Results 61 to 75 of 142
Thread: Απο περίπτωση...σε περίπτωση..!!
-
05-08-2011, 03:42 #61
xm....!!!!
Τα πράγματα συμβαίνουν όλα στροβιλίζονται
Υπάρχουμε σ' ένα θαύμα,αυτό είναι το μέλλον
- 05-08-2011, 07:45 #62
Λιονταράκι, σ όλα σου τα μηνύματα εδώ, στα οποία διακρίνω αυθορμητισμό στον τρόπο που εκφράζεσαι, μόνο αρνητικά παρουσιάζεις αυτόν τον άνθρωπο, σα να μας λες τα παράπονα σου και ταυτόχρονα δυσκολεύεσαι να του βρεις κανά καλό. εμμέσως πλην σαφώς μας λες ότι έχεις φορτωθεί ένα βάρος και τίποτα που να θυμίζει σχέση. Πως επιμένεις να σαι ακόμα μαζί του? άλλο να βοηθήσεις κάποιον κι άλλο να τον φορτωθείς με μια υποτιθέμενη σχέση. ούτε μας λες πουθενά να χει δημιουργηθεί αίσθημα μεταξύ σας, δλδ όντως να μιλάμε για σχέση. άμα ψάξεις πιο προσεκτικά θα βρεις για σενα το κατάλληλο άτομο, δεν είναι όλοι το ίδιο.
γιάννης
05-08-2011, 11:49 #63
Tι σχεση εχει το ατομο που οδηγηθηκε σε ψυχωση απ το χασις,με το οτι το χασις ειναι εθιστικο..
Το οτι ο αλλος εκανε καθημερινη χρηση δεν σημαινει οτι ειναι εθιστικο.Ψυχολογικα ηταν εθισμενο αυτο το ατομο οχι σωματικα.Οπως θα μπορουσε να ειναι εθισμενο σε οτιδηποτε ειναι ή δεν ειναι εθιστικο.Ο χαρακτηρας του ηταν εξαρτητικος οχι το χασις εθιστικο.Το οτι δεν ειναι εθιστικο το αποδεικνυει η φιλη σου που κανει μοναχα οποτε γουσταρει τσιγαρα.Αν ηταν εθιστικο δεν θα επινε μια στις τοσες.Θα επινε καθημερινα και μαλιστα θα επινε για να μην ποναει και να μπορει να βγαλει τη μερα και να ζησει.Αυτο ειναι η εξαρτηση.
Αυτη την τελευταια σου φραση καλα θα εκανες να την ακολουθησειςLast edited by niah; 05-08-2011 at 12:11.
05-08-2011, 12:00 #64
Το καταλαβαινω αυτο που μου λες Void.Ομως πιστευω πως ολα αυτα που λες ειναι θεμα χαρακτηρα και συμπεριφορας.Και οτι καποιοι χαρακτηρες ειναι προς αποφυγην.Κι αυτο μπορει να φανει κι απο τη χρηση που κανουν και το που τους βγαζει αυτη, ανεξαρτητως αν η ουσια ειναι σωματικα εξαρτησιογονος ή οχι.Εχω παραδειγματα ατομων που κανουν περιστασιακη χρηση,και παραδειγματα οπως αυτα που αναφερεις.
Εννοειται πως οταν ολος ο κοσμος του αλλου ειναι που και ποτε θα βρει χορτο,και αλλες παρομοιες συμπεριφορες,αυτο κατι δειχνει για τον αλλο.Και μαλλον σημαινει πως ενα τετοιο ατομο,τουλαχιστον στη φαση που ασχολειται τοσο πολυ,δεν ειναι και οτι καλυτερο για ερωτικο ή και αλλο δεσμο.Με λιγα λογια εννοω οτι δεν τους φταιει τοσο αυτη καθαυτη η ουσια οσο ο ιδιος ο χαρακτηρας τους και το πως η ιδιοι την αντιμετωπιζουν κ τη χρησιμοποιουν.
