ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 73
    Senior Member
    Originally posted by Elisabeth_P
    Μα υπαρχει κανεις που να μην εχει περασει τιποτα στη ζωη του? Ολοι περναμε. Απλα το περναμε διαφορετικα. Αλλοι σκληραινουν και προσπαθουν να προφυλακτουν και αλλοι αποκτουν περισσοτερη κατανοηση.
    απειρα ηλι8ια παιδακια που δεν εχουν δει τιποτα στη ζωη τους .8α μου πεις οτι δεν μπορεις να παρεις μια ferrari και τελικα pires porsche einai και αυτο ενα προβλημα για αυτον σημαντικο.

Senior Member
    Σίγουρα θα έκανα σχέση με κάποιον που έχει ψυχολογικά προβλήματα! Μπορώ να συνεννοηθώ μαζί τους καλύτερα. Και μάλλον τους προτιμώ κιόλας.
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Originally posted by arktos
    Σίγουρα θα έκανα σχέση με κάποιον που έχει ψυχολογικά προβλήματα! Μπορώ να συνεννοηθώ μαζί τους καλύτερα. Και μάλλον τους προτιμώ κιόλας.
    ειπα να μην πω την δικια μου αποψη αλλα τελικα 8α την πω.μολις με καλυψε απολυτα ο/η φιλος/φιλη σε αυτο το ποστ.τελικα δεν νιω8ω μονος.χαρικα που εστω και ενα ατομο ειπε για μενα αυτο που νιω8ω.thanxs αρκτος.

Senior Member
    :) ...κι εγώ με την σειρά μου θα εκανα σχεση με ενα ατομο με ψυχολογικά προβλήματα... αρκεί να μπορούσαμε να ήμαστε ευτυχισμένοι μαζί... και να στηρίζει ο ένας τον αλλον... να προκαλούμε ο ένας την ανάπτυξη του άλλου... αρκεί να νιώθαμε ασφαλείς μαζι... ..αρκεί να αγαπιόμασταν... και να μην ήταν καταστροφική αυτη η σχέση για κανέναν μας...

..εξαλλου.. ολοι κουβαλαμε πραγματα... και συχνα απλα μασ κανουν πιο ανοιχτομυαλουσ... πιο καλουσ ανθρωπουσ..πιο ανθρωπινουσ..:)
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Member
    Καποιος εδω ειπε: μακαριοι οι πτωχοι το πνευματι. Τι μεγαλη αληθεια! Αλλα κι αυτο δεν ειναι μια παραλλαγη του σκληρου ανθρωπου? Δεν εννοω καποιον βαρβαρο και αιμοδιψη τυπο ανθρωπου, αλλα καποιον που εχτισε εναν τοιχο γυρω του για να μην τον αγγιζει η κακια και η μιζερια αυτου του κοσμου. Οσο για αυτους που πιστευουμε οτι δεν εχουν ζησει τιποτα, ας μην αναφερομαστε σε παιδακια, εφηβους κλπ. Λογικο μερικοι απο αυτους να μην εχουν ζησει τιποτα. Αναφερθειτε σε ανθρωπους παραγωγικους, που ζουνε μια καθημερινοτητα με δουλεια, επικοινωνια, ενδεχομενως γαμο, παιδια με ολα τα σχετικα προβληματα και χιλια δυο αναπαντεχα καθε πρωι. Γιατι αυτοι ειμαστε που περναμε τα λουκια και αντιμετωπιζουμε το καλο και το κακο της ημερας, σε βαθμο πολυ μεγαλυτερο, και με μεγαλυτερη επιδραση στη ζωη και την ψυχολογια μας απο καποιον 8-25 χρονων που σε καθε περιπτωση θα το παρει πιο χαλαρα και εχει επιπλεον εναν μπαμπα ή μια μαμα να τρεχει απο πισω του.

Senior Member
    Ας κάνω τον κακό. Πως θα σας ακουγόταν να έλεγε κάποιος \'\'θέλω να κάνω σχέση με κάποιον που δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα\"; Δε θα αισθανόσασταν μειονεκτηκά; Δε θα λέγατε \"για κάτσε ρε μάστορα δηλαδή εμείς που έχουμε ψυχολογικά προβλήματα τί έχουμε; λέπρα;\". Οι με ψυχολογικά προβλήματα θα είναι με τους ομοίους τους, και το αντίστοιχο για όσους δεν έχουν ψυχολογικά προβλήματα; Στη σχέση η κατανόηση, η καλή θέληση και η αγάπη ξεπερνάνε κάθε είδους προβλήματα υγείας (σωματικής ή ψυχικής).
    Φιλικά
    Αλέξης

Senior Member
    δεν εισαι κακος.αποψη εχεις την εκφραζεισ ελευ8ερα.σου εχω ετοιμασει την κρεμαλα για αυριο για αυτο που ειπες :P

Senior Member
    Originally posted by alex30
    Στη σχέση η κατανόηση, η καλή θέληση και η αγάπη ξεπερνάνε κάθε είδους προβλήματα υγείας (σωματικής ή ψυχικής).
    Η αγάπη δεν είναι πάντα αρκετή και η κατανόηση δεν προκύπτει από την καλή θέληση.
    Ένα κοινό βίωμα [εν προκειμένω ένα ψυχικό νόσημα] μπορεί να αποτελέσει έναν απίστευτα βαθύ σύνδεσμο μεταξύ δύο ανθρώπων. Σε αυτή τη σχέση η κατανόηση είναι δεδομένη, η καλή θέληση δεν είναι απαραίτητη- όσο για την αγάπη θα είναι σαν να υπήρχε από πάντα...

Senior Member
    Originally posted by raphsssodos
    Originally posted by alex30
    Στη σχέση η κατανόηση, η καλή θέληση και η αγάπη ξεπερνάνε κάθε είδους προβλήματα υγείας (σωματικής ή ψυχικής).
    Η αγάπη δεν είναι πάντα αρκετή και η κατανόηση δεν προκύπτει από την καλή θέληση.
    Ένα κοινό βίωμα [εν προκειμένω ένα ψυχικό νόσημα] μπορεί να αποτελέσει έναν απίστευτα βαθύ σύνδεσμο μεταξύ δύο ανθρώπων. Σε αυτή τη σχέση η κατανόηση είναι δεδομένη, η καλή θέληση δεν είναι απαραίτητη- όσο για την αγάπη θα είναι σαν να υπήρχε από πάντα...
    πολυ μαρεσε το τελευταιο.βεβεα για καποιους ισως το προβλημα να το 8εωρουν αλυτο και να τους πειραζει που το εχουν και οι 2 και ετσι η αγαπη να μην κατσει.αλοιμονο τους.

Senior Member
    Originally posted by provlimatikos
    βεβεα για καποιους ισως το προβλημα να το 8εωρουν αλυτο και να τους πειραζει που το εχουν και οι 2 και ετσι η αγαπη να μην κατσει.
    Δεν νομίζω να έχει σημασία αν το πρόβλημα το θεωρούν άλυτο και αν τους πειράζει [ποιον δεν τον πειράζει άλλωστε;] αλλά αν υπάρχει η αίσθηση της ασφάλειας μεταξύ των δύο αυτών ανθρώπων...Ασφάλεια που προκύπτει όταν πιστέψουν ότι δεν είναι μόνοι στον κόσμο, όταν νοιώσουν πως μπορούν να μιλήσουν σε κάποιον περιμένοντας [τις περισσότερες φορές σίγουροι] πως θα τους καταλάβει, όταν αισθανθούν πως επί τέλους θα έχουν κάποιον για να μοιραστούν την επόμενη εκδήλωση της ασθένειάς τους...

Senior Member
    δεν εισαι κακος.αποψη εχεις την εκφραζεισ ελευ8ερα.σου εχω ετοιμασει την κρεμαλα για αυριο για αυτο που ειπες :P
    χεχεχε τι να κάνω; ας έχει.....παω για κρεμασμα :(

Senior Member
    Originally posted by raphsssodos
    βεβεα για καποιους ισως το προβλημα να το 8εωρουν αλυτο και να τους πειραζει που το εχουν και οι 2 και ετσι η αγαπη να μην κατσει.
    Δεν νομίζω να έχει σημασία αν το πρόβλημα το θεωρούν άλυτο και αν τους πειράζει [ποιον δεν τον πειράζει άλλωστε;] αλλά αν υπάρχει η αίσθηση της ασφάλειας μεταξύ των δύο αυτών ανθρώπων...Ασφάλεια που προκύπτει όταν πιστέψουν ότι δεν είναι μόνοι στον κόσμο, όταν νοιώσουν πως μπορούν να μιλήσουν σε κάποιον περιμένοντας [τις περισσότερες φορές σίγουροι] πως θα τους καταλάβει, όταν αισθανθούν πως επί τέλους θα έχουν κάποιον για να μοιραστούν την επόμενη εκδήλωση της ασθένειάς τους...
    σωστα αλλα το βασικο ειναι να μιλανε για τα προβληματα τουςκαι οχι ο κα8ενας κοιταει τον ευατο του.

Senior Member
    Μα εκεί ακριβώς είναι το σημείο-κλειδί. Στην αρχή ο ένας βλέπει/προβάλλει στον άλλον τον εαυτό του προσπαθώντας να κατανοήσει την ίδια την ασθένεια που τους ενώνει. Είναι μια θεραπευτική -σχεδόν μαγική- διαδικασία που βιώνεται και φυσικά δεν θα την απομυθοποιήσω εδώ αναλύοντας την.

Senior Member
    Εγώ πιστεύω πως ο καθένας χρειάζεται έναν άνθρωπο με διαφορετικά προβλήματα από τα δικά του, που μέσω μιας διαφορετικής θεώρησης ίσως μπορεσει να του δώσει τη λύση- ή έστω βοήθεια για τη λύση. Εγώ πχ θα προτιμούσα κάποιον που δεν έχει βιώσει πανικούς... δεν έχω το κουράγιο να ανταποκριθώ και να βοηθήσω. Εδώ δυσκολεύτηκα να βοηθήσω τον εαυτό μου!! Νοιώθω πως η δικιά του κρίση πανικού μπορεί να πυροδοτήσει και μια δικιά μου και να ξυπνήσει ξανά το πρόβλημα που έχω θέσει υπό έλεγχο. Δεν μπορώ να στηριχτώ. Επίσης, ξέρω πολύ καλά τι περνάει. Και δεν το θέλω δίπλα μου. Αγωνίζομαι να το διώξω χρόνια ολόκληρα! Δε μπορώ να νιώσω έλξη, σόρι.

Αντίθετα, θα μπορούσα να σχετιστώ με κάποιον πχ βουλιμικό, ανορεξικό, πρώην αλκοολικό , και πάει λέγοντας. Εκεί, και κουράγιο έχω, και διάθεση, και μπορώ. Και δε με απωθεί το πρόβλημα.

Όλα αυτά υποκειμενικά παιδιά, έτσι? Τη δική μου άποψη πάνω στο ζήτημα εκφράζω.
    Φιλικά, Τίνα

Senior Member
    Originally posted by nomorepanic!
    Εγώ πιστεύω πως ο καθένας χρειάζεται έναν άνθρωπο με διαφορετικά προβλήματα από τα δικά του, που μέσω μιας διαφορετικής θεώρησης ίσως μπορεσει να του δώσει τη λύση- ή έστω βοήθεια για τη λύση. Εγώ πχ θα προτιμούσα κάποιον που δεν έχει βιώσει πανικούς... δεν έχω το κουράγιο να ανταποκριθώ και να βοηθήσω. Εδώ δυσκολεύτηκα να βοηθήσω τον εαυτό μου!! Νοιώθω πως η δικιά του κρίση πανικού μπορεί να πυροδοτήσει και μια δικιά μου και να ξυπνήσει ξανά το πρόβλημα που έχω θέσει υπό έλεγχο. Δεν μπορώ να στηριχτώ. Επίσης, ξέρω πολύ καλά τι περνάει. Και δεν το θέλω δίπλα μου. Αγωνίζομαι να το διώξω χρόνια ολόκληρα! Δε μπορώ να νιώσω έλξη, σόρι.

Αντίθετα, θα μπορούσα να σχετιστώ με κάποιον πχ βουλιμικό, ανορεξικό, πρώην αλκοολικό , και πάει λέγοντας. Εκεί, και κουράγιο έχω, και διάθεση, και μπορώ. Και δε με απωθεί το πρόβλημα.

Όλα αυτά υποκειμενικά παιδιά, έτσι? Τη δική μου άποψη πάνω στο ζήτημα εκφράζω.
    Φιλικά, Τίνα
    απλα σκεψου και την αναποδη πλυερα.επειδη εχετε το ιδιο προβλημα ισως αμα ενωσετε τις αποψεις σας να ειναι καλυτερα. :)

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast