Results 46 to 60 of 73
Thread: ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
-
27-09-2006, 14:35 #46
Originally posted by Elisabeth_P
Μα υπαρχει κανεις που να μην εχει περασει τιποτα στη ζωη του? Ολοι περναμε. Απλα το περναμε διαφορετικα. Αλλοι σκληραινουν και προσπαθουν να προφυλακτουν και αλλοι αποκτουν περισσοτερη κατανοηση.
- 27-09-2006, 18:38 #47
Σίγουρα θα έκανα σχέση με κάποιον που έχει ψυχολογικά προβλήματα! Μπορώ να συνεννοηθώ μαζί τους καλύτερα. Και μάλλον τους προτιμώ κιόλας.
http://www.mazi.org.gr/
27-09-2006, 23:29 #48
Originally posted by arktos
Σίγουρα θα έκανα σχέση με κάποιον που έχει ψυχολογικά προβλήματα! Μπορώ να συνεννοηθώ μαζί τους καλύτερα. Και μάλλον τους προτιμώ κιόλας.
28-09-2006, 00:05 #49
:) ...κι εγώ με την σειρά μου θα εκανα σχεση με ενα ατομο με ψυχολογικά προβλήματα... αρκεί να μπορούσαμε να ήμαστε ευτυχισμένοι μαζί... και να στηρίζει ο ένας τον αλλον... να προκαλούμε ο ένας την ανάπτυξη του άλλου... αρκεί να νιώθαμε ασφαλείς μαζι... ..αρκεί να αγαπιόμασταν... και να μην ήταν καταστροφική αυτη η σχέση για κανέναν μας...
..εξαλλου.. ολοι κουβαλαμε πραγματα... και συχνα απλα μασ κανουν πιο ανοιχτομυαλουσ... πιο καλουσ ανθρωπουσ..πιο ανθρωπινουσ..:)...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
29-09-2006, 09:56 #50
Καποιος εδω ειπε: μακαριοι οι πτωχοι το πνευματι. Τι μεγαλη αληθεια! Αλλα κι αυτο δεν ειναι μια παραλλαγη του σκληρου ανθρωπου? Δεν εννοω καποιον βαρβαρο και αιμοδιψη τυπο ανθρωπου, αλλα καποιον που εχτισε εναν τοιχο γυρω του για να μην τον αγγιζει η κακια και η μιζερια αυτου του κοσμου. Οσο για αυτους που πιστευουμε οτι δεν εχουν ζησει τιποτα, ας μην αναφερομαστε σε παιδακια, εφηβους κλπ. Λογικο μερικοι απο αυτους να μην εχουν ζησει τιποτα. Αναφερθειτε σε ανθρωπους παραγωγικους, που ζουνε μια καθημερινοτητα με δουλεια, επικοινωνια, ενδεχομενως γαμο, παιδια με ολα τα σχετικα προβληματα και χιλια δυο αναπαντεχα καθε πρωι. Γιατι αυτοι ειμαστε που περναμε τα λουκια και αντιμετωπιζουμε το καλο και το κακο της ημερας, σε βαθμο πολυ μεγαλυτερο, και με μεγαλυτερη επιδραση στη ζωη και την ψυχολογια μας απο καποιον 8-25 χρονων που σε καθε περιπτωση θα το παρει πιο χαλαρα και εχει επιπλεον εναν μπαμπα ή μια μαμα να τρεχει απο πισω του.
29-09-2006, 22:45 #51
Ας κάνω τον κακό. Πως θα σας ακουγόταν να έλεγε κάποιος \'\'θέλω να κάνω σχέση με κάποιον που δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα\"; Δε θα αισθανόσασταν μειονεκτηκά; Δε θα λέγατε \"για κάτσε ρε μάστορα δηλαδή εμείς που έχουμε ψυχολογικά προβλήματα τί έχουμε; λέπρα;\". Οι με ψυχολογικά προβλήματα θα είναι με τους ομοίους τους, και το αντίστοιχο για όσους δεν έχουν ψυχολογικά προβλήματα; Στη σχέση η κατανόηση, η καλή θέληση και η αγάπη ξεπερνάνε κάθε είδους προβλήματα υγείας (σωματικής ή ψυχικής).
Φιλικά
Αλέξης
29-09-2006, 23:34 #52
δεν εισαι κακος.αποψη εχεις την εκφραζεισ ελευ8ερα.σου εχω ετοιμασει την κρεμαλα για αυριο για αυτο που ειπες :P
30-09-2006, 00:13 #53
Originally posted by alex30
Στη σχέση η κατανόηση, η καλή θέληση και η αγάπη ξεπερνάνε κάθε είδους προβλήματα υγείας (σωματικής ή ψυχικής).
Ένα κοινό βίωμα [εν προκειμένω ένα ψυχικό νόσημα] μπορεί να αποτελέσει έναν απίστευτα βαθύ σύνδεσμο μεταξύ δύο ανθρώπων. Σε αυτή τη σχέση η κατανόηση είναι δεδομένη, η καλή θέληση δεν είναι απαραίτητη- όσο για την αγάπη θα είναι σαν να υπήρχε από πάντα...
