ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ.... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Member
    υγ2. Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΤΥ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ.Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,ΕΦΟΣΟΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ.ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ Η ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟς ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΜΑΡΩΝΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ \"ΛΥΣΗ\" ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ.ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ(ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ).ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΖΗΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ Η ΕΠΙΛΥΣΗ?

Member
    Στα 20+ χρόνια ως ψυχωτικός έχω συναντήσει άριστους αλλά και πολύ επικίνδυνους ψυχίατρους, κυρίως γιατί δεν είχαν ιδέα από ψυχοφάρμακα.
    Αντιθέτως οι \"ψυχολόγοι\" ήταν όλοι-ες γραφικοί τύποι χωρίς ουσία αλλά χρησιμότατοι όταν χτυπούσαν το καμπανάκι ότι είμαι στα πρόθυρα υποτροπής.
    Πάντως είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να βρεις τον καλύτερο ψυχοθεραπευτή, πόσο μάλλον να παίρνεις και τα καταλληλότερα φάρμακα.
    Οπότε, προσπαθείς όσο μπορείς να επιβιώσεις με τα μέσα που έχεις και τις πληροφορίες που παίρνεις.

Senior Member
    Originally posted by daydreamer

Αντιθέτως οι \"ψυχολόγοι\" ήταν όλοι-ες γραφικοί τύποι χωρίς ουσία αλλά χρησιμότατοι όταν χτυπούσαν το καμπανάκι ότι είμαι στα πρόθυρα υποτροπής.
    Lol daydreamer....

Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ ψυχιάτρων και ψυχολόγων.Θυμάμαι τον Γιωργάκη,πρώην ψυχίατρό μου,να αφρίζει όταν άκουγε για ψυχολόγους.Και μια ψυχολόγα να βρίζει τους ψυχίατρους ως τους πλέον αναρμόδιους να χειρίζονται θέματα ψυχολογίας.Εγώ μιας και εδώ δεν με ξέρει κανείς και δεν αισθάνομαι τύψεις αν θα προσβάλλω το πρόσωπό του έχω να πω την κακία μου.
    Οι ψυχολόγοι είναι αποτυχημένοι που δεν μπόρεσαν να μπουν Ιατρική-Ψυχιατρική να γαμήσουν τον κώλο τους στα θρανία και στα βιβλία.Ας έχουν λοιπόν τη θέση που τους αξίζει.Την συμβουλευτική.Όταν ασχολείσαι καθαρά με την μία όψη της αθένειας την ψυχολογική,ενώ η ασθένεια είναι διττή,έχει δηλαδή και τον βιολογικό της παράγοντα,δεν νομίζω πως μπορείς να την θεραπεύσεις.Εκτός αυτού νομίζω ότι ο κάθε ψυχίατρος σήμερα έχει και τον τίτλο του ψυχοθεραπευτή.Τα υπόλοιπα τα κάνουνε για να δίνουν και λίγη δουλειά στους ψυχολόγους.........Και μα τω Θεώ έχω δει όργια ψυχολόγων!!!!Ας σταματήσει λοιπόν αυτός ο ανταγωνισμός του ποιος θα φάει περισσότερο και ας επικεντρωθούν στον ασθενή,μη χέσω.Αλλιώς ας πήγαιναν να γίνουν πετρελαιοεπιχειρηματίες...

Senior Member
    Daydreamer είσαι 20 και ψυχωτικός ή 20 χρόνια ψυχωτικός;Αν το 2ρο πώς αντέχεις τόσα χρόνια;Δώσε μου λίγα παραπάνω στοιχεία παρακαλώ...

Member
    Όχι, 22 χρόνια ακριβώς έχω πρόβλημα.
    Απλώς επιβιώνω, με τις καλές μέρες (ελάχιστες), τις κακές μέρες, τις φωνές, τα φάρμακα, τις υποτροπές με ή χωρίς νοσηλεία.
    Νομίζω δεν είμαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.

Όσο γι\' αυτό που είπες πιο πάνω για τους ψυχολόγους και τους ψυχιάτρους συμφωνώ σχεδόν απόλυτα και προσθέτω ότι κανένας αξιοπρεπής και έντιμος άνθρωπος δεν θα πήγαινε ποτέ να γίνει ψυχολόγος ή ψυχίατρος.

Senior Member
    Originally posted by empi
    Όλο αυτο που περιγράφεις ονομάζεται Απραγματοποίηση και Απροσωποποίηση και συμβαίνει σαν ένας μηχανισμός αυτοάμυνας του μυαλού όταν τα επίπεδα του άγχους έχουν ξεπεράσει τα όρια.

Το βασικότερο είναι να μην σε τρομάζει και να μην το φοβάσαι είναι φυσιολογικό και δεν πρόκεται να πάθεις τίποτα και όταν θα καταλαγιάσει το άγχος σου θα φύγει και αυτό.

Το είχα και εγώ αρκετές φορές με διαφορετική ένταση και το φοβόμουν πολύ και νόμιζα ότι τρελένομαι και τέτοια αλλά φυσικά όταν κατάλαβα ότι προέρχετε από το άγχος μου μέσα σε λίγες μέρες μου έφυγε.
    Πω τι με λέτε;Το πάθαινα και πολύ άσχημα στις αρχές που έπαιρνα το χάπια αμέσως μόλις ξυπνούσα.Ένιωθα τα πράγματα να είναι κάπου αλλού.Ήταν δίπλα μου αλλά εγώ δεν μπορούσα να τα αγγίξω.Σαν να μην ήμουν στην διάσταση.Χάλι μαύρο.Θολούρα ναι στα μάτια έντονη και στο μυαλό αλλά αυτυχώς άρχιζα να φωνάζω μαμά και έφευγε γρήγορα.Εγώ νόμιζα ότι αποπροσωποποίηση είνα η κατάσταση στην οποία δεν νιώθεις τον εαυτό σου,αισθάνεσαι άυλος και μουδιάζεις που αυτό το παθαίνω κατά καιρούς.Πίκρα!!!!!Περαστικά όπως και να\'χει γιατί το βίωσα και είναι απαίσιο συναίσθημα!!!

Senior Member
    Α,καλά τώρα είδα το αρχικό μήνυμα και απάντησα.Κοιτάω παραπάνω και βλέπω Κάσσι και λέω καλά πότε ξαναέγραψα στο ίδιο θέμα και δεν χαμπάριασα;

Page 2 of 2 FirstFirst 12