Μετά από εκεί αισθάνομαι εξαντλημένος και κακόκεφος. Περνάει λίγος καιρός μαζεύω δυνάμεις, ανασυγκροτούμαι και αισθάνομαι δυνατός, λέω τώρα και να μου συμβεί θα προσπαθήσω να το ξεπεράσω αλλά συμβαίνουν παλι τα ίδια και κάνω πίσω. Δεν ξέρω σκάβω μέσα μου να βρω αγάπη να της δώσω ενώ ταυτόχρονα δεν μπορώ να δεχτώ την αγάπη που μου δίνει αυτή και έτσι είμαι σε μια φάση μόνο δοσίματος; Γι' αυτό και αδειάζω συνέχεια;

Αυτή η εξουθένωση μου έχει ξανασυμβεί πριν αρκετά χρόνια στα φοιτητικά μου χρόνια με μια κοπέλα η οποία δεν μου άρεσε καθόλου και καθόμουν μαζί της μόνο για το σεξ. Αισθανόμουν εξουθενωμένος και σκεφτόμουν μεταφυσικά πράγματα περί αυτού του γεγονότος. Μετα από εκείνη τη σχέση δεν ξαναέκανα άλλη ως τώρα που έχω αυτή τη σχέση.
    Και με εκείνη την κοπέλα στα φοιτητικά μου χρόνια κάναμε καλή παρέα και κακώς το γυρίσαμε στο ερωτικό ήξερα ότι την κοροιδεύω και παρόλα αυτά καθόμουν μαζί της.
    Αλλά η τωρινή μου αρέσει δεν μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσει. Απλώς μερικές φορές σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να βρω κάτι καλύτερο για μένα, μια πιο δυναμική ίσως, πιο όμορφη.

Θέλω να της δώσω τοσα πολλά επειδή λέει ότι με αγαπάει πολύ αλλά πολλές φορές αισθάνομαι υποκριτής. Παράλληλα σκεφτόμουν μια άλλη κοπέλα που είναι κοινή μας φίλη και πραγματικά με πιάνει χαρα όταν σκέφτομαι να είμαι μαζι με εκείνη αλλά έτσι πως έγιναν τα πράγματα δεν καθησε μαζί της (λίγο δικός μου εγωισμός λίγο δικός της).

Δεν θέλω να την πληγώνω άλλο με το να της τα χαλάω συνέχεια. Είμαι από τους τύπους που τα θέλουν όλα δικά τους, μου λείπει η αυτοεκτίμηση και καταλάβαίνω ότι κυνηγάω την επιβεβαίωση. Ίσως γι αυτό θέλω και εκείνη την κοινή μας φίλη επειδή πιστεύω ότι είναι πανέξυπνη όμορφη και υψηλής ηθικής κάτι που με κάνει να αισθάνομαι ασφάλεια σαν να είναι οδηγός μου στη ζωή.

Ίσως τα έγραψα λίγο μπερδεμένα δεν ξέρω.

Παρακαλώ όσοι μπορείτε βοηθείστε για το τι μπορεί να είναι αυτό και όσοι θέλετε απλά να πείτε κάτι μια ιδέα έστω και ένα διάλογο να το πείτε.

Senior Member
    μπερδεμένα μπορεί να τα έγραψες αλλά η αλήθεια είναι απλή: Δεν είσαι ερωτευμένος μαζί της. Βασικά εγώ δε διάβασα πουθενά για έρωτα...διόρθωσέ με αν κάνω λάθος! προφανώς είναι καλή κοπέλα και την αγαπάς σαν άνθρωπο, γι'αυτό και προκύπτουν ζητήματα αφού δε θες να την πληγώσεις...αλλά χειρότερο δεν είναι να μη σου κάνει κούκου ερωτικά η άλλη και να είσαι μαζί της?
    Ό, τι κι αν είσαι, η κοπέλα αυτή δεν είναι για σένα. Άστην ελεύθερη να βρει κάποιον που θα λιώνει για αυτήν και για καμμία άλλη.
    Και κάνε και συ αυτό που πραγματικά θέλεις, αρκεί να μην εξουθενώνεσαι..όλοι βρίσκουμε τον όμοιό μας..
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Junior Member
    "προφανώς είναι καλή κοπέλα και την αγαπάς σαν άνθρωπο"
    "Άστην ελεύθερη να βρει κάποιον που θα λιώνει για αυτήν και για καμμία άλλη"
    Δύο μεγάλες αλήθειες. Επιβεβαίωσες τις σκέψεις μου. Απλώς φοβάμαι μερικές φορές ότι δεν θα βρω κάποιον άνθρωπο αλλά πάλι προτιμότερο θα είναι από αυτή την κατάσταση και για μένα και για αυτή...
    Σε ευχαριστώ.

Senior Member
    Σου είπα όλοι βρίσκουμε στο τέλος τον όμοιό μας..θα βρεις κάποια να ερωτευτείς και τότε θα το καταλάβεις κατευθείαν και θα κάνεις τα πάντα για να την κερδίσεις και να την κρατήσεις..προς το παρόν δε σου συμβαίνει αυτό..οπότε γιατί να πιέζεσαι?
    Στον έρωτα η πραγματική "ευκαιρία" δεν είναι μόνο ένα πολύ καλό άτομο αλλά και το timing που αυτό θα εμφανιστεί στη ζωή μας.

Quote Originally Posted by dimisas View Post
    "προφανώς είναι καλή κοπέλα και την αγαπάς σαν άνθρωπο"
    "Άστην ελεύθερη να βρει κάποιον που θα λιώνει για αυτήν και για καμμία άλλη"
    Δύο μεγάλες αλήθειες. Επιβεβαίωσες τις σκέψεις μου. Απλώς φοβάμαι μερικές φορές ότι δεν θα βρω κάποιον άνθρωπο αλλά πάλι προτιμότερο θα είναι από αυτή την κατάσταση και για μένα και για αυτή...
    Σε ευχαριστώ.
    ντιμ....ενδεχομένως είναι μια κατάσταση που βολεύει και τους δύο, αλλά κατά βάθος σας κάνει δυστυχισμένους.
    Εσένα γιατί δεν παίρνεις αυτά που θα ήθελες και εκείνη γιατί δεν παίρνει αυτά που θέλει πραγματικά από σένα: συναίσθημα.
    Καταλαβαίνω τις ανασφάλειες του να μείνεις μόνος σου, αλλά σκέψου πως όσο καιρό παραμένεις σε μια κατάσταση που την τραβάς από τα μαλλιά, χάνεις την ευκαιρία για κάτι καινούργιο που θα είναι αυτό που πραγματικά θέλεις και εμποδίζεις και εκείνη να σε ξεπεράσει και να πάει παρακάτω.
    Είναι κρίμα και για τους δύο.

Junior Member
    "Σου είπα όλοι βρίσκουμε στο τέλος τον όμοιό μας..θα βρεις κάποια να ερωτευτείς και τότε θα το καταλάβεις κατευθείαν και θα κάνεις τα πάντα για να την κερδίσεις και να την κρατήσεις..προς το παρόν δε σου συμβαίνει αυτό..οπότε γιατί να πιέζεσαι?
    Στον έρωτα η πραγματική "ευκαιρία" δεν είναι μόνο ένα πολύ καλό άτομο αλλά και το timing που αυτό θα εμφανιστεί στη ζωή μας."

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις γι αυτό που είπες. Η μία είναι να βρω κάποια στιγμη ενα άτομο που θα ερωτευτώ κανονικά και η άλλη είναι ότι δεν ειχαμε το σωστό timing με αυτή την κοπέλα και ότι στο μέλλον θα μπορούσε να γίνει κάτι. Αυτό καταλαβαίνω από αυτό που είπες, χωρίς να το δένω συρί κορδόνι ότι έτσι θα γίνει και χωρίς να πιέζω τα πράγματα. Απλά θα τα αφήσω να εξελιχθούν και θα περιμένω. Θα την αφήσω ελεύθερη και άμα βρει κανένα έχει καλώς δεν χάλασε και ο κόσμος.
    Προβληματίζομαι μόνο τι να της πω για να προχωρήσει, ότι δεν προκειται να γίνει κάτι μαζί μας; Γιατί αυτή θέλει να κάνουμε και παρέα για να με ξεπεράσει ευκολότερα παρά να το κόψουμε μαχαίρι.

Junior Member
    Αν κάνουμε όμως παρέα μπαίνω σε πειρασμό και μπορει΄να ξαναγίνει κάτι εφόσον και αυτή είναι λίγο μαλθακή και με θέλει και με ξαναδέχεται πίσω...

Senior Member
    καλά κατάλαβες, αυτό εννοούσα..μπορεί να τη γνώριζες σε κάποια άλλη φάση της ζωής σου και να ήθελες κάτι από εκείνη..αλλά και αυτό πάλι δεν είναι σίγουρο.
    Η παρέα μετά το χωρισμό είναι παρηγοριά στον άρρωστο και εντελώς "don't"..πολύς κόσμος το κάνεις γι'αυτό και χρονίζουν καταστάσεις και μετά λέμε "με πλήγωσε αυτή η κατάσταση" "δεν μπορώ να ξαναερωτευτώ"...λογικό αν αφήνεις τον εαυτό σου συναισθηματικά ακάλυπτο . θα πληγωθείς στο τέλος.
    Κατ' εμέ δεν πρέπει να κάνουμε παρέα μετά το χωρισμό όσο ανάγκη κι αν το έχουμε...μόνο πίσω μας πάει.

ΥΓ: μήπως είσαι από τους άντρες που γουστάρουν και αυτή την έχεις πολύ σιγουράκι? :-)
    (το ρωτάω για να εξαντλήσουμε όλες τις περιπτώσεις)

Junior Member
    Να ρωτήσεις τα πάντα αρκεί να βγάλουμε μία άκρη...

Δεν ξέρω αν την έχω σιγουράκι. Μία φορά που τα είχαμε χαλάσει και βρεθήκαμε μου είχε πει ότι θα πάει σε ένα φεστιβάλ 3μερο. Εμένα μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό ότι εκεί θα βρει κάποιον και δεν ήθελα να τη χάσω για να μη το μετανιώσω. Οπότε τα φτιάχνουμε και μάντεψε. Την τρίτη μέρα του φεστιβάλ της τη πέφτει κάποιος αλλά εκείνη δεν έκανε τίποτα γιατί είχε εμένα στο μυαλό της. Αυτό έγινε Κυριακή. Τη Δευτέρα που συναντιόμαστε της λέω τα ίδια πάλι δλδ να τα χαλάσουμε. Και τότε μου είπε περί εκείνου που της την έπεσε.

Όταν πάμε να πούμε να μην ξαναβρεθούμε με πιάνει κάτι μια ασφυξία. Αλλά δεν ξέρω έχω μια αισιοδοξία για το μέλλον μαζί της όπου και αν βγάλει αυτό. Προς το παρόν λέω να μην κάνω τίποτα και να συγκρατιέμαι έως ότου ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μέσα μου. Τώρα δεν ξέρω τι να της πω και πως, ότι αν στο ενδιάμεσο βρει κανέναν να κάνει κάτι μαζί του. Θα είναι κρίμα να χάσει και άλλη ευκαιρία περιμένοντας εμένα και να μην γίνει πάλι τίποτα μεταξύ μας. Αυτή τη φορά δεν θα με πειράξει τουλάχιστον θα ξέρω ότι προσπάθησα. Έχω πίστη στο Θεό και σκέφτομαι ότι είναι να γίνει θα γίνει. Γι' αυτό και θα περιμένω και ότι και να γίνει δεν χάλασε ο κόσμος.

Είμαι σε μια φάση που δεν έχω βρει ακόμα τον εαυτό μου, δεν έχω κατασταλάξει ποιος είμαι και τι θέλω. Εξελίσσομαι και αλλάζω διαρκώς...

Δεν ξέρω αν την έχω δεδομένη και γι'αυτό συμβαίνει αυτό...

Senior Member
    εγω νομιζω οτι μπορεις να της πεις τι σου συμβαινει και να αποφασισει ο καθενας για τον εαυτο του.
    ενηλικες ειστε.
    τι εννοω:
    μπορεις να της πεις οπως και σε εμας, οτι σου αρεσει πολυ η παρεα της και η φιλικη σας σχεση και σου αρεσει να περνατε χρονο μαζι, αλλα στην ερωτικη σας σχεση καπου νοιωθεις να ζοριζεσαι. ισως θελεις μαζι της κατι πιο χαλαρο, χωρις να κοψετε την επαφη σας, ισως ακομα να θελεις μια φιλικη σχεση!
    αν συμφωνει κι αυτη, γιατι να μην αραιωσετε λιγο , χωρις να χασετε την επαφη σας? κι αν στην πορεια ξαναπροκυψει κατι ερωτικο η σεξουαλικο, κανενα προβλημα! ελευθεροι δεν ειστε?
    αν ομως η κοπελα θελει σχεση- σχεση , δεσμο, επιδεσμο, δεσμευση τελοσπαντων, δεν νομιζω οτι εισαι για κατι τεοτιο οπως μας τα περιγραφεις.
    αν ειναι το μονο που θελει, καλυτερα να της πεις ξεκαθαρα οτι εσυ εισαι σε αλλη φαση μαζι της και να απομακρυνθειτε

Junior Member
    Remedy έχεις δικιο μπορούμε να αραιώσουμε χωρίς να χάσουμε επαφή. Της τα έχω πει όλα. Μα όλα. Για την εξουθένωση... Ακόμα και για την κοινή φίλη μας που ήθελα. Αλλά αυτή ακόμη και τότε προσπαθούσε να με κερδίσει. Η κοπέλα από την μεριά της θέλει ακόμα και φιλία τουλάχιστον λίγο να βρισκόμαστε μια στις τόσες και να επικοινωνούμε να λέμε τα νέα μας και λίγο χαβαλέ.

Εντάξει μάλλον αυτή είναι η λύση: αραιώνουμε χωρίς να ξεκόψουμε και στο μέλλον βλέπουμε.