να απογοητευτω??
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 62

να απογοητευτω??

χθες μετα απο 2,5 βδομαδες μια χαρα ειχα υπερφαγικο επεισοδιο...ημουν με μεγαλη παρεα και ψηναμε και γιορταζαμε.περασαμε τελεια,φαγαμε αρκετα,ηπιαμε κλπ...εγω αρχισα καποια στιγμη να σκεφτομαι το φαι και να θελω να κσεφυγω που τοσο καιρο ειχα να κανω ,αλλα σκεφτηκα οτι δεν ειναι σωστο και προσπαθουσα να διξω τισ σκεψεις...ειπα να κατσω μεχρι τελουσ μπας και μου φυγει..οποτε ξημερωσα με τουσ φιλουσ μου και εφτασα πρωι σπιτι...αλλα η σκεψει εμεινε και το υπερφαγικο το εκανα το πρωι,χωρισ εμετο βεβαια..δεν ενιωθα ενοχες περιεργως,αλλα σημερα που ξυπνησα δεν νιωθω πολυ καλα,ουτε το στομαχι μου,ουτε την ψυχολογια μου..γαμωτο και πηγαινε πολυ καλα!τι να κανω?να απογοητυτω?λεω να μην του δωσω σημασια και να συνεχισω σαν να μην εγινε ,απλα δεν υπηρχε λογος που εγινε...και καλα περναγα χθες και ειχα φαει κανονικα την υπολοιπη μερα...τι στο καλο???

ελπιζω να μην σασ φανηκε γελοια η ερωτηση μου ,απλα οντως ειμαι λιγο συγχησμενη σημερα...

Senior Member
    Να συνεχίσεις σα να μην έγινε τίποτα. Να ακολουθήσεις το συνηθισμένο σου διατροφικό πρόγραμμα σα να μην έχεις κάνει υπερφαγικό. Χωρίς δίαιτες και περιορισμο τροφής. Πίστεψέ με, είναι ο καλύτερος τρόπος για να επανέλθει ο οργανισμός σου μετά από αυτό. Εάν αρχίσεις τον περιορισμό τροφής για να "εξισορροπήσεις" το υπερφαγικό επεισόδιο, είναι εγγυημένο ότι θα κάνεις και δεύτερο σύντομα.

Senior Member
    δεν ειναι καθολου γελοια η ερωτηση σου, ισα ισα.

απλα σκεψου οτι αυτο αν το εκανες οποιοσδηποτε δεν εχει δπτ θα ηταν σα να μην εγινε. δηλαδη δε θα το εκανε θεμα στο μυαλο του. δε θα ηταν θεμα.
    απλα εμεις που εχουμε το ιστορικο, μολις κανουμε υπερφαγικο, το βλεπουμε βουνο. φοβομαστε για το τι θα ακολουθησει.

μηπως οσο ησουν με τους φιλους σου κρατιοσουν πολυ και σου βγηκε μετα?
    ή εφαγες μαζι τους κανονικα οσο ενιωθες οτι ηθελες να φας και μετα στο σπιτι εκανες και το υπερφαγικο?

οπως και ναχει, το οτι τα εχεις μειωσει τοσο πολυ ειναι ενα ΠΟΛΥ σημαντικο βημα. και ισως το να μηδενιστουν να υπερφαγικα ή οι ιδεες για υπερφαγικα να μην ειναι ρεαλιστικος στοχος, το λεω και για μενα.

eyxaristw polu kai gia tis 2 apanthseis...auto kai ekana,apofasisa na mhn to skeftw ka8olou peraitero kai sunexisa thn hmera mou kanonika,kai petuxe!perasa mia xara kai efaga otan peinasa..click na sou apanthsw oti me tous filous mou den katapiesthka ka8olou ,efaga oso h8ela,kai giauto mou fanhke periergo..alla meta skefthka oti mallon egine dioti x8es molis teleiwse kati pou mou eixe aallaksei 8etika polu thn ka8hmerinothta kai isws autos einai kai o logos,isws pali na htan kai apo sunh8eia ,den kserw,den 8a to skeftw allo..telika suxna pianei na mhn uperanaluoume ta pragmata...auto skopeuw na kanw kai egw...filia polla!

Senior Member
    Πολύ χαίρομαι lusid dreams που άκουσες τις ανάγκες του οργανισμού σου! Keep up the good work!