Οπως ανεφερα κι εγω η συμπεριφορα του ατομου που αναφερει η θεματοθετρια θα με ενοχλουσε κι οχι το οτι πινει τσιγαρα.κι αυτα τα ψεμματα που της ειπε ειναι στα πλαισια αυτης της συμπειριφορας. Πρεζακιστικη την χαρακτηριζω εγω.
Υπαρχουν ατομα που εχουν πρεζακιστικες συμπεριφορες διχως να ειναι πρεζακια.Αυτα ειναι κατα τη γνωμη μου προς αποφυγην
05-08-2011, 12:20 #65
Επειδή βαριέμαι πρωί-πρωί να αναλύω τα αυτονόητα, παραθέτω σχετικό άρθρο από ιατρικό σάιτ....
• Χασίς, μαριχουάνα: Σε μικρές δόσεις προκαλούν ευφορία, ταχυκαρδία, υπνηλία, διαφοροποιημένη αντίληψη χρόνου, άρση αναστολών, ψυχοκινητικά προβλήματα. Οι ουσίες αυτές μπορούν να δράσουν και ως παραισθησιογόνα. Σε χρόνια χρήση προκαλούνται αποφρακτική πνευμονοπάθεια, διαταραχή γονιμότητας, καρδιακές αλλοιώσεις, έκπτωση γνωστικών λειτουργιών.
Το πρόβλημα του εθισμού
Ο κοινός παρανομαστής στα ισχυρά αυτά ψυχοτρόπα είναι η ανάπτυξη εθισμού στον χρήστη. Ο εθισμός περιλαμβάνει την εξάρτηση και την ανοχή. Η ανάπτυξη της εξάρτησης έχει ως αποτέλεσμα το σύνδρομο στέρησης σε περίπτωση διακοπής της χορηγούμενης ουσίας. Η στέρηση μπορεί να είναι απλή ψυχολογική στέρηση, ενδέχεται όμως στην περίπτωση ορισμένων ουσιών η κατάσταση να περιπλέκεται και από ισχυρή σωματική εξάρτηση με ανάπτυξη επώδυνων σωματικών συμπτωμάτων στον χρήστη που ευρίσκεται σε διαδικασία απεξάρτησης.
Η ανοχή είναι η κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός συνηθίζει την ουσία με αποτέλεσμα οι ψυχοτρόπες δράσεις της ουσίας να επιτυγχάνονται μόνο με μεγαλύτερες δόσεις. Το πρόβλημα της ανάπτυξης ανοχής μπορεί να είναι μηδαμινό στην πράξη, όπως συμβαίνει με ορισμένα αντικαταθλιπτικά ή σημαντικό πρόβλημα που προκαλεί άμεσα θανάτους όπως συμβαίνει με την 13ηρωίνη. Η ποσότητα που απαιτείται για να προκληθεί εθισμός στην χρησιμοποιούμενη ουσία εξαρτάται τόσο από την ουσία όσο και από την ιδιοσυγκρασία του χρήστη. Στα λιγότερο τοξικά από τα ψυχοτρόπα συνήθως απαιτείται καθημερινή χρήση και χρόνος μεγαλύτερος από μήνα.
05-08-2011, 12:24 #66
Μολις παρεθεσες πιθανες παρενεργειες του χασις κι αμεσως απο κατω το προβλημα του εθισμου γενικα απο ουσιες.Καμια απαντηση δλδ
Επιμενω να λεω οτι το χασις δεν κανει κανεναν εξαρτημενο.Η συμπεριφορα του χρηστη ισως τον κανει να φαινεται ή να νιωθει εξαρτημενος.
05-08-2011, 12:43 #67
οκ...
το χασίς τι είναι αν δεν είναι ΟΥΣΙΑ? Μαγική σκόνη;
Η κατάχρηση της κάνναβης χαρακτηρίζεται από την επαναλαμβανόμενη ή περιοδική χρήση της ουσίας με συνέπεια την αδυναμία να ανταποκριθεί το άτομο σε οικογενειακές, ακαδημαϊκές, εργασιακές και άλλες κοινωνικές υποχρεώσεις, την επαναλαμβανόμενη χρήση σε καταστάσεις που αυτή θέτει σε κίνδυνο το άτομο (π.χ. οδήγηση), τις επανειλημμένες εμπλοκές με το νόμο εξαιτίας της χρήσης και τη συνέχιση της χρήσης παρά την επίγνωση των επιπτώσεων στη διαπροσωπική και κοινωνική ζωή του ατόμου. Η απλώς «ψυχαγωγική χρήση» της κάνναβης είναι δύσκολο να διαχωριστή από την εξάρτηση ή την κατάχρησή της λόγω της δυσκολίας να αποδοθούν στην κάνναβη προβλήματα ψυχολογικά, κοινωνικά και συμπεριφοράς, ιδιαίτερα όταν συνυπάρχει χρήση και άλλων ουσιών.
Μελέτες δείχνουν ότι η εξάρτηση από την κάνναβη δεν είναι ισχυρή και φαίνεται να περιορίζεται σε μάλλον ήπια ψυχολογική εξάρτηση. Η βιολογική εξάρτηση δεν τεκμηριώνεται εφόσον δεν έχει βεβαιωθεί η παρουσία στερητικών συμπτωμάτων κλινικής σημασίας αν και αναφέρονται ήπια συμπτώματα (ευερεθιστότητα, άγχος, διαταραχή ύπνου, ανορεξία, απώλεια βάρους, εφίδρωση, τρεμούλες, διάρροια, ναυτία, εμετός, μυϊκά άλγη και αυξημένη θερμοκρασία σώματος) μετά από χρόνια χρήση υψηλών δόσεων της ουσίας. Έχει διαπιστωθεί επίσης το φαινόμενο της ανοχής μετά από μακροχρόνια χρήση.
Η εξάρτηση από την κάνναβη, σύμφωνα με τα κριτήρια του DSM-IV χαρακτηρίζεται από την επιτακτική ανάγκη για λήψη της ουσίας, από την απασχόληση για την ανεύρεσή της κατά τη διάρκεια μεγάλου μέρους της ημέρας, από τις επιπτώσεις της χρήσης της στον οικογενειακό, ακαδημαϊκό, εργασιακό ή ψυχαγωγικό τομέα της ζωής του ατόμου και από την επιμονή στη χρήση της παρά την επίγνωση ότι προκαλεί στο άτομο προβλήματα σωματικά (π.χ. χρόνιο βήχα ως αποτέλεσμα του καπνίσματος) ή ψυχολογικά (π.χ. υπερβολική χαλάρωση ή αδράνεια ως αποτέλεσμα της χρόνιας χρήσης).
και όσο για το αν κάποιος που είναι εξαρτημένος από χασίς μπορεί να πάθει ψύχωση, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω...
http://www.scientificamerican.com/po...f-psy-11-02-07
05-08-2011, 12:52 #68
Βαριεμαι να τα διαβαζω ολα αυτα.Οσο για το χασις και την ψυχωση δεν το αμφισβητησα σε κανενα σημειο.Ειπα οτι δεν εχει σχεση αυτο με την εξαρτηση απλα.Αν δεν καταλαβαινεις τι λεει ο αλλος καλυτερα να μη σχολιαζεις.
Το χασις μπορει να προκαλεσει ψυχολογικη εξαρτηση κι οχι σωματικη.Κι αυτο εξαρταται απ το χαρακτηρα και τη χρηση που κανει ο καθενας.
Και για να ερθω στις μεθοδους σου..εχεις κανει χρηση χασις?
05-08-2011, 12:58 #69
άμα βαριέσαι, μην ανοίγεις κουβέντα.
Φυσικά και έχει σωματική εξάρτηση, αφού επηρεάζει η χρήση του τον εγκέφαλο πρώτα απ' όλα: (γιου νοου εγκέφαλος, όργανο του σώματος).
Καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες, διαφωνώ και σου παραθέτω επιστημονικά κείμενα γιατί αν κάτσω να πω ιστορίες γνωστών μου για το τι έχουν πάθει από χρήση/κατάχρηση/εθισμό σε αυτή τη μλκια δεν θα έχει νόημα.
φυσικά και έχω δοκιμάσει όπως οι περισσότεροι, φυσικά από περιέργεια, φυσικά δεν είμαι τόσο ηλίθια ώστε να κολλούσα σε κάτι τέτοιο.
05-08-2011, 13:08 #70
βρε παιδάκια μου, ούτως ή άλλως και στα πιο σκληρά ναρκωτικά τύπου ηρωϊνη η εξάρτηση είναι πρώτα από όλα ψυχολογική και μετά σωματική..στερητικό σύνδρομο αναπτύσσεις και απόν καφέ, και από το τσιγάρο, και από τα ναρκωτικά. Και φάρμακα να παίρνεις καιρό για κάποιο πρόβλημα που έχεις , από τη στιγμή που θα τα κόψεις έχεις στερητικό σύνδρομο το οποίο όμως θέλει κάποιες μέρες για να ξεπεραστεί. Το πρόβλημα των χρηστών πάσης φύσεως ουσιών, είναι ψυχολογικό γι'αυτό κι εγώ πάντα λέω ότι δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ μαλακών και σκληρών. Και τα δύο φανερώνουν άτομο με προβλήματα. Η διαφορά τους είναι ότι ένα οβερντοουζ ηρωϊνης σε στέλνει μια και εξω ενώ με το τσιγαριλίκι είναι αργός ο θάνατος. Και τα δύο όμως έχουν ψυχολογική βάση. Δυστυχώς και από τους ίδιους τους γονείς ο μπάφος αντιμετώπιζεται ως κάτι πιο λάιτ και λένε οκ, φάση είναι. Αλλά όταν ο άλλος έχει ψυχολογικά από πίσω την ίδια επίδραση έχουν όλα τα ναρκωτικά και φυσικά προκαλούν εθισμό. μπορεί όχι όπως η ηρωϊνη από σωματικής απόψεως..μπορεί δηλαδή το στερητικό να κρατάει πιο λίγες μέρες αλλά από ψυχολογικής απόψεως μπορώ να σας πω ότι όταν κάποιος λιώνει στο μπάφο είναι πιο δύσκολο να ξεφύγει διότι δεν πιάνει τον πάτο που θα έπιανε με την ηρωϊνη, ούτως ώστε να δραστηριοποιηθεί αυτός και ο περίγυροσ του.
..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
05-08-2011, 13:09 #71
Εφοσον δεν σε κολλησε και δεν εχεις εμπειρια πως μπορεις να μιλας για σωματικη εξαρτηση?Ακομα και το κειμενο που παραθετεις απο πανω λεει αυτο που λεω εγω τοση ωρα οσον αφορα τη σωματικη εξαρτηση..Για ξαναδιαβασετο λιγο.
Δεν υπαρχουν στερητικα αρα δεν υφισταται σωματικη εξαρτηση.Η ψυχολογικη επαναλαμβανω κατ εμε ειναι θεμα χαρακτηρα.
Μην μπαινεις στον κοπο να ψαχνεις επιστημονικα κειμενα εχω διαβασει και δεν μ ενδιαφερουν στο συγκεκριμενο θεμα.Κρινω απο εμπειριες που νομιζω λενε περισσοτερα.
Και για το ντεπον να μπεις να δεις παρενεργειες θα φρικαρεις.Μηπως ειναι και το ντεπον εξαρτησιογονο?
Επιμενω και ξαναλεω οτι πιο εθιστικος ειναι ο καφες και το τσιγαρο παρα το χασις.
Δεν λεω οτι το χασις ειναι καλο, λεω οτι δεν προκαλει σωματικη εξαρτηση ποσο πιο καθαρα να το πω?
Οτι επιδρα στον εγκεφαλο δλδ ειναι εξαρτησιογονο..οκ το μαθαμε κι αυτο.
05-08-2011, 13:17 #72
05-08-2011, 13:19 #73
βρε νια
αδικα χτυπιεσαι
γιατι ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ, Η ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΙΚΗ!
ακομα και στα σκληρα ναρκωτικα που εχουν φριχτα στερητικα, αυτα περνανε σε καποιο μικρο σχετικα διαστημα και απο αυτου του ειδους την απεξαρτηση εχουν περασει κατα καιρους ολοι οι χρηστες. ξανακυλανε ομως οι περισσοτεροι γιατι ΜΟΝΟ Η ΨΥΧΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ! Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ!
οποτε αυτο που λενε οσοι υποστηριζουν οτι δεν υπαρχει διαχωρισμος σκληρων- μαλακων, ειναι οτι η εξαρτητικη προσωπικοτητα (σε ουσιες) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, οτι ναρκωτικο κι αν κανει.
το οτι το χασις δεν κανει σοβαρα στερητικα, δεν λεει και πολλα οταν ο αλλος πρεπει να πινει καθε μερα!\και βεβαια,υπαερχει παντα ο κινδυνος να πεσει και στα υπολοιπα, γιατι Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
προσωπικα, οσοι χρηστες σκληρων ξερω, μικροι εκαναν χασις, χαπια κλπ.. ειναι πολυ σπανιο ενας ηρωινομανης να μην εχει ψαχτει στα υπολοιπα ναρκωτικα και να παρει μια ενεση να την βαρεσει
05-08-2011, 13:26 #74
νια...αν θυμάσαι καλά η διαφωνία μας είναι για το αν το χασις έχει ή όχι σωματική εξάρτηση και για το διαχωρισμό μαλακών και σκληρών ναρκωτικών.
Οπότε το παραπάνω κείμενο σου είναι άσχετο, καθώς σου έχω παραθέσει επιστημονικά κείμενα που λένε το αντίθετο.
Εννοείται πως διαφωνώ με την καραμέλα πως το χασίς είναι λιγότερο επικίνδυνο από το τσιγάρο και τον καφέ, τό λένε όσοι πίνουν για να δικαιολογήσουν τον εθισμό τους.
το θέμα έξαρτησης από μια ουσία όποια και αν είναι αυτή έχει διαβαθμίσεις, η διαφωνία μας είναι αν υπάρχει εξάρτηση ή όχι.
αυτό με το αν θα κολλούσα με μια φορά που δοκίμασα, μόνο σαν αστείο μπορώ να το πάρω.
Φυσικά και δεν θα κολλούσα. Για να εξαρτηθεί κάποιος από κάτι πρέπει να κάνει σταθερή χρήση, και όχι περιστασιακή.
Έχω φίλο που το χειμώνα ούτε καπνίζει, (κανονικό τσιγάρο), ούτε πίνει αλκοολ και το καλοκαίρι στις διακοπές καπνίζει και πίνει σαν @@.
Είναι εθισμένος? Όχι βέβαια.
05-08-2011, 13:30 #75
Δλδ μου λες οτι το ιδιο ευκολα ξεφευγει κανεις απ την ηρωινη την κοκαινη και το αλκοολ και το ιδιο απ το χασις.
Ποσους περιστασιακους χρηστες ηρωινης και κοκαινης εχεις ακουσει σε συγκριση με περιστασιακους χρηστες χασις?
Αυτο δεν δηλωνει απο μονο του το οτι αν θα κολλησεις(ψυχολογικα) εξαρταται καθαρα απ το χαρακτηρα σου?
Ακομα και αυτο που λές στο τελος εξαρταται απο την προσωπικοτητα και το χαρακτηρα του καθενος.Εχω πολλους γνωστους που επιναν χορτο και εξακολουθουν να κανουν χορτο,χωρις να προχωρησουν σε τιποτα παραπανω..