ΣΧΕΣΗ Ή ΔΕΣΜΟΣ?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
    Senior Member

ΣΧΕΣΗ Ή ΔΕΣΜΟΣ?

Παιδιά θέλω τη συμβουλή σας ως προς το εξής:
    Εδώ και ένα χρόνο έχω μια σχέση η οποία πηγαίνει πολύ καλά, τουλάχιστον έτσι δείχνει. Είμαστε συνεχώς μαζί αλλά και με φίλους, κοιμόμαστε μαζί σχεδόν κάθε μέρα, νιώθω ότι με αγαπάει όπως τον αγαπώ κι εγώ. Κάνει πολλά πράγματα για εμένα όπως κι εγώ. Το τελευταίο διάστημα όμως, μου έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι ο φίλος μου νιώθει "δεσμευμένος" σε αυτή τη σχέση..πολλές φορές συζητάμε και τον ρωτάω χύμα αν νιώθει ότι πιέζεται με το στυλ της σχέσης μας αλλά ο ίδιος το αρνείται. Εγώ όμως προβληματίζομαι για τους εξής λόγους:
    1) Δεν έχει διάθεση για σεξ και μου το λέει και ο ίδιος ότι μπορεί να περάσουν και δύο μέρες και να μην το αναζητήσει. Εξάλλου το βλέπω και στις επαφές μας σε σχέση με παλιότερα.
    2) Δε χάνει ευκαιρία να βλέπει τους φίλους του. Εννοείται ότι δεν έχω πρόβλημα ούτε τον θέλω κατ' αποκλειστικότητα και μια χαρά παιδιά είναι οι φίλοι του..αλλά και κάθε μέρα? σε συνδυασμό με το ότι δεν τρελαίνεται για σεξ και με το ότι είμαστε συνέχεια μαζί νιώθω σα να του βγαίνει αυθόρμητα πως να το πω...δεν ξέρω πως να το πω. Κάτι δε μου πάει καλά. Θέλει να τα συνδυάζει όλα με παρέα λες και εγώ είμαι βαρετή ή κάτι τετοιο..
    3) Η πλάκα είναι ότι και εμένα μου έχει πέσει η διάθεση για σεξ που ποτέ δεν είχα τέτοιο θέμα.. δεν αισθάνομαι αρκετά γυναίκα εφόσον και ο ίδιος δε με διεκδικεί πια σεξουαλικά. Και δε θέλω να του κάνω την ερώτηση αν με θεωρεί καυλωτική γιατί κι ο ίδιος προβληματίζεται με την πεσμένη του λίμπιντο και αυτό θα αποτελέσει ένα φαύλο κύκλο..

Όσοι έχετε σχέση πόσες φορές το κάνετε την εβδομάδα?
    Ειδικά στους άντρες παίζει ρόλο η ηλικία?
    Εν πάσει περιπτώση είναι φυσιολογικό σε μια σχέση μόλις ενός χρόνου να μην τρελαίνεσαι για σεξ?
    Μήπως όντως αυτό που αισθάνομαι, ότι δηλαδή ο φίλος μου νιώθει ότι έχει δεσμό και όχι σχέση, ισχύει?
    Last edited by void; 03-08-2011 at 23:25.
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    Quote Originally Posted by void View Post
    ........Όσοι έχετε σχέση πόσες φορές το κάνετε την εβδομάδα?
    Ειδικά στους άντρες παίζει ρόλο η ηλικία?
    Εν πάσει περιπτώση είναι φυσιολογικό σε μια σχέση μόλις ενός χρόνου να μην τρελαίνεσαι για σεξ?
    Μήπως όντως αυτό που αισθάνομαι, ότι δηλαδή ο φίλος μου νιώθει ότι έχει δεσμό και όχι σχέση, ισχύει?
    απ ολο το μηνυμα αυτο που δεν καταλαβα ειναι η αντιπαραθεση σχεση#δεσμος..
    να υποθεσω οτι ταυτιζεις το "δεσμος" με την υποχρεωση και την καταπιεση?
    γιατι για μενα, ερωτικη σχεση και δεσμος, ταυτιζονται (οι εμπορικες και φιλικες σχεσεις ειναι σε αλλη κατηγορια).

