Results 16 to 30 of 35
Thread: Μητερα με ανοια
-
31-07-2011, 15:55 #16
- In this old house where every door is open
λοιπον ρωτησα τη μητερα μου, εχει κανει εναν καταλογο απο χαπια που δδινουν στη γιαγια, απο οτι καταλαβα δεν τα δινουν ολα μαζι, αλλα απο τα χριστουγεννα μεχρι τωρα κανουν πειραματα. τα χαπια ειναι: zyprexa 5, ebixa 10, xanax 0,5, xozal 5, exelon, noziman 25, alaperidin 10, και σιροπι risperdal. O θειος μου αυξομειωνει τις δοσεις απο οτι ξερω. Εχουν ξεγραψει τη γιαγια, αλλα οχι κι ετσι ρε γμτ..
- 31-07-2011, 15:59 #17
τι να σου πω...... μηπως η γυναικα του ψαχνει να βρει την καλυτερη θεραπεια γι αυτη???
"οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"
31-07-2011, 16:05 #18
31-07-2011, 16:10 #19
- In this old house where every door is open
δε νομιζω, απλα επειδη δε θελουν να πληρωνουν γυναικα για να ειναι μαζι της να την φροντιζει, την χαπακωνουν για να κοιμαται και για να καθεται ησυχα να μην τους ενοχλει. Μετα απο καυγαδες της κοψανε τα ζαναξ και τωρα τα ρισπερνταλ. Η γιαγια απο τα Χριστουγεννα που ειχε ηπια ανοια εχει φτασει τωρα να μην μπορει να αρθρωσει λεξη ουτε να περπατησει μονη της.
31-07-2011, 16:12 #20
Γεια σου κοπελιά, δεν ξέρω πόσο είσαι αλλά όλες κοπελιές τις λέω!!! Έχω και γω μητέρα ηλικιωμένη, δεν έχει προβλήματα υγείας αλλά η ασυννενοησία μεταξύ μας είναι μεγάλη.Το πιο εκνευριστικό δεν ακούει και αναγκάζομαι να γκαρίζω κάθε φορά. Την πιέζω να πάρει ακουστικά και δεν θέλει, το παίζει παιδούλα.. Είναι δύσκολο, το καταλαβαίνω απόλυτα και χρειάζεται πολλή υπομονή. Αν βλέπεις ότι δεν αντέχεις άλλο, πρέπει να συμβουλευτείς τον ψυχίατρο σας ή κάποια κοινωνική υπηρεσία. Δεν έχω αντιμετωπίσει τόσο σοβαρή κατάσταση και δεν ξέρω τι άλλο να προτείνω. Πάντως σε καταλαβαίνω.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
31-07-2011, 16:13 #21
πιεσμένη επειδή η γιαγιά μου έχει κι αυτή γεροντική άνοια καταλαβαίνω πώς είναι οχι μόνο να χάνεις την υπομονή σου αλλά και το κουράγιο σου καμία φορά... Αυτό που κάνεις για μένα λάθος που το κάνει και η θεία μου πιστεύω, είναι ότι προσπαθείς να κάνεις λογική συζήτηση όπως κάνουμε εμείς, με αρχή μέση και τέλος, με επιχειρήματα και δεδομένα..
Πρέπει να δεχτείς ότι τις στιγμές που την τρώει η άνοια δεν έχει τη διαύγεια να επεξεργαστεί τις πληροφορίες πχ. του ότι είναι κυριακή και δεν παίζει αυτό που θέλει η τιβί, γιατί η κυριακή είναι αργία, και τις αργίες αλλάζει το προγραμμα κλπ κλπ κλπ... δηλαδή αυτές τις στιγμές μην έχεις την απαίτηση να καταλάβει, δωσ' της λίγο χρόνο να το καταλάβει μόνη της, ή άλλαξε τη συζήτηση αν "κολλάει"...
Για παράδειγμα μία φορά με κοιτούσε και δεν μπορούσε να θυμηθεί ποια είμαι, αντί να χάσω την υπομονή μου άλλαξα την κουβέντα και τή ρώτησα αν θελει να τη χτενίσω, και χάρηκε και μου έδινε οδηγίες και εγώ της έλεγα "εντάξει έτσι θα το κάνω, όπως λες" "εσύ ξέρεις πιο καλά" δηλαδή μην τους ακυρώνουμε κιόλας σαν ανημπορους...
Είδα και τους θείους μου που της φωνάζουν και της λένε το ίδιο πράγμα 1000 φορές και μετά αυτή κλαίει που είναι το χειρότερο πράγμα για μένα να βλέπω γέρο άνθρωπο να κλαίει, ακόμα κι αν αυτή η γυναίκα έσταζε πάντα της δηλητήριο και μείωνε τα παιδιά της... Τι να το κάνεις τώρα που είναι 86 χρονώ τους έλεγα, δεν τα πληρώνει έχοντας την άνοια; τι καταλαβαίνετε αμα της φωνάζετε...
31-07-2011, 16:15 #22
31-07-2011, 16:18 #23
Κοπελια ετων 46 οπως λεμε κ δεσποινις ετων 39...!! :)) Κ απ αυτα εχουμε λογω ηλικιας αλλα δεν το παραδεχομαστε!!!! Τι...ποιος σου ειπε οτι δεν ακουω.... κ τι νομιζεις οτι δεν βλεπω?( εκανε προσφατα καταραχτη στο ενα ματι κ πρεπει να κανει κ στο αλλο αλλα αντε πειστην...!!!) Πιστευω οτι οι μεγαλοι ανθρωποι αρνουνται να παραδεχθουν οτι γερασαν κ αντιστεκονται οσο μπορουν σ οτιδηποτε θα τους κανει να το καταλαβουν......
31-07-2011, 16:23 #24
Η ανοια της δεν ειναι τετοια που να μην καταλαβαινει παντα....οταν κολλαει τελειως την καταλαβαινω κ δεν επιμενω κ αλλαζω κ εγω συζητηση.... κ εχεις δικιο οτι δεν μπορουμε να εχουμε παντα συζητηση με αρχη μεση κ τελος.... αλλα παντα παιζει ρολο κ ο χαρακτηρας...η μητερα μου π.χ οταν βλεπει ειδησεις εκφραζει κ αποψη!!! Ευτυχως δεν εχει φτασει στο σημειο να μην μας αναγνωριζει.. να μην θυμαται ατομα που εχει να δει πολυ καιρο ναι...
31-07-2011, 16:29 #25
31-07-2011, 16:31 #26
Να, αυτό θέλω να σου πω.. το "εκφράζει και άποψη".. Μήπως να την δεις (και ξέρω πόσο δύσκολο είναι, δεν το λέω έτσι εκ του αέρος) όχι σαν την μάνα σου που έχετε τα προβλήματα σας αλλά σαν μία μεγάλη γυναίκα άρρωστη που λέει ό,τι λέει για να το πει, ασ'την να λέει... Μη δίνεις σημασία.. Είναι σαν να έχεις ένα παιδί τώρα, κι όχι σαν να έχεις μάνα, αν καταλαβαίνεις τί προσπαθώ να σου πω.
Παράδειγμα δεύτερο, τη γιαγιά μου τη φροντίζει η θεία μου (η νύφη της) και όταν η γιαγιά ήταν καλύτερα είχε εκρήξεις θυμού και την έλεγε και "*******" ακόμα... Ο θείος μου έξαλλος, αλλά η θεία μου μας έλεγε "και τι να της πω; να μαλώσουμε; θα ακούσει τίποτα; όχι. Οπότε την αφήνω να λέει". Απ'όλους στην οικογένεια αυτή και ο πατέρας μου καταφέρανε να δείξουνε αυτήν την υπομονή.. Ο θείος μου ακόμα της ξεσπάει αν αυτή πχ του πει ότι κάνει σκατά δουλειά κλπ..
31-07-2011, 16:36 #27
31-07-2011, 16:39 #28
31-07-2011, 16:39 #29
31-07-2011, 16:48 #30
Ξερειςς κατι Τζιπσι...?Εγω δεν εχω παιδια κ δεν θελω να κανω παιδια σ αυτη την ηλικια..... γι αυτο τον λογο..δεν φταιτε σε τιποτε εσεις τα παιδια να μεγαλωνετε με γιαγια κ παπου..κ οχι με μανα κ πατερα.... γιατι σ αυτη την ηλικια θα επρεπε να ειναι γιαγια σου κ οχι μητερα σου.... κ εχω κ την μανα μου να μου λεει ..αντε παντρεψου να δω εγγονι απο σενα..κ αντε να της πω οτι δεν θελω το παιδι μου να τραβηξει οτι τραβαω εγω τωρα..... για αυτο αντε παντρεψου γρηγορααα!! ( που το πηγα ε??) :-ΡΡΡ