ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 73
    Senior Member
    Προβληματικέ (πρέπει να αλλάξεις το Nick name!), έθεσες ωραία ερώτηση !

Δεν έχω δει κάποια στατιστική έρευνα, αλλά είμαι σίγουρος το εξής:

Τα άτομα τα οποία έχουν ψυχολογικά προβλήματα είναι λιγότερο \"ικανά\" για σχέση από τα άτομα που δεν έχουν. Αφού είναι περισσότερο ανασφαλείς, έχουν μειωμένη αυτοεκτίμηση κτλ.
    Τι γίνεται λοιπόν αν έχουν και οι δύο ψυχολογικά προβλήματα! Βράσε ρύζι...

Αν θεωρήσουμε ότι, το πιο υγιές κριτήριο επιλογής συντρόφου, είναι να θέλουμε τα παιδιά μας να μοιάζουν στο σύντροφό μας, θα ήθελες παιδιά με ψυχολογικά προβλήματα? Σαφώς όχι.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ελκόμαστε από τους πιο όμορφους (η ομορφιά είναι και απόρροια της καλής υγείας) ,τους πιο αθλητικούς τους πιο οικονομικά ισχυρούς.
    Αυτό γιατί υποσυνείδητα εξασφαλίζουμε την επιβίωση των παιδιών μας…

Senior Member
    Originally posted by Μιχάλης
    Προβληματικέ (πρέπει να αλλάξεις το Nick name!), έθεσες ωραία ερώτηση !

Δεν έχω δει κάποια στατιστική έρευνα, αλλά είμαι σίγουρος το εξής:

Τα άτομα τα οποία έχουν ψυχολογικά προβλήματα είναι λιγότερο \"ικανά\" για σχέση από τα άτομα που δεν έχουν. Αφού είναι περισσότερο ανασφαλείς, έχουν μειωμένη αυτοεκτίμηση κτλ.
    Τι γίνεται λοιπόν αν έχουν και οι δύο ψυχολογικά προβλήματα! Βράσε ρύζι...

Αν θεωρήσουμε ότι, το πιο υγιές κριτήριο επιλογής συντρόφου, είναι να θέλουμε τα παιδιά μας να μοιάζουν στο σύντροφό μας, θα ήθελες παιδιά με ψυχολογικά προβλήματα? Σαφώς όχι.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ελκόμαστε από τους πιο όμορφους (η ομορφιά είναι και απόρροια της καλής υγείας) ,τους πιο αθλητικούς τους πιο οικονομικά ισχυρούς.
    Αυτό γιατί υποσυνείδητα εξασφαλίζουμε την επιβίωση των παιδιών μας…
    mpa tο nick δυσκολο να το αλλαξω.ετσι νιωθω και ετσι και αλλιως ενα nick ειναι ενα nick.δεν νομιζω οτι 8α 8ελησω να κανω παιδια για πολλους λογους απο 8εμα αυτοπεποι8ησης μεχρι αλλα που δεν υπαρχει λογος να τα εξηγω.αυτο ειναι αλλο 8εμα.οσο για το 8εμα μαρεσει να ανοιγω 8εματα που ειναι λιγο παραξενα αλλα μα8ενεις πολλα.

