κατάθλιψη!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    thanasisGR
    Guest

κατάθλιψη!!!

καλησπέρα! εδώ και αρκετές μέρες είμαι συνεχεια σε μια ένταση και έχω νεύρα! όταν ηρεμούν τα νεύρα νιώθω πολύ πεσμένος δεν έχω καθόλου ενέργεια.. δεν έχω όρεξη και καθόλου ενδιαφέρον ακόμα και σε πράγματα που μου αρέσε να κάνω.. έχω μια συνεχόμενη υπνηλία και μια ελαφριά ζαλάδα, νιώθω το σώμα μου βάρη τα πόδια μου σαν να είναι πρησμένα! μια συνεχόμενη μυϊκή ένταση θα το έλεγα.. κάνω όλο αρνητικές σκέψης... δεν μπορώ να ηρεμήσω από αυτή την κατάσταση... δεν θέλω να πάρω φάρμακα.. νομίζω ότι θα με καταστρέψουνε... πραγματικά δεν παλεύετε αυτή η κατάσταση!!!

και κάτι άκυρο που θέλω να ρωτήσω!

τα xanax βοηθάνε στην περίπτωση αυτή? επειδή νιώθω μια συνεχόμενη αδυναμία/κόπωση!

στις ενδείξεις γραφει ότι βοηθάει στην αγχώδεις κατάθλιψη.. ισχύει κάτι τέτοιο όντως? η θα είμαι κομμάτια μετά?

Senior Member
    εξετάσεις για θυρεοειδή έχεις κάνει;

Senior Member
    Γεια σου Θανάση, τα συμπτώματα που περιγράφεις μπορεί να οφείλονται σε κατάθλιψη αλλά μπορεί να είναι και μια παροδική κόπωση. Το διάστημα που αναφέρεις (αρκετές ημέρες) δεν είναι αρκετό για να το χαρακτηρίσω ως κατάθλιψη και δεν μας αναφέρεις και πολλά για ψυχικά συμπτώματα όπως έντονη θλίψη, οργή, θυμός, αυτοκτονικός ιδεασμός κ.τ.λ Ίσως να είναι κάτι προσωρινό και δεν θα πρέπει ν' ανησυχείς. Φάρμακα από μόνος σου δεν μπορείς να πάρεις και έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά δρουν μακροπρόθεσμα οπότε μην περιμένεις να δεις αλλαγή μέσα σε μερικές μέρες. Καλό θα ήταν να κάνεις και εξετάσεις για θυρεοειδή γιατί μπορεί να παίζει κι αυτό ρόλο.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

thanasisGR
    Guest
    Quote Originally Posted by pelariry View Post
    εξετάσεις για θυρεοειδή έχεις κάνει;
    έχω λίγο υποθυροειδισμό πήγα σε ενδοκρινολόγο μου έγραψε τα euthyrox τα οποια τα περνώ εδώ και 15 μέρες τώρα... πριν πάρω τα φάρμακα αυτά δεν είχα αίσθηση κατάθλιψης, μονο έντονο άγχος είχα... δεν ξέρω τώρα αν οφείλεται στο φάρμακο αυτό..

πάντως έχω πολύ ανεβασμένη κορτιζόλη.. μου είπανε ότι είναι από έντονο stress..

Member
    Θανάση υπνηλία, κάτι σε αφασία με νεύρα που και που τα έχω και εγώ όταν με βαράει για τα καλά η κατάθλιψη. Σχετικά με το xanax επειδή έχω γενικευμένο άγχος, όταν τα παίρνω και έχω πολύ άγχος, επειδή αυτό φεύγει, μετά αισθάνομαι πιο δραστήριος και σαν μία ανακούφιση. Αν όμως τα πάρω χωρίς να έχω άγχος, τότε με πιάνει ο ύπνος.

