ΑΝΑΙΜΙΑ-ΥΠΟΤΑΣΗ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 40
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Σ' ευχαριστώ μαιμουδάκι, θα το κοιτάξω. Προσπαθώ να πίνω πολλά υγρά και νερό. Εσένα σε βοηθάει αυτό;
    Κοίτα σίγουρα βοηθάει αφού το λένε όλοι. Εγώ τουλάχιστον νιώθω νομίζω καλύτερα όταν πίνω νερό. Ο οργανισμός αφυδατώνεται το καλοκαίρι και ας μην το καταλαβαίνουμε. Οπότε πίνε πίνε πίνε νερά και χυμούς αλλά μη μεθύσεις πρόσεχε :P! Όσον αφορά το πιεσόμετρο εμένα με κοροϊδεύουν όλοι γιατί έχει γίνει αυτοκόλλητο με το χέρι μου. Τι να κάνω, ψάχνω κάπου να αποδώσω τις ζαλάδες και την αδυναμία μου :(

Senior Member
    αντι να τα δωσεις τα λεφτα να παρεις πιεσομετρο, δωστα καλυτερα σε εναν γιατρο να σου πει τι να κανεις.
    την πιεση σου μπορεις να την μετρας καθημερινα σε φαρμακεια δωρεαν

Senior Member
    Ξέρετε τι σκέφτηκα τώρα; Ότι ίσως και να φταίει ο υπολογιστής όταν με πιάνει υπνηλία. Σας έχει συμβεί αυτό;
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Οταν υπερβαλουμε λογικο δεν ειναι? κ πονοκεφαλος μαζι... ασε τα καημενα τα χερια!!! Να μετρας την πιεση σου οπως σου ειπαν σε φαρμακειο κ να πας σ ενα γιατρο...δεν πρεπει να κανουμε υποθεσεις για την υγεια μας....!!! :) :) Οι περισσοτερες γυναικες υποφερουμε απο υποταση.... εχει τυχει να περπαταω στον δρομο κ να βρεθω απο την μια ακρη του πεζοδρομιου στην αλλη χωρις να το καταλαβω.... 8 η μεγαλη...Με λιγο αλατακι ολα διορθωνονται!!! ;)
    "οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"

Senior Member
    Ναι μάλλον συμβάλλει και αυτό. Μ' αρέσει το αλάτι γενικότερα και τώρα πίνω νερό μέχρι να κλατάρω...

Senior Member
    In this old house where every door is open
    χαλαρωσε βρε με το νερο, αυτα τα 2 λιτρα την ημερα κτλ ειναι λιγο μυθος..

«Επικίνδυνος μύθος» τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα!

Τα οφέλη από την κατανάλωση άφθονου νερού έχουν διογκωθεί τόσο πολύ, ώστε όσοι ακολουθούν τις επίσημες συστάσεις και πίνουν 6-8 ποτήρια την ημέρα μπορεί να βλάπτουν τον εαυτό τους, υποστηρίζει μια βρετανίδα γιατρός. Όπως γράφει στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ), οι συστάσεις αυτές «όχι μόνο είναι ανοησίες, αλλά ανοησίες που έχουν καταρριφθεί πλήρως».
    Το σχετικό άρθρο υπογράφει η δρ Μάργκρετ ΜακΚάρτνεϊ, γενική ιατρός στη Γλασκώβη και ιατρική αρθρογράφος σε μια εφημερίδα. Όπως υποστηρίζει, τα οφέλη του νερού έχουν διογκωθεί «από οργανισμούς με συγκεκριμένα συμφέροντα», όπως οι εταιρείες εμφιαλωμένου νερού.
    Η δρ ΜακΚάρτνεϊ ισχυρίζεται ότι μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση νερού όταν δεν διψάει κανείς μπορεί να διαταράξει την πνευματική συγκέντρωση αντί να την διεγείρει, ενώ άλλες μελέτες υποδηλώνουν πως χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του εμφιαλωμένου νερού ενδέχεται να είναι επιβλαβείς για την υγεία.
    Υποστηρίζει επίσης ότι η υπερκατανάλωση νερού μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ύπνου, επειδή ξυπνάει κανείς το βράδυ για να πάει στην τουαλέτα, ενώ επικαλείται και μελέτες που υποδηλώνουν ότι το πολύ νερό μπορεί να βλάπτει τη νεφρική λειτουργία αντί να την προστατεύει.
    Γράφει ακόμα πως το υπερβολικά πολύ νερό μπορεί να οδηγήσει σε μια σπάνια, αλλά δυνητικά σοβαρή, κατάσταση που λέγεται υπονατριαιμία και χαρακτηρίζεται από σοβαρή ελάττωση των επιπέδων νατρίου (αλάτι) στον οργανισμό. Η υπονατριαιμία μπορεί να προκαλέσει οίδημα στον εγκέφαλο.
    Σύμφωνα με μια μετανάλυση που δημοσιεύθηκε στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Φυσιολογίας», από υπονατριαιμία κινδυνεύουν κυρίως οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων που πίνουν πάρα πολύ νερό για να μην αφυδατωθούν όταν τρέχουν.
    Ένας άλλος γιατρός που αναφέρεται στο σχετικό άρθρο υποστηρίζει πως δεν υπάρχει επιστημονική βάση στον ισχυρισμό ότι το νερό μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε.
    Ο καθηγητής Στάνλεϊ Γκόλντφαρμπ, ειδικός σε θέματα μεταβολισμού από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια λέει ότι «οι υπάρχουσες ενδείξεις είναι ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν στοιχεία. Εάν τα παιδιά πίνουν περισσότερο νερό, αντί για τις θερμίδες των αναψυκτικών, ασφαλώς θα ωφεληθούν… αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η κατανάλωση νερού μεταξύ των γευμάτων ελαττώνει την πείνα στη διάρκεια του φαγητού».

