Results 16 to 26 of 26
Thread: έκλαψα επιτέλους
-
10-08-2011, 00:13 #16
Η μάνα πάντα θεωρείται αυτονόητη για τα παιδιά. Γι' αυτά τουλάχιστον που μεγαλώνουν μαζί της προστατευμένα από την αγάπη και την φροντίδα της. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σε στολίζουν με κοσμιτικά επίθετα.. Απ' ότι καταλαβαίνω είχατε αρκετά φιλική σχέση με τα παιδιά σου, σε σημείο να χαθούν τα όρια. Οι ισορροπίες είναι λεπτές πολλές φορές.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
- 10-08-2011, 01:03 #17
ναι, εγώ πίστευα, ότι αφού τα παιδιά που τους στερούνε κάθε ελευθερία, γίνονται δυστυχισμένα, τα παιδιά που έχουνε όλες τις ελευθερίες γίνονται ευτυχισμένα, αλλά δυστυχώς δεν ισχύει αυτό, τα παιδιά δεν μπορούνε να διαχειριστούνε την ελευθερία, θέλουνε όρια για να γίνουνε ισορροπημένα άτομα. Καληνύχτα.
10-08-2011, 01:09 #18
Αν κάνω παιδιά και γω φιλική σχέση θα ήθελα να έχω μαζί τους αλλά άμα ξεφύγει η μπάλα.. Καληνύχτα
10-08-2011, 10:52 #19
- In this old house where every door is open
εννοειται οτι τα παιδια θελουνε ορια.. Καλλιο αργα παρα ποτε..
10-08-2011, 11:23 #20
Και τα παιδιά και οι μεγάλοι χρειάζονται όρια.
Εγώ ανήκω σε μια γενιά της καταπίεσης και ήθελα να τα κάνω όλα διαφορετικά.
Όταν ήμουνα νεότερη και ιδεολόγα, δίδασκα σε ενήλικους και για να μην έχουνε την εντύπωση ότι είμαι το "αφεντικό", δεν καθόμουνα ποτέ στην έδρα, κάναμε κύκλο τα θρανία και καθόμουνα δίπλα τους. Επίσης αφού τους παρουσίαζα τα υπερ και τα κατά κάποιων βιβλίων, τους άφηνα να αποφασίσουνε αυτοί δημοκρατικά με ποιο θα θέλανε να δουλέψουμε. Λοιπόν γινότανε τότε ένας χαμός, άτομα αποχωρούσανε γιατί η πλειοψηφία ήθελε κάποιο άλλο βιβλίο, γινότανε φασαρίες και κάποια άλλα ...καφκικά να μου λένε κάποιες ζηλόφθονες ηλικιωμένες ότι δεν κάθομαι στην έδρα, αλλλά στον κύκλο για να βλέπω καλύτερα κάποιους άνδρες;;;;;;;
Λοιπόν μια ωραία πρωία πήγα κάθισα στην έδρα, τους είπα με αυτό το βιβλίο θα δουλέψουμε τελεία και παύλα και αυτές τις απαιτήσεις έχω. Από τότε δεν αποχώρησε κανείς και επικρατεί και καλό κλίμα στην τάξη.
Σίγουρα πολλά από τα σκ. που βίωσα οφειλότανε σε μια ρομαντική, ιδεολογική και πολύ συναισθηματική στάση ζωής.