εθχαριστω πολυ smoke!!!ελπιζω να συνεχισω ετσι ,οπωσ το ευχομαι και για ολουσ εδω μεσα να κανουν οτι χρειαζεται για να νιωθουν τελεια...καθε μερα δεν ειναι η ιδια,καθε μερα δεν ειναι καλη.και οι πιο χαρουμενοι ανθρωποι δεν παιζει να μην εχουν και τισ μαυρες τους,αλλα δεν τρελαινονται κιολας...απλα εμεισ επειδη φοβομαστε για τα χειροτερα(επειδη τα εχουμε ζησει),τεινουμε να υπερβαλλουμε...χαζομαρα μεγαλη!εγω παλιοτερα οταν κατι δεν πηγαινε καλα και εκανα και κανα επεισοδιο ,μετα ημουν μεσα στη μαυρη καταθλιψη απο επιλογη και εκανα 2-3 μερουλες να συνελθω,και μετα παλι τα ιδια..δεν βγαζει πουθενα αυτο,αληθεια....εσυ smoke,πως πας?

Senior Member
    Εγώ κάνω θεραπεία και είμαι σε πολύ καλό σημείο από άποψη συμπτωμάτων. Βασικά, δε θεωρώ πλέον ότι έχω διατροφική διαταραχή και συνεχίζω τη θεραπεία για τα άλλα βαθύτερα θέματα που μου την είχαν προκαλέσει. Αλλά συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες ότι "και οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι δεν παίζει να μην έχουν και τις μαύρες τους" και συμπληρώνω ότι ακόμα και ο πιο υγιής άνθρωπος, ακόμα κι αυτός που δεν έχει διατροφική διαταραχή, είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν έχει τις μαύρες του να καταφεύγει μια στις τόσες στο φαγητό, χωρίς μετά να χρειάζεται να έχει τύψεις και να κλείνεται για μέρες στον εαυτό του.

εχεις απολυτο δικιο!!!χαιρομαι παρα πολυ που το αντιμετωπιζεις τοσο καλα,μπραβω σου!!οχι μονο για σενα αλλα γιατι μας δινεις επιπλεον κουραγιο,μας δειχνεις οτι μπορουμε ολοι να τα καταφερουμε αμα θελουμε...τελεια!!!συνεχισε ετσι εε???

Senior Member
    :)

καλημερα!!!χθες απεφυγα αλλο ενα υπερφαγικο και αυτο περισσοτερο γιατι μπηκα εδω και πηρα θαρρος...αλλα σημερα ξυπνησα με πολυ πολυ αγχος διοτι πρεπει να αρχισω διαβασμα για την εξεταστικη και καθε φορα στην εξεταστικη τα πραγματα δεν πανε και πολυ καλα...θελω να ηρεμησω και να μην το σκεφτομαι τοσο,αχ πως???ειπα να το παω χαλαρα ,αλλα ολοι διαβαζουν και με παιρνει και μενα η μπαλα του αγχους..εσυ smoke εισαι φοιτητρια?αν ναι,πως τα καταφερνεις με τις εξεταστικες-περιοδους??πεστε καμια συμβουλη!!!!

τελικα το χθεσινοβραδυνο υπερφαγικο που γλιτωσα το εκανα πριν απο λιγο και τωρα δεν μπορω να παρω τα ποδια μου απο τον καναπε.ααααα!τι σκατα??2 υπερφαγικα μεσα σε 1 βδομαδα,ασχημο αυτο ,πολυ ασχημο..τουλαχιστον το εκανα με διαιτητικα προιοντα αλλα και παλι ειμαι πολυ φουσκωμενη τωρα...και το σκεφτομουν απο την αρχη οτι ηταν κακο αλλα δεν με σταματησε τπτ..φυσικα για εμετο ουτε που το σκεφτομαι ,αλλα νομιζω πως η εξεταστικη αρχισε να κανει ηδη την δουλεια της..σκεφτομαι σοβαρα να την παρατησω τελειως και να κανω αλλα πραγματα που με ευχαριστουν αλλα ειμαι αρκετα ενοχικη για να το κανω...ωχουυυυυ!!!

Senior Member
    Γλυκιά μου lusid dreams, σου εγγυώμαι πως οι περισσότερες συμφοιτήτριές σου διαβάζουν με το ένα χέρι στο βιβλίο και το άλλο στο ψυγείο! Είναι απόλυτα φυσιολογικό σε περίοδο εξετάσεων να έχεις ανάγκη να τρως πολύ περισσότερο από ό,τι σε άλλες περιόδους. Καταλαβαίνω πώς αισθάνεσαι, έχω νιώσει κι εγώ το συναίσθημα μετά από υπερφαγικό, που δε θες να κάνεις τίποτα και προτιμάς να απομονωθείς από όλους και από όλα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να παρατήσεις τελείως την εξεταστική σου για 2 υπερφαγικά!

Και για να απαντήσω στην ερώτησή σου, εγώ πέρσι τέλειωσα τη σχολή μου. Η συμβουλή μου για την εξεταστική είναι να μην ξεπερνάς τις δυνάμεις σου, διάβασε όσο μπορείς, ξεκουράσου όσο χρειάζεσαι και μην αποθαρρύνεσαι από τα υπερφαγικά. Στην τελική, ρώτα δυο τρεις συμφοιτήτριές σου και θα δεις ότι παίζει να τρώνε περισσότερο από σένα αυτή την περίοδο, απλά να μην αισθάνονται ενοχές γιατί το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό.

ευχαριστω τοοσοο πολυ για τις συμβουλες σου,πραγματικα..με ηρεμουν αυτα που λες!ειναι σαν να φανταζομαι να ακουω την φωνη σου παροτι δεν την ξερω..τελικα και δεν το πηρα κατακαρδα και βγηκα εξω και ειχα μια υπεροχη μερα ,οπως και σημερα..αλλα απο διαβασμα τπτ ακομα!το αποφευγω σαν τρελη...φταει και οτι ειναι γεματες οι μερες μου αυτον τον καιρο..θα προσπαθησω ομωσ να ξεκινησω χαλαρα..ξερεις νομιζω οτι με τρομαζει περισσοτερο διοτι,την προηγουμενη εξεταστικη ξαναρχισα τα βουλιμικα μετα απο 10 μηνες αποχης και λογο πιεσης,οποτε καταλαβαινεις..και το περιεργο ειναι οτι απο τουσ δικους μ δεν εχω καμια πιεση ,μιας και ξερουν τα παντα μου λενε σχεδον να μην δωσω αν το κρινω καλυτερο..μονη μου αγχωνομαι!!ελεος!θα χαλαρωσω ,που θα παει!

Πως σε καταλαβαίνω...μια από τα ίδια..Πρόπερσι,όταν ξεκίνησαν τα βουλιμικά μου επεισόδια ,είχα τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα βουλιμικό χωρίς εμετό.Μετά φυσικά αισθανόμουν χάλια,δεν ήθελα να βγω έξω γιατί ένιωθα φουσκωμένη .Την επόμενη ξαναξεκινούσα κανονικά την διατροφή μου ,το κρατούσα για μέρες και μετά υπέκυπτα πάλι.Το θέμα είναι ότι παρ'ότι είχα βουλιμικά επεισόδια,σε συνδυασμό με τη γυμναστική που έκανα και το γεγονός ότι τηρούσα το πρόγραμμα τις άλλες μέρες,είχα χάσει κιόλας!Βέβαια,από ένα σημείο και μετά,μια περίοδο που ένιωθα χάλια για ψυχολογικούς λόγους,ήμουν μόνη και ερωτικά απογοητευμένη,τα βουλιμικά επεισόδια είχαν γίνει η ρουτίνα μου...και πήρα 10 κιλά μέσα σε 1 χρόνο....:(
    Το θέμα είναι μετά το κάθε επεισόδιο να επανέρχεσαι στους ρυθμούς σου και να ξεχνάς ό,τι έγινε!Επίσης,προσπάθησε να μην μένεις μόνη σου στο σπίτι πολλές ώρες,γιατί τότε είναι που σε πιάνει το βουλιμικό...Πάρε ένα τηλέφωνο την ώρα που θα σε πιάσει,σε μία φίλη σου ή μπες στο forum..:) Επίσης,για την εξεταστική,δεν ξέρω αν σε βοηθάει,αλλά πως θα σου φαινόταν να μελετάς σε βιβλιοθήκη?Δεν θα είσαι σπίτι ,όπου θα σου μπαίνουν συνέχεια ιδέες για φαγητό και θα μελετάς και πιο συγκεντρωμένη..Εμένα τουλάχιστον με βοηθάει..και μπορώ να πω ότι τον τελευταίο χρόνο,τα βουλιμικά μου επεισόδια μειώθηκαν στα δάχτυλα του ενός χεριού και ήδη νιώθω καλύτερα που το ξεπέρασα,απλά τώρα παλέυω με το αποτέλεσμά τους :p Πάντως,θα τα καταφέρεις!! ;)

Page 1 of 5 123 ... LastLast