30-09-2006, 02:51 #54
Originally posted by raphsssodos
Originally posted by alex30
Στη σχέση η κατανόηση, η καλή θέληση και η αγάπη ξεπερνάνε κάθε είδους προβλήματα υγείας (σωματικής ή ψυχικής).
Ένα κοινό βίωμα [εν προκειμένω ένα ψυχικό νόσημα] μπορεί να αποτελέσει έναν απίστευτα βαθύ σύνδεσμο μεταξύ δύο ανθρώπων. Σε αυτή τη σχέση η κατανόηση είναι δεδομένη, η καλή θέληση δεν είναι απαραίτητη- όσο για την αγάπη θα είναι σαν να υπήρχε από πάντα...
30-09-2006, 12:23 #55
Originally posted by provlimatikos
βεβεα για καποιους ισως το προβλημα να το 8εωρουν αλυτο και να τους πειραζει που το εχουν και οι 2 και ετσι η αγαπη να μην κατσει.
30-09-2006, 12:27 #56
δεν εισαι κακος.αποψη εχεις την εκφραζεισ ελευ8ερα.σου εχω ετοιμασει την κρεμαλα για αυριο για αυτο που ειπες :P
30-09-2006, 13:42 #57
Originally posted by raphsssodos
βεβεα για καποιους ισως το προβλημα να το 8εωρουν αλυτο και να τους πειραζει που το εχουν και οι 2 και ετσι η αγαπη να μην κατσει.
30-09-2006, 13:57 #58
Μα εκεί ακριβώς είναι το σημείο-κλειδί. Στην αρχή ο ένας βλέπει/προβάλλει στον άλλον τον εαυτό του προσπαθώντας να κατανοήσει την ίδια την ασθένεια που τους ενώνει. Είναι μια θεραπευτική -σχεδόν μαγική- διαδικασία που βιώνεται και φυσικά δεν θα την απομυθοποιήσω εδώ αναλύοντας την.
30-09-2006, 17:51 #59
Εγώ πιστεύω πως ο καθένας χρειάζεται έναν άνθρωπο με διαφορετικά προβλήματα από τα δικά του, που μέσω μιας διαφορετικής θεώρησης ίσως μπορεσει να του δώσει τη λύση- ή έστω βοήθεια για τη λύση. Εγώ πχ θα προτιμούσα κάποιον που δεν έχει βιώσει πανικούς... δεν έχω το κουράγιο να ανταποκριθώ και να βοηθήσω. Εδώ δυσκολεύτηκα να βοηθήσω τον εαυτό μου!! Νοιώθω πως η δικιά του κρίση πανικού μπορεί να πυροδοτήσει και μια δικιά μου και να ξυπνήσει ξανά το πρόβλημα που έχω θέσει υπό έλεγχο. Δεν μπορώ να στηριχτώ. Επίσης, ξέρω πολύ καλά τι περνάει. Και δεν το θέλω δίπλα μου. Αγωνίζομαι να το διώξω χρόνια ολόκληρα! Δε μπορώ να νιώσω έλξη, σόρι.
Αντίθετα, θα μπορούσα να σχετιστώ με κάποιον πχ βουλιμικό, ανορεξικό, πρώην αλκοολικό , και πάει λέγοντας. Εκεί, και κουράγιο έχω, και διάθεση, και μπορώ. Και δε με απωθεί το πρόβλημα.
Όλα αυτά υποκειμενικά παιδιά, έτσι? Τη δική μου άποψη πάνω στο ζήτημα εκφράζω.
Φιλικά, Τίνα
30-09-2006, 19:02 #60
Originally posted by nomorepanic!
Εγώ πιστεύω πως ο καθένας χρειάζεται έναν άνθρωπο με διαφορετικά προβλήματα από τα δικά του, που μέσω μιας διαφορετικής θεώρησης ίσως μπορεσει να του δώσει τη λύση- ή έστω βοήθεια για τη λύση. Εγώ πχ θα προτιμούσα κάποιον που δεν έχει βιώσει πανικούς... δεν έχω το κουράγιο να ανταποκριθώ και να βοηθήσω. Εδώ δυσκολεύτηκα να βοηθήσω τον εαυτό μου!! Νοιώθω πως η δικιά του κρίση πανικού μπορεί να πυροδοτήσει και μια δικιά μου και να ξυπνήσει ξανά το πρόβλημα που έχω θέσει υπό έλεγχο. Δεν μπορώ να στηριχτώ. Επίσης, ξέρω πολύ καλά τι περνάει. Και δεν το θέλω δίπλα μου. Αγωνίζομαι να το διώξω χρόνια ολόκληρα! Δε μπορώ να νιώσω έλξη, σόρι.
Αντίθετα, θα μπορούσα να σχετιστώ με κάποιον πχ βουλιμικό, ανορεξικό, πρώην αλκοολικό , και πάει λέγοντας. Εκεί, και κουράγιο έχω, και διάθεση, και μπορώ. Και δε με απωθεί το πρόβλημα.
Όλα αυτά υποκειμενικά παιδιά, έτσι? Τη δική μου άποψη πάνω στο ζήτημα εκφράζω.
Φιλικά, Τίνα
ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΑΙΖΟΝ
05-09-2025, 13:13 in Σχέσεις και Επικοινωνία