Results 1 to 15 of 56
-
03-04-2010, 22:56 #1
Ψυχοσωματικά άραγε;;;; Βοηθείστε παρακαλώ
Kαλησπέρα και τις ευχές μου σε όλους. Γράφω γιατί εδω και μέρες ταλαιπωρούμαι απο διαφορα συμπτώματα.
Η ιστορία μου ξεκίνησε περίπου από μεσα Φεβρουαρίου που έπαθα μια κρίση πονοκεφάλων. Πηγα σε νευρολόγο και μου συστησε αντικαταθλιπτικά μετά την εξέταση (τα οποια σημειωτέον φοβήθηκα να παρω και δεν ξεκίνησα ποτέ). Κατόπιν γύρω στα μέσα Μαρτίου με ξαναπιασαν πονοκέφαλοι (χωρίς άλλα συμπτώματα) και ξαναπήγα σε δεύτερο νευρολόγο ο οποίος ομοίως με χαρακτήρισε \"αγχώδη\" και μου είπε οτι πασχω από ημικρανίες αλλά μετα από επιμονή δική μου, μου έγραψε και μαγνητική. Καθησυχασμένη γυρισα σπίτι, αλλα την αλλη μέρα, (αφου κοπηκαν οι πονοκέφαλοι μαχαίρι σχεδόν) με επιασαν μουδιασματα \"τσιμπήματα\" στιγμιαία σε όλο μου το σώμα τα οποια κράτησαν 2-3 ημέρες (ουσιαστικά μέχρι τη μέρα της μαγνητικής). Η μαγνητική βγήκε καλή και εκεί που παω να ηρεμήσω σήμερα νιωθω το δεξί μου πόδι ιδιαίτερα \"βαρύ\" με ενα μυικό πόνο που εντοπίζεται στο γόνατο. Ειχατε αναλογα συμπτώματα; γιατί δεν σας κρύβω ότι ανησυχω για ΣΚΠ...
- 03-04-2010, 23:12 #2
σκέφτομαι σοβαρά την ψυχοθεραπεία γιατί πραγματικά αυτή τη στιγμή δεν έχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα που με απασχολει (εκτός από την καθημερινότητα μου). Τι αποψεις έχετε επ\' αυτού; Απαντήστε μου όποιος έχει εμπειρία στα παραπάνω παρακαλώ γιατί εχω στεναχωρηθεί παρα πολύ....
04-04-2010, 17:59 #3
μάλλον είστε όλοι \"εκτός\"...κανείς;;
04-04-2010, 19:20 #4
αν ειχεσ ΣΚΠ η μαγνητικη σου θα ειχε ασπρα στιγματα σαν τρυπεσ οπωσ το βλεπεισ βαλε στο google να το δεισ τωρα τα αλλα ειναι συμπτωματα αγχουσ που με την ψυχοθεραπεια θα μαθεισ να το αναγνωριζεισ(οι πιο πολλοι δεν καταλαβαινουν οτι αγχωνονται ) να καταλαβεισ περιπου τι γινεται και να το διαχειριζεσαι ωστε να μην συσσωρευεται και σου προκαλει τα σωματικα αλλα θελει χρονο απο την αλλη τα χαπια εχουν παρενεργειεσ συνηθωσ πχ. μπορει να σου φυγουν τα μουδιασματα αλλα να εχεισ υπνηλια και να μην μπορεισ να δουλεψεισ η ακομα χειροτερα να μειωθει η λιμπιντο σου και δεν αξιζει να μπεισ στο κοπο για μουδιασματα γνωμη μου ειναι λιγο ψυχοθεραπεια λιγο υπομονη και να βρεισ ασχολιεσ που αποφορτιζουν τον οργανισμο οπωσ γυμναστικη ζωγραφικη παζλ
04-04-2010, 20:05 #5
και πολυ περπατημα σε παραλια αν πχ ζεις σε παραθαλασιο μερος,ο καιρος ανοιγει.
μικρες κινησεις που πιστεψε με βοηθουν,χωρις καν να το καταλαβεις πως...
εχε και την αγαπημενη σου μουσικη μαζι
04-04-2010, 20:18 #6
παιδιά ευχαριστώ παρα πολύ για τις απαντήσεις. έχετε δίκιο, ουτε και εγω θελω να μπλεξω με χαπια, αλλωστε παντα πιστευα και πιστεύω οτι οι λύσεις είναι μέσα μας...
Απλα επειδή δεν είναι προφανές το τι μου προκάλεσε το άγχος γι\'αυτο ανησυχησα, επίσης και αυτό το ιντερνετ μου έχει αναψει φωτιές (οσο ψαχνεις τόσο βρίσκεις και καποιο συμπτωματα να ταιριαζει μ\'αυτα που έχεις..)
