Results 61 to 75 of 107
-
25-07-2015, 22:46 #61
Ναι συμφωνώ με αυτά που λες. Δεν έχει σημασία αν είχα επαφή με οριακό/ή, βρίσκω πολλά στοιχεία του χαρακτήρα μου κοινά με αυτούς τους ανθρώπους, και πιστεύω ότι απλά όλοι εμείς, είτε το έχω είτε δεν το έχω, οι οριακοί (και εγώ), είμαστε αληθινοί άνθρωποι, και το πληρώνουμε πολύ ακριβά σ'αυτόν τον σκ........κοσμο.
- 25-07-2015, 22:51 #62
Για μένα όπως είπα η οριακή διαταραχή αν είναι αυτό που έχω κι εγώ, είναι τραύματα απλά και τίποτα άλλο. Απόδειξη, ότι δεν χρειάζεται φάρμακα. Επιπλέον δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολη η σχέση με έναν τέτοιον άνθρωπο αν κρίνω από τον εαυτό μου, δηλαδή τι είναι οι σχέσεις, άντε περνάμε καλά και τέλος; Δεν είναι στήριξη; Δεν είναι αγάπη, έρωτας; Τον πετάμε τον άλλον και του επιρρίπτουμε ευθύνες επειδή είναι δοτικός και φοβάται; Αυτός που δεν έχει την οριακή ή τραύματα όπως θέλετε πείτε το πρέπει να προσπαθήσει πιο πολύ, αφού είναι καλύτερα ψυχολογικά και να βοηθήσει τον άνθρωπό του, και αν δεν το κάνει, τουλάχιστον να μην τον κατηγορεί! Για μένα είναι ψεύτικη η σχέση του περνάω καλά μόνο και πόσο μάλλον του κατηγορώ. Και νομίζω και σύμφωνα με τη λογική.
25-07-2015, 22:52 #63
25-07-2015, 23:01 #64
χαχα... Εντάξει κατάλαβα :), οπότε όντως είναι μια καλή ευκαιρία για ενδοσκόπηση... πρόσεξε όμως, το μη νορμάλ, είναι ελκυστικό, ναι... όμως είναι κ τόσο επικίνδυνο..Δυστυχώς πολλές είναι οι πιθανότητες να χάσεις και τον εαυτό σου μέσα στην όλη παράνοια... οπότε αν έχεις βλέψεις για έναν πιο ουσιαστικό δεσμό, για μια γνήσια συντροφικότητα ας πούμε, πρέπει να τα ζυγίσεις ολα αυτά...
25-07-2015, 23:01 #65
Σε αυτο που λες θα συμφωνησω απολυτα..αλλα θα ξαναπω οτι ολο αυτο ειναι λιγο πλατωνικο..ουτοπικο..στην πραγματικοτητα ειναι τρομακτικα δυσκολο να πετυχει..ακομα και μεσω ψυχοθεραπειας ετων τα αποτελεσματα επιτυχιας ειναι μικρα. Φαρμακα λενε οτι χρειαζεται δεν ξερω που ακουσες οτι δεν χρειαζεται..οπως και στις περισσοτερες διαταραχες εκτος απο γνωστικη θεραπεια. Φυσικα στην κοπελα μου δεν θα ελεγα ποτε να παρει φαρμακα..τα σιχαινομαι..δε γουσταρω να χαπακωνεται ο ανθρωπος μου..προτιμω να ξεσπαει πανω μου παρα να παιρνει φαρμακα.
25-07-2015, 23:04 #66
25-07-2015, 23:10 #67
25-07-2015, 23:13 #68
25-07-2015, 23:28 #69
Καλά άμα σου πω οτι ειμαι ψυχολόγος, πως θα σου φανεί.. ? Οξύμωρο? :)
Εντάξει, το ότι είναι ήδη με άλλον, δεν μου κάνει εντύπωση.. ενδεχομένως να τον έιχε έτοιμο κ απο πριν... σαν δεύτερη επιλογή ας πούμε..Εφόσον ήταν δεδομέν οτι εσύ θα την πουλούσες, επρεπε να το φροντίσει.. και με αυτό δεν εννοω οτι σε κεράτωνε απαραίτητα... απλά έτσι λειτουργούμε εμείς, κρατάμε πισινές..
Στο μεταξύ, ναι η φάση σου μπορεί να είναι λίγο μοναχική, αλλά είναι μια απαραίτητη φάση.. Μην ξεχνάς οτι το πένθος είναι το απαραίτητο στάδιο απο το οποίο πρέπει να περάσεις προκειμένου να ισορροπήσεις ξανά... και η διάρκεια του οποίου δεν μπορεί να οριστεί...