10-08-2011, 14:44 #21
είσαι εκπαιδευτικός;
10-08-2011, 15:03 #22
Τα παιδιά είναι πάντα παιδιά και η μάνα θέλει να τα προστατέψει, να μην πει κακό λόγο, αλλά δεν αντέχω άλλο. Έχουμε διακοπές και εκτός του ότι ολημερίς σκοτώνονται μεταξύ τους και τσιρίζουνε, κάνουνε (η κόρη μου κάνει) και ένα σωρό ζημιές, παίζει με αλεύρι, το κάνει ζύμη πάνω στο καινούριο, αγαπημένο μου χαλί και καθάρισέ το μετά. Απειρες φορές της έχω πει να μην το κάνει, άδικα. Παίζουνε με γεμάτα μπουκάλια κόκα-κόλας, αδείάζουνε αυτά στο πάτωμα και καθάρισέ το. Έχω μεγάλο πρόβλημα σε τέσσερεις σπόνδυλους στον αυχένα, και ακόμα και οι καθημερινές δουλειές μού είναι ταλαιπωρία. Είναι μεγάλα παιδιά, από μικρά όμως δεν καταλάβαιναν τίποτα, με το που θα γύριζα να κοιτάξω δυο λεπτά κάπου κάνανε πράγματα επικίνδυνα, πέρασα πολύ άγχος μην πάθουνε κάτι, συχνά βρισκόμασταν στην κλινική, όλα όσα τους απαγόρευα, τα έκαναν.
Gypsy Cello έχω κάνει κάποιες σπουδές, όχι όμως παιδαγωγικά και δεν βρήκα δουλειά στον κλάδο μου, δουλεύω σαν ελεύθερος επαγγελματίας , μόνο τις ώρες που διδάσκω πληρώνομε, ουσιαστικά ο άνδρας μου μας συντηρεί. Πριν τα παιδιά είχα πολλές ώρες, άξιζε τον κόπο, αλλά μετά έβγαζα τόσα, όσα ζητούσε και η μπέιμπι - σίτερ και τα πιο πολλά τα άφησα. Μέχρι σήμερα είναι αδύνατον να τα αφήσεις μόνα τους στο σπίτι χωρίς να σκοτωθούνε μεταξύ τους, να κάνουνε επικίνδυνα πράγματα και το σπίτι λίμπα. Και είναι και τα δυο πάνω από δέκα χρονών και ντρέπομαι και που τα λεω. Σόρρυ.
10-08-2011, 15:10 #23
Ντρέπεσαι; Για ποιο λόγο; Όλα τα παιδιά έτσι είναι. Εκτός από εμένα που μικρή ήμουν Παναγίτσα. Όπου με έβαζες, εκεί καθόμουν! Τώρα ζωήρεψα
Όλα τα παιδιά κάνουν αυτό που τους είναι απαγορευμένο γιατί τους αρέσει. Το ίδιο συμβαίνει και στους ενήλικες. Οι παράνομοι έρωτες δεν έχουν πιο πολύ γλύκα;
Αν τ' αφήνεις πιο ελεύθερα σε σχέση με τους κανόνες του σπιτιού, θα δεις ότι θα ηρεμήσουν.
10-08-2011, 15:21 #24
Διαφωνώ με τους παράνομους έρωτες, εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω. Αν ερωτευόμουνα, αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα δεσμευμένο, θα το συζητούσα με τον άνδρα μου και θα βλέπαμε παρακάτω.
Είμαι λίγο απόλυτη σε αυτό, όσο αφορά το άτομό μου, κατά τα άλλα δεν με ενοχλεί πως αποφασίζει να ζήσει κανείς. Έχω πρόβλημα μόνο με τις διπλές ηθικές, ξέρω καθολικούς που θεωρούνε το διαζύγιο μεγάλη αμαρτία, αλλά τους παράμονους δεσμούς, όχι.
10-08-2011, 16:07 #25
Έτσι όπως το σκέφτομαι τώρα, δεν θα μπορούσα να το κάνω στον άνθρωπο που θα τον σεβόμουν και θα τον εκτιμούσα. Αν συνέβαινε κάτι θα του το έλεγα. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Τέλος πάντων, βγήκαμε εκτός θέματος. Το θέμα τώρα είναι τα παιδιά σου.
10-08-2011, 16:51 #26
Βγήκαμε από το θέμα και βγαίνω κι εγώ σε λίγο, έχω έξοδο επαγγελματική, συνδυάζουμε το τερπνόν μετά του οφελίμου! Ελπίζω τουλάχιστον να είναι ευχάριστη, για να δούμε.