http://medicalnews.gr/2011/07/«επικί...τήρια-ν/

Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post
    χαλαρωσε βρε με το νερο, αυτα τα 2 λιτρα την ημερα κτλ ειναι λιγο μυθος..

«Επικίνδυνος μύθος» τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα!

Τα οφέλη από την κατανάλωση άφθονου νερού έχουν διογκωθεί τόσο πολύ, ώστε όσοι ακολουθούν τις επίσημες συστάσεις και πίνουν 6-8 ποτήρια την ημέρα μπορεί να βλάπτουν τον εαυτό τους, υποστηρίζει μια βρετανίδα γιατρός. Όπως γράφει στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ), οι συστάσεις αυτές «όχι μόνο είναι ανοησίες, αλλά ανοησίες που έχουν καταρριφθεί πλήρως».
    Το σχετικό άρθρο υπογράφει η δρ Μάργκρετ ΜακΚάρτνεϊ, γενική ιατρός στη Γλασκώβη και ιατρική αρθρογράφος σε μια εφημερίδα. Όπως υποστηρίζει, τα οφέλη του νερού έχουν διογκωθεί «από οργανισμούς με συγκεκριμένα συμφέροντα», όπως οι εταιρείες εμφιαλωμένου νερού.
    Η δρ ΜακΚάρτνεϊ ισχυρίζεται ότι μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση νερού όταν δεν διψάει κανείς μπορεί να διαταράξει την πνευματική συγκέντρωση αντί να την διεγείρει, ενώ άλλες μελέτες υποδηλώνουν πως χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του εμφιαλωμένου νερού ενδέχεται να είναι επιβλαβείς για την υγεία.
    Υποστηρίζει επίσης ότι η υπερκατανάλωση νερού μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ύπνου, επειδή ξυπνάει κανείς το βράδυ για να πάει στην τουαλέτα, ενώ επικαλείται και μελέτες που υποδηλώνουν ότι το πολύ νερό μπορεί να βλάπτει τη νεφρική λειτουργία αντί να την προστατεύει.
    Γράφει ακόμα πως το υπερβολικά πολύ νερό μπορεί να οδηγήσει σε μια σπάνια, αλλά δυνητικά σοβαρή, κατάσταση που λέγεται υπονατριαιμία και χαρακτηρίζεται από σοβαρή ελάττωση των επιπέδων νατρίου (αλάτι) στον οργανισμό. Η υπονατριαιμία μπορεί να προκαλέσει οίδημα στον εγκέφαλο.
    Σύμφωνα με μια μετανάλυση που δημοσιεύθηκε στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Φυσιολογίας», από υπονατριαιμία κινδυνεύουν κυρίως οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων που πίνουν πάρα πολύ νερό για να μην αφυδατωθούν όταν τρέχουν.
    Ένας άλλος γιατρός που αναφέρεται στο σχετικό άρθρο υποστηρίζει πως δεν υπάρχει επιστημονική βάση στον ισχυρισμό ότι το νερό μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε.
    Ο καθηγητής Στάνλεϊ Γκόλντφαρμπ, ειδικός σε θέματα μεταβολισμού από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια λέει ότι «οι υπάρχουσες ενδείξεις είναι ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν στοιχεία. Εάν τα παιδιά πίνουν περισσότερο νερό, αντί για τις θερμίδες των αναψυκτικών, ασφαλώς θα ωφεληθούν… αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η κατανάλωση νερού μεταξύ των γευμάτων ελαττώνει την πείνα στη διάρκεια του φαγητού».

http://medicalnews.gr/2011/07/«επικί...τήρια-ν/
    Δλδ δεν ισχυει το....
    -πειναω..
    -πιες νερο
    -τελικα διψουσα δεν πεινουσα!!!
    :-ΡΡΡΡ

Ολα σχετικα ειναι κ αν μια σημερινη ερευνα λεει αυτο, μια αυριανη θα λεει κατι αλλο... το σιγουρο ειναι οτι το νερο χρειαζεται στον οργανισμο μας γιατι ετσι λειτουργουν καλυτερα καποια οργανα του σωματος π.χ τα νεφρα... Οι υπερβολες παντα βλαπτουν ετσι κ αλλιως.... :)
    "οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"

Senior Member
    Τι να πεις τώρα, ο κάθε επιστήμονας λέει τα δικά του. Εγώ δεν νομίζω ότι τα 2 λίτρα την ημέρα είναι υπερβολικά, ιδίως το καλοκαίρι. Και λίγοι χυμοί επίσης. Τέλος πάντων. Σ' ευχαριστώ για το άρθρο :)

Τώρα κάνω ένα πέιραμα, πίνω αρκετό νερό και χυμούς για να δω αν θα αισθανθώ καλύτερα με τις ζαλάδες μου. Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα.

Senior Member
    ασε τα πειραματα και κανε εξετασεις αιματος.
    αν οι ζαλαδες δεν ειναι απο υποταση αλλα απο αναιμια η απο κατι αλλο, δεν προκειται να περασουν μετα νερα...

Senior Member
    Gypsy, πέρα απο το ότι πρέπει να πας σε γιατρό και να κάνεις εξετάσεις αίματος (αυτό με τα επείγοντα είναι καλή ιδέα, μόνο που αν έχει πολύ κόσμο θα περιμένεις αρκετή ώρα).
    Εγώ έχω υπόταση και χαμηλό σίδηρο και ακόμα πιο χαμηλή φεριτίνη.
    Για την υπόταση, τα υγρά και το αλάτι καλά είναι, σε κάνουν να νιώθεις κάπως καλύτερα, εγώ σε κρίση υπότασης τρώω φυστίκια ή πατατάκια και ένα χυμό πορτοκάλι και έρχομαι στα ίσα μου.
    Όσο για σίδηρο/φεριτίνη, οι εξετάσεις όντως δεν είναι ακριβές....Μοσχάρι, συκώτι και κάποια φρούτα/ λαχανικά έχουν επίσης, ψάξε στο νετ για πληροφορίες.Τα συμπληρώματα σιδήρου εγώ δεν τα σηκώνω, μου κάθονται πολύ βαριά και μοσχάρι/συκώτι δεν τρώω...Αλλά δεν έχω αναιμία, δηλαδή έχω πολύ καλό αιματοκρίτη για γυναίκα, οπότε στέκομαι ακόμα όρθια...

Επίσης, σε εμενα η υπόταση σχετίζεται πολύ με το άγχος....Μήπως σου συμβαίνεί κάτι παρόμοιο;

ε
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

[I]F. Scott Fitzgerald[/I]

Senior Member
    δεν έχω παρατηρήσει κάτι για να συσχετίσω άγχος-υπόταση.

Senior Member
    Καλύτερα!
    Κάνε εξατάσεις, οπωσδήποτε και φεριτίνη, όχι μόνο σίδηρο και μετά σε ένα παθολόγο να σου πει τι θα κάνεις.Αν πάς πρώτα σε γιατρό, θα σου ζητησει άλλωστε εξετάσεις.
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

Senior Member
    στα επείγοντα θα κάνουν και φεριτίνη;

Senior Member
    1. ΜΗΝ αγοράσεις πιεσόμετρο, γιατί θα σου γίνει εμμονή και θα μετράς διαρκώς την πίεση σου. τα πιεσόμετρα είναι για τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και τους ηλικιωμένους.
    2. να πας να κάνεις μια γενική αίματος+σίδηρο-φερριτίνη. δεν είναι ακριβές εξετάσεις. αν έχεις άδειες αποθήκες σιδήρου θα πρέπει να πάρεις και κάποιο συμπλήρωμα για λίγο καιρό, παράλληλα με προσεγμένη διατροφή. δεν είναι τίποτα, είναι αρκετά συχνό στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, λόγω της περιόδου.

και όχι ρε συ, μην πας στο νοσοκομείο για να σου κάνουν τις εξετάσεις. θα σε έχουν δέκα ώρες εκεί (γιατί δεν θα είσαι πραγματικά επείγον περιστατικό), θα λιώσεις εκεί μέσα. δηλαδή πραγματικά να μαζευτούμε από το φόρουμ να βάλουμε από 1 ευρώ ο καθένας αν είναι τόσο πρόβλημα το οικονομικό.

Senior Member
    Δεν ξέρω, λογικά ναι, όλες τις κάνουν.

Τζίπσι, δεν σε έχουν ασφαλισμένη οι γονείς σου;
    [/SIZE]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast