Results 1 to 15 of 15
Thread: ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ ΑΓΧΟΣ
-
10-08-2011, 17:00 #1
ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ ΑΓΧΟΣ
Πως αντμετωπίζετε το άγχος?οι φοβιες? ο θυμός??Είναι επίμονο.Ενω δεν αγχώνομαι πια για πραγμάτα που με αγχωναν στο παρελθον ,τώρα άγχονομαι για αλλα πράγματα, όπως φόβος απώλιας ελέγχου, πχ. θα μου έρθει από την στενοχώρια ή τον θυμό να κάνω κάτι κακό στον ευτό μου ή στους δικούς μου ενώ δεν θέλω!!!!!!Οσο το σκέφτομαι στενοχωριεμε και νευρίαζω!!!!Οταν ξυπνάω το πρωι ήρεμος και με διάθεση, μου έρχετε μια αρνητική σκέψη και μου ρίχει για όλη την ημέρα την ψυχολογία!!Θα φύγω σε λίγες μέρες για διακοπές και παρόλο αυτό δεν μου ανεβαίνει η ψυχολογία!!Τι έχω πάθει???Μήπως θα πρέπει να αποφευγώ αρνητικά πράγματα? Δεν λέει να φύγει το αγχος.Οταν γελάω και περνάω καλά όλα φεύγουν!!Πως θα ξαναβρω τον εαυτό μου, τον δυναμισμό που είχα.Δεν φοβόμουν τίποτα ,ούτε και τον θάνατο.τωρα τα πάντα!!!!Φοβαμαι να πάω σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο γιατι δεν θέλω φάρμακα.Ειμαι εναντιον των φαρμάκων , ούτε depon δεν παίρνω...
- 10-08-2011, 17:36 #2
freit, άσχημη συντροφιά το άγχος, από εκείνες που δεν μπορείς να ''ξεφορτωθείς'' και πολύ εύκολα..
Μπορείς όμως αρχίσεις να κάνεις μικρά βήματα για να βοηθήσεις τον εαυτό σου..
το να ζητήσεις βοήθεια από ένα ειδικό είναι ένα από αυτά και είναι πολύ σημαντικό.
Γιατί δεν κάνεις μια προσπάθεια; Οι ψυχολόγοι δεν γράφουν φάρμακα όπως οι ψυχίατροι.
Είναι άλλη η προσέγγισή και η βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν σε συνδυασμό και με τη δική σου προσπάθεια.
Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που φοβάσαι να επισκεφτείς έναν ψυχολόγο, ο οποίος και δε θα σου δώσει φάρμακα;
10-08-2011, 17:48 #3
Πιστεύω πως όχι.βεβαια οταν τον πάιρνω απόφαση να πάω ,λέω είμαι καλά και μετά το μετανιώνο
10-08-2011, 18:02 #4
Πολύ οικείο αυτό που γράφεις. Έχω λειτουργήσει κι εγώ με αυτόν τον τρόπο..
καμουφλαρισμένη αναβλητικότητα, κάποιος άλλος φόβος που δεν ήθελα να παραδεχτώ κ.α.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στον ψυχολόγο, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, πχ, μια επίσκεψή μου στον οδοντίατρο.
Όπως και να έχει, αυτή είναι μια δική σου απόφαση.
Ίσως ένα συγκεκριμένο περιθώριο που θα ορίσεις εσύ να σε βοηθούσε.
Θα μπορούσες, για παράδειγμα, να κλείσεις ένα ραντεβού από τώρα, να πεις ''όταν γυρίσω από τις διακοπές μου θα επισκεφτώ τον ειδικό'' και να κάνεις αυτό το πρώτο βήμα.
10-08-2011, 18:25 #5
Ενας τελευταίο λόγος είναι, ότι πιστεύω το να κάθεσε σε μια πολυθρόνα και να σε ακούει κάποιος ,το κάνω και με κάποιον έμπιστο φύλλο!!Θα δω πως θα είμαι μετά τις διακοπές ,και λογικά θα πάω σε ψυχολόγο.αρκέι βέβαια να δίνει συμβουλές!!