Senior Member
    εμενα μου φαινεται πως καποια πραγματα δεν μπορεισ να τα υποθεσεις.ειναι ασκοπο.καποιες αλλεσ υποθεσεις μπορει να οδηγουνε καποτε σε ενδιαφεροντα σιμπερασμαατα, αλλα τωρα αν ηταν διο ολοιδια ατομα μονο που ο ενασ ειχε ψυχολογικα προβληματα και ο αλλος οχι?θες δηλαδη να αποδειξεις οτι οι ανθρωποι δεν προτιμουν αυτουσ με τα ψυχολογικα ή να βρεις καποιον που να προτιμαει τα ατομα με ψυχολογικα προβληματα?δεν ειναι δυσκολο. μπορω να σου πω ότι ξέρω αρκετα κοριτσια στην εφηβικη ηλικία κυρίως που έλκονται από τύπους με ψυχολογικά και άλλα προβληματα.και μάλλον είναι κυρίως γυναικείο ρομαντικο αυτο το χαρακτηριστικό.είναι σαν να θες να σώσεις τον άλλον, και ασχολεισαι με τα προβληματα του, για να ξεχασεις και να κρυφτείς από τα δικα σου προβλ.ένας άλλος λόγος που στην περίπτωση δύο ολόιδιων ατόμων κάποιοσ θα προτιμούσε το άτομο με τα ψυχ προβ, πίστευς ότι θα ήταν αλτρουιστικοί λόγοι. αλλά μήπως και αυτό δεν ομοιάζει με την παραπάνω περίπττωση των έφηβων κοριτσιών;και ποσοι από εμας θα θέλαμε δίπλα μας έναν ανθρωπό που μας επιλέγει για να εκφρασει τον... αλτρουισμο του;

Senior Member
    αν και το ποστ σου ηταν λιγο παραξενο ηδικα με την λεξη αλτρουισμο που ουτε καν θυμαμε τι σημαινει μαρεσε παρα πολυ αυτο που ειπες.

είναι σαν να θες να σώσεις τον άλλον, και ασχολεισαι με τα προβληματα του, για να ξεχασεις και να κρυφτείς από τα δικα σου προβλ

......................

Senior Member
    αλτρουισμος ειναι το να κανεις πραγματα για το καλο των αλλωνχωρις να αποζητας εσυ κανενα όφελος.στο παραδειγμα μας, εγς κανω σχέση με έναν προβληματικό γιατι είμαι καλός ανθρωπος και ενδιαφερομαι να σώσω τον καημένο τον άλλο.κουραφεξαλα δηλαδη.πες καλύτερα ότι το κάνεισ για να καλύψεις κάποια δικα σου κενα, να αισθανθεισ ανώτεροσ ως άνθρωπος αντιδιαστέλλοντας τον εαυτο σου τον ευεργετη, με τον καημενο τον προβληματικο.ο αλτρουισμος δεν είναι στη φύση του ανθρωπου.είμαστε εγωιστικα όντα.σαν τους ευεργετες που δίνουν χρήματα στα φτωχα παιδια για αλτρουιστικους λόγουσ, και πίσω από αυτο κρύβεται: να ψάχνουν να κατοχυρώσουν μια θέση στον παραδεισο, μια θέση στο εξώφυλλο, να ξεκουράσουν τις τύψεισ τους.δεν είναι κακό.γιατι δεν το παραδέχονται?

Senior Member
    Originally posted by carrie
    αλτρουισμος ειναι το να κανεις πραγματα για το καλο των αλλωνχωρις να αποζητας εσυ κανενα όφελος.στο παραδειγμα μας, εγς κανω σχέση με έναν προβληματικό γιατι είμαι καλός ανθρωπος και ενδιαφερομαι να σώσω τον καημένο τον άλλο.κουραφεξαλα δηλαδη.πες καλύτερα ότι το κάνεισ για να καλύψεις κάποια δικα σου κενα, να αισθανθεισ ανώτεροσ ως άνθρωπος αντιδιαστέλλοντας τον εαυτο σου τον ευεργετη, με τον καημενο τον προβληματικο.ο αλτρουισμος δεν είναι στη φύση του ανθρωπου.είμαστε εγωιστικα όντα.σαν τους ευεργετες που δίνουν χρήματα στα φτωχα παιδια για αλτρουιστικους λόγουσ, και πίσω από αυτο κρύβεται: να ψάχνουν να κατοχυρώσουν μια θέση στον παραδεισο, μια θέση στο εξώφυλλο, να ξεκουράσουν τις τύψεισ τους.δεν είναι κακό.γιατι δεν το παραδέχονται?
    το ξεκινησες καλα γιατι μου το χαλας.8α διαφωνησω λιγακι.παντα υπαρχον οι εξερεσεις και το βασικο ειναι οταν καποιος ζηταει ανταλαγμα τι ανταλαγμα ζηταει.ιπαρχουν πολλοι παραμετροι.πολες φορες πιστευω οτι η χαρα του να βοη8ας ειναι τα παντα.αλλες φορες αφου δεν μπορεις να κανεις καλο στον ευατο σου κανεις στον αλλον.αυτα τα λιγα απο μενα.

Senior Member
    den lene oti i eksairesi epivevaiwnei ton kanona?

Senior Member
    Συγνώμη, αλλά η ενδεχόμενη σχέση με κάποιον δε γίνεται ούτε από λύπηση ούτε από αλτρουισμό....

Γίνεται απλά γιατί θεωρούμε πιθανό με το συγκεκριμένο άτομο να περάσουμε καλά. Τώρα το τι σημαίνει αυτό το καλά... για κάθε άνθρωπο και κάτι διαφορετικό.

Όλοι κάνουμε την ιεράρχηση των ζητουμένων μας και βλέπουμε κάθε άτομο που περίπου βρίσκεται στην κλίμακά μας. ʼλλος θα παραβλέψει κάποιο \"πρόβλημα\" κι άλλος θα κολλήσει σ\'αυτό... Και τα δύο είναι φυσιολογικά.

Senior Member
    Αλέκο πολύ ωραίο το θέμα που άνοιξες και πιστεύω ότι είναι μιαν απορία που κατά βάθος έχουμε όλοι μας εδώ, αλλά το ίδιο βασικά θα ήθελα σαν έρευνα να ρωτούσαμε σε ένα μεγάλο σύνολο ατόμων διαφόρων ηλικιών που δεν έχουν ψυχολογικά προβλήματα.........κατά πόσο δηλαδή ένα άτομο χωρίς ψυχολογικά θα επέλεγε να κάνει σχέση με κάποιον που έχει.....;)

Ειλικρινά θα περίμενα τα αποτελέσματα της δημοσκόπισης με ιδιαίτερο εδνιαφέρον και μακάρι να πραγματοποιηθεί μια τέτοια έρευνα κάποια στιγμή σε διεθνές επίπεδο(δεν ξέρω βέβαια αν έχει ήδη πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο και το αγνοώ......):)

Σχετικά με το ερώτημά σου λοιπόν σου απαντώ σε προσωπικό επίπεδο. :) ............
    Εγώ θα προτιμούσα να είχα σχέση με κάποιον που έχει ελεγχόμενη αγοραφοβία και κοινωνική φοβία σαν εμένα, γιατί μαζί θα κάναμε πιο οργανωμένα βήματα στην προοδευτική μας ίαση και θα υπήρχε απόλυτη κατανόηση στην όποια καθημερινή λειτουργική αδυναμία. Το άτομο αυτό όμως θα ήθελα να έχει στον χαρακτήρα το δικό μου νεύρο....δηλαδή να μην παραιτείται εύκολα, να είναι μορφωμένο, με έντονη επαγγελματική δραστηριότητα, ευαίσθητο, κοινωνικό (παρόλο τη φοβία), με ιδιαίτερη αγάπη στα ζώα και απροκατάλυπτο! :):)

Με λίγα λόγια μεταξύ ενός <<υγιή>> αν και απόλυτα υγιής δεν υπάρχει ουσιαστικά κανείς - μιας και όλοι με την πάροδο του χρόνου εμφανίζουμε είτε κάτι παθολογικό, είτε κάτι σε ψυχολογικό επίπεδο , σίγουρα με τα δικά μου βιώματα και συμπτώματα θα ήθελα σχέση με κάποιον <<μη υγιή>> και συγγενικό με τις δικές μου αδυναμίες!!!!!!!;)

Junior Member
    [quote]Originally posted by provlimatikos
    Originally posted by carrie
    \"Δεν υπάρχει αλτρουισμός\"