Για την ψυχοθεραπεία το σκεφτομαι πολύ εντονα αλλά δεν έχω κατι υποψη μου...βεβαια πιστευω οτι ειναι και θεμα \"χημειας\"..
Υ.Γ. το πόδι εξακολουθεί να ειναι \"πιασμενο\" αλλα νομιζω οτι παιζουν ρολο και οι 4 ωρες που σιδερωνα χθες καθώς και οτι το συγκεκριμενο έχει και φλεβιτιδα... (ή έτσι θελω να ελπιζω)
04-04-2010, 21:35 #7
Fleur,
καλώς ήρθες
νομιζω πώς οτιδηποτε μας αποσπα την προσοχη, με οτιδηποτε κολλαμε, ειναι ενας τροπος για να παρουμε τα ματια μας, την ψυχη μας και το μυαλο μας απο τα πραγματικα μας προβληματα κ να επικεντρωθουμε σε κατι άλλο. Εσυ μπορει να κολας με θεματα υγειας που στην ουσια δεν ειναι σοβαρα, εγω με τπ φαγητο, καποιος με εντονο αγχος για τη δουλεια του.
Τα ψυχωσωματικα, σαφως κ δειχνουν με εναν πιο ξεκαθαρο τροπο την πιεση που πιθανων νιωθουμε. Το οτι αναγνωριζεις οτι μπορει να συντρεχουν κ ψυχολογικα θεματα, πέρα απο σωματικα ειναι βοηθητικο στο να προχωρησεις κ να λυσεις πιο αποτελεσματικα τα προβληματα σου. Ευχομαι να τα βρεις, γιατι πάντα ειναι επιπονο το ψαξιμο κ οχι τοσο προφανη οσο νομιζουμε, ώστε σιγα σιγα να αρχισεις να τα επιλύεις!πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
05-04-2010, 01:16 #8
oso diavazeis to internet.....toso xeirotera tha nomizeis pos eisai.....mialo ek peiras........eho para poli kairo na koitaxo gia arrosites kai sybtomata kai niotho poli kalytera....xero pantos pos an koitaxo esto kai gia ligo eho sovares pithanotites na xanapeso psixologika
05-04-2010, 17:33 #9
Sofia ευχαριστώ για το καλωσορισμα...σημερα (μη γελασετε) ενώ η μέρα πήγαινε καλά, με επιασε ενα ελαφρύ μουδιασμα στη γλώσσα...τι να πω πια...προσπαθω να μην το σκεφτομαι και να το εκλογικεύσω αλλα το μυαλό μου ειναι εκεί.....
σας ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνετε... Γνωριζω οτι η ψυχοθεραπεια ίσως να ειναι επιπονη διαδικασία αλλα νομιζω οτι και αυτό το κομμάτι της ακόμα το έχω ανάγκη...
05-04-2010, 22:28 #10
Αν θέλεις τη γνώμη μου βγάλτο απο το μυαλό σου, έψαχνα και εγώ στο ιντερνετ και συνδύαζα συμπτώματα και με έκανε τρις χειρότερα, όλα στο μυαλό ειναι, χαλάρωσε γιατι απλά δεν έχεις τίποτα εκτος απο άγχος, πολλά συμπτώματα άγχους είναι παρόμοια με την ασθένεια που λες
07-04-2010, 22:54 #11
μετα από την 3η επισκεψη στον νευρολογο (τον λυπαμαι τον ανθρωπο πια) ξεκιναω αυριο ladose...(με καποιο φοβο δεν σας κρυβω) ελπιζω να ηρεμησω επιτελους...
07-04-2010, 23:00 #12
Fleur, τα λαντόουζ είναι ελαφριά αντικαταθλιπτικά.
μην φοβάσαι...και από ότι θυμάμαι δεν είναι εθιστικά.
07-04-2010, 23:03 #13
καλο κουραγιο ελπιζω να σου πανε ολα καλα και να μην εχεισ παρενεργειεσ
07-04-2010, 23:32 #14
έτσι μου είπε, ότι ειναι ηπια. Το ελπιζω και εγω να μην εχω παρενεργειες αλλά παιδια αυτό που ελπιζω πραγματικά ειναι να ειναι οντως ψυχοσωματικά τα θεματά μου γιατι εχω φοβηθει λίγο...
07-04-2010, 23:39 #15
Γεια σου Φλερ. Καλή έκβαση στον αγώνα σου. Αν δε σου κάτσει, υπάρχει και η εναλλακτική της ομοιοπαθητικής.
Φιλικές Σχέσεις - Απογοήτευση
30-06-2025, 22:09 in Σχέσεις και Επικοινωνία