κατα τα αλλα να σου απαντησω στον προβληματισμο, οτι εμενα ολα αυτα μου φαινονται αποτελεσματα του φαινομενου "δεσαμε τον γαδαρο"...
    πολλη συγκατοικηση+ πολλη φιλια (υποθετω)+ πολλη τριβη= πεσιμο της λιμπιντο...
    υπαρχουν θεματα που δεν σχολιαζεις αλλα εγω υποθετω, οπως αυτο με την φιλια.
    ειμαι της γνωμης οτι οταν κανεις τον γκομενο ΤΟΝ φιλο, το βασικο προσωπο που σε στηριζει στα ψυχοπνευματικα σου και παραλληλα περνας φαση πουε χεις αρκετα τετοια, αυτο ειναι εις βαρος της ερωτικης επιθυμιας..
    η ερωτικη επιθυμια καλως η κακως τρεφεται με λιγη ανασφαλεια, λιγο μυστηριο και λιγη απουσια (λιγη ειπαμε)

για το ερωτημα με την ηλικια, ΝΑΙ συμβαινει και μαλιστα στους ανδρες πολυ εντονα.
    αλλα συμβαινει μια διαφοροποιηση απο τα 20 στα 30 και απο τα 30 στα 40, οχι οτι σε 1-2 χρονια φαινεται καποια διαφορα.
    μετα τα 40 ειναι μια αλλη ιστορια, γιατι τοτε, οι ανδρες που δεν προσεχουν την υγεια τους και την φυσικη τους κατασταση, αρχιζουν να εχουν προβληματα..

αυτα βεβαια ειναι μια πολυ γενικη συζητηση, γιατι ενας συγκεκριμενος ανδρας, σε συγκεκριμενη ηλικια, αλλη ορεξη εχει οταν ειναι ερωτευμενος, καψουρης, παθιασμενος, απλα ικανοποιημενος κλπ...
    οπως και οι γυναικες αλλωστε.
    εσυ ειχες ιδια επιθυμια παντα με ολους τους συντροφους και διηρκεσε και το ιδιο διαστημα αμειωτη?

Senior Member
    Τη λέξη δεσμός τη χρησιμοποίησα με την αρνητική της έννοια..δηλαδή ως δέσμευση. Γι'αυτό και την αντιδιαστέλλω από τη σχέση...
    Τώρα ως προς το θέμα της φιλίας, ναι είναι και φίλος, λέμε τα πάντα..εγώ ούτως ή άλλως λόγω διαφόρων θεμάτων δεν έχω τις φίλες που είχα..
    Το θέμα μου είναι ότι δε δείχνει να μη θέλει να βρισκόμαστε εφόσον το θεωρεί δεδομένο ότι θα κοιμηθούμε μαζί και μένα μου φαίνεται χαζό να μπω στη διαδικασία να μην τον βλέπω όσο θέλω μόνο και μόνο για να του λείψω...με καταλαβαίνεις? μισώ τις στρατηγικές..
    Κατά τ'άλλα και η θέληση του να συνδυάζει κάθε φορά τους φίλους μου φαίνεται υπερβολή..όχι γιατί δεν έχω φίλους εγώ αλλά γιατί δε νιώθω την ανάγκη να έχω και τα φιλαράκια μου στις διακοπές μου...δε νιώθω την ανάγκη ας πούμε κάθε μέρα να συναντιέμαι και να χαζοκουβεντιάζω με κάποια άτομα δικά μου. Ενιγουεί, μπορεί να μην είναι εκεί το θέμα.
    Ομολογώ ότι το θέμα του σεξ με προβληματίζει πιο πολύ από όλα..εγώ γιατί να μην έχω διάθεση? αφού δεν τον βαριέμαι καθόλου.

Senior Member
    κατ αρχας, δεν ξερουμε αν το θεμα της διαθεσης σου αφορα τον συγκεκριμενο και δεν ειναι θεμα καποια ψυχικης καταστασης που περνας αυτον τον καιρο.
    μπορεις εσυ να το διαχωρισεις?
    εχεις σεξουαλικες παρορμησεις για αλλους αλλα οχι γι αυτον?
    εγω δεν μιλησα για στρατηγικες. αντιθετως.
    απλα σου λεω οτι αν ετσι τα φερει η περισταση και συμβουν αυτα τα πραγματα, ειναι πολυ πιθανο το σεξ να εχει καποια δευτερη θεση, η να πεσει με τον καιρο...
    το οτι παρολο που ειστε πολυ κοντα σαν φιλοι και στηριζετε ο ενας τον αλλον, αυτος επιδιωκει την συγκατοικηση και χαιρεται να βλεπεστε τοσο συχνα και να ειστε μαζι, πιστευω οτι σημαινει οτι εχετε και οι δυο παραπλησιες αναγκες ειτε αυτη την εποχη, ειτε απο αυτην την συγκεκριμενη σχεση.
    και ισως οι αναγκες αυτες να εχουν σαν προτεραιοτητα την συντροφικοτητα και οχι το αχαλινωτο παθος.

οσο για τους φιλους...
    χμ
    οι ανδροπαρεες ειναι μια πονεμενη ιστορια.
    μερικοι οντως παιρνουν μεγαλη χαρα να βρισκονται σχεδον καθημερινα με τους καφρους τους φιλους τους και να λενε τα δικα τους (καφριλικια)
    βεβαια στις διακοπες, που θα μπορουσατε να ειστε μονοι, οντως το βρισκω υπερβολικο...

Μακαρι να μπορουσα με καποιον τροπο να σε βοηθουσα αλλα ειμαι η τελευταια που θα μπορουσε να δωσει συμβουλες πανω στις σχεσεις..... Το μονο που μπορω να κανω ειναι να σου(σας) ευχηθω να ειναι μονο καποια φαση κ να ειστε μαζι κ ΚΑΛΑ... :) :) :)
    "οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"

Senior Member
    Γενικά δεν έχω διάθεση για σεξ..ούτε με κάποιον άλλον εκτός από αυτόν.
    Μήπως έχουμε όντως παραγνωριστεί..και έχουμε απομυθοποιήσει ο ένας τον άλλον?
    με αυτή τη λογική όμως οι μακρόχρονες σχέσεις θα ήταν καταδικασμένες.. λέτε να είναι φάση? αλλά όλο το καλοκαίρι τώρα αυτό γίνεται...

Senior Member
    Γενικά δεν έχω διάθεση για σεξ..ούτε με κάποιον άλλον εκτός από αυτόν.
    Μήπως έχουμε όντως παραγνωριστεί..και έχουμε απομυθοποιήσει ο ένας τον άλλον?
    με αυτή τη λογική όμως οι μακρόχρονες σχέσεις θα ήταν καταδικασμένες.. λέτε να είναι φάση? αλλά όλο το καλοκαίρι τώρα αυτό γίνεται...
    στην αρχη της σχεσης ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα?

Senior Member
    Υπήρχε πιο πολύ πάθος, σίγουρα. Αλλά τσακωνόμασταν συνέχεια, γινόταν χαμός. Τώρα πια αισθάνομαι πολύ ασφαλής μαζί του, δεν τσακωνόμαστε αλλά έχει πέσει κάπως το σεξουαλικό..όχι δεν το κάνουμε αλλά σα να μη νιώθουμε ρε γαμότο..δεν τα δίνουμε όλα.

ρεμ ...έλεος....:ρ..(συμφωνώ σε κάθε λέξη)

βοιντ, ο γκόμενος, (νο τρε σικ, αλλα δεν μπορώ να τον πω σύντροφο όταν μιλάμε για σεξ), δεν μπορεί να είναι και φιλος.
    Μπορείς φυσικά να κουτσομπολέψεις μαζί του, να γελάσεις, να πεις και πέντε πράγματα που σε απασχολούν ΑΛΛΑ μέχρι εκεί που δεν ξεπερνά το όριο του γκόμενου και να μπαίνει στο χωράφι του φίλου.
    Ναι, απομυθοποιείσαι και τον απομυθοποιείς έτσι, ναι είναι φρίκη να είσαι συνέχεια με τον άλλον, να μη δίνεις κομμάτια σου και αλλού ώστε να γυρίζεις γεμάτη σε αυτόν, γιατί όταν αδειάζεις παραμένεις άδεια και κατ επέκταση..."ξεζουμισμένη" μπροστά του και κείνος έχει αναλάβει τόσους ρόλους που μπερδεύει και μπουκώνει ακόμη και σένα.
    Γι αυτό αναζητά φίλους...θέλει να γεμίσει και να βάλει νέες εικόνες/παραστάσεις στη σχέση.:)

Senior Member
    Δεν συμφωνώ ρε συ ότι ο "γκόμενος" δεν μπορεί να είναι φίλος..τότε πως κρατιέται η σχέση? φυσικά και ό,τι μας απασχολεί και στην προσωπική μας ζωή και στην οικογένειά μας τα λέμε μεταξύ μας. Και μοιραζόμαστε τα πάντα. και να σου πω την αλήθεια δε θα μου άρεσε να με βλέπει μόνο σα "γκόμενα". Ακόμα κι αν το σεξ ήταν το καλύτερο του κόσμου. εγώ τα δίνω όλα σε κάποιον που πιστεύω ότι αξίζει και μου βγαίνει αυθόρμητα να είμαι και φίλη μαζί του..και νομίζω και αυτός το ίδιο. Αλλιώς δε θα περνούσε τόσο χρόνο μαζί μου.
    Μπορεί να είναι καθαρά ψυχολογικό...δηλαδή του έκατσε ότι δε νιώθει ανεβασμένη τη λίμπιντο όπως παλιά και μου το μετέδωσε και μένα.

Δεν συμφωνώ ρε συ ότι ο "γκόμενος" δεν μπορεί να είναι φίλος..τότε πως κρατιέται η σχέση? φυσικά και ό,τι μας απασχολεί και στην προσωπική μας ζωή και στην οικογένειά μας τα λέμε μεταξύ μας. Και μοιραζόμαστε τα πάντα. και να σου πω την αλήθεια δε θα μου άρεσε να με βλέπει μόνο σα "γκόμενα". Ακόμα κι αν το σεξ ήταν το καλύτερο του κόσμου. εγώ τα δίνω όλα σε κάποιον που πιστεύω ότι αξίζει και μου βγαίνει αυθόρμητα να είμαι και φίλη μαζί του..και νομίζω και αυτός το ίδιο. Αλλιώς δε θα περνούσε τόσο χρόνο μαζί μου.
    Μπορεί να είναι καθαρά ψυχολογικό...δηλαδή του έκατσε ότι δε νιώθει ανεβασμένη τη λίμπιντο όπως παλιά και μου το μετέδωσε και μένα.
    επέτρεψε μου να διαφωνήσω...:)

Ας μιλήσω για τον εαυτό μου λοιπόν.
    Εγώ προσωπικά θα ξενέρωνα αν μιλούσα με το φίλο μου όπως μιλάω με τον κολλητό μου.
    Και πρόσεξε, δεν σου λέω κολλητές μου, σου λέω κολλητό μου.
    Ναι, θέλω να ξέρει ο φίλος μου τι συμβαίνει και στο είπα και παραπάνω. Αλλά μέχρι ένα όριο. Δεν θα μιλήσω την ίδια γλώσσα μαζί του, ούτε αυτός μαζί μου. Αν τον κάνω φίλο μου δεν μπορώ να κάνω σεξ . Δεν θέλω να του φορτώσω όλους τους ρόλους και μετά να μην έχω τίποτα για μένα και κείνος για τον εαυτό του. Θέλω μερικά κομμάτια, (τα ξενέρωτα) να μην τα ξέρω.
    Πάντα μιλάω για μένα φυσικά. Εσύ μπορεί να έχεις διαφορετική άποψη, αλλά σκέψου: πότε χάνουν οι άνθρωποι το ερωτικό ενδιαφέρον τους για τον άλλο;
    Πρόσεξε:δεν μιλάω για σεξουαλικό ενδιαφέρον, αυτό μπορεί να επιβιωσει για λίγο καιρό ακόμη.
    Μιλάω για ερωτικό ενδιαφέρον