Ο αλτρουισμός τι υποδηλώνει; Μα το να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις να κερδίσεις κάτι από αυτό φυσικά. Εδώ όμως βρίσκεται και η παγίδα. Πάντα κερδίζεις κάτι με τις πράξεις σου, απλά αυτό το κάτι δεν είναι πάντα υλικό. Αυτό που κερδίζεις είναι συναίσθημα.
    Δεν νιώθεις καλά όταν κάνεις μια κλασσική \"καλή\" πράξη; Μπορεί να μην κέρδισες κάτι χειροπιαστό από αυτήν άλλα σου ανέβασε την ψυχολογία το να σκέφτεσαι ότι βοήθησες κάποιον, έτσι δεν είναι; Έτσι είναι, γιατί αλλιώς δεν θα το έκανες εξ\' αρχής.
    Ο Αλτρουισμός σου λοιπόν είναι ψεύτικος γιατί κερδίζεις κάτι, κάτι που τονώνει την ψυχοσύνθεση σου, συναισθήματα σου, τον εγωισμό σου...
    Είναι απλά μια διαφορετική έκφραση του εγωισμού. Παραδόξως, είναι και η μόνη μορφή του, η οποία είναι κοινωνικά αποδεκτή.

Πραγματικός αλτρουισμός μπορεί να υπάρξει μόνο με περιορισμούς, πχ μόνο σε υλιστικό επίπεδο\' οπού και θεωρείσαι έτσι γιατί δεν περιμένεις κάποιο αντάλλαγμα. άλλα όχι γενικά και αντικειμενικά.
    Όλοι έχουμε ένα σκοπό για τον οποίο κάνουμε ό,τι κάνουμε, και ο υπέρτατος σκοπός μας είναι ο εαυτούλης μας. ʼλλοι νιώθουν ολοκληρωμένοι μέσα στα υλικά αγαθά, άλλοι μέσα στην αγάπη των συνανθρώπων τους κοκ. Οι ίδιες οι εκφράσεις εγωισμού δεν είναι κατακριτέες άλλα ο τρόπος με τον οποίον τις αποκτάς είναι. Γι\' αυτό και θεωρώ τον αλτρουισμό την ανώτερη έκφραση από αυτές και θεωρώ ότι ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος εάν την είχε σαν υπέρτατη αρετή.

Σε μια κοινωνία όμως η οποία βασίζεται στην πλεονεξία για να λειτουργήσει (Καπιταλισμός), ο αλτρουισμός είναι για τους πολύ λίγους, τους \"αθώους\" και \"αγαθούς\"...
    Εδώ είναι και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο υποστηρίζω.

Δεν υπάρχει καλό και κακό λοιπόν, υπάρχουν μόνο εκφράσεις εγωισμού.

(το απόσπασμα δεν είναι δικό μου.
    αλλλα θα μπορούσε και να είναι...)

Senior Member
    Ναι αν το \"παω\" το ατομο δεν με νοιαζει αν εχει ψυχολογικα προβληματα,ανασφαλειες,φοβ ιες και τα συναφη.
    Γιατι ολοι εχουν απλως μερικα ατομα ατομα ειναι αντιπαθητικα σε ορισμενους και αλλα οχι.
    Πρεπει δηλαδη να ταιριαζουμε.
    Για σοβαρη σχεση οπως την δημιουργια οικογενειας σιγουρα ειναι αποτρεπτικος λογος η σχεση με καποιον με ψυχολογικα προβληματα κυριως γιατι φοβαμαι την κληρονομικοτητα και οχι γιατι δεν θα καταφερουμε
    να αντεπεξελθουμε στις δυσκολιες της οικογενειακης ζωης και να προσφερουμε ενα καλο περιβαλλον στα παιδια μας.
    Οχι δεν σκεφτομαι να κανω παιδια στην παρουσα φαση της ζωης μου.
    Και να προσθεσω οτι δεν ψαχνω για \"σωτηρα\" σε μια σχεση απλως καποιο ατομο που να με γεμιζει οπως το αντιστοιχο να κανω και εγω για αυτο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Για σοβαρη σχεση οπως την δημιουργια οικογενειας σιγουρα ειναι αποτρεπτικος λογος η σχεση με καποιον με ψυχολογικα προβληματα κυριως γιατι φοβαμαι την κληρονομικοτητα και οχι γιατι δεν θα καταφερουμε
    να αντεπεξελθουμε στις δυσκολιες της οικογενειακης ζωης και να προσφερουμε ενα καλο περιβαλλον στα παιδια μας.
    Οχι δεν σκεφτομαι να κανω παιδια στην παρουσα φαση της ζωης μου.
    keep, δυστυχώς η μοίρα αποφάσισε για σένα, να σε χτυπήσει με μια ασθένεια η οποία είναι κληρονομική.
    Προφανώς έχεις ζήσει την σχιζοφροφρένεια σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς σου και ξέρεις. Τα ζείς και ο ίδιος άλλωστε.