thanasisGR
    Guest
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Γεια σου Θανάση, τα συμπτώματα που περιγράφεις μπορεί να οφείλονται σε κατάθλιψη αλλά μπορεί να είναι και μια παροδική κόπωση. Το διάστημα που αναφέρεις (αρκετές ημέρες) δεν είναι αρκετό για να το χαρακτηρίσω ως κατάθλιψη και δεν μας αναφέρεις και πολλά για ψυχικά συμπτώματα όπως έντονη θλίψη, οργή, θυμός, αυτοκτονικός ιδεασμός κ.τ.λ Ίσως να είναι κάτι προσωρινό και δεν θα πρέπει ν' ανησυχείς. Φάρμακα από μόνος σου δεν μπορείς να πάρεις και έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά δρουν μακροπρόθεσμα οπότε μην περιμένεις να δεις αλλαγή μέσα σε μερικές μέρες. Καλό θα ήταν να κάνεις και εξετάσεις για θυρεοειδή γιατί μπορεί να παίζει κι αυτό ρόλο.
    ο ψυχίατρος πάντως μου έγραψε τα zoloft και zyprexa... εγώ αρνήθηκα να πάρω zyprexa αφού δεν έχω συμτώματα σχιζοφρένειας... τελικά μου είπε να μην πάρω τα zyprexa και να περνώ καθημερινά zoloft 50mg και σε περίπτωση κρίσης να περνώ xanax 0.5 mg

εγώ μια φορα πήρα zoloft και έτρεμα όλος... ούτε αναβολικά δηλαδή να ήτανε.. είχε αυξηθεί τόσο πολύ η ενέργεια μου που ήμουνα για μαραθώνιο... xaxaxa καλή φάση που πήρα ενέργεια αλλα δεν το περίμενα πια να έχω ταχυκαρδίες συνεχόμενες 2 μέρες από 1 χάπι....

μέχρι στιγμής πίνω μισό xanax 0.5 οποτε νιώθω ότι θέλω να χαλαρώσω... και όντως με βοηθάει παρα πολύ και μετά θέλω να πάρω ξανά.. αλλα το αποφεύγω για να μην μου γίνει συνήθεια.. μέχρι στιγμής κάνω δικιές μου θεραπείες για να αποφύγω τα χάπια... περνώ καθημερινά βασιλικό πολτό πίνω πράσινο τσάι.. οποτε θέλω να χαλαρώσω προσπαθώ να μείνω μακριά από το xanax και πίνω ένα τίλιο.. κάτι κάνει...

πιστεύω ότι τα αντικαταθλιπτικά είναι άχρηστα.. όλα είναι στο μυαλό ρε γαμώτο... πάντως δεν κάθομαι κλεισμένος μέσα στο σπίτι... βγαίνω και έξω.. πάω και για μπάνια στη θάλασσα γενικά κάνω τα πάντα!! παρόλο που είμαι συνεχεια σε μια ένταση... δεν το αφήνω να του πέραση...

έχω και αγοροφοβια οποτε πάω κάπου που έχει κόσμο νιώθω χαλια... δεν περνάω καλά... δεν μπορώ να χαλαρώσω... αλλα παρόλο που είμαι έτσι το αντέχω... κάνω απίστευτη υπομονή.. στην θέση μου δεν ξέρω αν θα μπορούσανε να κάνουν υπομονή αλλα άτομα.. θέλω να γίνω καλά.. να είμαι όπως ήμουνα παλιά.. να είμαι χαλαρός αλλα είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρω, πλέον όμως το έχω συνηθίσει να ζω με όλα αυτά τα συμτώματα... αλλα πιστεύω ότι θα καταφέρω να το ξεπεράσω χωρίς αυτά τα άχρηστα αντικαταθλιπτικά που στην ουσία δεν κάνουν τίποτα! αυτή είναι η αλήθεια.. μονο χειρότερα μπορεί να σε κάνουν..

Senior Member
    Αυτό που λες είναι σοβαρό. Είναι δυνατόν να σου χορηγήσει αντιψυχωσικό και μάλιστα βαρύ χωρίς να έχεις συμπτώματα ψύχωσης...Τι γιατροί κυκλοφορούν;
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by thanasisGR View Post
    έχω λίγο υποθυροειδισμό πήγα σε ενδοκρινολόγο μου έγραψε τα euthyrox τα οποια τα περνώ εδώ και 15 μέρες τώρα... πριν πάρω τα φάρμακα αυτά δεν είχα αίσθηση κατάθλιψης, μονο έντονο άγχος είχα... δεν ξέρω τώρα αν οφείλεται στο φάρμακο αυτό..

πάντως έχω πολύ ανεβασμένη κορτιζόλη.. μου είπανε ότι είναι από έντονο stress..
    ο ενδοκρινολόγος σου δεν σε ενημέρωσε ότι τα συμπτώματα που περιγράφεις είναι κοινά συμπτώματα υποθυροειδισμού? κάνε υπομονή να ρυθμιστεί ο θυρεοειδής σου και θα νοιώσεις καλλίτερα.

Member
    Αυτό που μου άρεσε σε εσένα Θανάση είναι πως βγαίνεις και το κυνηγάς αντί να σε κυνηγάει.

Εγω παιδια παιρνω 2 zoloft τη μερα και και 1/4 tavor και περασαν μερικες βδομαδες για να με πιασουν , ειμαι τελικα πολυ τρελη χαχα αλλα δεν το βαζω κατω.Σιγουρα χρειαζονται εξετασεις θυροειδη ή για τυχον ελλειψη καποιου καποιου σημαντικου στοιχειου απο τον οργανισμο.Ακομη αν δεν παιρνουμε βιταμινες μπορει να εχουμε διαταραχη της διαθεσης και συμπτωματα που αναφερεις κ εσυ Θαναση.Παντως δεν μου ακουγεται τοσο τρομερο αυτο που εχεις αρκει να ζητησεις βοηθεια απο ειδικους αν συνεχισουν οι ενοχλησεις.Παντως τα φαρμακα βοηθανε σε μεγαλο βαθμο και υπαρχουν πολλα ειδη θεραπειων οπως ομοιοπαθητικη η οποια δεν εχει παρενεργειες αλλα και τα κλασσικα φαρμακα εχουν βελτιωθει πολυ και οι παρενεργειες ειναι ελαχιστες σε σχεση με τα οφελη.Αυτα και καλη δυναμη αν θες να ρωτησεις κατι αλλο μη διστασεις

Α ξεχασα να σου πω οτι δοκιμασα αρκετα φαρμακα μεχρι να βρω αυτο που με βοηθαει γι αυτο μην απογοητευεσαι αν καποιο δεν εκανε καλη δουλεια.Αλλα απο τοτε που παιρνω το zoloft σωθηκα ειλικρινα.Και επισης καποια φαρμακα εχουν αποδειχτει οτι θεραπευουν και αλλες παθησεις απο αυτες για τις οποιες σχεδιαστηκαν αρχικα.Μου το ειπε προσφατα ο ψυχιατρος μου.Παντως ειναι κριμα να τυρρανιεσαι εγω υπεφερα χρονια και ξερω ειναι σαν να εχεις ενα δαιμονα με τον οποιο πρεπει να παλευεις συνεχεια.Επισης διαβαζω και την Αγια Γραφη οταν νιωθω καπως αδυναμη ,γυμναζομαι και τρωω υγιεινα και τροφιμα πλουσια σε βιταμινες και Ω-3 λιπαρα πχ ψαρια που βοηθανε πολυ.Η ζαχαρη παντως δεν βοηθαει αντιθετως πρεπει να αποφευγεται.

Οι θυροξίνες χρειάζονται μήνες μέχρι να ρυθμιστεί η δόση τους και συνεχείς εξετάσεις. Πάντως εμένα μου ακούγεται και λίγο σαν born out αυτό που γράφεις.