Senior Member
    Δεν ξέρω πότε χάνουν το ερωτικό ενδιαφέρον δύο άνθρωποι..εξαρτάται από τους ανθρώπους. Εγώ το χάνω όταν δεν εξελίσσεται η σχέση, όταν δε βάζω κοινούς στόχους με τον άλλον και όταν υπάρχει το όριο που περιέγραψες πιο πάνω..
    Εγώ στη στη συγκεκριμένη σχέση έχω δώσει τον εαυτό μου. Τώρα εάν ο άλλος ξενερώνει με μια γυναίκα που τον περιποιείται, που τον βοηθάει σε ό,τι της ζητήσει, που τον κάνει γενικά να αισθάνεται ξεχωριστός κι όχι σαν άλλος ένας "γκόμενος" από τη ζωή της, τότε το προβλημα το έχει αυτός. Εγώ είναι δύσκολο να αλλάξω γιατί βασικά δε θέλω, το θεωρώ προσόν ότι αφοσιώνομαι στους ανθρώπους που αγαπώ. Εάν κάποιος δεν μπορεί αν το καταλάβει και αυθόρμητα το απομυθοποιεί, τότε..δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Μόνο υπομονή για να δω πως θα εξελιχθεί.

Δεν ξέρω πότε χάνουν το ερωτικό ενδιαφέρον δύο άνθρωποι..εξαρτάται από τους ανθρώπους. Εγώ το χάνω όταν δεν εξελίσσεται η σχέση, όταν δε βάζω κοινούς στόχους με τον άλλον και όταν υπάρχει το όριο που περιέγραψες πιο πάνω..
    Εγώ στη στη συγκεκριμένη σχέση έχω δώσει τον εαυτό μου. Τώρα εάν ο άλλος ξενερώνει με μια γυναίκα που τον περιποιείται, που τον βοηθάει σε ό,τι της ζητήσει, που τον κάνει γενικά να αισθάνεται ξεχωριστός κι όχι σαν άλλος ένας "γκόμενος" από τη ζωή της, τότε το προβλημα το έχει αυτός. Εγώ είναι δύσκολο να αλλάξω γιατί βασικά δε θέλω, το θεωρώ προσόν ότι αφοσιώνομαι στους ανθρώπους που αγαπώ. Εάν κάποιος δεν μπορεί αν το καταλάβει και αυθόρμητα το απομυθοποιεί, τότε..δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Μόνο υπομονή για να δω πως θα εξελιχθεί.
    βοιντ....θα σου πω κάτι που εγώ ΔΕΝ το κάνω στις ερωτικές μου σχέσεις, το κάνω όμως στις φιλικές, που απ ότι φαίνεται εκτιμώ περισσότερο και ασχολούμαι πιο ποιοτικά μαζί τους.
    Όταν χτίζουμε κάτι κοινό, πρόσεξε τη λέξη: κοινό. Για να είναι έτσι θέλει τέσσερα χέρια, βήματα και από τους δύο.
    Όταν πέφτουμε εμείς σαν γύπες και τα δίνουμε/αρπάζουμε όλα από τη χαρά μας που βρήκαμε αυτό το κοινό, δεν υπάρχει ισσοροπία.
    Ο άλλος φοβάται, κάνει ένα βήμα πίσω, προσπαθεί να βολιδοσκοπήσει τη φόρα σου/μας γιατί δεν μπορεί να την αντιληφθεί να την καταλάβει.
    Το πολύ "θελω/δίνω" δεν είναι πάντα έξυπνο ή αποτελεσματικό βήμα γιατί ακριβώς χάνονται οι ισορροπίες.
    Κάνεις κάτι, κάνει και ο άλλος. Δίνω-παίρνω. Όχι μπακαλίστικα, αλλά με σκοπό την υγειή ανταλλαγή κομματιών μας.

Senior Member
    το λες σαν να ειναι μονομερες το ενδιαφερον.
    εγω, απο οσα εχεις πει μεχρι τωρα, καταλαβα οτι ηταν αμοιβαιο το ενδιαφερον και η προσοχη και η περιποιηση...

Senior Member
    Δεν είναι μονομερές το ενδιαφέρον σίγουρα..αλλά η διάθεση αποστασιοποίησης είναι μονομερής..εγώ έτσι το νιώθω πάντως και του βγαίνει και αυθόρμητα. Είναι μέρες τώρα που το νιώθω..και επειδή με έχει ρίξει αρκετά (οπότε και με πιάνει η κλάψα για το πόσα έχει δώσει ενώ δίνει) θα αποστασιοποιηθώ και εγώ να τα δω πιο ξεκάθαρα. Την άλλη εβδομάδα θα πάμε διακοπές, δε γίνεται να νιώθω τόσο χάλια όπως τώρα.

Page 1 of 2 12 LastLast