Πάντως, να ξέρεις, και ελπίζω να σε κάνει να νοιώσεις κάπως καλύτερα, πολλοί είναι οι άνθρωποι που πενθούν για κάτι απόψε... Εγώ πχ βιώνω απίστευτη μοναξιά απόψε... θα μπορούσα να πάρω τηλ τον μοναδικό ανθρωπο που με αγαπάει σε αυτόν τον κόσμο...όμως... δεν θα το κάνω, γιατί ξέρω πόσο πολύ τον πονάει αυτή η κατάσταση... οπότε...
25-07-2015, 23:35 #70
Δεν μου κανει εντυπωση που εισαι ψυχολογος..ισως αυτο σε βοηθαει κιολας στην αναγνωριση του προβληματος..ειχα κ εγω πρωην ψυχολογο. Ναι και εγω δεν πιστευω οτι με κερατωνε απλα τον ειχε ετοιμο..stand by χεχε..μια της θυμωνω..μια λυπαμαι..οταν λυπαμαι νιωθω καλυτερα. Και εγω το εχω αυτο με τις μοναξιες..και αυτο προσπαθω να αποβαλλω ωστε να μην ειμαι δεσμιος πχ σε σχεσεις που δεν εχουν μελλον..
Μιας και εισαι ψυχολογος θα το επεκτεινω λιγο το θεμα..ψαχνωντας το θεμα της δικιας μου μιας και ηταν κατι πρωτογνωρο για μενα αυτες οι εκρηξεις καταλαβα οτι πρεπει να πασχω απο οιστριονικη διαταραχη..εχω σχεδον ολα τα χαρακτηριστικα και σε αρκετα μεγαλο βαθμο θα ελεγα..ζωαρα λεμε! :)
25-07-2015, 23:44 #71
ΟΚ.. γνωρίζω τα χαρακτηριστικά... όμως πως συνδέθηκαν με τις εκρήξεις της?
Σου δημιούργησαν ανασφάλεια για την πάρτη σου= αρχισες να είναι ακόμα πιο διαχυτικός με τους άλλους= της δημιούργησες αίσθημα προδοσίας=έφυγε ?
Α στο μεταξύ καλα λέω εγώ, όλοι οι ψυχολόγοι, ψυχοτέτοιοι.. :)
25-07-2015, 23:56 #72
εμενα το ιστορικο μου ειναι Πατερας ναρκισσιστης και Μανουλα ναι σε ολα. Στην ουσια την επιβραβευση που ηθελα σαν παιδι απο τον Πατερα δεν την επαιρνα ποτε..επομενως εχω προφανως θεμα αυτοεκτιμησης. Οι χειρισμοι του Οριακου που τα πιανουν αυτα και τα χρησιμοποιουν με τη μια ηταν λογια που ηξερε οτι με πονανε μεσα στις εκρηξεις της. Επιπροσθετως προσπαθουσα να χαιρω εκτιμησης πραγμα που ειναι αδυνατο να το κανει ο οριακος γιατι θεωρει οτι επαινωντας τον αλλον του δινει πατημα να τον αφησει. Προσπαθει μεσω της χειραγωγησης να τον κραταει. Ειναι και αλλα πολλα..ισως και τα μπλεκω λιγο τωρα.. :)
Εκρηξεις υπηρχαν ιδιως οταν ανοιγα την πορτα να φυγω..οταν ποδοπατουσε τις κοκκινες γραμμες που τις ειχα πει επανηλειμμενα να μην το κανει. Εκει ενιωθε εγκαταλειψη και γινοταν χαμος..το οξυμωρο ηταν οτι τοτε αρχισε να θελει να συγκατοικησουμε..τοτε ακριβως που εκανε μπαμ οτι δεν ταιριαζουμε και παει να ληξει το πραγμα.
26-07-2015, 00:00 #73
26-07-2015, 00:06 #74
Ψυχοθεραπεια θες να πεις και το λες κομψα? :) (κοιτα και την τροποποιηση στο σχολιο μου)
26-07-2015, 00:09 #75
Εγώ έχω ακούσει ότι δεν παίρνουν φάρμακα όσοι έχουν αυτού του είδους τις διαταραχές, αλλά για να το λες εσύ μάλλον έτσι θα είναι, σε πιστεύω. Με το τελευταίο δείχνεις ότι είσαι ανώτερος άνθρωπος, αλλά θα σου πω κάτι που έμαθα στη θεραπεία που κάνω (για άλλο πρόβλημα). Όταν η κοπέλα σου δράσει, και σου φωνάξει πχ, εσύ θα αντιδράσεις και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, οπότε όλο αυτό γυρνάει και στους δύο και χειροτερεύει τη σχέση, γι'αυτό είναι καλύτερα τα φάρμακα. Τεσπα, νύσταξα, πέφτω για ύπνο, καληνύχτα και στους δυο σας.