10-08-2011, 20:11 #6
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
10-08-2011, 21:58 #7
Γεια σου Freit πανω κατω τα ιδια εχω κι εγω! Ομως το να καθεσαι να μονιμοποιεις μια κατασταση επειδη φοβασα να πας σε ψυχολογο δεν θα σου κανει καλο.Κι εγω ξεκινησα και πηγα,και απ την πρωτη στιγμη ειπα οτι δεν παιρνω φαρμακα.Ευτυχως αυτη τη φορα επεσα σ αψογη γιατρο και με βοηθαει αρκετα μπορω να πω,χωρις να επιμενει σε φαρμακα..Το να το αναβαλλεις ειναι λαθος αντιμετωπιση!Γιατι αργοτερα θα σου εξελιχθει ισως χειροτερα,αυτα θελουν αντιμετωπιση και δουλεια με τον εαυτο σου που σιγουρα δεν μπορει να στην προσφερει ο οποιοσδηποτε εμπιστος φιλος,γιατι πολυ απλα δεν τα εχει περασει και δεν μπορει να καταλαβει!
11-08-2011, 20:52 #8
Μαλλον πειστικά θα πάω.Επίσης έχω φόβο ότι είμαι ψυχικά ασθενής!Δηλαδή μου έρχετε μια παράλογη σκέψη,κάτι που δεν είναι δυνατόν να ισχύει και αμέσως αγχώνομαι ότι κάτι έχω.Πως είναι δυνατόν να σκέφτηκα αυτό!!!και άμα το πιστεύω μετά???
11-08-2011, 20:55 #9
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
11-08-2011, 21:05 #10
Ελπίζω να το ξεπεράσω γρήγορα
11-08-2011, 21:12 #11
Ένας ξάδερφος μου είχε κρίσεις άγχους και ο γιατρός του σύστησε την συνειδητή εγρήγορση(μια τεχνική ) και από ότι μου είπε είχε καλά αποτελέσματα υπάρχουν και απλά αγχολυτικά στα φαρμακεία που δεν είναι σαν τα ηρεμιστικά (δηλαδή εθιστικά και πιο ισχυρά) και βοηθάνε.Πάντως καλύτερα να μιλήσεις αναλυτικά με γιατρό για να σε βοηθήσει να το αντιμετωπίσεις κατάλληλα.
11-08-2011, 21:14 #12
11-08-2011, 21:22 #13
Πολλές.Οτι μπορεί να χάσω τον έλεγχο και να πηδήξω από το μπαλκόνι,ενώ δεν το θέλω.Μια ακόμα σκέψη,όσο και αστείο φαίνετε.Είχα δει ένα ψυχολογικό θρίλερ, στο οποίο τηλεφωνούσαν σε κάποιον, και νόμιζε ότι του τηλ ο θεός.Μερικές φορές όταν με καλεί ένας φίλος μου στο κινητό, ενώ ξέρω ότι είναι αυτός μου έρχετε η σκέψη ότι σκέφτομαι όπως και αυτός!!Για δευτερόλεπτα.Μετά αναρωτιέμε πως ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ? ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,αγχώνομαι,κ οκκινίζω και στενοχωριέμε, μήπως αρχίζω να το χάνω,και ότι είμαι κοντά σε ψυχιατρίο
11-08-2011, 21:28 #14
Αυτό που λες ότι θα πηδήξεις από το μπαλκόνι το έχω ακούσει και από άλλα μέλη. Δεν τρελαίνεσαι, μην στεναχωριέσαι άδικα.΄Αρκεί να μιλήσεις σ' έναν ειδικό και θα μπουν όλα στην θέση τους. Να θυμάσαι ότι όταν αναβάλλουμε την επίσκεψη μας στον ειδικό, στην ουσία δεν θέλουμε ν' αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
13-08-2011, 02:36 #15
Φίλε μου μάλλον ασχολείσαι πολύ με τις σκέψεις σου. Όλοι μας κάνουμε κατά καιρούς παράλογες σκέψεις. Μην κολάς όμως σε αυτές γιατί θα τις μεγαλοποιήσεις, θα τις παρερμηνεύσεις και γενικά θα χαλιέσαι. Είμαι με αγχώδη διαταραχή, δηλαδή με πολύ άγχος. Εντάξει, προσπαθώ να κάνω κάτι, να χαλαρώνω για να το αποβάλλω, αλλά βασικά πλέον έμαθα να ζω με αυτό. Δε θα με σφάξω που μου έκατσε αυτή η ας πούμε ασθένεια
Κάποτε ήμουν τελειομανής και είμαι ακόμη και το παλεύω όσο μπορώ να μην είμαι γιατί προσπαθώ να είμαι τέλειος, αλλά δε γίνεται. Είμαι και είσαι άνθρωπος, με αδυναμίες που εντάξει κάποιος μπορεί να τις πει ψυχασθένεια, κάποιος δυσκολία, κάποιος διαφορετικά. Μην κολλάς στο πως λέγεται. Δες πως θα το αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά. Και εδώ η βοήθεια μπορεί να έρθει από έναν ειδικό. Χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις;