Results 16 to 23 of 23
Thread: Πάλι θλίψη και απογοήτευση…
-
28-07-2011, 20:44 #16
Ειρήνη, οι 8μηνες συμβάσεις είναι πια υπερσπάνιες..
αλλά πέρα από αυτό είναι και ο απίστευτος νόμος που είχε περάσει ο ακατανόμαστος περί 24μήνου.
Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις πως δεν μπορείς να απασχοληθείς ως συμβασιούχος (στο δημόσιο) σε μια συγκεκριμένη ειδικότητα πάνω από 24 μήνες! Δηλαδή, μια ημερομηνία λήξης υπάρχει γενικότερα!
Πολλά είναι τα κουλά και τα στραβά, και όχι τώρα, κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια..
απλά τώρα είμαστε η πλειοψηφία εμείς που ζοριζόμαστε και αντιδράμε. Πόσο όμως να γκρινιάξουμε?
Προσωπικά, με λόγια, θυμό και αγανάκτηση δεν μπορώ να πληρώσω τους λογαριασμούς μου..
Πρέπει να υπάρχει και δράση.
Πρέπει να προσπαθήσουμε να την παλέψουμε, με κάποιο τρόπο..
- 29-07-2011, 02:04 #17
ΤΕΙ είναι IRENEMARINA, logistics management αν έχεις ακουστά, το επάγγελμα του μέλλοντος λέει.. σκατά.. εμείς είμαστε οπισθοδρομικοί στην Ελλάδα.. πιο μέλλον και κουραφέξαλα!!! Άσε .., ξέχασα να σου πω και εγώ πριν, έχω ακριβώς την ίδια σκέψη με σένα, μετά από το ΤΕΙ, αντί για μεταπτυχιακά και άλλες τέτοιες επώδυνες καταστάσεις και χωρίς αποτέλεσμα, έλεγα να πάω σε κάποιο ΙΕΚ. Είμαι 25, λίγο αργά το βρίσκω όμως, αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα σπούδαζα. Με αυτά τα λεφτά θα τελείωνα κάποιο ΙΕΚ και θα άνοιγα το μαγαζάκι μου. Όχι ότι είναι η καλύτερη λύση, αφού όλους τους έχει ταράξει η εφορία, αλλά θα είχα έστω και κάποιο εισόδημα και θα ήμουν κυρία του εαυτού μου χωρίς να περιμένω να με πάρει κάποιος στην δουλειά. Και τι;;; ΧΑΧΑΧΑ!! Θα γελάσεις!! Λέω στον πατέρα μου ΜΟΔΙΣΤΡΑ –ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!!! Χαχα! Εκτός από διορθώσεις θα έκανα και άλλα πράγματα. Ξέρω κάποιον άντρα που πηγαίνω στην Θεσσαλονίκη και κάνει επιδιορθώσεις και στολές στρατιωτικές και κάθε είδους. Έχει χρυσαφίσει και δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο. Εγώ θα έκανα φορέματα – ρούχα και θα τα πήγαινα σε μαγαζιά. Κάποιος θα τα έπαιρνε. Μια χαρά! Τι το γελάς;;; Στο τέλος όλοι μας θα μπαλώνουμε από 100 φορές τα ρούχα που ήδη έχουμε, με τέτοια ανεργία που μαστίζει. Λες να το κάνω;;; Αλλά από την άλλη λέω ότι σπούδασα ένα ΤΕΙ, και από εκεί θα πάω σε ένα ΙΕΚ για μοδίστρα.. ακούγεται κάπως. Όχι ότι έχουν κάτι οι μοδίστρες .. μια χαρά είναι.., μακάρι να ακολουθούσα αυτό από την αρχή.., αλλά μετά από το ΤΕΙ συνηθίζεται το μεταπτυχιακό διδακτορικό, λέμε τώρα.., ξένες γλώσσες επιπλέον και τέτοια πράγματα. Δεν συνηθίζεται το ΙΕΚ. Σας παρακαλώ παιδιά πείτε μου την γνώμη σας τι να κάνω;;
Crazy η κοπέλα αυτή δεν είναι ούτε παντρεμένη, ούτε πολύτεκνη, ούτε κάτι τέτοιο. Είναι μία απλή κοπέλα ελεύθερη που είχε το πλεόνασμα της Εντοπιότητας. Εγώ το σίγουρο ήταν ότι δεν θα με έπαιρναν. Είχα στο μυαλό μου ότι θα έπαιρναν κάποια άλλα άτομα από Θεσσαλονίκη που ήταν ακόμα και καλύτεροι από εμένα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πίστευα ότι θα μπει εκείνη η κοπέλα και κάποια άλλα άτομα. Εγώ είχα κάρτα ανεργίας 6 μήνες, εκείνη 10. Έχω επίσης και ECDL καθώς και μία βεβαίωση από το ΤΕΙ για γνώση κάποιων προγραμμάτων .Θέλω οπωσδήποτε να προσπαθήσω τώρα να πάρω και τα αγγλικά μου γιατί είναι απαραίτητα και το παραμέλησα. Εκείνη δεν έχει ECDL και ξένη γλώσσα δεν γνωρίζω αν έχει για να είμαι ειλικρινής. Ακόμα σας φέρνω και την περίπτωση να με περνούσε κάποια μόρια…, αυτό που μου φάνηκε κραυγαλέο ήταν τα 300 μόρια παραπάνω, αν ήταν 100 με 150 θα έλεγα οκ ίσως και να είχε κάτι επιπλέον από εμένα που δεν το γνώριζα, αλλά 300;;
Το πρόβλημα δεν εστιάζεται σ' αυτή τη μεμονωμένη περίπτωση... το πρόβλημα είναι ότι μας έχουν κάνει να ζούνε σε μια μόνιμη ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον και το αύριο.... και να την έπιανε η Χριστίνα τη θέση τι θα γινόταν;; θα δούλευε για οχτώ μήνες και μετά πάλι θα έπρεπε να ψάχνει για δουλειά.... και για να τη πιάσεις αυτή τη ψωροθεσούλα για οχτώ μήνες σε λίγο θα πρέπει να είσαι απόφοιτος του Χάρβαρντ με τόσα πολλά γραφειοκρατικά παλιόχαρτα που ζητάνε... το ξέρω γιατί το έχω κάνει πολλές φορές... τόσες που σιχάθηκα πια... κάθε τρεις και λίγο να πρέπει να φωτοτυπείς και να επικυρώνεις ένα σωρό παλιόχαρτα και κάθε οχτώ μήνες φτου κι απ' την αρχή... μια μέσα.. μια έξω... και όταν τη πιάσεις ανέχεσαι τον κάθε άθλιο προϊστάμενο πάνω από το κεφάλι σου, ο οποίος κατά κανόνα είναι του δημοτικού (άντε του λυκείου) κι έχει πιάσει τη θέση με βύσμα και σου βγάζει τη πίστη ανάποδα... και γενικά.. αυτή η χώρα μας κόβει τα φτερά και καταστρέφει τα όνειρά μας... και δε μπορείς με τίποτα να προκόψεις όσο έξυπνος και εργατικός και να είσαι....
IRENEMARINA συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!
29-07-2011, 08:49 #18
Χριστινα δεν εισαι η μονη που το περνας αυτο. Εγω αναγκαστηκα να διακοψω διδακτορικο γιατι δεν εβρισκα δουλεια και ξεμεινα απο χρημα.
Αν κανεις ενσταση εαν εχει γινει λαθος θα βρεις το δικαιο σου αλλα μετα απο μηνες.Το μονο που θα κερδισεις ειναι να πας να κανεις το υπολοιπο της συμβασης.
Αν πιστευεις οτι εχει γινει καποιο λαθος επικοινωνησε με τον φορεα να τους το υποδειξεις
29-07-2011, 12:37 #19
Χριστινάκι αν σ' αρέσει η μοδιστρική μια χαρά το βρίσκω... μακάρι να έπιαναν τα χέρια μου σε κάτι... καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή... και στα 25 είσαι πολύ νέα ακόμη για να κάνεις οτιδήποτε... ν' αλλάξεις δουλειά, ν' αρχίσεις κάτι καινούργιο... ούτε για μια στιγμή να μη σκεφτείς ότι είσαι μεγάλη για να ξεκινήσεις...
30-07-2011, 00:48 #20
IRENEMARINA καμία δουλειά που είναι τίμια δεν είναι ντροπή. Απλά κωλύομαι στο ότι μετά από πτυχίο ΤΕΙ θα μάθω για μοδίστρα, είναι κάπως.. Εσύ τι λες;; Μπορείς να μου προτείνεις με κάτι άλλο που θα μπορούσα να ασχοληθώ;;
ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, έτσι όπως μου το λες θα καλύτερα να μην κάνουμε καθόλου ένσταση αν είναι για λίγους μήνες. Είναι άδικος κόπος και χρήμα. Άσε που ποιος ο λόγος να κάνω ένσταση, αφού δεν έχω εντοπιότητα, άσχετα με το σύνολο των μορίων μου που βγήκα 2η , δεν έχω εντοπιότητα και αυτό με κατατάσσει πιο χαμηλά στον πίνακα.
Λέτε να μου φέρατε λιγάκι γούρι;; Μετά από τόσο καιρό άνεργη, αύριο μπορεί να γίνει κάτι, ίσως μου πάρουν συνέντευξη από ένα super market. Φυσικά και μου έχουν πάρει και άλλες πολλές φορές συνέντευξη από διάφορα καταστήματα και εταιρίες, αλλά αυτή τη φορά με πήρε Τηλ η υπεύθυνη του καταστήματος για να πάω στα κεντρικά και ήταν πολύ ενθαρρυντική μαζί μου, λέγοντας μου τι ακριβώς να τους πω και να πάω αμέσως μόλις με πούνε. Πρώτη φόρά έγινε κάτι τέτοιο, συνήθως οι υπεύθυνοι είναι αδιάφοροι και κοιτάνε να βάλουν δικά τους άτομα… Δεν θέλω να τρέφω ελπίδες γιατί έχω απογοητευτεί πολλές φορές ψάχνοντας παντού δουλειά.., αλλά απλά εύχομαι να πάνε όλα καλά. Μακάρι!!
30-07-2011, 10:17 #21
Εαν δεν εχεις εντοπιοτητα και εχει η αλλη ξεχνα το. Ακομα και να την περασεις στα μορια αυτη προηγειται
Η δουλεια και ο ερωτας σου εμφανιζονται απο εκει που δεν το περιμενεις
30-07-2011, 15:38 #22
Δεύτερη βγήκα στα μόρια, όμως γι αυτό δεν πίστευα ότι θα περνούσα, επειδή δεν είχα εντοπιότητα, αλλά ας περνούσε τουλάχιστον κάποιος που να άξιζε.
ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, πάντα ήθελα τα όνειρά μου κάποια στιγμή να τα πραγματοποιήσω, αλλά όσο πιο πολύ το ήθελα, τόσο δεν γινόταν. Μακάρι να μου έρθει η ευτυχία, από εκεί που δεν το περιμένω, αρκεί να μου έρθει κάποια στιγμή.
30-07-2011, 16:14 #23
Ωραία, μπορείς να πας στο σούπερ μάρκετ μέχρι να βρεις κάτι καλύτερο... δε το βρίσκω άσχημο αν το αντέχεις.. (εγώ δεν αντέχω την ορθοστασία με τις ώρες... και κάμποσα άλλα πράγματα... ) όσο για τα όνειρά σου στο εύχομαι να πραγματοποιηθούν ... αν και όπως είπα και παραπάνω αυτή η χώρα θάβει τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας δυστυχώς...