Θέλει τεράστια δύναμη να αποφασίσεις να μην κάνεις παιδιά δεδομένου ότι δεν θέλεις να φέρεις στον κόσμο παιδιά που ενδεχομένως θα κουβαλήσουν και αυτά με την σειρά τους αυτό το βαρύ φορτίο.

Γι ακόμη μία φορά καταφέρνεις, να αγγίζεις τις καρδιές μας και σε ευχαριστούμε γι\' αυτό.
    Την Αγάπη μου...

Senior Member
    Originally posted by olga_soul

Εγώ θα προτιμούσα να είχα σχέση με κάποιον που έχει ελεγχόμενη αγοραφοβία και κοινωνική φοβία σαν εμένα, γιατί μαζί θα κάναμε πιο οργανωμένα βήματα στην προοδευτική μας ίαση και θα υπήρχε απόλυτη κατανόηση στην όποια καθημερινή λειτουργική αδυναμία.
    Γλυκιά μου Όλγα! Δηλαδή αν είχες διαβήτη θα προτιμούσες μία σχέση με ένα άτομο που έχει διαβήτη για να υπάρχει απόλυτη κατανόηση?

Εδώ θα διαφωνήσουμε. Είναι στη φύση μας, στά ένστικτά μας να επιζητούμε ανθρώπους όσο το δυνατότερο υγειέστεροι...

Είναι η προσπάθεια που κάνει η ίδια η φύση να εξαλείψει και αυτή τις ασθένειες προκειμένου να φτάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο συνειδειτότητας χρησιμοποιώντας την φυσική επιλογή!

Τώρα αν το πρόβλημα προκείψει στη πορεία είναι ένα άλλο ζήτημα.

Senior Member
    Γι\' αυτό λοιπόν, για να αναφερθώ στην δική μου περίπτωση, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, που βρίσκομαι με ένα άτομο που δεν έχει κανένα ψυχολογικό πρόβλημα παρά μόνο τις καθημερινές ανασφάλειες που έχουν όλοι.
    Εγώ όπως σου έχω πεί Όλγα, κουβαλάω το δικό μου φορτίο με τις διακυμάνσεις του και τις υποτροπές του χωρίς να επιβαρύνω την γυναίκα μου.
    Η υγιής και θετική στάση της απέναντι στη ζωή, τραβάει και εμένα πολύ ψηλότερα.
    Γι\' αυτό και όπως έχω γράψει παλιότερα, η γυναίκα μου αποτελεί το καλύτερο αντικαταθλιπτικό μου!

Senior Member
    Βέβαια όπως ο έρωτας δεν κοιτά χρόνια, δεν κοιτά και πολλά άλλα, όπως ψυχολογικά προβλήματα, ασθένειες κτλ.

Τι γίνεται όμως αν ερωτευτούμε ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα?
    Περιμένουμε μέχρι να μας περάσει... ο έρωτας, και αν δούμε, ψύχραιμα πλέον, ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε συνεχίσουμε.
    Αλλιώς...(Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα!)

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast